:)-

טלטול116

New member
:)-

רציתי לשתף אתכם , פגשתי היום חברה שעשתה טבעת לפני 14 שנה, טבעת שלא מתכווננת אלא קבועה על הקיבה. לפי מה שסיפרה לי ירדה ב 4 חודשים 55 ק"ג, זה לא נורמלי , התחלתי לשאול שאלות והבנתי שהבחורה לא הפסיקה להקיא לרגע, היתה בשוק שאני אוכלת עוף , קציצות וכל מה שאני רוצה בעצם רק בלי להקיא. עוד הוסיפה וסיפרה שבמשך שנה אכלה רק דברים רכים ונוזלים לאחר תקופה כל המערכות שלה בגוף קרסו והיא היתה מאושפזת חצי שנה. גילו שהטבעת שלה היתה סגורה לגמרי וכלום לא עבר שם, ועוד היה תקוע שם קליפה של ביצה. עשתה ניתוח והחליפו לטבעת מתכווננת, הטבעת עדיין בגופה אך פתוחה לגמרי ועד היום היא מקיאה. כשסיפרתי לה על הפורום, אמרה כן כן מכירה, אז שאלתי אותה ואת עצמי... אם מכירים את הפורום הנהדר הזה , למרות הכל , איך עדיין לא יודעים להתנהל עם הטבעת???? והיא לא היחידה שזו היתה תגובתה על הפורום , ובעצם סיפרו לי על התנהלות מזעזעת של הטבעת. רציתי לשאול שאלה, בהמשך לשיחה איתה, לדבריה יש אחוז גדול של אנשים שהלכו לעולמם בגלל הטבעת, לפני שעשיתי את הניתוח ניסית למצוא על כך מידע אך לא מצאתי , האם נכון? אני יכולה לשתף אתכם רק בזה שחברה טובה מאוד הלכה מאיתנו דווקא משרוול . שיהיה לכולנו המשך ערב נפלא...וחג פורים שמיייח

לא ידוע בשנים האחרונות אפילו על אדם אחד

שהלך לעולמו בגלל ניתוח טבעת. בגלל ניתוח שרוול היו 3 מיתות רק בשנה שעברה ואחת מהן של אפרתוש 555 החברה שלך ז"ל. והיום שוב מוות מצער. רק לא ברור מהכתבה מאיזה ניתוח.

טלטול116

New member
נשמע כאילו

וואו, לא שמעתי על זה היום, ורק עכשיו קראתי את הכתבה. באמת לא ברור מאיזה ניתוח למרות שבכתבה מתארים רק 2 ניתוחים , מעקפים ושרוול.

PavlovsDaughter

New member
צר לי עליה. אפשר פרטים בבקשה?

אם מישהי מתה משרוול, אפשר לשאול באיזה בית חולים זה היה? קראתי על מקרה באסותא, של מישהי שנפטרה (ניתוח חוזר, חולה שסבלה מלא מעט מחלות נלוות אמנם) - זה זה?

לא יודעת נתונים

אבל יכולה לספר לך שאחד השיקולים המשמעותיים מבחינתי בבחירת ניתוח הטבעת על פני ניתוחים אחרים היה העובדה שיש בו את אחוז הסיכונים הנמוך ביותר. לגבי הפורום - לא כולם מתחברים למדיה הזו, מסיבות שונות ומרובות אך אני מאמינה שמי שרוצה לדעת ימצא דרך ללמוד ולחקור את הנושא. אני לא הייתי מעלה על דעתי לעבור דבר כזה בלי לדעת לקראת מה אני הולכת. לצערנו, הבורות בציבור, כולל אצל חלק מהמטובעים היא מאוד גדולה. רק היום הייתי עדה לשיחה של כמה בנות אצלי בעבודה בנושא הזה (לא יודעים שם שעברתי את הניתוח אז נשארתי צופה מהצד) והמסרים שיצאו משם השאירו אותי עם פה פעור, החל מ "תרופת קסם" ועד ל- "זה לא עוזר".

PavlovsDaughter

New member
אני מסכימה וחושבת שהמחקר האישי חשוב

אי אפשר לסמוך על רופאים ולא כדאי לבוא לניתוח עם הבורות שתיארת. כדאי לקרוא, לקרוא ולקרוא. את הדעות הקדומות ששמעת אצל הבנות בעבודה אני מכירה מקרוב מתגובות של אנשים במשפחה שגילו שאני הולכת על ניתוח. זה מכעיס ומקומם, אין ספק. צריך לסנן את זה, אין להם דוקטורט :)

קובי d1

New member
התנהלות עם הטבעת

יש הרבה אנשים שחיים עם הטבעת בהרמוניה מושלמת ,כמו בעל ואישה אחד מוותר לשני . אם יש כאלה שמנסים לא לחיות עם הטבעת בשלום וסוגרים אותה עד כדי חנק ,ואוכלים 500 קלוריות ביום אלה סובלים פוגעים בבריאות שלהם, ובטבעת שסוגרים ופותחים כמו ריצרץ' זה לא נכון שאחוז גדול הלכו לעולמם בגלל הטבעת בכל ניתוח יש סכנות מהרדמה ובניתוח עצמו ,אנשים שמנים הם לא אנשים בריאים בדרך כלל ,ויש ניתוחים שמסתבכים ,בגלל הדבר הזה . השאלה להשאר שמן על כל התחלואים שהשומן מביא \כמו שומנים בדם ,סכרת שגורמת לדברים קשים ,.יתר לחץ דם ,בעיות במפרקים או לתת סיכוי עם סיכון לדרך אחרת שימו על כף המאזניים את שתי האפשרויות ותחליטו הרבה בריאות. כפי שידוע אני מנותח מדצמבר 2000 וטפו טפו חמסה חמסה ...אני חי בכייף עם הטבעת ומקווה לחיות איתה עוד הרבה שנים טובות קובי קובי

אופירA

New member
מנהל
אין לי מושג לגבי הטבעת הקבועה

עם קו הסיכות, של לפני 15 שנה. אני לא יודעת איך היא עובדת. שמעתי על אנשים שחיים איתה, ומקיאים, ואני לא יודעת אם זה הקאות שאפשר למנוע ע"י התנהלות נכונה, כי אין לי מושג איך מתנהלים עם טבעת לא מתכווננת. אני לא יודעת אם במקרה של החברה שלך הוציאו לחלוטין את הטבעת הקבועה (כי כמה שידוע לי, אי אפשר לעשות טבעת מתכווננת אחרי טבעת קבועה). ולמה היא עדיין מקיאה. אז לא בטוח שהפורום זה הכתובת שלה.

רוייקו

New member
אני הייתי מקביל את ההתמודדות עם הטבעת

כמעט כמו עם החיים עצמם: היחס של האדם עצמו לעצמו ולסביבה המקיפה אותו. יש לי רושם ששכל שהשקט הפנימי גדול יותר, כך יש פחות עימות גם עם הטבעת. זו ההתרשמות שלי. עוד מישהו מרגיש כך ?

רוייקו

New member
יש לא מעט מנותחים שמתארים עצמם סובלים

או מנותחים אחרים שסובלים.. ולהציץ פנימה אל תוככחי חייהם ולהודות על מאבקים פנימיים שמקשים על ההתמודדות שלהם, לא כולם יודעים לעשות את זה או להביט בעיניים פקוחות מתוך רצון לעשות ולתקן. יש המתמקדים בעוולות הנעשות להם כשהם עצמם לא נוטלים חלק באחריות על חייהם. נידמה שכל חייהם הרוסים, נידפקים וכו וכו .. אבל אפשר להביט על כל התמונה הזו לגמריי אחרת. אי אפשר לאכול ולהשאר רזים. אי אפשר להקיא את הנשמה חודשים ארוכים, להגיע לאישפוז של חצי שנה ולהגיד שהניתוח היה דפוק, הרופאים-המנתחים פישלו וכו וכו.. ורק הם היו בסדר. משהו פה לא עובד באחריות האישית של אלה. אני הייתי מצפה ממנה לפתור את הבעיה בכך שהיא תלך ותסיר את הטבעת הישנה הלא מתכווננת. משהו מאותת לי רע לגביה, כשאת מתארת אותה כמי שעברה החלפת טבעת קבועה למתכווננת וכעת הטבעת שלה פתוחה אבל היא מקיאה. משהו לא טוב מריח מזה ולא בהכרח הניתוח או אלה שעשו אותו. כנראה שזה עוד סיפור כזה

אופירA

New member
מנהל
בד"כ כשאני שומעת סיפור מוזר

אני שואלת את הבן אדם כל מיני שאלות, ואז מגלה שהנתונים שונים לחלוטין מהנתונים בסיפור. משהו לא הועבר נכון למספר הסיפור וכל הנתונים שונים. וממילא התמונה שונה לגמרי. לא מסתדר בכלל שעשו טבעת מתכווננת אחרי טבעת קבועה. או שזו לא היתה טבעת קבועה, אלא מתכווננת ישנה. או שלא עשו טבעת מתכווננת, או שלא הוציאו את הקבועה. משהו בסיפור בטוח לא מדויק, וזה משנה לחלוטין את תמונת המציאות.

טלטול116

New member
לפי דבריה....

מצטערת שרק עכשיו מגיבה... לדבריה היתה לה טבעת קבועה שלא מתכווננת. רצו להוציא את הטבעת והיא התעקשה שאם מוציאים שמים חדשה. אז כדי להוציא היו צריכים לפתוח את הבטן ולא בלפרסקופיה. ואז שמו את החדשה. האמת , שאם לא הייתי מוצאת את הפורום הזה , והייתי רק מדברת איתה כמו שעשיתי בהתחלה לפני שנה וחצי ואחרי השיחה איתה ירדתי מהניתוח , לא הייתי עושה אותו. אך מכיוון שמצאתי אתכם והכרתי עוד אנשים שעברו את הניתוח לקחתי את ההחלטה שאני מאד שמחה ממנה ועשיתי את הניתוח. בשורות טובות לכולם

אופירA

New member
מנהל
אז צריך לשאול אותה למה היא מקיאה

עם טבעת מתכווננת פתוחה. אולי היא מקיאה מבחירה, כי "כך מרזים". אולי היא מקיאה בגלל בעיה, אבל לא הולכת לרופא שיעשה צילום ויבדוק את הבעיה (אולי כי אנשים אוהבים לסבול?).

רוייקו

New member
מנתחים מנוסים לא פותחים את הבטן

החלפת טבעת קבועה מניתוח SRVG אפשרי בהחלט בלפרוסקופי. חבל ללכת למנתחים שפותחים את הבטן. שנית, כנראה שהבעיה אצלה בכל זאת. נשאלת השאלה מדוע היא מקיאה ומתענה עם טבעת מתכווננת פתוחה.

למעלה