13- מה הוא אומר?

grizelda

New member
13- מה הוא אומר?

יום שישי ה-13 קרב ובא. ראיתי שכתבו על כך בפורום אבל לא הייתה יותר מדי התייחסות. מה הצירוף הזה בכלל אומר? למה 13? ומה זה אומר לנו, אנשים שמתעסקים במאגיה? זה יום של שחרור רוחות, טקסי מכשפות, מה זה בעצם אומר? ואם מישהו מתכנן משהו מיוחד מלבד צפיה בסרטים מפחידים כל הלילה? אני מאוד יעריך תשובות כי הנושא מאוד מעניין אותי

יום שישי השלושה עשר

מה הצירוף הזה אומר? הוא לא אומר כלום. פשוט ככה. 13 הוא מספר של מזל רע אצל הנוצרים (ואצל היהודים, וגם בדתות אחרות זה מספר ממוזל דווקא) - ויום שישי, שהוא היום שלפני שבת הוא גם מוקצה (הנוצרים קוראים לשבת המכשפות שבת בכדי ליצור קונוטציה שלילית לחגים עתיקים וגם כנגד יהודים). אצל הנוצרים אם כך - זהו יום שקורים בו דברים חסרי מזל. ברבות הימים הצטרפו לכך גם סיפורי אימה והוליווד עשתה מזה חגיגה שלמה של סרטי אימה (ברובם זולים במיוחד). מה שכן, אנשים שרגישים לאנרגיות המשתחררות מאנשים אחרים ביום הזה (הדבר הזה אולי יעבוד בימינו אם כי אני בספק כי כבר לא כל כך מתייחסים לאמונות התפלות הללו, גם בעולם הנוצרי) - יכולים אולי לנצל את החשש הזה ממזל רע. אני לא אתפלא אם אנשים שנחשדו בכישוף (או באמת עסקו בו) השתמשו באמונות התפלות האלה כדי לגרום לכמה אנשים לשקשק מפחד...
שלך הנווד

grizelda

New member
תודה

על התשובה המושקעת. האמת היא שציפיתי ליותר, חשבתי שיש הגיון יותר עמוק מאחורי הצירוף הזה... אבל, ניחא. זה מה שקורה שחיים בחברה תעשייתית:)

למספר 13 עצמו יש משמעות

בוויקה למשל, זהו מספר הירחים המלאים בשנה שמשית אחת, כך שיש 13 טקסי ירח מלא. ביהדות 13 הוא הגיל בו "ילד" הופך ל"גבר" (מה אפשר לעשות, דברים השתנו מאז) ומקבל עליו את עול הדת ומצוותיה. אם אזכר בעוד, ארשום לך כאן. שלך אילן

וקצת היסטוריה

ב-13 באוקטובר 1307 (לספירה) נבגד מסדר הטמפלרים (אבירים נוצרים) ע"י האפיפיור והמלך - ראשיהם הוזמנו לועידה ונכלאו באשמת כפירה. מסדר האבירים היה עשיר מאוד ובעל השפעה רבה והשליטים חמדו בכספם ופחדו מכוחם. כן, זה היה יום שישי. שבע שנים מאוחר יותר, בשנת 1314 הוצא ראש מסדר הטמפלרים, ז´אק דמולאי, להורג - בשריפה על המוקד, כאשר הבטיח כי בטרם תסתיים השנה, יפגוש את המלך והאפיפיור בגן עדן. אכן, מאוחר יותר באותה השנה, מתו שניהם. ישנה סבירות שמאורע זה התחיל את האמונה התפלה לפיה יום שישי ה-13 הוא יום עם מזל רע. שלך אילן

L e s t a t

New member
תיקון טעות (או שלא?)

ב-13 לאפריל, יום שישי, תקף המלך את מפקדות הטמפלרים ברחביה של צרפת. לפחות לפי המקורות שלי..

B a n j o

New member
רק תיקון קל

ביהדות המספר 13 הוא דווקא מס´ מזל ולא כמו שכתבת מסמל מזל רע לדוגמא, בעצמך רשמת באחת ההודעות בשירשור שזה הגיל בו ילד הופך לגבר

קרא בין הסוגריים

"ואצל היהודים, וגם בדתות אחרות זה מספר ממוזל דווקא" (ה-ו באה כהבדלה - המשפט בא בסוגריים כך שניתן להבין כי אצל היהודים מדובר במספר "ממוזל") שלך אילן

uriraz

New member
סתם הערה קטנה

ישב מי שישב ובדק, ואכן יום שישי נופל על ה 13 בחודש בתדירות גבוהה יותר משאר ימות השבוע, אם כי בהפרש קטן מאוד.

מה ההפרש?

והאם הדבר נבדק לאורך מספר שנים רב (עשרות ומאות שנים) או רק לאורך שנה מסויימת? האם יש הגיון מתמטי מאחורי זה או שהדבר אקראי לחלוטין? שלך אילן

uriraz

New member
למיטב זכרוני בדקו את זה עם תוכנה

שעברה על קאלנדר של 400 שנה. 400 שנה לועזיות (= לוח גרגוריאני) מתחלקות בשבעה ימים ללא שארית, ולכן כל 400 שנה התבנית של ימי השבוע והתאריכים צריכים לחזור על עצמם, ותבנית שמופיעה על תקופה של 400 שנה צריכה לחזור על עצמה לנצח. התוצאה שהתקבלה היא שבתקופה של 400 שנה, יום שישי נופל על ה 13 בחודש בערך פעמיים-שלוש יותר משאר ימות השבוע, שזה הבדל של קצת פחות מחצי אחוז.

נו ולאחר שעבר את יום ו´ איך התחוש

ביהדות המספר 13 = י"ג המספר הוא מאד ממוזל ובגימטריה 13=4 שווה אהבה. אהבה מקבילה לשם האל שמו של בורא עולם. כך ש13 הוא שמו של האל. מכאן שיום מס´ 13 הוא יום ממוזל ביותר ובעל אנרגיות אדירות וחיוביות. ועובדה לכך היא,שכולנו נשאר בחיים הרבה יותר מאושרים. אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

צחי:)

New member
../images/Emo54.gifאגב 13

מה זה אומר על בן אדם אם 13 זה מספר שמלווה אותו כל החיים? נגיד, יש לי איזה חבר שעברת בטסט 13 (כן, גם לי קשה להאמין). מה שמצחיק הוא שהוא עבר אותו ב-4.9 (4+9=???)... מה שמתחיל די לעניין... נראה לכם יש קשר, או שזו סתם מקריות?

B a n j o

New member
אני לא מאמין במיקריות

אולי בתורת הכאוס בכל אופן, באותו נושא מה תגידי על כך שבהגרלת הלוטו בארה"ב שנערכה ב- 11.9 יצאו המיספרים 9-1-1 ? וכל ההגרלה היא 3 מיספרים וזה לא היה מבויים.

לגבי היום... (יום שלישי ה-13)

קרו לי מספר דברים מוזרים היום, ביניהם: -כשקמתי הרגשתי כאילו ישנתי 24 שעות, מלא מרץ, מה שלא קורה כמעט אף פעם -זכרתי את כל החלומות שהיו לי בלילה לפרטים, מה שגם לא קורה כמעט אף פעם -שלוש פעמים קרה לי שחשבתי על מישהו ושנייה אחרי הוא הופיע הם יש לייחס את האירועים האלה לאנרגיות של היום?

BomberMan

New member
מקורו של היום הזה

יכול להיות שכל העובדות הרשמתם כאן נכונות, כלומר לגבי הטמפליירים וכל צירופי המקרים... אבל למעשה מקורו של הפחד מיום שישי ה-13 הוא לא כ"כ ישן, אלא נובע רק מסוף המאה ה-19. זוכרים את ג´ק המרטש? הוא היה רוצח סדרתי באנגליה שרצח מספר רב של אנשים (מצטער שאני לא זוכר עובדות מדוייקות) ומשהו קרה איתו ביום שישי ה-13, או שזה היה הלילה בו ביצע הכי הרבה רצחים או עוד משהו... לא זוכר. אבל אני בטוח ב100% שמשם באה האמונה הרווחת שיום שישי ה-13 הוא יום של מזל רע.

Chandra

New member
האמונה שיום שישי ה13

הכול התחיל בזה שישו נבגד על ידי הנביא ה13 במספרו ,כך 13 נחשב למספר שמביא מזל רע בנצורות. למה יום שישי , פשוט מאוד ישו נצלב, ואחרי יום כלומר ביום ראשון לפי האמונה הנוצרית עלה לשמיים. ומאותו יום התחילו לספור את ימי השבוע והתאריכים , כך שיום ראשון זה היום הראשון לשבוע ויום שיש זה האחרון היום שבו נצלב ישו. וכך עברו השנים וליום שישי ה13 התחילו להדביק כול מיני סיפורים, וההוליווד חגג מזה , בסרטים דיי זולים למעשה... אבל מי יומר שזה לא קייף להפחיד אנשים
אני אישית חגגתי ....

Chandra

New member
אופס..

טעות שלי , התחילו לספור את התאריכים מיום שישו נולד ובכול זאת תנסו להבין , זה יחשהו יצאה על יום שישי

למעלה