:)

Berethor

New member
אז זהו שנושא של רבייה הוא לא נושא אידיאולוגי או/ו מוסרי

ולכן זה עוד ניסיון שלך לשייך אקסקלוסיבית לפמיניזם דברים שלא קשורים ישירות לפמיניזם, היינו כבר "בסיפור" הזה בנושא של התנהגות מינית מונוגמית או מתהוללת, שגם כן לא אקסקלוסיבית לפמיניזם, למרות שהפנתרית נהנת להזכיר את זה בהקשר של גברים. הטענה שיש קשר בין פמיניזם לחוקי טבע היא של הפנתרית ולא שלי, אני מודע לכך שפמיניזם זה נושא אידיאולוגי, לא יותר ולא פחות. "אין שום התנהגות חברתית אנושית שהיא טבעית" זה פשוט "קביעה" שגויה, יש הרבה דברים בהתנהגות האנושית שנובעים מדברים טבעיים, לטוב ולרע, אגב לא טענתי שכל דבר טבעי הוא טוב, אבל יש הרבה דברים טבעיים שהם טובים יותר מדברים מלאכותיים או/ו ביזרים. היצר המיני של אדם הוא גם טבעי, אבל אם לשלוט ביצר או להתנהג באופן מיני בעייתי זה חלק מהאישיות ויכולת השליטה העצמית של האדם הספציפי. חרדים מייצגים "קיצון" מיני אחד, מהצד השני יש תסטוצרים ששוכבים "עם כל מה שזז" מגלאי 14 או 16, זה לא יותר טוב, מלתחתן בגיל 18 מבחינתי. דווקא השירים במלחמה נועדו לעלות תמורל, דווקא בגלל שמלחמה היא דבר קשה בדרך כלל וצריך להעלות את המורל לחיילים כדי שהם לא ישברו, חוץ מזה גם המוות הוא חלק מהטבע, אף אחד מאיתנו לא בן אלמוות עד כמה שידוע לי, אפילו אלו מאיתנו שלא מתים בקרב. לא תמיד אפשר או עדיף לברוח, לפעמים עדיף לעמוד והילחם באויב, בתקווה לנצח. גם אצל בעלי חיים יש כאלה שנלחמים בין אם זה לשם הגנה ובין אם זה לשם התקפה, ונטרפים רבים מנסים לברוח, ובכל זאת הטורף יכול לתפוס אותם בסוף, את באמת חושבת שלברוח תמיד עדיף? אבל לא כך הדבר.

GreenMamba

New member
שכחתי עם מי אני מדברת....

שכחתי שאיתך צריך לדבר פשוט-פשוט, בלי אנלוגיות ודוגמאות, כי אחרת אתה עף למקומות- השם תשמור.
אז הנה בשבילך- פשוט פשוט ובלי קישוטים ודוגמאות-
אין שום התנהגות שלך היום שאינה מוסללת ומתורבתת. החל בדברים הגדולים- היחס שלך למוות, למין ולשרידה וכלה במה אתה אוכל ומתי אתה ישן. זה שחלק מהדברים הללו "מסתדרים" לך עם מה שאתה חושב שהוא "הסדר הטיבעי"- נובע משתי סיבות פשוטות-
1. יש לך תפיסה שגויה של "הסדר הטיבעי" ומה כלול בו
2. לחברה היה רצון או אינטרס לשמר את ה"סדר הטיבעי" הזה ולא לשנותו.
&nbsp
לכן הדוגמאות והויכוחים שלך ושל פנתרית על אם הנקבה היא ברירת מחדל או הזכר הוא עילוי של הטבע או אפשרויות השרידה של נשים ללא גברים וכל יתר הבבל"ת הזה פשוט מגוחך. ואם בטבע כל הזכרים שולטים ללא מצרים בנקבותיהם והנקבות הינן אסקופה נדרסת (או הפוך)- זה משנה משהו לגבי מהות הפמיניזם או הצורך בו?
&nbsp
ויכוחים מיותרים עקרים משמימים ומגוחכים.
&nbsp
(וכבר אמרתי לך לא פעם- חסוך מעצמך בתגובתך אלי את הציטוטים, הקישורים הסירטונים וכל היתר. הם מעניינים אותי כקליפת השום- לא נכנסתי, לא קוראת- סתם מעייף ומעצבן)

Berethor

New member
את לא חייבת לראות תסירטונים והקישורים, יש לי גם קוראים אחרים

את מוזמנת "לדלג" על מה שלא מעניין אותך, אבל העולם לא סובב סביבך, בניגוד למה שאת נוטה לחשוב. כן עדיף לדבר איתי באופן ישיר ובלי "אנלוגיות" שקל להפריח. אין שום התנהגות שלי היום שאינה מוסללת ומתורבתת? באמת? למה? משום שאת אמרת ככה? מצטער אבל אני לא מוכן לקבל או/ו להסכים עם "קביעות" חסרות בסיס שלך. קודם כל אני אדם אינדיבידואלי עם בחירה חופשית, ויש לי תיחוד שלי מאנשים אחרים, לטוב ולרע, בנוסף לכך כמו לכל אדם גם לי יש תחושות והרגשות שלי, אבל שלא כמו חלק מהאנשים, אני לרוב יודע לשלוט בעצמי, ויודע שמה שאני מרגיש הוא לא תמיד רציונלי, ולא תמיד קובע, המוח שלי לרוב הוא זה שקובע ולא היצרים או/ו הרגשות, וזה חוסך לי הרבה צרות, מסוגים שונים, אם כי יש צרות שכמעט בלתי נמנעות, כמו שיש מלחמות שכמעט בלתי נמנעות. את לא תקבעי בשבילי "שיש לי תפיסה שגויה" לגבי הסדר הטבעי, במיוחד שהעובדות בשטח מעידות על ההפך. גם אותך מעניין לקרוא תספר פנטזיה של פנתרית על עולם ללא גברים? משום שמבחינה טבעית הרבייה מתרחשת על ידי יחסי מין נורמלים בין גבר לאישה, לנסות לחלוק על כך, זה פשוט מגוחך מבחינתי, ואפילו כאשר יש דרכים להפרייה מלאכותית, רוב האנשים מעדיפים להביא ילדים בדבר הטבעית, ובצדק. לא שמעת על "Fight-or-flight" בטבע? להילחם זה לא פחות טבעי מלברוח בטבע ובקרב חיות, דווקא החיות הצמחוניות שיש להן יותר סיכוי לשרוד בפני טורפים הן אלו שיכולות להילחם, כגון הפילים, הזברות מנסות לברוח, ורבות מהן נטרפות בכל זאת, על ידי הלביאה שלא רק חזקה אלא גם מהירה. בכל אופן אני לא מעודד אלימות סתמית במציאות, אני רק אומר שבטבע כמו גם אצל אנשים, לפעמים יותר טבעי ונכון להילחם מאשר לברוח, וכמובן שזה גם יותר מכובד בנוסף לכך, בנוסף לכך עדיף לתמוך בלוחמים שמקריבים את חייהם כדי להגן על המדינה ולטובת הכלל מאשר לטעון שעדיף היה להם לברוח, ולהפקיר את האזרחים חסרי אונים "לחסדי" האיסלאמיסטים, גורלם בידי החמאס לא יהיה הרבה יותר טוב מגורל האזרחים בידי דאעש, העובדות בשטח מדברות בעד עצמן, בנושא.

"The fight-or-flight response (also called the fight, flight, freeze, or fawn response [in PTSD], hyperarousal, or the acute stress response) is a physiological reaction that occurs in response to a perceived harmful event, attack, or threat to survival. It was first described by Walter Bradford Cannon. His theory states that animals react to threats with a general discharge of the sympathetic nervous system, priming the animal for fighting or fleeing. More specifically, the adrenal medulla produces a hormonal cascade that results in the secretion of catecholamines, especially norepinephrine and epinephrine. Amit Sood, Professor of Medicine at Mayo Clinic College of Medicine discusses the classic fight or flight response and states that estrogen and testosterone are also hormones that affect how we react to stress, as are the neurotransmitters dopamine and serotonin."

http://en.wikipedia.org/wiki/Fight-or-flight_response

GreenMamba

New member
חחחח. לא, אתה קורע.

אתה כל כך מוסלל ומוטמע שאתה לא יכול לראות אפילו את הגיחוך שבהודעה שלך.
אבל יאללה, נזרום איתך.
בטבע קיים אינסטינקט הילחם או ברח, כפי שאמרת. ז"א שאם החברה היתה "מצייתת" לחוק הטבע, היה יחס שווה למי שנלחם בקרב ולמי שברח ממנו. הרי אלו שני הצדדים של אותו אינסטינקט- זה חוק הטבע, לא?
אבל לחברה היה אינטרס לטפח את ה"הילחם" ולגנות את ה"ברח" לכן היא שימרה רק חצי מהאינסטינקט וגינתה את השני. אם זו לא דוגמא להסללה- אני לא יודעת דוגמא מהי. החברה פשוט כל כך הסלילה אותך לראות שזה ה"סדר הטיבעי" של הדברים שאתה פשוט עיוור לכל מה שמחוצה לו, ואין לך טיפונת של ראייה ביקורתית על המציאות- גם בדוגמאות שאתה עצמך מביא.
חוצמזה- תביא לי דוגמא, למשל, למלחמות דת אצל חיות. אתה מכיר הרבה לביאות שיוצאות לתקוף לביאות אחרות במרחק אלפי קילומטרים מהן כדי או להרוג אותן או לשכנע אותן להצטרף אליהן ל"להקה"? קשקוש מקושקש.
לכן כל ההיאחזות שלך ב"סדר הטבעי" הוא פשוט הסללה חברתית במעטה פסאודו ביולוגי מגוחך, ואין שום קשר בין האינסטינקטים של אבות-אבותינו לבין הסדר החברתי הקיים היום אחרי עשרות אלפי שנות חיברות- למעט מה שהחברה רצתה להשאיר ולטפח.
אז עיצה ידידותית, ממני אליך- תפסיק להביא את ה"סדר הטיבעי" של הדברים כביסוס לטענותיך, גם ככה הן מגוחכות ולהוכיח אותן עם איזה חוק טבע עלום שאתה חושב שקיים ועוד יותר מצחיק- חושב שלפיו מתנהלת איזושהי חברה אנושית- זה פשוט מגוחך, שלא נאמר פתטי.

Berethor

New member
כמובן שלחברה יש אינטרס לעודד אומץ הרבה יותר מאשר פחדנות

משום שאדם פחדן בדרך כלל טורם פחות לקהילה שלו והוא גם יותר אנוכי, אז כן זה נובע מאינטרסים של החברה, אבל זה גם נובע מכך שאומץ זאת באמת תכונה מוערכת יותר, משום שאין שום דבר מרשים בלברוח, ביחס להילחם ולנצח, אם כי קיימים גם מקרים מסוימים שיותר חכם לא להילחם מאשר להילחם, וזה ידוע שעדיף שלא לחצות תגבול בין אומץ לבין טיפשות, אדם אמיץ הוא לא חסר פחד, אדם אמיץ מתגבר על הפחד שלו במטרה להילחם בשביל מה שראוי להילחם עבורו, ולא להילחם בלי סיבה מספיק מוצדקת. חיילי צה"ל דוגמה, בניגוד לאיסלמיסטים, לא מחפשים לתקוף ולמות רק בשביל הכיף או/ו בשביל הדת שלהם, ו72 הבתולות שהבטיחו "לשהידים", צה"ל נלחם במלחמה הגנתית בעיקרה, ומלחמת חוסר ברירה מול אויב אכזרי, לכן הניסיון ליצור חפיפה בין הסיבות שהמערב נלחם לבין הסיבות שהאיסלמיסטים נלחמים הוא פשוט מוטעה ומטעה. "הסללה חברתית" לא מפריע לי לא לתמוך בדברים שהחברה פחות מקבלת, לדוגמה אישה שלא מסירה שיער גוף, אבל יש נושאים שאני מסכים לגיבהם עם החברה, משום שאני לא מחפש להתנגד לכל דבר חברתי או/ו פופולרי רק לשם התנגדות, בכל נושא אני מפעיל שיקול דת אישי, אפילו נושאים שקשורים לחוק. דרך אגב עריקה בשעת מלחמה זה משהו שחייל יכול לקבל עליו מאסר במקרה הטוב והוצאה להורג במקרה הפחות טוב, זאת אחת הדרכים להפוך את ההילחם או לברח, ללהילחם או למות. להרבה דברים אצל אנשים יש בסיס טבעי, אבל אני בניגוד לפנתרית, לא טענתי שיש רק קו אחד שקיים בטבע בנושאים אידיאולוגים, חוץ מזה כאשר פנתרית מביאה "דוגמאות מהטבע" במיוחד כאלה שהזויות במיוחד, אין לי הרבה ברירה אלא להגיב להן מדוגמאות מהטבע שיותר מדויקות ומנוגדות. חוץ מזה הטענה שלך שלחימה היא דבר פחות טבעי פחות מבריחה הופכה, למרות הביטחון הרב שבו את אוהבת להציג גם טענות שגויות או/ו טענות שנויות במחלוקת. דת לא קיימת אצל חיות, במיוחד לא דת בעייתית כל כך כמו האיסלאם, אבל חיות ממין דומה כן יכולות להילחם, אריות נלחמים באריות אחרים על שליטה בלהקה, באופן אישי, השימפנזים נלחמים בלהקות אחרות של שימפנזים על שטח ושליטה, באופן קבוצתי, גם קרבות אישיים וגם מלחמות קיימים בטבע, אלו לא דברים שייחודיים לאנשים.

"There is no shame in fear. There is only shame in letting fear rule you! Try not to look scared, and you will find bravery in your heart!"

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/CowardlyLion

"Sometimes, The Hero is described as "fearless"."

"This, however, is invoked far more often than it is presented straight. More often, fear is presented as the wise and prudent reaction to danger (courage being the ability to act despite your fear), making the fearless person — if he exists — a fool. Sometimes, Fear Is the Appropriate Response. It is the mark of a Naïve Newcomer to think that his fear means he's a Dirty Coward; a character who cannot seem to learn it, no matter how bravely he acts or the greatness of the dangers he has faced, is the Cowardly Lion. In these situations, the Fearless Fool is either protected by dumb luck or Too Dumb to Live."

"Assuming, of course, situations of real danger (or needles -- you can always be afraid of needles). Only a Dirty Coward would gibber in terror at some trifling or distant danger. On the other hand, a Miles Gloriosus often claims to be fearless as a way to boast about his imaginary feats in battle."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FearlessFool

אגב, ה"הנחתה" שלי היא ציטוט של ביולוג בכיר (גבר דווקא.....)
הברטרול "יודע הכל" ומברבר על כל דבר. מי שמבין בנושאים פשוט יצחק עליו.

כן רק שאף אחד לא מאשים

את מי שגנבו לו אלא אם כן הוא השאיר ללא שום השגחה לעומת שאצל הטרדות מיניות של נשים תמיד יהיה מי שיאשים אותה. ללכת עם לבוש חושפני זה כמו ללכת עם תיק סגור ולמרות זאת את קורבן הגנבה לא יאשימו. וכל אחת נזהרת אף אחת לא סומכת גם במקומות מוגנים יותר ופחות. לזהירות אין שום קשר לסרטון אלא די להאשים את הקורבן.

Berethor

New member
גם בגנבה יש אנשים שיגידו, למה לא שמרת על הדברים שלך יותר טוב

למה לא היה לך מנעול טוב או למה השארת תדברים בלי השגחה, או למה עברת בשכונת פשע שיש בא הרבה שודדים. בסופו של דבר אין קשר בין הדברים, הגנב אשם אבל מומלץ גם לקורבן של הגנבה להישאר כמה שיותר כדי להפחית את הסיכון שיגנבו ממנו, זה שעדיף להשיג דברים ביושר ולא דרך גנבה, זה משהו כמעט כולם יודעים, אפילו אלו שגונבים לרוב יודעים שהם עושים משהו לא חוקי, אחרת הם לא היו מנסים להסתיר את זה שהם גונבים. יש מקומות מוגנים יותר או פחות עבור כל סוגי הפשיעה, רמת הסיכון משתנה ממקום למקום.

בסדר, זהירות לא קשורה לפואנטה

וגם לקורבן גניבה אמירות כאלה הן מתנשאות ביקורתיות ולא במקום.

GreenMamba

New member
מה שמראה, שכרגיל, לא הבנת כלום

ואת הדיעות השוביניסטיות שלך אפשר למצוא בכל שורת טוקבקים עלובה וממוצעת בכל כתבה על אונס.

למעלה