150 ש"ח !?!

Matan G

New member
צודק..

אבל מארק, אתה באמת טיסנאי יוצא דופן (במובן הטוב).. עלייך אי אפשר לדבר. ולמי שלא יודע: אני התנחלתי לא פעם אצל מארק, קיבלתי ממנו המון עזרה בבניה (ללא שום תשלום), ואפשר להגיד ש 99 אחוז מהבניה הוא עשה
גם שאני שאלתי אותו/ניג´סתי לו הוא תמיד ענה בצורה מקצועית ומכובדת, אף פעם לא ברח או התחמק משום שאלה. בנוסף לזה הוא גם הדריך אותי בשטח (בתשלום) עד שהגעתי לסולו. בקיצור, נפלתי על בנאדם טוב.. נ"ב אני לא בא לפרסם, פשוט סיפרתי איך התחלתי ברגל ימין את התחביב בלי עוגמות נפש. אני בטוח שיש עוד מדריכים כאלה ברחבי הארץ, רק צריך לחפש.. בברכה, מתן

התקנה

יש לי בית קפה בת"א ואני משלם לנער 30 שח לשעה אם מדובר בהתקנה של טיסן עם 4 סרוו ומנוע הרי כולם יודעים כמה זמן זה לוקח בערך 8-9 שעות אם עושים זאת כמו שצריך. בקיצור לא ההיתי רוצה לשלם 150 שח ולקבל סליחה על הביטוי חארה!! מה שרציתי לומר :תילמדו להתקין ותחסכו לעצמכם כסף וצרות, או שתילמדו לשלם על עבודה מיקצועית שבטח לא עולה 30 שח לשעה בברכה שי

ni777

New member
כן, ידעתי שזה יעורר ויכוח

מאז שנגלתי לעולם הטיסנאות תמיד עיצבן אותי שכל העולם הזה סובב סביב כסף !!! מעטים הם אלו שאפשר לראות שבאמת רוצים לעזור כדי לקדם את הענף , ורוב רובם של האנשים כך לפי מה שאני מכיר ואני מקווה שאני טועה , כל מה שמעניין אותם זה כסף . דוגמא הכי טובה לזה אתם יכולים לראות בהודעות שלמעלה שכל אחד מתחיל לפרט כמה הוא לוקח וכמה הוא חושב וכמה זה וכו´. אף אחד מכולם חוץ מאסף שהיה היחיד שאמר שגם אפשר להדריך בחינם [במידת האפשר]. כן, #חינם# לצערי זהו מושג שמעט אני שומע מטיסנאים, ועוד הפעם יש כמה זאבים בודדים בתחום שבאמת רוצים לקרב לענף אנשים מבחוץ אבל הם רק מיעוט . חבל פשוט חבל שככה ההובי שלנו נראה היום, סתכלו על עצמכם העיקר לרדוף אחרי חתיכת נייר אה?

hifly

New member
כשתיגדל תבין שכל דבר בעולמינו

סובב סביב כסף,ולא רק טיסנאות,ללא כסף שום דבר לא זז,ואםיש כאלה שעושים עבודה קטנה מהצד בבנית קיטים זו עבודה ככל דבר. גם אחד שמתקן בבית מערכות סטראו עושה את זה בשביל כסף,ועוד הרשימה ארוכה כמובן שיש כאלה שיבנו בחינם,אבל רק לחברים או פעם אחת. עבודה עולה כסף,אין מה לעשות.

Afik Mazor

New member
לא יודע על מה אתם מדברים...

במנחתים יש אנשים מדהימים שנותנים לך את ההרגשה שהם שם רק בשביל שתעלה לאויר.. ונכון.. יש חלאות שמנסים לעשות שקל על כל בורג.. אבל יש גם גברים שלא כל דבר אצלם נמדד בכסף... ביחוד בהובי שלנו יש הרבה עזרה אחד לשני.. גם בין אנשים שלא מקירים אפילו.. קיצר אמיר.. אני לא מסכים איתך

hifly

New member
אפיק אני לא מדבר על עזרה במסלול

שאנחנו עוזרים אחד לשני,להניע,לכוון,ואצלינו אפילו מלמדים להטיס ללא תמורה. בננית קיטים ברמה גבוה זאת עבודה,ובונה קיטים עם נסיון יקח כסף. לא ניראה לך שמישהו יבנה כל הזמן קיטים בחינם לאנשים? אולי לחבר טוב אבל לא באופן סדיר. אמיר

אסף ו

New member
לא הבנת אותי

ברור שאני לא מצפה שיבנו קיטים בחינם אבל במקום להיתנפל על מישהו חדש וישר להגיד לו שתבנו לו את הקיט משהו בן זונה אבל הוא יצטרך למשכן את הבית בשביל זה שבו עם הבחור חמש דקות תנו לו קצת טיפים ושוב אם בא לכם תנו לו מספר טלפון ותאמינו לי דקה אחרי זה הוא רץ הביתה ומתחיל לבנות ובתור אחד שהתחיל עם זה ישר עם קיט אני יודע שזה ניראה בהתחלה כמו פרויקט החץ לפחות אבל אחרי שמקבלים מעט אבל ממש מעט עזרה זה מתחיל להראות ממש פשוט זה הכל

Afik Mazor

New member
אמיר גם אני לא מדבר רק על עין-יהב

בהרבה מסלולים יש עזרה אחד לשני וגם בין חבר´ה שלא מקירים... אני לא מתייחס לבניית קיטים..

אסף ו

New member
באמת שאני ממש לא מבין

תקנו אותי אם אני טועה אבל אתם מטיסים בשביל הכיף לא?? אז מה הההבדל אם אתם מטיסים טיסן שלכם או מטיסים עם מישהו שאתם מלמדים אותו??? אבל עזבו את זה לא שאני אומר שצריכים כל הזמן להטיס לאחרים אבל מפה ועד לקחת על שעת הטסה סכומים שערורייתיים המרחק גדול קחו לכם לדוגמא מורה לנהיגה שמביא את האוטו שלו את הדלק שלו את הביטוח שלו ואת זמנו המוחלט הם לוקחים 90-100 ש"ח ויש טיסנאים שלא מתביישים להגיד לחניך להגיע לבד להביא דלק שלו אוטו שלו ארגז הטסה שלו ועוד לוקחים 100 ש"ח אז חבר´ה אם כבר לוקחים כסף אז תהיו הגיוניים (כי בסך הכל מי שבא להדריך חניך באמצע השבוע באמצע יום עבודה אני מניח ששעות העבודה שלו לא שוות הרבה כסף אם אתם מבינים למה אני מתכוון...
) שוב אני אומר שמעולם לא חשבתי לקחת על זה כסף אבל אם כבר לוקחים ואין לי בעיה עם זה אז תחשבו קצת על החניך ותיזכרו איך זה היה אצלכם כשהתחלתם ואז אולי תיזכרו שכולנו (שוב אני באמת מקווה שכך) עושים את זה בשביל הכיף ואף אחד לא מכריח אותנו בקיצור תהנו ותעזרו גם לאחרים להנות אסף

hifly

New member
מדריך והדרכה

כיוון שכל שעה של מדריך שווה כסף אז אין ברירה והיא לקחת כסף מהדרכה.ההדרכה היא עבודה לכל דבר אצל חלק מהמדריכים שמיתפרנסים מזה,ולחק מאיתנו זוהי תוספת קטנה ,או עבודת צדדית.אני אישית איני מדריך בתשלום אבל אני עוזר פה ושם לחדשים אצלינו בשטח ללא תשלום . מחיר שעת הדרכה ניקבע לפי מספר פרמטרים,מחיר ההדרכה בשוק,או באזור,מיומנות המדריך או כמה הוא חושב שהוא שווה,וכמות החניכים שיש לאותו מדריך. אם אתה מצפה שמישהו יעבור איתך את כל שלבי הקורס בחינם אז אתה טועה. נכון שפה ושם יש אנשים שעושים את זה ללא תשלום אבל זה בדרך כלל בין חברים,מכרים.גם אני למדתי אצל מישהו ללא תשלום.בכל תחום בחיים אפשר לקבל לפעמים שרותים בחינם,אבל אי אפשר לסמוך על שרותי חינם כל הזמן. מדריך רציני שיש לו כמות של חניכים כל שבוע חיב לקחת כסף אחרת על מה הוא מבזבז שעות הדרכה יקרות? ההדרכה היא גם חלק ניכבד מהפרנסה אצל חלקינו כמו מוכרים בחנויות או מדריכים שגם עוסקים במכירת ציוד ועל זה פרנסתם,או לפחות חלקה. אז אם אתה רוצה לקבל שרות טוב,כמו בכל דבר אתה תצטרך לשלם. כמה לשלם זה כבר תלוי בך,או במדריך שתימצא. אמיר

hifly

New member
היי אבא שלום לכולם!!!

היי אבא שלום לכולם!!! גם אני חושבת שלקחת כסף על הדרכה שאתה עושה למישהו אחד זה לא ממש בסדר כי זה באמת אמור להיות בשביל הכייף. חוץ מזה שזה חויה ללמד מישהו אחר... אבל אם זה קבוע עם הרבה תלמידים לפי שעות וכאלה זה בסדר גמור כי זאת בדרך כלל העבודה של הבן אדם לא משנה כמה עוד עבודות יש לו... ומה לעשות הוא מדריך, זאת העבודה שלו והוא צריך להרוויח ממנה כסף לא משנה עד כמה הוא אוהב את זה...

hifly

New member
היא ניכנסת מהמחשב בבית

ואני באותו הזמן מהמחשב במישרד אמיר

ofersi

New member
איך מזג האוויר בערבה

אני מקווה לסוף שבוע מדהים כמו בפעם הקודמת. אם צריך משהו מהצפון תן קריאה ונביא איתנו עופר

למעלה