12 שנים מהיום

../images/Emo41.gif שירבו כחול אשר על שפת הים

אבל שלא יצפו שאני אממן את הילדים שלהם מהכיס שלי. מצידי שיעשו עשרה ילדים כל עוד הם יכולים לפרנס אותם. אם הם לא יכולים הם ידונו את ילדיהם לעוני וזוהי אכזריות אבל אל לה למדינה להתערב במקרים כאלה. אני גם לא רוצה לעצור את אמונתם הדתית. הכפייה היחידה שתופעל עליהם היא אותה כפייה המופעלת על החילונים והיא מערכת החוקים של מדינת ישראל שתהיה שיוונית ככל האפשר ותתן ותקח מכל אחד באופן אחיד (לא ע"פ מתפתח אמונה דתית ומגזר). בדמוקרטיה יש אכן כפייה מסויימת והיא הכפייה לציית לחוק - בלעדי זה ישנה אנרכיה. עירך אכן עיא יפה ויצרנית אך אין להתכחש לכך שיש בה בעיית סמים רצינית - את זה סיפרו לי כמה מכרים מודאגים הגרים בעירך ובאזור להם אחים קטנים המספרים להם על המתרחש בקרב בני הנוער בעירך היפה. להזכירך בעיות צריך לפתור - התעלמות מהן לא תעזור.

masorti

New member
איסור על שחיטה כשרה זו לא כפייה?

לי זה נשמע כמו כפייה חילונית בוטה. ומה הקשקוש על "שלא יצפו שאני אממן את הילדים שלהם"? החרדים היו מרובי ילדים גם אצל הצאר הרוסי שלא שילם קצבאות ילדים מוגדלות. אז נראה לך שהם יפסיקו להוליד בגלל הכסף שלך? כל מה שתגרמו םהוא שמאות אלפי ילדים חרדים יגדלו בעוני מחפיר. אבל מה אכפת לך שהילדים האלה ירעבו. הם הרי דוסל´ך שחורים. --- דרך אגב, מה זה "עירי"? לען הסר ספק, אני לא גר בבני-ברק. (אם זו היתה כוונתך) במקום לבלבל במוח על חרדים מסוממים, כדאי שתבדוק כמה מהמכורים לסמים קשים הם חרדים וכמה אינם כאלה.

../images/Emo41.gifלמה אתה מקלקל כל שרשור עם זה?

בימינו שהגנום האנושי אוטוטו ממופה כולו, שאדם עומד להישלח למאדים, מדעני ננו-טכנוגוליה מפתחים מנועים בסדר גודל מולקולרי ואי אפשר למצוא דרך להמם בהמה לפני השחיטה שלה בלי לפגוע באיבריה הפנימיים? תסלח לי מאד - אבל זה פתטי.

masorti

New member
למה אתה מטיף לתמוך ב"שינוי"?

כל שירשור שמטיף לתמוך ב"שינוי" הוא סיבה טובה להבהיר לקוראים שמפלגה זו רוצה לאסור בחוק את השחיטה הכשרה. ולגבי פתטי או לא... מעניין אותי כקליפת השום מה לדעת אנשי "שינוי" פתטי ומה לא. עובדתית, אי אפשר לשחוט כשר בהימום. נקודה.

../images/Emo41.gif על ההבדל בין עובדה לדעה

עד שנת 1928 תרופה כמו פניצילין הייתה בגדר דבר לא קיים אך לא הייתה עובדה שאי אפשר לייצר חומר בדמות הפניצילין. עד שנת 1961 אדם בחלל היה בגדר דבר לא קיים אך לא הייתה עובדה שאי אפשר לשלוח אדם לחלל. עד שנת 2003 לא נמצאה שיטה לבצע שחיטה כשרה לאחר הימום (וגם על המשפט הזה אני חולק אבל נעשה לך ג´סטה) - ביטרחו ויחפשו ברצינות אני בטוח שיוכלו למצוא שיטה. המדע הצליח לבצע דברים "טיפה" יותר מסובכים.

Charlie

New member
אז בגלל תשדיר תעמולה שרואים אותו

כ-15% מהציבור ביום בהיר, אני לא אצביע למרצ אם אחפוץ בכך? תעמולה זו תעמולה והיא לא מעניינת או משפיעה עלי. יש לי כמה דברים שחשובים בעיני והרשימה שמצעה מתאים לדעותיי כמה שיותר, שעבדה בכנסת והוכיחה מעשים ואמינות - לה אצביע.

ומה אתה עושה בשביל שזה לא יקרה?

תשדירי מרצ היום תוקפים את שינוי על כך שהיא יוצאת נגד המצב הבלתי הגיוני שקורה במדינה שלנו עם החרדים.

hungry penguin

New member
עדיין לא יוצא לי

שנת תשס"א, כיתה א´ בלבד (תוך התעלמות מתלמידים שאינם ערביים או עבריים, הטעות הנוצרת מהווה פחות מאחוז). תלמידים עבריים: 85,359 תלמידים ערביים: 29,694 סך כל התלמידים: 115,053 מתוך התלמידים העבריים, תלמידים חרדים: 20.3% = 20.3/100*85,359 = 17,327 תלמידים ערביים + חרדים: 17,327+29,694 = 47,021 אחוז התלמידים החרדים\ערביים מתוך כלל התלמידים: 47,021/115,053*100 = 40.87 כלומר, עוד שתיים-עשרה שנה, החרדים והערבים אשר מלאו להם 18 שנה בדיוק יהוו יחדיו ארבעים ואחד אחוז מכלל אלו שמלאו להם בדיוק 18 שנה. כיוון שיש את אלו שגילם גדול מתשע-עשרה שנה, ובקרבם אחוז הערבים והחרדים קטן יותר, הם יהוו עוד פחות מכלל האוכלוסיה. הוסף לכך את העובדה שתוחלת החיים של החילונים הלאומים-דתיים גדולה מזו של הערבים והחרדים, ותקבל, סביר להניח, לא יותר משלושים וחמישה אחוז מכלל בעלי זכות הבחירה. אם נשוב לזירה הפוליטית, נוכל לתרגם מספר זה לארבעים ושניים מנדטים. רואה, ל"נאורים" יהיה עדיין רוב. מה שאכן עצוב הוא שהסוציאליסטים (מרץ + עם אחד) תופשים כוח. גם אם נניח באופטימיות שהם לא יצברו במשך זמן זה יותר מחמישה עשר מנדטים, הרי שביחד עם החרדים והערבים הם יהוו חמישים ושבעה ח"כים בכנסת ישראל. אם אתה שואף לנצח, לא חכם יהיה להלחם בדמוגרפיה אחת. עליך לפעול במקביל מול כולם. לצערי שינוי פועלת רק נגד הבעיה החרדית. בלי פורז ולפיד, תמצא שרוב חברי שינוי הינם סוציאליסטים, ואין ספק שיחברו למפלגה הסוציאל-דמוקרטית בבחירות הבאות. גם אם אנשי האיחוד הלאומי אינם מתנגחים ישירות בחרדים, מאבקם המקבילי בדמוגפיה הערבית (האזרחים, והלא אזרחים), בסוציאליסטים, ובכפייה הדתית (ראה מצע בחריות) הופך אותם לאופציה החכמה ביותר לציוני המודאג.

forresta

New member
מתקרבים יותר ויותר למציאות.

בשנתון 2002 המספרים עוברים את ה - % 43, והיות שאנו כבר בתשס"ג, כלומר שנה קדימה, ברור לפי עקומות ההתפתחות שעברנו כבר את ה - % 45 והגענו לסביבה שהגדרנו, דהיינו: "כמחצית". שמת לב, בצדק, שכאשר יתחילו המחזורים הללו להצטרף לבעלי זכות הבחירה עדיין הסך הכל של המצביעים הלא-ציונים יפול ממחצית, אבל שווה בנפשך מה יחשוב האדם העובד והמתפרנס באותה עת? איזה עתיד יהיה צפון לו ולילדיו בארץ תוך שנים מעטות? כולם למדו טור גיאומטרי, ומתי שהוא האסימון ייפול והתוצאה הבלתי נמנעת של ההתקדמות של הטור הגיאומטרי תהיה ברורה גם לאלה שמעדיפים כיום להתעלם. הטרגדיה היא שהיות שהאנשים השפויים והיצרנים דוחים במודע את העימות שלהם עם המציאות הזו, השנים עוברות ואנו קרובים לאחר את המועד לחלוטין, ומשם לא תהיה דרך חזרה.

למעלה