טוב..
לפי התגובות כנראה שלא הבהרתי את עצמי נכון.
דבר שני , לפי התגובות גם יש פה העברת ביקורת מאוד חריפה..
אני בחורה בת 21, כשרשמתי פה חשבתי לקבל עצה ושיראו לי אולי דרך אחרת לראות את המצב.
ולא נזיפות,ביקורת ועוד דברים.
נתחיל בהסבר ..
כנראה שתהחלתי בסדר הלא נכון את ההסבר שלי לבין חמותי.
א.אני לא לוקחת אותה לקניות לבד-אין לי רשיון. אני לוקחת אותה עם בעלי,ואנחנו נוסעים ביחד ..למה אני לא נכנסת איתה לחנות, כי זה נסיעות של כמה חנויות והיא נכנסת ל10 ד'ק לכל חנות בערך ויוצאת ... ובמצטבר זה הולך לזמן של שעה.
זה גם לא כזה מפריע לי ליסוע לקחת אותה לחנות.
ואני לא רואה את עצמי כ"סמרטוט" בזה שאני לוקחת אותה לקניות, אני יגיד שאני לא בשיא התלהבות אבל נוסעת ולוקחת אותה לחנות כי אין מה לעשות ,בכל זאת היא חמותי היא האם של בעלי , עם אני ממש בסידורים בעלי ברור מעליו יגיד לאמא שלו "שמעי אנחנו מאוד עסוקים"
ב.אני לא שונאת אותה , אבל לא מתה עלייה , היא לא בנאדם שארוץ אליו כידי לשבת ולדבר..(חבל כי דווקא אני מאז ומתמיד רציתי חמה שיהיה לי כייף לדבר איתה!)
פה לא המצב.
ג. לגביי למצוא לעצמי חיים - אני בנאדם לומד כל יום ועובד כל יום.. אני נמצאת בבית בקושי ועם כן אז זה לישון להכין אוכל לנקות וסידורים.
אני ממש לא יושבת וחושבת עלייה "מה היא עשתה ומה קרה וכ'ו"
אבל מגיע מצב ,היא מזכירה לי לבד את הדברים...
אני מגיע אלייה לבית ..
היא לוחצת עליי להביאי ילדים ואומרת שזה בסדר שהילדים יגדלו עניים.
בו ניהיה ריאליים ונחשוב לאיפה אני יביאי ילד? ליחידת דיור מטר על מטר ? וזה שאני לומדת וחייה על מלגת קיום מסכנה ועוד משכורת נמוכה.
ואני אהיה כנה , אני מזה מתבאסת מזה , אני מתבאסת מזה שאני לא יכולה להרשות לעצמי להביאי ילד לעולם כי לא יהיה לי מה לתת לו איפה לישון, עגלה,אריסה ומשחקים והכל..פעוטון...במיוחד בעלי עובד בשבס ו24-48 שעות לא בבית, מי יעזור לי עם ילדים זה טרוף.
ד.נקודמה מאוד חשובה, מאיפה זה צץ אני מרחיקה את בעלי מאימו? ממש ממש לא. זה שאני רושמת פה מה מפריע לי לא אומר שאני אומרת לבעלי , בנוסף לזה .. שידברו בכייף. הבעיה שהיא מתקשרת הם מדברים אבל על מה לשלומו,לשלומי ? ממש לא. היא מדברת -הוא לבד מתעצבן או מסנן אותה לפעמים לבד כי היא מתחילה לספר על כמה החיים יפים לבת שלה והיא טסה לח''ול והיא קנתה לעצמה את זה ואת זה .
ורגע לפני הכל,אני לא יושבת ואומרת מה אחותך עשתה ומה זה ממש לא. אמא שלו מתקשרת ומספרת ומתלהבת .
וזה קצת מציק כאילו אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו ליסוע .אז למה לזרוע מלח על הפצעים ,להתקשר להתלהב לנו ככה ועוד כל כמעט חצי שנה ואז מה שקורה בעלי הולך עם פרצוף תחת כי הוא לא יכול להרשות לעצמו לטיסה.
ה.אני בטוחה ב100% שיש פתרון לכל דבר, אני כן מדברת עם בעלי אל הרבה דברים והוא מסכים איתי.
ו.דברים טובים שהיא עושה,לצערי אין.
לא ראיתי משהו טוב שהיא עושה ,היא מעליבה אותי הרבה ופוגעת בי אני לא רואה משהו טוב.
והראתי כבר כמה דוגמאות..
נראה עוד כמה,
אנחנו גרים ביחידה לבעלי,בבית של ההורים בחדר שלו יש מאוורר שהוא קיבל מזמן מהעבודה,
הגענו לבית,הבאנו לה מאוורר חילופי ורצינו לקחת את הגדול כי אין לנו מזגן וחם מאוד אין חלונות ואי אפשר.
היא עשתה לנו כ''כ פרצופים והתחילה לצווח ולהגיד "מה אתם לוקחים את המאוור שלי!"
אני אמרתי לה ביפה "הבאנו לך מאוור טוב, פשוט יותר קטן ,פשוט אין לנו חלון בחדר ונורא חם והמאוור שאצלך הוא בהרבה יותר חזק"
והיא עדיין ישבה ,כולה מעוצבנת ועושה פרצופים.
לא אמרתי לה כלום רע, לבעלי אמרתי שזה לא יפה מצידה היחס הזה.
אבל בואו נחשוב בהגיון שהדרך שהיא הגיבה והתייחסה אלינו זה לא יפה.
אותו דבר עם ארון נעלים שהיה לבעלי בחדר, בזמנו הוא קנה לעצמו כי הוא חולה נעליים.
יש לנו כלב שאוכל את הנעליים ,בעלי אמר בואי נקח מה שיש לי בבית אצל הורים,אמרתי יאללה מתאים. באנו לקחת את הארון גם פה היא ישר "מה אתם לוקחים,רציתי לשים את הנעליים שלי,כבר פינתי מקום לעצמי מהנעליים הישנות שלך"
בעלי אמר לה יפה "אמא יש לך בכניסה 2 ארונות נעליים גדולים"
היא כזה "כן אבל באלי שיהיה בחדר,רק שלי"
לא התייחסתי לזה כ''כ
אפילו אמרתי לבעלי בו נשאיר נקנה לנו,הוא ישר אמר לא,למה סתם לבזבז.
ויש עוד דברים
כמו לדוגמא..
בזמנו אחותו אמרה שתביאי לי כדור מיוחד כזה לקפיצות(לנשים בהריון)
ורק התארסנו אני ואחותו היינו כזה בתחילת היכרות.
אז סתם סיפרנו את זה לאמא שלו .. ואמרתי לה כזה " ליאורה(אחותו) הבטיחה לי כדור מיוחד להריון שאני מזה מתלהבת ממנו לעשות כושר וגם כשאהיה בהריון בעזרת ה' ". זה היה מזמן אמת ליפני שנה וחצי ..כן אולי תגידו "יא איזה מגעילה את זוכרת לה הכל.."
אבל פה תגידו מה שבא לכן , אני פשוט נעלבתי מהתגובה.
התגובה שלה הייתה-היא פתחה כל כך עיניים וצעקה "מה את הכדור שלי? היא הבטיחה לי אותו! היא רוצה לתת לך?! "
בסוף קניתי כדור ועוד נתתי לה אותו.
קיצור אני ממש כבר חופרת .. אני פשוט פותחת כאן ת'לב שכל אחת תראה איך שהיא רוצה בעין טובה ולא טובה ואני מעצבנת ודפוקה וילדותית או עוד הרבה.
אבל אגיד לכן עם יד על הלב, זה פוגע בי שהיחס הוא כזה מהצד שלה.
ויש עוד הרבה הרבה דברים שהיא עשתה ואמרה.. כשהגעתי אלייה , ולפני החתונה שאני מדברת היא פשוט לא מגיבה ובעלי גם התעצבן אומר "אמא ..לילי מדברת איתך תעני לה " והיא מסננת אותו ואותי.. וכל זה למה "כי אמרנו לה שאנחנו רוצים לעשות אולם,אירוע קטן"
ואחר''כ היא אומרת "אני הייתי בשוק" - ואני לא אשקר ממש התעצבנתי אז ואמרתי לבעלי "מה,למה תגובה כזאת ממה היא בשוק?"
והוא טען וגם היא שהתגובה הייתה כזו כי "אין כסף"
ואמרתי כסף למה,אולם יתכסה,שמלה אמא שלי קונה.
ודברים קטנים פקדון.
והיא פשוט כל הזמן טענה "אין לי מה ללבוש אני אלבש שמלה ביתית ונעלי בית וכל מיני שטויות"
קיצור לא מעניין...אבל ככה לידע כללי ,אני לא חושבת מה יש לה ומה אין לה היא כל הזמן חופרת וטוענת ומספרת מה יש לה ומה אין לה.
הלאה.
לגבי השוואות-
עוד הפעם,היא לא חייבת לי כלום ,לא חייבת לעזור לי כלכלית.וזה שהיא החליטה את החלטות שלה מה ומו לתת אין בעיה.
אבל הבעיה שלי שהיא פונה עליינו ולא לבת שלה לעזרה.
זאת הבעיה ובגלל זה רציתי להדגיש את העזרה שלה לבת.
אם היה לי מה לתת סבבה הייתי יכולה לעזור לה, אבל באמת שאין לי , ואני לא יכולה פתאום להפסיק לימודים.עשיתי הפסקה הרווחתי כיסיתי מינוס לבעלי ולעצמי ..אבל אי אפשר כל פעם כי אני במלגת לימודים ויעיפו אותי ואני לא רוצה לקחת סיכון.
ובעלי כבר לא נותן לה , אבל פשוט לדעתי זאת חוצפה לפנות לאנשים שבאמת במצב על הפנים ולצד שני היא לא פונה אפילו,ויש שם (כן עוד הפעם תגידו מה אפכת לך יש או אין.. פשוט ידוע שיש ולפי דעתי סכ''ה דעה אני חושבת שצריך לעזור לאמא כשהיא אומרת שהיא ב "מצוקה"
ד''א יש לעזור ב200 שקל ויש לעזור ב3 אלף.
כן אני יגיד דבר שיכול להיות תעבירו אל זה בקורת ..
בעלי אמר כמה פעמים שאעבוד יותר ובנוסף להכין לו אוכל ולנקות וללמוד לי זה קצת קשה.
היום זה לא קורה כי דיברתי איתו ואמרתי "תקשיב אני לא רובוט ואי אפשר שאני אקרע תעצמי לגמרי"
הוא הבין היום הוא נותן עקיצות פה ושם של "את מרוויחה קצת עם הלימודים וזה"
וישר אני מרגיעה אותו ואומרת "לימודים זה חשוב זה העתיד ואין מה לעשות אני לא אעבוד בסופר כל החיים"
זהו זה בעקרון.
עכשיו הבעיה שלי שרשמתי פה .
זה סתם לעצות ולראות דעות ללא ביקורת ..
כנראה אני יותר מדי רגשי והרבה דברים פוגעים בי.
ולגבי אמא שלו,היא בעצמה מזכירה לי את עצמה ואת קיומה בכל פעם.