גל הנכבד תקרא היטב לפני שאתה מנבל את הפה כי בהמשך כתבתי שלא התכוונתי לטיסני השרון ושאין לי בכלל נסיון איתו אלא התייחסתי באופן כללי לנסיון שלי עם בוני טיסנים בחנויות או מטעמם. ואם כבר אתה מדבר על אנשים צדיקים וטהורים אז שמעתי מיותר מלקוח אחד שלו לכלוכים והמצאות עלי שמקורם בקנאה וזה לא גרם לי ללכלך עליו. אז אני מציע לך שלפני שאתה יוצא בהכרזות מכוערות לבדוק טוב מה כתוב. בכבוד הראוי אבי ורטהיימר
דבר נוסף כדאי שתזכור, מכיוון שבתגובה הראשונה שלי לא ציינתי בפרוש שלא התכוונתי לטיסני השרון אז הוספתי תגובה שמבהירה זו בפירוש. כל המטרה שלי בתגובות בפורום זה להגן על הטיסנאים מפני נוכלים שבמשך שנים דופקים אותך ואותי ואת כולנו ושהיגיע הזמן שהם ילמדו שלדפוק טיסנאים זה יעלה להם ביוקר. אני לא מפחד למתוח ביקורת והוציא את הלכלוך החוצה ואני מעודד כל אחד שנפגע שיפסיק להשתפן ושיראה לזה שדפק אותו שהוא לא פרייר. תאמין לי שחנויות שיראו שמה שהם מוכרים או מה שהם עושים מזיק לטיסנאים, יזיק גם להם הם יתחילו להתנהג כמו בני אדם. אני יכול לומר לך שבזכות הביקורות שלי כבר אנשים התחילו לדרוש מהמוכרים שלהם סחורה יותר טובה ויודעים טוב יותר ממה להזהר. אז אני מציע שאל תקרא לי מגעיל ותכבד את מה שאני עושה, זה רק לטובתך (אלא אם כן אתה בעל החנות עצמו שמתחזה או חפרפרת שלו) בברכה אביו ורטהיימר
אבי אני ממממש לא בעל החנות ויותר מזה אני לא חפרפרת!!!! אבל אני מכיר את בני לא מעט זמן ואם אתה מדבר על אנשים שדפקו אותך..... אתה יכול להוציא את בני מהרשימה שלך. מהזמן שאני מכיר את בני הוא היחיד שנותן לי את השרות הכי טוב ... ובכלל אבי, אם אתה כל כך מאוכזב מזה שבנו לך את הטיסנים לא טוב אתה לא צריך להכליל את כל "בוני הטיסנים"
מקבל את הערתך לגבי "כל בוני הטיסנים" ואתה צודק. שים לב גם למה שאתה כתבת שבני הוא היחיד שנתן לך שירות טוב. אז מה הפרס שמגיע לכל השאר שעבדו עליך שאף אחד לא שמע מה עשו לך, מותר לך לספר בלי חשש את מעלליהם, כך תסייע לעודד רמת שרות טובה יותר לכולנו בברכה אבי ורטהיימר
אבי אמרתה נכון , אסור לתת פרס למי שתיחמן אותי ואם אני יגיד לך את האמת אכן כן צריך לתת פרס למי שמתנהר יפה ונותן שירות טוב, הפרס שאני יכול לתת לו זה לקנות אצלו. אבי, בעודי בתחום הטיסנים עדיין לא עבדו עליי( או שכןואני איני יודע) ואיני מעוניין לדבר לא יפה על אנשים שאני מכיר אז........ להתראות גל
יודעים לבנות ולכוון? שאני קניתי את הטיסן אז הוא נראה לי מסובך מדי להרכבה וכיוון והחלטתי לתת אותו לבעל החנות שירכיב לי אותו יותר טוב ממה שאני מסוגל בפעם הראשונה אמרו לי שיש בעיות קטנות בטיסן ולתת למוכר לסדר אותן אבל הוא אמר שאין שום בעייה ובשבת אחרת כמה אנשים נחמדים מהמנחת בראשון עזרו לי לאזן אותו ולחזק כמה דברים
אם לא תיבנה אז מה יהיה בטיסן השני גם אז לא יהיה לך נסיון בבניה,וכן הלאה וכן הלאה.קצת תעוזה,קצת לפתוח את העינים,יש גם חוברת הסבר,ויש חברים מסביב שמכירים,ויש את המוכר בחנות. בקיצור תמיד יש פעם ראשונה. אמיר
לא אומר שאני לא למדתי לבנות, פשוט אחרי שהתחלתי להטיס למדתי דברים מלהסתכל על הטיסן וקריאה של חומר ואחרי זה אני בניתי טיסן מתוכנית לגמרי לבד ויצא מצויין(אנפה).אני חושב שטיסן ראשון אמור להיות כמה שיותר חזק ומדוייק כדי שיטוס טוב ואם אין לך ניסיון עדיף לך לתת למישהו כדי שלא תעשה טעויות. עובדה שלמרות שהרכיבו לי טיסן ARF אני בניתי הרבה קיטים וטיסנים מתוכניות וגם הרכבתי לכמה חברים טיסני ARF בברכה גיא חנוך
אני חושב שזאת שחיטה! כל הטיסן עולה איזה 600 שקל אז לשים 150 שקל על בניה של איי אר אף?! זאת תוספת של בערך 25 אחוז על מחיר הטיסן!! זה שאחרים לוקחים יותר לא הופך את זה לזול בעיני... כל מה שצריך זה כמה שעות של עבודה על זה וזהו. שלא לדבר על זה שהמומחים שבינינו עושים את זה ממש צ´יק צ´אק ולזרוק על זה 150 שקל זה חבל מאוד... כדאי לך לשבת על זה קצת ולעשות את זה בעצמך וכך גם תדע איך הטיסן שלך בנוי. במוקדם או במאוחר אתה תצטרך לתקן קצת ולשפץ קצת את הטיסן שלך ואתה לא תתלהב לתת "למרכיב" לתקן כל פיפס בתשלום... עדיף לך לעשות דברים קטנים כאלה בעצמך. 150 שקל הייתי נותן אם כבר לבניית קיט למצב של איי אר אף. בברכה גיא
המחיריפ שלךזה מחירים של הילדים שמשחקים במונופול. אין קשר בין מחיר המוצר,לבין מחיר הטיפול בו.זה בכלל לא משנה שהטיסן עולה בחנות 600 שח,הבניה זה דבר שלוקח זמן,ו150 שח ל5-6 שעות עבודה זה פחות ממשכורת מינימום,התאילנדם אצלינו מאויחים יותר.תאמין לי שגם 300-450 שח זה עדין לא יקר עם העבודה נעשית ברמה. ובענין להביא קיט לרמה של ARF זה לוקח בערך פי 20 מהרכבת ARF אז מחיר של 350 שח לא בא בחשבון בכלל. גם טכנאי מכונות כביסה שבא לחצי שעה לוקח 90 שח..... אמיר
ואני מאמין שאתם צודקים כי אתם מבינים במחירים של דברים כאלה יותר ממני... הקטע הוא שלי יש חוקים משלי לדברים האלה ואני פשוט משתגע מלשלם 150 שקל או 300 שקל על בניה של דבר כזה פעוט! אני חושב שזה מאוד לא משתלם מה עוד שזה תחביב שלך אז למה לא לעשות את זה בעצמך??? אני מבין שיחסית לשעות עבודה ושכר מינימום זה הגיוני לחלוטין ואפילו זול אבל זה עדיין לא נראה לי משתלם... כל אחד יעשה את החישוב שלו. רק שתדע שלי הציעו פעם לבנות למישהו סיגול איי אר אף באיזה 100 שקל ולא רציתי כי לדעתי עיסקאות של בניית ARF אף פעם לא יכולות להיות משתלמות לשני הצדדים (או שלאחד יוצא יקר והבונה מרוצה או שלאחד יוצא זול והבונה לא מרוצה). אני לא הייתי משלם על בניה של טיסן ARF. לא משתלם. גיא נ.ב - דווקא במונופול יש סכומים די גבוהים... יש אפילו שטר של 400
קודם כל אני מעודד לבנות לבד דבר שני אני לא יודע במה אתה עוסק אבל שעת עבודה שווה כסף לבנות ARF לוקח בין 6-10 שעות כולל מיתקון חיזוקים ובדיקה ואיזון שעת עבודה שלי עולה בין 50-60$ (אני איש סיסטם) גם אם ניקח משכורת מינימום של 18 ש"ח לשעה יצא לך כמעט 150 ש"ח ובמשכורת מינימום אתה מצפה לקבל רמה ??? זכותך הלגיתימית לחשוב שזה יקר אבל האמת היא שזה ממש לא תשאל את אבא שלך אם הוא מוכן לעבוד 8 שעות בשביל 150 ש"ח ותראה מה הוא יגיד לך בנוסף עלות בניית קיט נא בין 300 ש"ח שזה זול ועד 1500 ש"ח בהתאם לסוג ולגודל בברכה מארק בלאו Jet Club
אני קורא הרבה את הפורום הזה ואני באמת חושב שיש כאן אנשים נהדרים ואני לא רוצה לפתוח את הפה על אף אחד כי אני ממש לא מכיר פה אף אחד אבל יש כמה תופעות שקשורות בטיסנאים דיי מגעילים שמחפשים רק לעשות קצת כסף על חשבון אנשים חסרי ניסיון ובדרך כלל גם לא בעלי יותר מדיי כסף תגידו לי למה בן אדם שרוצה להתחיל בתביב מגיע למסלול ומבקש ממישהו שיעזור לו בבניה או בהטסה יישר חייב להיתקל במשפט "אבל זה יעלה לך קצת כסף"?? אי אפשר לעשות את זה בלי כסף?? למשל להגיד לבחור שביום שישי הבא יביא את הקיט או מה שזה לא יהיה ואתם תתנו לו הנחיות או תעזרו לו להטיס בזמנכם הפנוי (כמובן שאתם לא חייבים לו כלום) הרי כולנו (אני מקווה לפחות) עושים את זה בשביל הכיף ואני לא מתכוון לקחת את הקיט אליכם הביתה ולבנות אותו בחינם. אבל לא יישר לקפוץ עליו ולנסות יישר לעשות כסף. אלא לקחת את הבחור לשבת איתו עשר דקות לתת לו קצת הנחיות וטיפים ולהסביר לו שזה לא נורא כמו שזה ניראה ודיי פשוט להרכיב את זה, ובסוף להגיד לו שאם יבוא שישי הבא תעשו לו טיסת מבחן ולאט לאט הוא יוכל להיכנס לעסק בלי הרבה הוצאות (הרי טיסנים זה עסק ייקר גם בלי הוצאות על מדריכי טיסה שלא לדבר על בוני קיטים) ובסוף אם זה לא מפריע אפשר גם לתת טלפון ולהגיד לבחור שיתקשר אם הוא ניתקל בבעיה וכו´ וכו´ וכו´ בקיצור תפסיקו להיות רעבים לכסף (הרי אף אחד לא ממש יכול לחיות מבניית קיטים לפחות לא בארץ) ותתנו לאנשים שרוצים להיכנס לתחום להרגיש בנוח ולהרגיש שיש עם מי לדבר ויש על מי לסמוך אם נתקלים בבעיה וככה אולי יהיו טיפה יותר אנשים בתחום וזה יעזור לכולנו. אני נימצא כבר שש שנים בתחום ובחיים לא חשבתי לעשות כסף מזה אני מדריך אנשים בחינם (אמנם לא הרבה ולמרות שאני מעדיף לא לקחת אחריות על טיסנים אחרים) ואף פעם לא הייתה לי בעיה לקפוץ למישהו הביתה אם הוא היה זקוק לעזרה (כמובן במגבלות הזמן שלי) דרך אגב אני חייב לציין שהרבה מאלה שהתחלתי ללמד להטיס העדיפו לקחת מדריך בתשלום כי אז הוא רק שלהם לשעה (כי כשאני מלמד אז מן הסתם יותר מרבע שעה רצוף לבן אדם אי אפשר) ואין לי שום בעיה עם זה אלא להיפך אני יודע שזה הרבה יותר טוב וגם מעדיף את זה אבל מי שלא רוצה לשלם וחושב שהוא יסתדר רוב הדרך לבד (ויש הרבה כאלה שנולדו עם סטיק ביד) אין לי שום בעיה להקדיש לו קצת מזמני בקיצור תהיו קצת יותר נחמדים ותפסיקו לחשוב על איך לנצל כל מצב לקצת מזומן. ותחשבו על זה אסף.
אנשים בשטח אבל שאני הייתי צריך עזרה שהטסתי בראשון אנשים עזרו לי בשמחה ובחינם!תמיד יש כאלה שינסו להרויח אבל יש הרבה יותר שמוכנים לעזור. עוד דוגמא-פעם נשבר לי חלק מהכן נסע הראשי ולא יכולתי להטיס אז מישהו שהיה לידי באותו זמן ולא מכיר אותי החליף לי את שני החלקים של הגלגלים, ולא רק שהוא לא ביקש כסף הוא לא הסכים לקבל ממני את הכסף על החלקים שהוא נתן לי. גם אם יש לך בעייה בבנייה אני בטוח שיש הרבה אנשים בפורום שיהיו מוכנים לתת לך עזרה ועצות ללא תשלום או בשטח ההטסה אז בקיצור אולי פגשת כמה אנשים כאלה אבל יש הרבה בדיוק ההפך מהם בברכה גיא חנוך
הייתי רוצה לציין שחלק מדבריך נכונים אני מסכים איתך לגבי עזרה בחינם אבל לך תגדיר עזרה לבין שיעבוד אני עוזר לא מאט בשטח ואצלי בבית יש מספיק חניכים שהתחילו אצלי הגיעו אלי הביתה לעזרה בבניה ובסוף אני בניתי להם את רוב הטיסן וגם לא לקחתי להם כסף עבור השירות וגם בשטח עשיתי מספיק טסט פלייטים וגם המון הדרכות קצרות אבל איפה הגבול יש לי חברים שאומרים "מה אתה פרייר לא נשאר לך זמן להטיס" אז אני שואל איפה הגבול מי שבא לקבל הסבר או הדרכה בגבול ה 20 דקות אז בשימחה אבל מי שרוצה את זמני ברמה של מספר שעות חייב לשלם אין מה לעשות כשאתה משלם עבור משהו זה נראה בהתאם (מי שנותן שעות בחינם בדרך כלל לא בלב שלם) למרות שיש בודדים שנותנים בחינם בצורה אבסולוטית ברכה מארק בלאו Jet Club