טיול בצפון בין הקואלות ונחל יהודייה
אז כמו שהבטחתי לספר, הייתי בצפון בטיול של יומיים, היה טיול מדהים ומקסים, הוא התארך קצת מעבר למצו
פה, אבל לא נורא, לפעמים אי אפשר לתכנן את כל הדברים בעולם ויש דברים שקורים לנו פתאום (במיוחד אם גיסתי מעורבת בסיפור
, תיכף תבינו גם למה). המטיילים: אני, דרור, אחי, גיסתי ועוד 2 זאטוטים קטנים וחמודים (בגיל 9, לא כל כך זאטוטים, אבל עדיין צ'וצ'יקים וזאטוטים לעומתנו). יום רביעי קובעים לצאת מוקדם. אחי מודיע לי 7 בבוקר אתם בחוץ, לא מתעכבים, יש פקקים לכיוון הצפון. מחכים, מחכים ומחכים – ומי לא בא? מי שאמור לאסוף אותנו כמובן. מרימה טלפון, האאא באמת איך לא ידעתי? הם בדרך
(5 דקות נסיעה אל תסבנו אותי, בטח עוד לא קמתם). טוב אז בסוף יוצאים לכיוון הצפון בשעה 07:45 (נחשב לאיחור קל ביותר ונסלח אצל אחי וגיסתי). עוצרים לחנייה – ארוחת בוקר "קלה" (את כל הבית הביאו איתם). ממשיכים בנסיעה הם רוצים לבניאס ואנחנו בלי ביגוד מתאים (למי יש כוח להכנס למים הקפואים האלה), אז אנו נכנסים לגן-גורו
איזה מתוקים, איזה מדהימים, איזה מקסימים, חבל שלא הבאתי כמה חבר'ה משם לגלוש בפורום (אופס הם בתוך כלובים, שכחתי לרגע). היו שם חיות שרואים בכל גן חיות או ספארי, אבל... היה שם אזור חופשי לליטוף קנגורו (ולא מפלסטיק אלא אמיתיים, עם פרווה, רגליים, עיניים והכל), אז צריך לעמוד מהצד כדי ללטף את הקנגורו בעורף ובגב ולא באוזניים או בידיים. כשניגשים ללטף קנגורו, ניגשים ללטפו מהצד ולא ממול (כנראה שאם קנגורו יחליט לחזר אחריי ויקפוץ עליי בהתרגשות ובאהבה, שלא אקח להם אותו). ראינו קנגורו שיש לה בכיס קנגורו, 2 הרגליים והזנב של הולד בצבצו החוצה. שעה 15:30 אנו ליד כלוב ההאכלה של הקואלה (ובשפת הילידים האבוריג`ינים – קו-אלה KU-ALA – שפירוש המילה ללא מים). ועכשיו כמה עובדות שלא ידעתם על הקואלה:
קואלה לא שותה מים ואת כל הנוזלים לגופו הוא צורך מעלי אקליפטוס.
3 הקואלות שבגן ניתנו לגן-גורו בהשאלה והם רכוש ממשלת אוסטליה.
קואלה זה לא סוג של דב, אלא חיית כיס (יונק).
לקואלה 5 אצבעות והן בנויות מ-2 אצבעות שקרובות אחת לשניה ועוד 3 אצבעות מצד שני.
כדי להוריד קואלה מעץ יש 3 אפשרויות: להרדים אותה עם חץ הרדמה, לכרות את העץ או שלוקחים מוט ארוך שמגיע עד הקואלה וברגע שנוגעים לקואלה בראש למעלה היא ישר יורדת למטה (לא ניסיתי בעצמי, אבל כך אמר המדריך).
כאשר 2 קואלות נפגשים, אם אחד מהם לא רוצה להפגין התק
פה, הוא צריך לשבת עם הגב כלפי הקואלה השניה, אחרת הוא יקבל איזו לטי
פה
קואלה זו החיה הכי "חרוצה". מתוך 24 שעות ביממה היא ישנה 20 שעות, 2 שעות מוקדשות למנוחה (אחרי הכל זה מעייף לישון 20 שעות) והשעתיים הנוספות שנשארו מוקדשות לאוכל, מתיחת שרירים, מפגשי פורום בכלוב וכו'. היינו בטיול גם ביום חמישי, עוד מעט ההמשך.
פה