זה בסוודר, לא נפגעתי ../images/Emo13.gif
K500 כנראה פיספס את השיח הקודם שלנו על הנושא. אז הוא חשש שזה היה פוגע (יש לנו ניסיון מר עם טיפוסים שנכנסים במסווה של נחמדות ואח"כ מתחילים לתקוף). בכל אופן, הנושא הספציפי המדובר הוא פשוט כל כך זוועתי שכמה שאני צוחקת (אפילו בדיחות שחורות) אז זה נושא שקשה לי לצחוק עליו. ביהדות היו להם כל כך הרבה חוקים איך לנהוג בחיות בצורה שלא תגרום להן לסבל, יחד עם הדרך הכי מהירה וחסרת כאב לשחיטתן, כאשר לבני אדם התנהגו פחות בהוצאתם להורג. כמה שיהדות הטיפה שהאדם הוא מעל החיה, היא, עצמה, עודדה להתנהגות פחותה מזו - גם אם , נניח, הגיע לעבריין מוות הנורא מכל (אנסים, למשל). עדיין, מישהו צריך לבצע את ההוצאה להורג הזו, ועצם הביצוע מוריד את אותו אדם לרמה פחותה מחיה. זה לא רק עונש לעבריין, אלא גם למוציא/ים להורג. מה גם שאני סתירה מהתורה בסוג עונש זה: הרי כמו שאוסרים להתעלל בגופה של אדם ויש לקבור אותה מיד, מן הסתם גם כשהוא בחיים. (אם מלכתחילה התורה לא היתה מטיפה להתנהגות אנושית, אז לא הייתי מתפלא או רואה סתירה בסוג זה של הוצאה להורג) קיצר, התורה הזו היא בדיחה מהלכת. כמה שהכוונות שלה בהתחלה היו טובות, נראה שאנשים לאורך הדורות פשוט עיוותו והרסו כל דבר חיובי בה. אני כל כך שמחה שחזרתי בשאלה