150 ש"ח !?!

ofersi

New member
אחרי יום העצמאות עלינו לטובה

טפו, טפו, טפו !!! וזה לא שאני אמין באמונות טפלות , אבל למען הביטחון

אסף ו

New member
שוב לא הבנת אותי

אין לי שום בעיה עם בנאדם שלוקח כסף על הדרכה, זה לגיטימי לחלוטין אבל יש כמה דברים שמציקים לי מאוד כמו מדריכים שלוקחים תעריפים פשוט מצחיקים. למה שאני אשלם למדריך 100 ש"ח (ולעיתים גם יותר) על שעת הדרכה כשהכל עליי ז"א אני צריך להגיע לשטח בכוחות עצמי אני צריך להביא ארגז אני צריך להביא דלק ואני ואני ואני והוא רק נהנה ומטיס לו בכיף את הטיסן שלי ובסוף אני יוצא עם חור בארנק בסביבות 150 ש"ח על שעת הטסה,לא קצת מוגזם?? עוד דבר זה אלה שפשוט קופצים על כל אחד שחדש בתחביב ומציעים לו הצעות שהם יודעים שרק יזיקו לו (כמו לבנות לו את הקיט גם אם הוא לא בטוח שהוא רוצה את זה) ותמיד מנסים לחלוב עוד כמה גרושים חובה לציין שכמו תמיד יש את אלה שמוכנים תמיד לעזור ללא תמורה (וסומכים עליך שאם הם מלוים לך כן נסע פרופלור דלק ספינר או מה שלא יהיה אתה תדע להחזיר ולנהוג איתם בהתאם)

אסף ו

New member
מרק כמו שאומרים באנגלית :

KEEP YOUR DAY JOB ואל תעבור לקומדיה גם בתור תחביב כי אתה לא ממש מוכשר בזה
(או שאני פשוט לא ממש הבנתי את הבדיחה המתוחכמת
) צוחקים איתך ונא לא לקחת אותי ברצינות
מרוב סמיילים לא רואים את הבדיחות המטריפות שלי

hifly

New member
בכל תחום יש כאלה ויש כאלה

יש את היקרים ויש את הזולים,הברירה בידך בלבד למי ללכת אמיר

hifly

New member
תשובה אחרונה וממצה

כמו בכל דבר יש מוצרים/שרותים זולים ויקרים בדרך כל הזולים הם גדועים והיקרים לא. יש מדריכים שלוקחים 150 שח לשעת הדרכה ויש מדריכים שלוקחים 50 שח לשעת הדרכה. יש מדריכים טובים ב 50 שח ויש טובים ב 150 ואתו הדבר יש מדריכים גרועים ב50 שח וגם במאה שח. לחנך את האנשים לא לקחת מחירים גבוהים זה לא תפקידינו,מי שעושה את זה זהשוק עצמו, וביקוש והצע. כל מדריך/נותן שרותים/מוכר בחנות ראשי לקחת כראות עינו .הכל ענין אם הוא מסוגל ויש לו קלינטים שמוכנים לשלם את המחיר הגבוה. מדריך טוב שיש לו ביקוש בשוק סביר להניח שגם יהיה יקר,כי ככה הכלכלה עובדת.(יש גם יוצאים מהכלל) בגלל ששוק הטיסנים הוא שוק זניח בכלכלה הישראלית אז גם אין הקפדה או תקנים הנוגעים לשרותים בתחום זה. אין טעם כניראה להתעסק עם שוק של 3000 איש בממוצע. אתה בתור הצרכן יכול להתלונן עד מחרתים,או פשוט ללכת למי שהמחיר שלו סביר בעינך.בדיוק כמו שאתה בוחר איפה לקנות אוכל,או כל מוצר אחר. יש חנויות זולות,ויש את היקרות וכו כו. לגבי הדרכה רשמת שבסך הכל הם מטיסים עם הציוד שלך והדלק שלך,ועוד נהנים להטיס את הטיסן שלך. אז לידיעתך, אין קשר בכלל למחיר המדריך ,ואם הוא משתמש בציוד שלך או שלו הכל ענין של שוק.ולהטיס מספר שעות עם חניכים זה לא בדיוק תענוג, ממה אפשר להנות אם ההטסה מסתכמת בעיגולים בשמים עם הטרינר במשך שעה כשעיני המדריך על הטיסן ועל הידים שלך כל הזמן,והוא גם קצת בלחץ שלא תעשה איזה שטות.אז הנאה גדולה זה לא ניראה לי זה יותר שיעמום,זאת פשוט עבודה!! כמו כל עבודה אחרת. ההנאה הגדולה של המדריך היא לדעתי כשהחניך סוף סוף הנחית פעם ראשונה והוא כבר יודע להטיס. אמיר

ggaziv

New member
אתה לא שאלת לגבי טסט פלייט קטן...

או איזה הדרכה קצרה אלא שאלת לגבי בניה שלמה של טיסן איי אר אף שבה הבונה עושה הכל ואתה לא עושה כלום אחרי זה חוץ מלהטיס... אתה מצפה שהוא ישב בבית על חשבון זמנו הפרטי כמה שעות טובות ויבנה לך את הטיסן בחינם??? אני יכול להבין לגבי הדרכה וטסט פלייט וכאלה אבל לא כשמדובר בבניה מאלף עד תף. דבר נוסף שהוא קצת לא קשור אבל נכון - כשבונים או מתקנים טיסן בעצמך אתה מפתח רגש סנטימנטלי כלפי הטיסן ואתה תטיס בזהירות ותהיה שקול יותר בכל דבר (וזה נכון גם אם תשלם כסף עבור הבניה) ואילו אם הכל יבוא מוכן להמראה ובחינם אז המניע היחידי שלך להיותך שקול וזהיר עם הטיסן הוא המחיר שעלה לך וזה לא כל כך סנטימנטלי... אני גם מסכים עם אמיר - בחיים אין ארוחות חינם ובטיסנים הכל יקר אז זה בולט יותר... בברכה גיא נ.ב. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, לדעתי בעסקה של בניית ARF אין מצב שבו שני הצדדים יהיו מרוצים. מסקנה - או שתהיה אתה שלא מרוצה ותשלם הרבה או שתבנה בעצמך.

ggaziv

New member
עוד משהו

כשאתה משלם למדריך אתה לא משלם בהכרח לפעולה הפיזית שהוא עושה או לזמן שהשקיע וגם אתה לא מתייחס לאם הוא נהנה או אם לאו. אתה משלם לי-ד-ע (!!) שהוא צבר ואתה לא. כשמדובר בבניה של טיסן זאת באמת לא חכמה גדולה מבחינת ידע אבל כשמדובר בהטסה והדרכה שעליה אתה משלם הרבה כסף - זה בגלל שלמדריך יש משהו שאתה תלוי בו ואין לך... למה עורך דין מקבל יותר כסף ממזכיר?? כי הוא למד והרוויח משהו שמוכנים לשלם עליו יותר. למה מפנה זבל מקבל הרבה כסף?? כי הוא מוכן לעשות משהו שהרבה לא היו עושים. בקיצור, שכר של מישהו נקבע לרוב על פי מידת הצורך בו. ומכיוון שאתה צריך את המדריך (וזאת עובדה) ואת הידע שיש לו אז אתה תשלם עבור זה. המדריך לא מכריח אותך לבוא אליו, אתה בא אליו כשעיניך פקוחות לגמרי. אתה עושה את ההחלטה אם התעריף שלו משתלם לך (לרוב הוא בהתאם לידע ולנסיון של המדריך) או אם לא מתאים לך ואתה אומר תודה והולך. גיא

אסף ו

New member
צודק לחלוטין לגבי עורך דין אבל...

תראה לי עורך דין שעושה את זה בשביל הכיף או עוד יותר טוב כמו שאמרת עובד זבל שעושה את זה בשביל הכיף לא יודע מה איתך אבל לי נראה שלקום בחמש בבוקר ולפנות זבל זה לא תחביב מי יודע מה...

ggaziv

New member
ומי אמר לך...

שמדריך טיסנים נהנה מההדרכה או מהבניה של הטיסן?? הטיסן לא שלו ובדר"כ פעולת ההדרכה היא שיגרתית ומשעממת (כך אמר לי אחד המדריכים המוכרים) ולא עושים בה דברים מעניינים... אני הייתי עוזר מדריך שנה שלמה בקלוב התעופה בירושלים ואני אומר לך שלעזור לחניכים לבנות את הטיסנים שלהם או לעזור להם להטיס אלף פעם את אותם טיסנים משעממים זה לא חוויה גדולה... לא סבלתי אבל גם לא נהנתי. גיא

ggaziv

New member
נכון...

זה מנפח לך את האגו לראות את תוצר ידיך באויר...

Afik Mazor

New member
להדריך זה משעמם..

אני לא מבין למה אתה חושבים שזה כייף?!

2fly ron jerasi

New member
עד היום הדרכתי בחינם גם כאלו שאני ל

עד היום הדרכתי בחינם גם כאלו שלא הכרתי קודם (כ-20) חלקם מהאינטרנט לא היה לי בעיה עם זה והייתי מלא סיפוק מזה. הבעיה היא שקשה לי מאד לממן לעצמי את התחביב בגלל קושי כלכלי. אני חושב שאם אני יקח סכום סימלי של 50-60 ש"ח ליום הטסה או לשעה זה יהיה הוגן מאד כלפי שני הצדדים.

jeblesh

New member
50-60 שח זה

מעוד הוגן זה נורמלי הבעיה הי שרוב המדריחים לוקחים 100 ויש קעיילה אים החוצפה לקחת יותר לשעה 100-150 ללכמה שעות טובות או 50-60 לשעה נישמה לי הגיוני לגמרה אבל 100-200 לשעה זה קבר היתפלצנות חברה יש אנשים שקורעים את התחת שלהם יום שלם בישויל 200 שח!!! בקיצור מה שאני אומר זה שאים כבר זה עבודה או כסף טוב מהצד בסדר אני לא חושב שמישהו יתבקח להפך זה טוב מיקצועיות נותנת תוצעות יותר טובו מי תחביב בגדול אבל מי חינם ל100 שח תגידו מה אתם מנסים לאסות להרחיק אנשים או לקרב אותם??? אימא שלי למשל פסיחולוגית במיקצועה 24 שנים אים תוער שלישי ולוקחת 280 שח למיפגש שהעבודה מסביב למיפגש אצל פסיחולוג רציני לוקחת בערך 3 שעות כולל את המיפגש אצמו שהו שעה אחשב זה יוצה בערך 100 שח לשעה נישמה למישהו פו הגיוני שמדריך תיסנים יקבל את אותו הסחום כמו פסיחולוג שהו פרופסור? אז נכון אים הי תגיד מחר שהי רוצה לקחת 500 למיפגש עדיין יבועו אנשים והי תרביח יותר אז יופי ואים מחר האגבניות יעלו 80 שח לקילו מישהו לא יקנה אותם? רובנו מסוגלים לעמוד בזה השעלה הי אים זה בסדר לאסות רבח של 100% על 100 שח בשעה שאתה לא אייזה מנקל או משהו דומה תישעלו את אצמחם טוב טוב ורק אחריי זה תענו

למעלה