12Z

shlomobar

New member
אנסמבל 12Z

יש התאמה סבירה בין ממוצע האנסמבל להרצה המבצעית. כאשר יש הבדל משמעותי בין ההרצה המבצעית לממוצע האנסמבל קטנים הסיכויים להתממשות ההרצה המבצעית. אל תסתכלו על גפס ו-אי-סי כ- "שחור" ו- "לבן". גם אי סי לא מדייק לעיתים די קרובות, ולא רק בטווחים הארוכים שלו. אבל בממוצע, כפי שאתר השוואת המודלים האמריקאי מראה, אי סי מעט יותר מדוייק. אמור מעתה: התחזית של גפס - "אפור". התחזית של אי-סי - "אפור קצת יותר בהיר"

בחדשות 10 נתנו הערה של 80-130 מ"מ בצפון

ו- 50-100 מ"מ במרכז זה הגיוני כי לאור המפות זה לא נראה כך

barnea1

New member
לתת הערכת כמויות זה בגדר ניחוש כרגע

לדעתי ובזמן שהמודלים משנים תסריט כל שתי הרצות בערך, לא הייתי ממהר לתת הערכת משקעים. סה"כ לנוכח הצפי של המודלים הערב, הכמויות שנתנו ערוץ 10 נראות סבירות בהחלט.

הסינופטיקה של EC מיום רביעי ועד שישי

מבטיחה הרבהמשקעים לצפון ולמרכז. אנילא יודע איך לאכל את המודל הבריטי להיום ולמחר (אתר פלימות' נעלם לי מהמועדפים..).

dora1996

New member
מישהו יכול לומר לי האם התנאים כרגע תומכים

בסיכוי לשלג בפסגות הרי הגולן ביום שישי בוקר-ערב?? ושוב - אני מדבר על התנאים עכשיו בלי התייחסות למה שהולך להיות והשינויים הצפויים!פסגות הגולן:מעל 1000 מ'.

חזאי 15

New member
לטעמי כן..

גם אצל איסי מבדיקה מחודשת יש 0. יש סיכוי לא רע לשלג בצפ' הגולן.

dora1996

New member
ומה הטמפרטורה ב500 מ"ב?ועובי שכבת 500 מ"ב?

טמפרטורה של 0 מ"צ ב850 מ"ב תומכת בתנאים לשלג רק מ1100-1200 מ',נכון?

shayfr16

New member
האנסמבל של EC נראה דומה למדי להרצה

המבצעית של EC לימים רביעי- חמישי. לגבי ההמשך, מתון יותר לשישי אבל טוב יותר לשבת-ראשון הבאים. לסיכום, אפשר לדבר על תמיכה של האנסמבל של EC בתרחיש האופטימי. נקווה ששאר המודלים יצטרפו. מצורף האנסמבל ליום חמישי

למעלה