כמובן שלחברה יש אינטרס לעודד אומץ הרבה יותר מאשר פחדנות
משום שאדם פחדן בדרך כלל טורם פחות לקהילה שלו והוא גם יותר אנוכי, אז כן זה נובע מאינטרסים של החברה, אבל זה גם נובע מכך שאומץ זאת באמת תכונה מוערכת יותר, משום שאין שום דבר מרשים בלברוח, ביחס להילחם ולנצח, אם כי קיימים גם מקרים מסוימים שיותר חכם לא להילחם מאשר להילחם, וזה ידוע שעדיף שלא לחצות תגבול בין אומץ לבין טיפשות, אדם אמיץ הוא לא חסר פחד, אדם אמיץ מתגבר על הפחד שלו במטרה להילחם בשביל מה שראוי להילחם עבורו, ולא להילחם בלי סיבה מספיק מוצדקת. חיילי צה"ל דוגמה, בניגוד לאיסלמיסטים, לא מחפשים לתקוף ולמות רק בשביל הכיף או/ו בשביל הדת שלהם, ו72 הבתולות שהבטיחו "לשהידים", צה"ל נלחם במלחמה הגנתית בעיקרה, ומלחמת חוסר ברירה מול אויב אכזרי, לכן הניסיון ליצור חפיפה בין הסיבות שהמערב נלחם לבין הסיבות שהאיסלמיסטים נלחמים הוא פשוט מוטעה ומטעה. "הסללה חברתית" לא מפריע לי לא לתמוך בדברים שהחברה פחות מקבלת, לדוגמה אישה שלא מסירה שיער גוף, אבל יש נושאים שאני מסכים לגיבהם עם החברה, משום שאני לא מחפש להתנגד לכל דבר חברתי או/ו פופולרי רק לשם התנגדות, בכל נושא אני מפעיל שיקול דת אישי, אפילו נושאים שקשורים לחוק. דרך אגב עריקה בשעת מלחמה זה משהו שחייל יכול לקבל עליו מאסר במקרה הטוב והוצאה להורג במקרה הפחות טוב, זאת אחת הדרכים להפוך את ההילחם או לברח, ללהילחם או למות. להרבה דברים אצל אנשים יש בסיס טבעי, אבל אני בניגוד לפנתרית, לא טענתי שיש רק קו אחד שקיים בטבע בנושאים אידיאולוגים, חוץ מזה כאשר פנתרית מביאה "דוגמאות מהטבע" במיוחד כאלה שהזויות במיוחד, אין לי הרבה ברירה אלא להגיב להן מדוגמאות מהטבע שיותר מדויקות ומנוגדות. חוץ מזה הטענה שלך שלחימה היא דבר פחות טבעי פחות מבריחה הופכה, למרות הביטחון הרב שבו את אוהבת להציג גם טענות שגויות או/ו טענות שנויות במחלוקת. דת לא קיימת אצל חיות, במיוחד לא דת בעייתית כל כך כמו האיסלאם, אבל חיות ממין דומה כן יכולות להילחם, אריות נלחמים באריות אחרים על שליטה בלהקה, באופן אישי, השימפנזים נלחמים בלהקות אחרות של שימפנזים על שטח ושליטה, באופן קבוצתי, גם קרבות אישיים וגם מלחמות קיימים בטבע, אלו לא דברים שייחודיים לאנשים.
"There is no shame in fear. There is only shame in letting fear rule you! Try not to look scared, and you will find bravery in your heart!"
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/CowardlyLion
"Sometimes, The Hero is described as "fearless"."
"This, however, is invoked far more often than it is presented straight. More often, fear is presented as the wise and prudent reaction to danger (courage being the ability to act despite your fear), making the fearless person — if he exists — a fool. Sometimes, Fear Is the Appropriate Response. It is the mark of a Naïve Newcomer to think that his fear means he's a Dirty Coward; a character who cannot seem to learn it, no matter how bravely he acts or the greatness of the dangers he has faced, is the Cowardly Lion. In these situations, the Fearless Fool is either protected by dumb luck or Too Dumb to Live."
"Assuming, of course, situations of real danger (or needles -- you can always be afraid of needles). Only a Dirty Coward would gibber in terror at some trifling or distant danger. On the other hand, a Miles Gloriosus often claims to be fearless as a way to boast about his imaginary feats in battle."
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FearlessFool