12 הצעדים שלי

12 הצעדים שלי

לפי בקשת הילה ולמי שמתעניין. אני אכתוב כאן פירוט על התכנית הזאת ואולי ננזה לעבוד אותה כאן יחד. אני מעתיקה מחוברת שכתבתי: יום בהיר אחד, באפריל 99, נכנסתי לאחות של חברה שלי לקחת מכתב. לא היינו בהכרות קרובה, אבל היא הזמינה אותי לכוס קפה. ישבנו ודיברנו. בתקופה ההיא דיברתי רק על דבר אחד: האלרגיה הקשה שתקפה אותי בעור והפריעה לי לתפקד בחיים. עד אז לא ידעתי שאפשר להגיע למצבים כל כך קשים בעור. הייתי אחרי טיפולים בים המלח שלא עזרו ובאמצע טיפול בבית חולים שגם לא נראה מועיל. הייתי מיואשת והיו לי מחשבות על התאבדות. כבר הרבה שנים אני יודעת שאני פסיכוסומטית, יש לי אסטמה ובכלל- כל התופעות הפיזיות שלי באות על רקע נפשי. יודעת, ולא מצליחה לצאת מזה… הבחורה הזאת הקשיבה לי ונתנה לי ספר בהשאלה: "הספר הגדול" של האלכוהוליסטים האנונימיים. היא גם הציעה לי להצטרף לקבוצת התמיכה שלה- אכלני יתר אנונימיים, למרות שאני לא אכלנית כפייתית. מאז אני מודה לאלוהים יום יום ששלח לי את המתנה הזאת. הקבוצה ותכנית 12 הצעדים, שהביאו לשינויים מרחיקי לכת בצורת החשיבה שלי, בהתנהגות שלי ובמצב הפיזי שלי. תכנית 12 הצעדים, שהתחילו האלכוהוליסטים והעבירו לקבוצות אחרות, היא בעצם "יום כיפור" שנמשך לאורך כל החיים. ראשית מגיעים לאמונה, אחר כך עושים חשבון נפש ואז מבקשים סליחה. הדרך הזאת עוזרת להרבה אנשים להשתחרר מהתנהגויות שמזיקות להם ולהחלים ממחלות. התכנית פועלת בשלושה מישורים: פיזי, נפשי ורוחני. בספר הזה אני כותבת איך אני וחברי הקבוצה עושים את עבודת הצעדים. לכל צעד כתבתי שאלות מנחות. אני מאוד ממליצה לענות כל יום על שאלה אחת ולמצוא מישהו שיכול להקשיב לתשובה. חבר/ה טוב/ה או מאמן/ת. בקבוצות אנחנו מאמנים אחד את השני בשיחות יומיות בטלפון. זאת מתנה גדולה ותמיכה עצומה. השאלות נלקטו מכמה מקורות: הספר הגדול, ספר 12 הצעדים ו- 12 המסורות של אכלני יתר אנונימיים, חוברות העבודה הנלוות לו ורעיונות לדרך עבודה שעוברים בינינו. לפני תחילת העבודה אני מציעה לקרא ולהפנים את תפילת השלוה: אלי, תן בי את השלוה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם, האומץ לשנות את אשר ביכולתי והתבונה להבחין בין השניים.  12 הצעדים 1. הודינו שאנו חסרי אונים מול התנהגויות כפייתיות שלנו, שאבדה לנו השליטה על חיינו. 2. הגענו לאמונה שכוח גדול מאתנו יכול להחזיר את שפיות דעתנו. 3. החלטנו למסור את רצוננו וחיינו להשגחת אלוהים כפי שאנו מבינים אותו. 4. ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד עם עצמנו. 5. הודינו בפני אלוהים, עצמנו ואדם נוסף על טבעם המדוייק של פגמינו. 6. היינו נכונים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלו באופיינו. 7. ביקשנוהו בענווה שישחרר אותנו מחסרונותינו. 8. ערכנו רשימת אנשים בהם פגענו והיינו מוכנים לכפר על מעשינו בפניהם. 9. כיפרנו על מעשינו במישרין בפני האנשים האלו בכל מקום שהדבר ניתן, פרט לאותם מקרים שמעשה זה יפגע בהם או באחרים. 10.המשכנו בחשבון הנפש וכאשר שגינו הודינו בכך מיד. 11. ניסינו בדרך של תפילה והרהורים לשפר את הקשר ההכרתי עם אלוהים- כפי שאנו מבינים אותו. כשאנו מתפללים רק לדעת את רצונו מאתנו ומבקשים את הכוח לבצע זאת. 12. כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלו, ניסינו להעביר בשורה זו לאנשים אחרים ולנהוג על פי עקרונות אלו בכל תחומי חיינו. 

המונשרי

New member
תודה

אני מבינה שלתמיכה של צד ב' או קבוצה ישנה משמעות רבה להצלחת התהליך. וכל שלב - לוקח הרבה זמן לשהות בו בכדי להפנים את מלוא המשמעות שבו. אותי מעניין איך פורטים את ההגדים לפעולות אופרטיביות שממש עוזרות.

המשך העבודה

יש שאלות מנחות לכל צעד. אני יכולה לתת לך אותם. נכון שצריך תמיכה. אני מאמנת וגם מאומנת. חוזרים על זה כל הזמן. על הצעדים האלה. אפשר לנסות לעשות קבוצה וירטואלית.

תודה רבה צופית ../images/Emo24.gif

תודה שאת משתפת אותי ואת כולנו. התפילה הזו מדהימה ! אני מכירה אותה זה מכבר, ומי שחיבר אותה - אני מורידה בפניו את הכובע. כמה מילים כביכול פשוטות חוברות יחד למשפטים מלאי עוצמה. 1. הודינו שאנו חסרי אונים מול התנהגויות כפייתיות שלנו, שאבדה לנו השליטה על חיינו התנהגות כפייתית יכולה להתבטא בכל כך הרבה תחומים בחיים. דבר ראשון קופץ לי לראש הסיגריות שלי. אני הכי כפייתית שרק אפשר בתחום הסיגריות. זקוקה להן כל הזמן, כמו אוויר לנשימה. לא מזמן קראתי ראיון עם גלית גוטמן שידועה בהתמכרות שלה לסיגריות ועכשיו היא מנסה להיגמל באמצעות כוח הרצון שלה בלבד ולא באמצעות דיקור וכיו"ב. היא אמרה שאפילו קשה לה לשבת.... היא רגילה היתה לבוא מאיפשהו, להתיישב ו... להצית סיגריה. הזכיר לי את עצמי שכל פעם שהטלפון מצלצל אני מדליקה סיגריה שניה לפני שאני עונה. למה ? כפייתית. אני מודה. 2. הגענו לאמונה שכוח גדול מאתנו יכול להחזיר את שפיות דעתנו אני לא מצליחה לרדת לעומקו של המשפט הזה. הכוח הגדול הוא למעשה האני הפנימי/העליון שלי ?

כן.......

יש כאן אמונה בכוח עליון. מאוד מדגישים שזה לא דתי. אפשר לקרא לזה כוח עליון, אינטואיציה, נשמה, אלוהים..... כל אחד איך שמתאים לו.

האם יש לך שאלות מנחות לכך?

או שמא עדיף להתחיל עם הצעד הראשון למרות ואף על פי שהוא מובן ? אני מתכוונת מבחינת צעד אחר צעד... תרתי משמע :)

יש לי שאלות

כדאי מאוד להיות חלק מקבוצה עובדת. יש בכל הארץ. אני יכולה לשלוח לך שאלות. הדרך לעבוד את הצעדים היא בעזרת מאמנ\ת

למעלה