12000 והלכה השרשרת

d a v i d k a

New member
12000 והלכה השרשרת

אני לא מאמין שני צריך להחליף את השרשרת אחרי 12000 ק"מ. אולי מישהו יכול לעזור לי להבין למה זה קרה. שמרתי עליה לפי העצות של החכמים בשירשורים בנושא.

M O R M

New member
ומי אמר שהיא גמרה הקריירה?

אם זכרוני אינו מטעני מדובר ב- KLE חדש שאתה רוכב עליו. ממש לא סביר 12K. נא בקש חוות דעת נוספת ממכונאי אחר.

M O R M

New member
אופס התכוונתי GS500 די חדש.

הרי ברור שלא סביר בעליל 12K לשרשרת של GS500 שנמצא עדיין באחריות היבואן. יש למצא את הסיבה לנזק (אם אכן קיים) ולבדוק במוסך מורשה סוזוקי אם הנזק לא שייך לאחריות היבואן. בשימוש סביר לשרשרת אין סיבה לכזו תקלה באורך חיי השרשרת.

d a v i d k a

New member
בטיפול 12k שעשיתי השבוע

המכונאי שטיפל (במוסך מורשה סוזוקי) אמר שהמתיה שהוא עושה היא אחרונה,כי אין לאן למתוח עוד. הוא גם הראה לי שחלק אחד מהשרשרת מתוח יותר מהחלק האחר,לכן אני מאמין שהיא הגיעה לסופה. מי יכול לקבוע/להוכיח שהבלאי הוא באחריות יצרן? מה אורך חיים ממוצע של שרשרת?

Dr XR

New member
יש שיטה לבדוק שרשרת

תמשוך את השרשרת שנמצאת על הגלג"ש האחורי. אם היא יוצאת חצי שן או יותר, היא גמורה. בד"כ גם הגלג"שים יהיו די גמורים במצב כזה. כדאי שעוד מישהו יבדוק את מצב הסט. בכל מקרה, אם הצלחת לפרק שרשרת ב12000 ק"מ על KLE יש שתי אפשרויות: או שסגנון הרכיבה שלך אלים עם מכות גז רבות, או שהשרשרת המקורית מחורבנת. גש למוסך נוסף או חבר שמבין ע"מ לקבל חוות דעת נוספת.

d a v i d k a

New member
זה gs ולא kle

וכן,לדעתי,התעללתי בה קצת עד שלמדתי(אופנוע ראשון). השרשרת אני מאמין מקורית.

Dr XR

New member
לא משנה GS או KLE

לשניהם מנועים אנמיים בעלי הספק נמוך. אין סיבה שהשרשרת תיטחן בק"מ קצר כל כך. קודם כל עליך לעדן את סגנון הרכיבה שלך. רכב חלק יותר וכמה שיותר "על הגז". חוצמזה אני עדיין חושב שעליך לקבל חוות דעת שניה לגבי מצב השרשרת.

noy fb

New member
לא קראתי את כל ההתיחסויות , אבל

הסיבה היחידה שאני מכיר לבלאי כזה, בכלי כזה ובסגנון הרכיבה שציינת , מקורה בגלגל אחורי שאינו מ ק ב י ל לחלוטין לציר האורך של האופנוע .ז"א שחיווי סרגלי המתיחה אינו זהה בשני הצדדים.

M a x

New member
טיפול בשרשרת....

זה הסוד. נתקלתי באופנועי 500 בהם אורך חיי השרשרת היה קצר ובסביבות ה12K. ברוב המקרים הדבר נבע מחוסר טיפול מתאים. אם השרשרת טופלה ושומנה כראוי סביר שהיתה מחזיקה יותר ק"מ.

d a v i d k a

New member
שימנתי

פעם בשבוע(300-350ק"מ) ואחרי נסיעות בגשם(אולי פיספסתי כמה). אמרו שאחת הסיבות לבלאי מהיר כזה. זה זריקת קלאץ'/בלימה בעזרת מנוע.

Alfa156 GTA

New member
בולשיט.

עם שימון ובלי שימון ההבדלים הם זניחים (מנסיון). מדובר על הבדלים במאמץ של 2K או 1K. זניחים ביחס למחיר השמן. לצערי אני משמן, אבל הוכיחו לי שזה בולשיט.

M a x

New member
אנא האר את עיננו...

ספר לנו מי הוכיח והכיצד.

M a x

New member
מחיקת הודעה

נאלצנו למחוק את ההודעה ששורשרה כאן יחד עם כל הענף. הסיבה - לא משמנים שרשרת כאשר המנוע עובד ובהילוך. זה מסוכן,מטופש וחסר אחריות. לפני מספר ימים נתקלתי בסיפור על בחור ישראלי (אני עדיין מנסה לברר פרטים) שאיבד 4 אצבעות בעקבות נסיון שימון שרשרת עם מנוע עובד. הודעות נוספות שיציעו הצעה דומה ימחקו גם הן,נשקול גם את חסימת הניק שממנו נכתבו ההודעות!

כRובי

New member
ברייזן, חבר הפורום לשעבר

איבד חלק מאצבעו בנסיבות דומות

M a x

New member
../images/Emo10.gif

הדבר הכי מרגיז הוא,כשאתה מנסה להסביר את הסכנה לישראלי טיפוסי...הוא תמיד יאמר ש...תפסיק לבלבל את המוח כי הוא יודע בדיוק מה הוא עושה. עצוב.

Dr XR

New member
ואני מכיר אישית עוד שניים

שלכל אחד הלכה אצבע אחת בגלל השטות הזאת. כרובי, גם אתה מכיר אחד מהם.

למעלה