13H

13H

בפיצוציה של שלום: מחירם של נקניקייה וצ'יפס בפיתה 3 רובלים חדשים. מחירם של נקניקייה וסלט בפיתה 2.5 רובלים חדשים. אם נתון כי מחיר הצ'יפס כפול ממחיר הסלט, ומחיר הפיתה שווה למחיר הנקניקייה, כמה עולה נקניקייה? 1)50 קופייקות 2) 75 קופייקות 3)1 רובל חדש 4) 1 רובל ו-20 קופייקות יש דרך סימפטית יותר מ2 משוואת מסריחות עם שני נעלמים? כמה מספרים ממשיים שונים מקיימים את המשוואה: X^4-2X^2=0 1)1 2)1 3)3 4)0 שאלה עקרונית: למה 3 ? אם עושים את זה אלגברית יוצא או X=0 או X^2 =2 , ושורש חייב להיות חיובי, לא? אז אין אפשרות שזה [מינוס שורש שתיים], אבל בדיעבד מסתבר שזה כן אפשרי. אז קיצר, איך? סדר:לסדר גודל:לגדול רכיב:להרכיב שיפוד:לשפד מליחות:להמליח

NivMi

New member
אנלוגיה

ארבע כמדומני לסדר זה פעולה שהופכת משהו ליותר מסודר כמו שלהמליח זו פעולה שהופכת משהו ליותר מלוח. באותה מידה יכול להיות שיצאתי אדיוט גמור...

T h e G r i m

New member
אממ ככה...

בשאלה הראשונה אפשר לראות שההבדל בין ההרכב של הפיתה הראשונה לפיתה השניה זה ההחלפה של הצ'יפס בסלט.. כתוצאה מכך המחיר ירד גם בחצי רובל..כלומר ההפרש בין ציפס לסלט זה חצי..אבל ידוע גם שציפס עולה פי 2 מסלט..כלומר ציפס זה 1 רובל וסלט זה חצי רובל..(אלה המספרים היחידים שאפשר..) ואז מכוון שפיתה שווה לנקניקיה..ושצ'יפס זה גם ככה רובל 1..אז יוצא שהפיתה שעולה 3 רובל (זאת של הנקניקיה ציפס ופיתה) אם נוריד את הצ'יפס בעצם שווה רק ל 2 רובל לנקניקיה ופיתה שעולים אותו דבר לכן כל אחד עולה 1 רובל..ואז תשובה 3... לגבי השאלה השניה..אם אתה מוציא גורם משותף X^2 החוצה..אז זה או באמת שX=0 או שX^2-2=0...עכשיו יש שני מספרים שמקיימים את המשוואה השניה התשובה היא פלוס מינוס שורש שתים, שים לב שזה פלוס מינוס לפני השורש ולא בתוך השורש (בשאלה רשום בפירוש מספרים ממשיים לכן גם המספרים השלילים נחשבים וגם כאלה שמורכבים משברים...)ולכן יש 3 פתרונות למשוואה.. לגבי האנלוגיה..לי זה נראה 4..לסדר להביא משהו שלא היה במצב של סדר לסדר..ורק 4 מסתדר לי עם המשפט הזה... שיהיה בהצלחה..

1234191

New member
כי

לסדר = לגרום לכך שיהיה סדר. להמליח - לגרום לכך שתהיה מליחות לשפד = לגרום לכך שיהיה שיפוד? ממש לא. השיפוד בהכרח היה קיים עוד לפני ששיפדתי בו את נמיית המחמד שלי, ותהליך ה"שיפוד" לא יצר אותו.

14H

פו הדוב אכל בשבוע שעבר בסך הכל 100 צנצנות דבש. ביום הראשון אכל מספר שלם של צנצנות. בכל אחד מהימים שני עד שישי אכל צנצנת אחת יותר מביום הקודם, ובשבת אכל את מה שנותר. איזה מהמספרים הבאים יכול להיות מספר הצנצנות שאכל פו הדוב בשבת? 1)1 2)2 3)3 4)4 אז הגעתי ש6X+15 זה מה שהוא אכל ב6 ימים. אחרי הוצאת גורם משותף, גיליתי ש100 פחות מס' הצנצנות שהוא אוכל בשבת צריך להתחלק ב3. אבל אז מתאימות 2 תשובות.. אז-איך פותרים את השאלה מבלי להטיל מטבע הוגן?..

1234191

New member
נראה לי

שצריך לבדוק איזה מהשוויונים הבאים מתקבל עם מספרים שלמים: 6x+15=100-4 3- 2- 1- או פשוט: 6x+15=100 6x=85 מחלקים 85 ב-6 כדי למצוא את X, מגלים שהתשובה היא 14 עם שארית אחת,ולכן התשובה היא 1.

1234191

New member
השאלה היא בעצם:

איזה מהמספרים הבאים יכול להתקבל כשארית של חלוקת (100-15) ב-6. כמובן שיש מספר תשובות אפשריות, אך מתוך האפשרויות רק תשובה 1.

למעלה