12 שנים מהיום

forresta

New member
12 שנים מהיום

קראתי שכמחצית מתלמידי כיתות א´ הם חרדים שאינם מתחנכים במערכת החינוך הכללי ובני מיעוטים. על פי חשבוני בעוד 12 שנים יתחילו להיכנס למעגל הבוחרים מחזורים בהם למעלה ממחצית יהיו לא-ציונים, והפרופורציה תגדל מדי שנה. האם בתוכנית הליכוד להגיע להסדר עם הפלסטינאים והעולם הערבי בפרק הזמן שלפני המועד הנ"ל, ולאחר השגת ההסדר להפסיק [בדרכי נועם] את מימון הגידול האקספוננציאלי של האוכלוסיה הלא-ציונית? ואם כן, מהי תוכנית הגיבוי של הליכוד למקרה שאי אפשר יהיה להגיע להסדר עם הערבים בלו"ז הנ"ל? [השאלה הוצגה לח"כ שטייניץ אך הסתבר שהוא הבריז ואינו רשום עוד להופעה בפורום - יופיע גלעד ארדן אך רק ביום ה´!! - זה כבר קרוב לבחירות ומהנסיון של היום אין להסתמך על כך שהוא יופיע בודאות. מסיבה זו השאלה מופנית לכל מי שיודע את התשובות מקרב חברי הפורום.]

hungry penguin

New member
שאלה

"קראתי שכמחצית מתלמידי כיתות א´ הם חרדים שאינם מתחנכים במערכת החינוך הכללי ובני מיעוטים." איפה קראת?

forresta

New member
תשובה

שנתון סטטיסטי לישראל 2002, לוחות 8.14 ו - 8.15 . אחלה ספר.

hungry penguin

New member
הגזמת

יש לי רק את השנתון של 2001 בבית, אבל אני מניח שהתמונה לא השתנתה בשנה. אני מביט בלוח 8.15: תשס"א, תלמידים בבתי ספר יסודיים, כיתה א´ (באחוזים) פיקוח ממלכתי - 60.5 פיקוח ממלכתי-דתי - 19.2 פיקוח חרדי - 20.3 ז"א שהחרדים רחוקים מלהיות חצי. תוך שתיים-עשרה שנה, הם יהיו 20 אחוז, שהם שווי ערך לעשרים וארבעה מנדטים. המצב לא טוב, אבל לא קריטי. מה שרע באמת, כבר היום, זה: חרדים: 15 מנדטים ערבים: 12 מנדטים סוציאליטים: 15 מנדטים ס"הכ: 42 מנדטים לך תבטל את חוק משפחות ברוכות ילדים בכנסת הזו

forresta

New member
רק צריך שפה משותפת והכל מסתדר

אני מצטט את נוסח שאלתי במקור: "קראתי שכמחצית מתלמידי כיתות א´ הם חרדים שאינם מתחנכים במערכת החינוך הכללי ובני מיעוטים." נראה שדילגת על "בני מיעוטים" וכן בדקת בלוח הקרוי "לפי פיקוח [חינוך עברי]" כלומר גם כאן נשמטו המיעוטים החיים בקירבנו. לא מומלץ להשמיטם מהחישובים מכל הסוגים, משום שבלוח הלידות [לוח 3.11 בשנתון 2002 - כן, אני יודע שגם שנתון 2001 היה ספר מצוין] רואים שלידות לא-יהודים היו % 33.2 מהס"ה [עוד 18 שנים מצביעים], וכמובן המספרים כוללים רק אזרחי המדינה ולא כוללים שב"חים, תושבי יש"ע שאינם אזרחי ישראל , תיירים וכדומה. הווה אומר: המצב לא טוב, כדבריך, אבל שלא כדבריך המצב כן ובהחלט מאד-מאד קריטי. אבל בכל זאת יש סימנים לשפה משותפת אם קוראים את משפט המחץ שלך בסיום: "לך תבטל את חוק משפחות ברוכות ילדים בכנסת הזו". אז שתבין: כל מה שצריך זו הצבעה של 61 חברי כנסת, לא יותר. כמובן שמפלגה שתצביע כך תיתן בזאת גט כריתות עולמי למפלגות החרדיות ולעולם לא תוכל להסתמך על קולותיהן. הליכוד והמערך הוכיחו - עם קבלות - שהם אופורטוניסטים שמסרבים לקרוא את השנתון הסטטיסטי ולהתעמת עם המציאות ושלעולם לא יצביעו כך, אלא אם ל א ת ה י ה ל ה ם ב ר י ר ה. ומתי לא תהיה ברירה? רק אם לא יהיו להם מספיק מנדטים להרכיב ממשלה מהסוג הקיים.

Charlie

New member
למה יש לי תחושת בטן שמרטין בובר

צדק! כשפנו אליו מנהיגי הציונות החילונית וביקשו ממנו שיפרסם בשמו תמיכה בתנועה הציונית ובמטרותיה הגיב בובר בביטול ובעודו מצחקק אמר להם: "הציונות תיזכר כאפיזודה חולפת בקורות העם היהודי". הנתונים שהוצגו כאן, מצבה של ישראל דהיום והכיוון של הממשלה יביאו לכך שבדיעבד ניתן יהיה לומר שמרטין בובר...צדק! השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא "כמה זמן?" "כמה זמן אתם נותנים לחייה של המדינה הציונית?"

ומה אתה עושה בשביל שזה לא יקרה?

תשדירי מרצ היום תוקפים את שינוי על כך שהיא יוצאת נגד המצב הבלתי הגיוני שקורה במדינה שלנו עם החרדים.

Charlie

New member
אני מצביע למפלגה שאני חושב שדרכה

היא הדרך היחידה למנוע את סוף המדינה הציונית. אני משכנע אחרים להצביע עבורה. אני משרת במילואים אני עובד למחייתי ומשלם מיסים אני עדיין(!) גר כאן בישראל מה אתה עוד רוצה שאעשה? שארוץ למושב הליצים? (בשמו הקודם: כנסת ישראל)

../images/Emo41.gif אתה עושה כל מה שצריך אזרח לעשות

אבל בסוף אתה מצביע למפלגה שמתקפלת בכל הנושאים כדי לקדם נושא אחד בלבד - הנושא המדיני שהוא מבחינתם ראוי מספיק לבטל כל נושא אחר. האם אתה מודע לכך שחברי מרצ ברחו מאולם המליאה בהצבעה על נישואים אזרחיים? האם אתה מודע לכך שחברי מרצ התנגדו לטיסות אל על בשבת בתקופת ממשלת ברק? בתור אדם מוסרי (ואני מאמין שאתה אדם מאד מוסרי והגון מקריאת הודעותייך ומהיכרותי הצנועה עמך) אתה רואה בתעמולת מרצ מהיום דבר מוסרי וראוי?

Charlie

New member
מדהים!

אני עדיין לא החלטתי למי להצביע ומתלבט בין 2-3 רשימות. אבל אתה כבר הפכת אותי לרכז סניפים ארצי של מרצ. כאיש שינוי מוצהר לא הייתי מדבר על נושא אחד כי מלבד הנושא החרדי אני לא ראיתי משינוי דבר. והתעמולה של שינוי נגד החרדים אינה יותר מוסרית מהתעמולה של מרצ - הגם שלא ראיתי מס´ ימים את תשדירי התעמולה. ואולי הנושא המדיני, לדידם של חכ"י מרצ, הוא המפתח להבראתה של ישראל. יתכן והם סוברין שבעת שלום, בסיום הכיבוש, בסיום הבזבוז בשטחים ושאר המנטרות שלהם - נצעד קדימה ונתקן עוולות נוספות כמו הפערים בחברה, החופש מדת וכו´. בכל מקרה, מאחר ומרצ ושינוי ישבו באופוזיציה ואולי גם העבודה, אז ההצבעה הפעם היא לא "מי אתה רוצה שיהיה חזק יותר ומשפיע בממשלה" אלא "מי אתה חושב שיתפקד טוב יותר באופוזיציה לממשלת ימין-חרדים בראשות שרון"?!...

אני ממש לא רואה אותך כנציג מרצ

אבל כמי שמתלבט ועלול להצביע להם אני מרגיש חופשי לדבר אלייך כאל נציג מרצ לשם הדיון. התעמולה של שינוי נגד החרדים היא עניינית - האם אתה לא מסכים עם הרפורמות שרוצה לבצע שינוי? התעמולה של מרצ נגד שינוי היא פרסונלית נגד לפיד ונעזרת בהשמצות ובהוצאת דברים מהקשרם ולכן היא פסולה ולא רלוונטית.

.המוסד

New member
שינוי היא מפלגת פח זבל

כל מה שחושב שאין לאן להצביע, זורק את הפתק למזבלה הנקראת שינוי שינוי עלולה לגרום לקרע עמוק בעם המאוד מאוד מאוד מגובש שלנו, שבכלל לא נמצא במצב קשה היום גם כשעושים ניתוח להצלת חיים, לא מבצעים אותו בגרזן, עם אויבי העם היהודי, הערבים הרצחניים, הבלתי דמוקרטיים בעליל אתם מוכנים להתנשק לשבת לשולחן ולוותר על המולדת, אבל עם יהודים בלתי דמוקרטיים, לא ולא!

שמענו עלייך כבר מתלהם קטן

הקרע בעם קיים ויעמיק עוד יותר עד אשר יטופלו הבעיות. בנוסף אין קשר לערבים - זה שישי מצב בטחוני לא טוב במדינה הזאת כבר 55שנה לא אומר שהמדינה צריכה להתאבד. המשך המצב עם החרדים כפי שהוא יחד עם גדילתם הדמוגרפית בטור גאומטרי הוא לדעתי יריה בראש למדינת ישראל. לא פחות. לגבי נשיקות עם הערבים אני לא יודע מה אתה רוצה? אולי התבלבלת עם מרצ (שמעתי שיש מכת סמים בשוהם אבל לא תיארתי עד כמה היא חריפה). ואכן יהודים בלתי דמוקרטיים יותר מפחידים אותי ממחבלים. את המחבלים אני יכול להשאיר מחוץ למדינה היהודים הבלתי דמוקרטיים והבלתי יצרניים יושבים כאן בפנים.

.המוסד

New member
שמי הולך לפניי

אז מה אתה לחרדים? איך תעצור את הריבוי הטבעי שלהם? ויותר קשה, איך תעצור את האמונה הדתית שלהם? סמים יש בשוהם, אבל לא "מכה", ולא תופעה, נראה שהאמת מרה מאוד, וכי מדוע תפגע בכבוד עירי הטובה היפה והיצרנית?

masorti

New member
אני מתפלא עליך...

הוא ירעיב את ילדיהם ע"י מניעת קצבה מינימלית. הוא יגייס אותם בכפייה לצבא כמו ברוסיה הצארית. הוא יאסור עליהם לשחוט בשר כשר, כמו בפולין האנטישמית של 1937. לא נראה לך שעם קצת מזל האמונה הדתית של החרדים תתרופף? בעצם... כנראה שלא. מה שלא הצליח לעשות הצאר ניקולאי, לא יצליח לעשות גם טומי לפיד.

מה שגבלס לא הצליח גם אתה לא תצליח

אני לא אתן לחרדים אגורה פחות ממה שמקבלים החילונים אני לא אתן לחרדים אגורה יותר ממה שמקבלים החילונים אני לא אדרוש מהחרדים סנטימטר יותר ממה שנותנים החילונים אני לא אפלה חרדי מלקבל סנטימטר ממה שמקבלים חילונים אני לא אתערב באמונתו של החרדי אני לא אתן לחרדי להתערב באמונתי (שאצל החילוני נקראת השקפת עולם) אם זה בשבילך משהו אנטישמי, מרושע או נאצי אתה צריך בדיקה רצינית לא אני.

masorti

New member
ב-ט-ח...

אתה תדאג שהילד החמישי (והששי, והשביעי, והשמיני...) של החרדי יסתובב מזה-רעב, כדי לכפות עליו הקטנת מספר הילדים. אתה לא תתערב באמונתו של החרדי... חוץ מאשר לכפות עליו לאכול בשר טרף או להיות צמחוני, ובשלב שני תאסור עליו למול את בנו בנימוק של התעללות בקטין חסר-ישע. לא תתנו לחילונים אגורה יותר מאשר לחרדים? תמהני האם תקציבו למוסדות דת ותרבות חרדיים את הסכומים המקבילים להקצבות למוסדות חילוניים. תמהני האם מערכת החינוך החרדית תקבל את החלק היחסי של תקציב משרד החינוך לפי אחוזם באוכלוסיה. אתם אנטישמים?? מה פתאום. אתם רק מחקים בדייקנות מופלאה את המדיניות של משטרים אנטישמיים מהעבר.

למעלה