12 שנה של חברות נפלאה

נייטי

New member
12 שנה של חברות נפלאה

נגמרו ביום ראשון בלילה כשנפרדנו מנייטי הכלב האהוב שלנו. נותרו בליבי אין סוף זכרונות טובים ורגעי אהבה נפלאים. בחג השני של פסח 1997 נסענו לטייל בים המלח ופגשנו ביום האחרון של הטיול, משפחה עם גורת לברדור לבנה ומהממת. שאלנו מאיפה היא, וענו לנו שהם לקחו אותה מקרובי משפחה שגרים במושב לבנים שעל שפת הכינרת. הם סיפרו לנו שיש עוד חמש גורות לבנות וזכר שחור אחד. חזרנו בערב מים המלח וסיפרנו לאבא של האיש, שבפרץ ספונטניות אמר, יאללה, בואו ניסע לכינרת וניקח לנו גורת לברדורית לבנה. צילצלנו למשפחה ההיא, קיבלנו אישור להגיע בסביבות 12 בלילה ויצאנו לדרך. אפשר להגיד שהאיש ואני נסענו כל הדרך מים המלח לכינרת, עם עצירה קטנה בת"א בשביל לקחת לנו כלב. אין ספק, אנחנו קצת משוגעים. כשהגענו לבית המשפחה, כולנו נדלקנו על הגור השחור, בכלל שכחנו שבאנו לקחת לברדורית לבנה וחזרנו הביתה בשלוש בבוקר עם גור שחור ומקסים שהיה לו סימן של אביר בקצה הראש. ובגלל הצבע השחור, ובגלל הלילה שבו הוא הצטרף למשפחה שלנו, ובגלל הציור של האביר, קראנו לו נייט. את הדרך הזאת אנחנו זוכרים כ"כ טוב, זוכרים איפה עצרנו כי נייטי רצה להקיא, ואיפה שתינו משהו, ואיך ישבנו באוטו, האיש, אבא של האיש, אחיו ואני. כל פעם שאנחנו נוסעים לצפון אנחנו עוצרים במקום שנייטי הקיא כי זה נורא מצחיק אותנו. ונייטי הגיע לבית של האיש ובחר לישון בנעל שלו, שהייתה מספיק גדולה בשביל להכיל כמעט את כל גופו הקטן. ומאז קרו כ"כ הרבה דברים, ונייטי היה חלק מכל הדברים האלה. הוא היה שם כשהאיש ואני עברנו לגור ביחד וכדי שלא יהיו מריבות הוחלט שנייטי יגור קצת אצל ההורים של האיש וקצת אצלינו וכך היה, עד שאח של האיש נפצע וכל הקלפים נטרפו, ונייטי עבר לגור איתנו, ואיטי הכלבה שלי כבר גרה איתנו, ופתאום הפכנו זוג עם שני כלבים, ואח"כ הצטרפו חתולים, שאחת מהם הייתה זינה האגדית שלי. ונייטי הגיע איתנו לבית החולים המון פעמים כשאח של האיש היה מאושפז, כי זה היה כ"כ חשוב שהוא יהיה שם. נייטי שלנו וגם זינה, נמצאים על ההזמנה לחתונה שלנו, ונייטי ואיטי היו בחתונה שלנו עם סרט על הצוואר ועמדו לצידנו בחופה, והם היו אחת הסיבות העיקריות שבגללן האיש החליט לעשות שינוי מקצוע וללמוד את מה שהוא עושה היום, והם נסעו איתנו לעיר החושך, ונייטי אהב את השלג כ"כ, ושחה בנהר הגדול שחוצה את עיר החושך, וחירבן בפרלמנט של עיר החושך כמה וכמה פעמים (גרנו ממש ליד הפרלמנט וזה היה טיול קבוע שלנו), ונייטי היה שם בימים של אובדן, ובכי, וחוסר, וכל השנים הוא חלק איתנו את המיטה שלנו, ובכל השנים האלה לא היה יום שלא חשבנו עליו, שלא טיפלנו בו, שלא דאגנו לו. כי נייטי הוא נייטי הוא נייטי. והוא גם היה שם כשהילדים נולדו, ויש כ"כ הרבה תמונות שלהם ביחד איתו והוא צרוב בדרך הזאת גם בתודעה שלהם, של הילדים שלנו. לפני פחות מחודש גילינו את המחלה הארורה שבגופו ואת הדלקת הנוראית שפשטה בו. האיש שלי נלחם על חייו של נייטי מלחמת חורמה, יום ולילה, לילה ויום סעדנו אותו, טיפלנו בו, דאגנו לכל תרופה שאפשר רק לחלום עליה, יעוצים עם מומחים בחו"ל, תרופות של בני אדם שאפילו לא קיימות בסל הבריאות, אינפוזיות ומזרקים רצו כאן בבית בלי סוף, הכל, האיש עשה הכל, המחשבה הנוראית שדווקא עם הכלב האהוב שלו, הכלב שבזכותו האיש שלי הוא מה שהוא היום, דווקא אותו לא נצליח להציל, פשוט הרגה אותנו. לפני שבוע בערך היה שיפור ניכר, ונייטי כבר אכל מרצונו, חזר לחייך, ואפילו יצא לטיולים קצרים אבל השיפור הזה היה זמני מאוד, כי אחר כך באה התרסקות מטורפת שהכניעה אותו ואותנו, ואתמול הרדמנו את נייטי בבית, על המזרון שלו, מחובק איתנו. 12 שנה ביחד. ועכשיו הוא קבור ליד העץ החמישי שבשדה הגדול, שזה ליד העץ הרביעי, שלידו קבורה זינה, שזה ליד העץ השלישי, שבו קבורה איטי. ובלילה חלמתי שהוא סוף סוף ישן, והעיניים שלו סגורות, ונוח לו, כי בשבוע האחרון היה לו קשה לעצום עיניים והשרירים שלו לא הצליחו להרפות. קצת הצטערתי שבתוך הקבר שמתי לו פנס שיאיר לו את החושך כי אולי כל מה שהוא צריך עכשיו זה חושך. התעוררתי לפני כחצי שעה כי עצוב לי נורא. ואני מתגעגעת. לא מצליחה לחזור לשון. מחכה לשמוע את כפות הרגליים של נייטי עוברות אחרי מחדר השינה לסלון (בתקווה לקבל איזה נשנוש בחמש בבוקר) אבל יש שקט ואף אחד לא נעמד לידי ולא שם עלי רגל. הכינוי שלי הוא על שמו, ואני לא יודעת כמה אוכל להשאר נייטי בלי נייטי. תודה לנייטי על 12 שנים של חברות, 100% אהבה ומליוני ליקוקים רטובים. וכמה מילים למי שתוהה: הפרופורציות בחיים ברורות לי אבל למרות שבפורום שלנו עוסקים במוות הרבה יותר קשה, אני בכל זאת מרגישה שאני רוצה לכתוב על זה. בגלל כל זה, לא כ"כ בא לי על חיבוקים מנחמים או לבבות שבורים בתגובות כי זה מרגיש לי קצת לא נוח אבל אם למי מכן יש סיפור חיה אהובה חיה או ז"ל, אתן מוזמנות להצטרף אלי כאן לשרשור זכרון.

זה שוב אותו הגעגוע ../images/Emo107.gif

אהובה, מבינה אותך כל כך ומשתתפת בצערך. זו באמת חתיכת חיים וזו נשמה גדולה ומלאת אהבה שאיננה. עוד מעט (ביום ההולדת של תמיס) נציין חמש שנים לפרידה שלנו מכתם, שהיה הכלב הראשון שלנו כזוג. למעשה, הוא היה מתנת החתונה של עצמנו לעצמנו. תכננו לקחת גור פוינטר כשנחזור מירח הדבש, אבל רגע לפני, ראינו מודעה על פוינטר בוגר, בן שנה וחצי, למסירה. אמרנו "רק נראה", וחזרנו עם כלב. לנצח אודה להורים של
שאירחו אותו באהבה חודש, עד שחזרנו מירח הדבש. נשמע דבילי, אבל היינו מתקשרים מקניה לישראל (טרם עדין הסלולר) רק כדי לשמוע את הצליל החמוד של ניעור הראש שלו (הצליל של האוזניים הנחבטות בראש). וכששבנו, לקחנו אותו לדירת הסטודנטים שלנו, כולל ארבעה טיולים ביום. ובשבתות היינו נוסעים איתו לטיולים, וגם היה מקום קבוע שעצרנו לו להפסקת פיפי בדרך להורים. לפני בחינות היינו לוקחים אותו ליער, שירץ ויתעייף ולא יפריע לנו ללמוד, מה שמאוד מאוד עזר כמובן. כלומר, היינו מגיעים שפוכים הבייתה והוא היה נמרץ כהרגלו. ובאחד מטיולי הבוקר הוא נעלם. חיפשנו שעות. חיפשנו ימים. הייתי בתחילת ההריון עם סופגניה ובכל זאת עברתי חצר חצר (וזו לא הגזמה) ברחבי העיר. פירסמנו מודעות ולא יצא מזה דבר. כשקיבלנו "מידע מודיעי" על כלב דומה בדירה, חבר שלנו אף התחזה לטכנאי של מכונת כביסה, רק כדי לגלות שזה לא כתם. עברתי ימים של דמעות ולילות מסוייטים. החלטנו לכתוב מכתב לעיתון המקומי. תיארתי בו עד כמה כלב הוא בן משפחה אהוב ועד כמה הוא חסר לנו. פורסם במקומון אחד וכלום. עברו כמעט חודשיים מהיום שהוא נעלם. המכתב פורסם במקומון שני. ביום החודשיים אמרתי ל
"זהו, אם לא מצאנו אותו עד היום, הוא כבר לא ישוב". אחר הצהרים קיבלתי טלפון מאיש שטען שהוא אצלו. כבר לא האמנתי. בכל זאת, הזעקתי את
ונסענו. מבחוץ שמענו נביחות שהיה ברור שהן לא שלו. אפילו לא רצינו להכנס, אבל נכנסנו. זה אכן לא היה כתם. אבל אז בעל הבית פתח דלך של חדר ומתוכה זינק כתם, התנפל עלינו בשמחה כזו, עד ש
נפל על הרצפה. (זה אכן שכנע את האיש שכתם הוא שלנו). במקומון אפילו פירסמו כתבה על האירוע
וככה כתם חי עימנו, בה לבקר אותי בדשא בבית החולים כשהייתי מאושפזת, רבץ 12 שבועות לידי על המיטה כשהייתי בשמירת הריון והיה בראש דאגתנו כשהלכנו ללדת וכשחזרנו עם הסופגניה (והוא קיבל כניסה אישית שלי, בלעדיה, ופינוק מיוחד שאהב מאוד). והוא פשוט היה בן משפחה, והפעלולון הסבלני של הילדים והמפונקי שלנו שבכורתו נגזלה והוא לא התלונן. והוא התבגר עימנו, והפך להיות מתון יותר, אבל עדיין מלא שמחת חיים. ואחרי עשור אצלנו הוא פתאום חלה. עבר ארוע מוחי והתדרדר מאוד. לא יכול היה להמשיך לעוד על הרגליים או לשלוט על הצרכים. ולמרות נסיעות לילות לוטרינר ולבית החולים לחיות, בסוף לא היה איך להושיע
ונפרדנו ממנו בעצב רב ובדמעות רבות.
קבר אותו על גבעה נישאה, עם נוף מרהיב. ואנחנו עדיין מתגעגעים והוא חלק מיתולוגי מחיינו. מצרפת תמונה של כתם ממש בימיו האחרונים. רואים בתמונה שהוא בקושי מחזיק את עצמו, אבל עדיין גאה מאוד. אם אמצא, אצרף אחר כך תמונה שמחה יותר. יקירה, זוכרת איתך את נייטי המיתולוגי והאהוב שלכם. יודעת שהחלל לא קטן כלל ומודה לך שנתת לי הזדמנות לכתוב על כתם שלי, שלנו.

שלומית76

New member
יקירה

בלי חיבוקים ולבבות שבורים, רוצה לומר לך שהסיפור של נייטי מרגע ההיכרות איתו ועד לפרידה העצובה כל כך גרם לי לבכות. מרגש לשמוע כמה אהבה הוא קיבל מכם, עד לרגע האחרון, וכמה אהבה הוא נתן. כואב מאוד להיפרד ממישהו כל כך קרוב וכל כך מקסים.

עדיקים

Active member
יקירתי

הסיפור גרם לי לבכות. נייטי היה חלק בלתי נפרד ממשפחתכם ואין ספק שהפרידה קשה. ולסיפור שלי- אני בתור ילדה גדלתי תמיד עם כלבים בבית והרגשתי תמיד שיש להם נשמה והם מבינים אותנו בני האדם מאוד טוב ולכן אנחנו אוהבים כל-כך לגדל אותם. החלטתי לספר על האנושיות של הכלב מסיפור של כלבה שגידלנו. כשהייתי בת 8 היתה לנו כלבת לברדור מעורבת שחורה. לילה אחד כשסבי וסבתי היו בחו"ל התקשרה סבתי לאימי לספר לה שסבי הלך לעולמו (הוא היה חולה). אימי שכבה במיטה כל הלילה והכלבה יחד איתה בוכה. בבוקר כשאימי העירה אותנו וסיפרה לנו הכלבה ישבה ליד כל אחד מאיתנו והתכרבלה איתנו. אני ממש זוכרת שהיא הגיעה למיטה שלי בוכה (הכלבה) יחד עם אימי וממש ניסתה לנחם ולעודד. לאחר כשנה היא חלתה במחלה הארורה והיינו צריכים להיפרד ממנה בצער ובכאב.

סינטה1

New member
אהובתי ../images/Emo24.gif

כל כך ריגשת אותי עם הסיפור על נייטי. אין לי סיפור על פרידה מבעלי חיים, הכלבה הנהדרת שלנו, שיווה, איתנו כבר 9 שנים, ומקווה שעוד להרבה זמן. אני כל כך שמחה שאני זוכה לגדל את רותם באותו בית עם בעל חיים, אני חושבת שזה תורם לאישיות ולבגרות של ילד כל כך הרבה. שמחה איתך על החיים הנפלאים שהענקת לנייטי. חגית.

ל ג י

New member
נייטי ומעיין

כתבתם כל כך יפה וכל כך מרגש. לי יש את זואי, כלבה קטנה ומתוקה, כבר לא צעירה (14) שנשארה בבית ההורים; ואת צ'יפ החתול הנשמה (13.5) שמרשה לנו לישון במיטה איתו
ושפיצי כך כך מטורף עליו. צ'יפ התעוור חודש אחרי שפיצי נולד כתוצאה מאנטיביוטיקה שגויה שקיבל מהוטרינר וזה שבר במיוחד את ליבו של החצי שגידל את צ'יפ מאז שהיה גור. אני יודעת שהם לא יהיו איתנו עוד שנים רבות אבל קשה לי לדמיין את היום אחרי: את לפתוח את הדלת והם לא שם. אז בהכרת תודה לנייט, כתם, זואי, צ'יפ ושאר חברינו המדהימים שהם חלק אינטגרלי מחיינו, ממשפחותינו. ל ג י

פאקא

New member
לילה

שהיתה הכלבה שלי בילדותי שהיתה כמובן שחורה כל כולה... אהובה ומקסימה גם אנחנו בחרנו אותה כגורה... לצערי אחרי כמה שנים אמא שלי הודיעה היא או אני
(כיון שהיתה המבוגר האחראי היחיד בבית, נאלצה לא פעם לטפל בלילה, אבי לא נחשב מבוגר אחראי) ומשום מה אבא שלי (שמראש היה זה שרצה כלב יחד איתי) העדיף אותה... כמה מוזר
אז מסרנו אותה למשפחה אחרת, זה היה עצוב. קצת מקנאה בך על שזכית בנייטי... ובאמת עצוב מאד שנגמר פאקא

חוה76

New member
נייטי יקרה....

שומעת את העצב בכל מילה שלך. יש לך פורפורציות ששייכות לחיים שלך כרגע. קשה מאד להיפרד מחיה אהובה, לפעמים דווקא אלה יודעות עלינו המון דברים בלי מילים. להורים שלי יש את צימצים החתולה ששינתה את חייהם הזוגיים והמתפרקים ללא היכר, ואני חושבת שבזכותה הם עדיין יחד, והם אוהבים אותה ואחד את השני מאד. כשלפני כמה שנים, ערב החתונה שלי חטפתי התקפי ורטיגו משתקים עקב בעיות בלתי מובחנות באוזן הפנימית, שכבתי על המיטה ובכיתי בכי של יאוש ופחד תהומיים. צימצים היחידה שלא פחדה מהעצב שלי. היא ליקקה את השיער שלי עד שהיה רטוב מספיק לסירוק והעבירה אותו קבוצה קבוצה בין השיניים שלה עד שהייתי שוב יפה ומסודרת. אני יודעת שבאותם רגעים היא הבינה אותי ורצתה לנחם אותי כמו שאף אחד אחר לא היה יכול. אני חושבת שבחיות יש חתיכה די נכבדת מאלוהים, או לפחות מאליהו הנביא או מישהו. אני מצטערת מאד לשמוע על נייטי שלך. ואין לי אלא לשלוח לך נשיקות מנחמות.

נייטי יקרה

כל כך מבינה אותך. הכלב שלי שוקו, היה איתנו כמעט 12 שנים. הוא היה הכלב של בת דודתי, ואחרי חצי שנה, בעל הדירה אותה שכרה ביקש שהיא תמצא לכלב בית כי הוא לא מוכן דיירים עם בעלי חיים. היא העבירה אותו אליי. הייתי אז ילדה בת 17 וקצת. אהבתי אותו מאוד. אחותי הייתה בת 4 ופחדה מכלבים ולכן אבא שלי הסכים לקבל אותו. ומאז הוא היה איתנו. אני עזבתי את הבית. התחתנתי. הוא הפך להיות הכלב של סבא וסבתא. מת ממחלה לא ידועה. בתקופה האחרונה עבר המון בדיקות וירד במשקל מאוד. ממש היה עור ועצמות.ויום אחד פשוט נמצא בגינה ללא רוח חיים. בעלי ואבי קברו אותו ליד הבית. לקטנה שלי אמרו שהוא ברח.... היא פיתחה את זה ואמרה שהוא הלך לחפש לו חברה שתהיה "אישתו" ויהיו להם גורים קטנים... איזה מתוקה ויצירתית והיא רק בת 4. כל כך כואב. ואנחנו כל כך מתגעגעים אליו.... מבינה אותך מאוד ובכל זאת שולת לך חיבוק חזק קיווי מקווה שאצליח לשלוח את ההודעה, כי המחשב שלי כל הזמן נתקע.....

בונגרו

New member
חוויה מרכזית

היתה לי כלבה, כלבה שהשגתי אחרי מאבקים של שנים, אחרי שהתחננתי, הבטחתי שאטפל בה בעצמי (וממש לא קיימתי) ובסוף הצלחתי לנצל חולשה רגעית של אמי, את העובדה שאבי לא היה במקום וחזרנו איתה הביתה. היא פרצה לחיי כשהפכתי נערה וליוותה אותי עד שבתי הבכורה היתה בת חצי שנה. דווקא הזיכרון של הקשר והצער על הפרידה ממנה ואופי הפרידה (גם אנחנו נאלצנו להרדים אותה בשלב שהיתה כל כך חולה וסובלת עד שלא זזה מהמקום) גורמים לי לעמוד בנחישות מול הפצרות הילדים לגדל כלב משלהם. הכלבה שלי היתה כלבת רחוב, מעורבת, חכמה בצורה שלא תאמן וכלבה (bitch). היו לה יחסי אהבה שנאה עם אחי שבו היא התחרתה על תשומת הלב של אמי; היא ידעה מתי מגיע יום שישי וחיכתה כולה ציפיה לקציצות הבשר של סבתא שלא סבלנו והיא כל כך אהבה; היא ידעה לישון על הספות בסלון כשאנחנו לא בבית, דבר שניסינו להאבק בו ללא הצלחה. היא גם ידעה לרדת מהספות רגע לפני שנכנסנו הביתה כדי שלא נכעס עליה והיתה מעמידה פני שקועה בשינה עמוקה. לולא השקע החמים שנותר בספה, התרמית היתה מצליחה לה לגמרי; היא פחדה מהתינוקת הקטנה שהצטרפה למשפחה ולקחה את מקומה אבל מעל הכל היא ידעה להתכרבל בתוכנו כשאנחנו עצובים וידעה מי זקוק לליקוק של ניחומים. היתה בה רגישות שלא תאמן, יכולת מרשימה להשיג את רצונה והשפעה על כל מי שהיה סביבה. את תשארי נייטי גם בלי נייטי. אני מניחה שגם אצלך ישאר נייטי כחוויה מרכזית גם אחרי שנים כפי שאני מרגישה היום.

מקוםבלב

New member
היי נייטי,

קראתי את מה שכתבת וישר הדמעות הציפו אותי. עברתי את אותו הדבר עם שני הכלבים הקודמים שלי. קליאו הקוקרית וצ'ומפי הרועה הגרמני. שניהם הורדמו בגיל 11 בעקבות סרטן. את שניהם סעדתי כמו שאת תיארת. השבוע בדיוק קראתי את מארלי ואני וגם שם הסוף העלה בי זכרונות ודמעות על הסוף הכל כך קשה. היום יש לי את מאפן המקסימה, גולדנית מדהימה. היא ואני מחוברות ברמה שאי אפשר לתאר.קשה לי בכל לחשוב מה יהיה שיגיע הרגע. אבל אני כל כך שמחה לשמוע ולקרוא על אנשים שכל כך מחוברים ואוהבים את החיות שלהם. כמו שנייטי העניק לכם גם אתם הענקתם ו חיים מלאים של אהבה . אני זוכרת אותו שהיתי אצלך במפגש. אהבתי איך שהם היו חלק מהבית וזרמו איתו. הרבה פעמים אומרים לי למה שלא תכניסי את הכלבה לחדר? ואני צריכה להסביר מחדש שהיא חלק מבני הבית והמשפחה. אני מכירה את העצב והחוסר הנורא הזה. שכל כך רגילים שהם באים לומר שלום שחוזרים הביתה, שהם עומדים לידינו במטבח בציפייה שמשהו יקפוץ להם למטה. ההרגשה שהבית ריק.

דיא

New member
נייטי היה חלק מחיי גם בשנים האחרונות

בזכותך. כי הוא היה כל כך חלק ממך ומזהותך, כפי שהכרתי אותה כאן. כלב נפלא שחי עם אנשים נפלאים. הוא זכה, אתם זכיתם, וגם אנחנו קצת. אני אזכור אותו איתכם. לצערי יש לי יותר מדי סיפורי ז"ל, כאחת שהתגלגלה לגידול חתולים, למרות אהבתי הצרופה ל
. אז אספר דווקא על Urechiusa (אוזן קטנה)
, הארנב שהיה חיית המחמד הראשונה שלי. סבתי השתכנעה, כשהייתי בערך בת שש, לקנות לנו חיית מחמד. הלכנו איתה בהתרגשות לשוק החיות, ואחרי חיפושים ממושכים, עצרנו ליד כלוב ארנבונים. היו שם כמה, והיה אחד אומלל ורזה במיוחד. בשל כך הוא גם היה זול במיוחד. הצפי היה שיחיה מעט, ואחרי החופש הגדול הוא אולי יילך לעולמו, כך אנו נהנה מטיפול בחיית מחמד וסביי לא יצטרכו לטפל בו אחרי שאנחנו נעזוב. הוא שוכן באמבטיית הטינוקות של אמא שלי עם רשת מעץ מעליה, במרפסת הארוכה של סביי. אנחנו האכלנו, הוצאנו לטיול
, קטפנו עלים ודשא לצורך ריפוד ה"כלוב" ובתום הקיץ חזרנו הבייתה. הארנבון האומלל הפך במהרה לארנב ענק, שהצליח להזיז לבד את הקרש ששמר עליו בתוך האמבטיה, ובכל פעם שראה מהמרפסת את סבי או סבתי חוזרים הבייתה, רץ לו לדלת והמתין להם, ככלב נאמן. כשהגיע לכך וכך קלוגרמים ואמבטיית התינוקות לא הכילה אותו יותר, הוא הועבר לחברים שהייתה להם חוות ארנבים. שם העמיד דורות רבים של צאצאים, זכה לביקור שלנו, והלך לעולמו בנסיבות טראגיות והירואיות (מתקפת עכברושים על החווה. אנחנו דמיינו אותו מגן על הגורים הקטנים בחרוף נפש...)

mic75

New member
נייטי יקירה

אפשר להבין את הכאב הגדול ואני יודעת שנשמה זו נשמה וכאב זה כאב ולפעמים בעצם לרוב עדיף חיה מבן אדם, היא לא דורשת הרבה ותמיד נותנת המון שולחת לך המון חיבוקים אוהבת מיכל

ariane

New member
איתך בכאבך

וגם אם הכאב שלי עצום אני לא שוכחת את הכאב הגדול לאבד חבר כה קרוב שאיתו חילקת כל כך הרבה בחייך. אני זוכרת כמה סקוטש, החתול שלי, עזר לי אחרי האבדנים שלי, כל פעם שהייתי בוכה בשקט במיטתי הוא היה מגיע ושוכב לידי. בהחלט תקופה קשה. לא יודעת בדיוק מה לכתוב לך רק רציתי להגיד לך שאני חושבת עליך.

happy

New member
החזרת אותי כמעט שנתיים אחורה

ליום שנפרדתי מ HAPPY שלי. כלכך קשה להפרד מחבר כלכך קרוב ואהוב. הנה תמונה של הפי שלי. מדהים אותי עד כמה ספוני דומה להפי חיצונית אך פנימית שמיים וארץ. נייטי מקסימה כלכך מבינה את הכאב והחלל. אוהבת אותך

ברבי28

New member
נייטי יקרה

הסיפור שלך עשה לי קווץ' בלב, לא יכולה אפילו להזדהות כי מעולם לא הייתה לי חית מחמד (דג זה נחשב?), אבל מבינה את הכאב העמוק הזה בפרידה, ראיתי אותו בפמגש האחרון, ואני חושבת שלעד השם שלו יזוהה לי עם אישה חזקה מדהימה ונותנת (אל תיפרדי מהשם הזה כ"כ מהר)
וגם

נייטי,

אני כל כך מצטערת. יודעת כמה זה קשה לאבד חיה אהובה. הפרופורציות מיטשטשות לחלוטין ולרוב לא קיימות כשזו החיה שלך, שגידלת ואהבת וכאבת. גם לנו היה כלב, שאהבתי כל כך, שהיה חלק מחיי במשך 16 שנים שלמות. שנסע איתנו לחו"ל ועבר איתי מקומות הזויים, שישבתי במשך חודש,לילה לילה וחבשתי את רגליו כי היו לו כוויות ברגליים ממדרכה חמה, והוא ניחם אותי והחזיר לי אהבה בימים עצובים וגם בסתם ימים. לבסוף חלה והגיע לחוסר תפקוד והרדמנו אותו בלב כבד. היום הוא קבור מאחורי הבית של ההורים, עם המון פרחים וקקטוסים שהוא מאוד אהב (היה לו פטיש לקקטוסים). ואת נייטי,נשארת נייטי גם בלי הקיום הפיזי שלו, כי הוא בתוכך. עצובה איתך.

b e ll

New member
כמה מוכר, שולחת לך חיבוק ניחומים חם.

דייזי שלנו, כלבת שוקי מעורבת לגמרי, נפטרה לפני כמעט חמש שנים. שנה לאחר נישואינו, נסעתי לצער בעלי חיים לאמץ לנו כלב. כשנכנסתי ל"משרד" והסברתי מה אני רוצה (כלב קטן, שחשוב שלא יהיה גיזעי כי הגיזעיים בטוח ימצאו בית חם), קפצה עליי כלבה קטנטנה והתיישבה בחיקי. היא הריחה את הסנדוויץ שלי וטחבה את אפה הלח לתוך התיק שלי. היא בחרה אותי. וזה היה סופי. יצאתי משם עם כלבת שוקי חומה בת כ-4 שנים. בערב היא קיבלה אמבטיה טובה והפכה להיות גינג'ת - כמעט בלונדינית... ולכן זכתה בשם דייזי. לא האמנתי שכלבה יכולה להיות כל כך אסירת תודה ולהביע את זה בכל כך הרבה צורות. היא היתה לצידי במיטה כששכבתי בשמירת הריון, כשבכיתי לאחר האובדן, כשילדתי את שלושת ילדיי. היא שנאה לנסוע במכונית לכן נשארה בבית כשנסענו רחוק אך ברגל ליוותה אותנו ואת העגלה לכל מקום. בזכותה ובזכות זנבה המתנפנף ילדיי התחילו לזחול, את האוכל היבש שלה ילדיי אהבו כחטיף (יאק...) ואיתה הם הכי אהבו לצפות בטלויזיה. היא אהבה הכי הרבה לישון על הכריות במיטות, ולמרות שלא הרשנו - היא לא שאלה אותנו ורק הריח והגומה העגולה והחמימה על הכרית הסגירה אותה בכל פעם מחדש... היא גם אהבה ירקות ולא פעם תפסנו אותה "גונבת" מצלחת הסלט במרכז השולחן. פעם היא נתפסה עם קלח מלון בפה... היתה איתנו 12 שנים. לבסוף חלתה מאוד והחצי שנה האחרונה לחייה היתה עבורה ועבורינו סיוט. סיוט שנגמר כשהרדמנו אותה. נפטרה כשהיתה בערך בת 16. ומאז עברו חמש שנים. אנו זוכרים אותה באהבה, הילדים מזכירים אותה ובזכותה יש לנו היום את טיגר - חתול פרסי עצלן ומפונק בן ארבע וחצי. וכמובן שהפרופורציות שלך ברורות! ללא ספק. גם הכאב הזה מוכר כל כך, וכל כך לגיטימי לכאוב גם על דברים פחות גורליים בחיים. זה מה שעושה אותנו אנשים ואנושיים.

נעיתה

New member
יקירה,

12 שנים מאושרות של ביחד, 12 שנים של זכרונות בלתי נשכחים, תודה לנייט שלך שהשאיר אחריו בלכתו כל כך הרבה טוב, כל כך הרבה אהבה. נשמע שהוא קבור במקום קסום עם חברים טובים, נשמע שהוא בדיוק כמו צ'יקה שלי חירבן במקומות מענינים (צ'יקה אהבה לחרבן בכניסה לבית הלבן
). בהיותי ילדה נהגתי להבחין בין חברי ביכולתם לאהוב בעלי חיים, מוזר אני יודעת, השנים חלפו והכרתי עוד ועוד אנשים, את התגובות המוזרות ביותר קיבלתי עת נסענו עם צ'יקה לארצות הברית, לצערי את השהות בעיר הקור לא צלחנו ונאלצנו להרדים אותה בעקבות מחלת הנפילה ואי יכולתנו לאזן אותה טיפולית. גליה, אומנם לא הכרתי את נייט שלך, אבל נראה כי הוא מאז ומעולם הייה חלק מחייכם וזכרונתיו ישארו עמכם לעולם. תודה לך ולאישך על הטיפול המסור שהענקתם לו בימיו האחרונים, זוהי גדלות נפש אמיתית. מחבקת אותך ומקווה שאת בטוב.

נייטי

New member
תודה, תודה, תודה על כל הסיפורים

קראתי אותם וגם נתתי לאיש לקרוא חלק מהם אתמול. חשבתי לעצמי שזאת דרך מיוחדת להספיד את נייטי ולחבר בין כל מיני נשמות קטנות ואבודות שקצת מתגעגעים אליהן. ביומיים האחרונים אני מוצפת פלשבקים של כל מיני סיטואציות איתו ועם זינה. החור בלב גדל אבל מצד שני אני דווקא מנוחמת שאני לא זוכרת רק את החודש האחרון והנוראי בחייו אלא אין סוף של רגעים טובים. היום נכנסתי הביתה עם דניאל ודדה קפצה לעברי וקיבלה את פני בשמחה. באותו הרגע הוצפתי בזכרון על קבלת הפנים שקיבלנו מנייטי כשחזרנו מהטיול השני שלנו בהודו. ונייטי מרוב שמחה והתרגשות שילשל בכל הבית. האיש תמיד אמר על זה, שהוא יודע, שאף אחד בעולם לא ישמח לקראתו עד כדי כך שהוא ישלשל בכל הבית מהתרגשות. וזה נכון. רק נייטי הרגשן שלנו יכול היה לקבל כך את פנינו. אתמול בלילה היינו עסוקים בפרוייקט פינוי בינוי. בשבוע האחרון עברה לגור אצלנו משפחת עכברים כי זינה כבר לא פה וגם נייטי, שהיה מתעורר לכל רעש ונובח כבר לא פה. ודדה שלנו היא קצת פוסטמה ושום רעש לא מעיר אותה בטח לא עכברים. אז קנינו מלכודת שרק לוכדת אותם, ושינענו שני עכברים אתמול בלילה אבל יש עוד דירים שסרבו להתפנות ולובשים כתום. היום ננסה לפנות אותם שוב. אנחנו גרים בבית הזה 9 שנים (כשגרנו בחול אח של האיש גר כאן וגם לו היה חתול), ו- 9 שנים גר בבית הזה חתול או כלבתול (=נייט) ואף פעם לא היו לנו עכברים בתוך הבית אבל הם זיהו מזמן את החור שנפער והתנחלו. תודה לכולכן. אוהבת+++++++++++++++

למעלה