:(

princesa4

New member
:(

אני בת 23 ולאחרונה שמתי לב שנהייתי אדישה. זאת אומרת אני יכולה לדבר עם חברה לעבודה . אני שמה לב שאני לא מעניינת וגם מה שהיא מספרת לי לא ממש מעניין אותי. גם אני עצמי לא מעניית ואין לי הרבה מה לספר. הרבה פעמים אני מנסה לדבר איתה ואז אני אומרת לעצמי מבפנים שבמקום לדבר שטויות עדיף לשתוק או לחפור כל פעם. למשל הילדה הזאת היא מחייכת תמיד, כייף לי איתה ללכת בדרך לעבודה. אני כבר מזה כמה חודשים איבדתי את החיוך שהיה לי. הרבה פעמים הלקוחות בעבודה שואלים למה אני עצובה . עכשיו, הבעייה המכזית כרגע הוא שאני עדיין אובססיבית כלפי משיהו שפגע בי (גבר גרוש שקח ממני הלוואה ומתחמק). הוא לקוח בעבודה אצלי . כבר הגעתי למצב "ששכחתי" הלוואה בסך 2500 שח. כלומר אני לא מעלה את הנושא . לפני כמה חודשים אמר לי כשיהיה לו את הכסף הוא יחזיר (אמא התקשרה עצבנית אליו אבל זה לא עזר לי). שמתי לב שלמרות ששכבנו והכל קשה לי לתקשר איתו בכלל. אני משפילה מבט כשהוא מגיע לקבל שירות. לא מצליחה לדבר איתו . בעבודה יודעים שאני אוהבת אותו (מבלי לדעת שהיה משהו ביננו בשנה וחצי שאני עובדת שם), וכמה פעמים \הובד החדש פשוט עולה לי על העצבים. היום באתי לעבודה והוא אמר שהוא היה וזה שאני אוהבת אמר שאני יפה אבל לא מושכת. שאני מלאה . ואז העובד המשיך לספר בחיוך שהוא אמר שאני "סתומה ומרחפת" זה למה לא רוצה אותי. עכשיו העובד הזה לא מאמינה לו ב100 וגם אם כן העובד עוד מסוגל לדבר אלי לא יפה בפני הלקוח הזה. אז נכון אני מעופפת הרבה , לא יודעת למה זה קורה לי אבל מעולם לא עשיתי טעות בעבודה, הריחוף לא משפיע. ובד"כ כשאני מרחפת זה כשאני חושבת עליו. למשל מה אני לא אוהבת בעובד הזה: אני מתחילה לעבוד ביום שישי 5 דקות לפני 8 שעה שאני צריכה לעבוד. העובד הזה החדש רואה אותי ואומר "בואי לפה , יש מלא עבודה..תטפלי בו. אני מעירה לו שיש לי עוד 5 דקות ושאני יחליט מה לעשות ב5 דקות. התחלה הוא נחמד עוןנה "מה כולה 5 דקות יאללהה.." . אני ממשיכה לדבר ברצינות שהוא לא המנהל ואז הוא מתעצבן.. אומר "את צריכה פסיכיאטר, לכי תטפלי בעצמך דחוף". אני בסך בכל התעקשתי על 5דקות כי הוא חוצפן . האופן שאמר לי לעבוד גרם לי לרצות להעמיד אותו במקום ולא הצלחתי. גם בהמשך היום למשל שאמרתי "אני צריכה דיאטה" הוא ענה לי "את צריכה שכל" . הוא עובד חדש והתנהלות שלו לא מוצא חן בעיניי. או למשל איים עליי שאם אני לא בודקת כסף אם מזוייף או לא (ניסו לדחוף לו ולי פעם הצליחו לדחוף 100) הוא מפטר אותי! ממש חוצפן!!עלק מפטר הלוואי ויפטרו אותו באמת. או למשל אני מנסה לעשות סדר בעבודה כי אני ותיקה שם (בלי קביעות ) והוא בא משבש הכל. מעיר לי ועוד אומר ללקוח" אל תקשיב לה ככה , אתה רואה שיש לה בעייה". למשל גם הוא מתערב לי בחיים. הגיעו 2 לקוחות שמכירים את זה שאני אוהבת , עובדים באותה החברה. הוא ניגש אליהם . העובד קרא לי. הלקוחות אמרו לי שהוא גר עם מישהי כבר כמה חודשים (זה שאני אוהבת טען לעובד אחר שמעולם לא יהיה בקשר רציני וכל יום יש לו מישהי אחרת). הייתי קצת בשוק מה הוא מכחיש שיש לו מישהי. ככה גם היום העובד הזה אמר לי שהוא רק משתעשע איתה אבל אותי הוא בכלל לא רוצה "סתומה, מלאה ומעופפת". זה פגע בי מאוד כי חסר לי ביטחון עצמי. הלווא שהייתי פלפלית , שהייתי יכולה להיות מושכת גם באופי. אני מתקשה בקשרים זוגיים מבעיית תקשורת. זה פוגע בי שהוא בחר רוסייה על פניי , אני שאיבדתי לו את הבתולים, איש רשע! ואני חושב כי היא מעניינת יותר ויש לה יור מה להציע לו. אני רוצה מאוד למצוא אהבה חדשה , הוא לא בשבילי . אבל אני פגועה איך אוכל לסמוך שוב על בנים ובכלל לא מתחילים איתי ואני לא מכוערת זה בטוח. הייתי רוצה כבר להתנקם בו. שידע שאני לא לבד. פצחתי בדיאטה בתקווה להשיל מעליי 30 ק"ג (אני שוקללת 81 כרגע). לפעמים אני מדמיינת אותו מרגיש פספוס שאני כבר לא שלו בשום מובן. אבל איפה למצוא את הבחור החמוד הזה שאני כל כך מחכה לו..? לגבי העובד הזה אני בבעייה , מה זה לא בא לי שהוא ידבר איתו כל פעם עליי.אני נורא נבוכה ? מה עושים?

שוב בפעם האלף-לדרוש ממנו את הכסף

ולא להכניס אותו יותר לחייך, תראי כמה הוא משפיע עלייך. ושימי לב, שההתנהגות הזאת חוזרת מסביבך-אנשים מרשים לעצמם להתנהג אלייך ברשעות וזה משהו שחוזר על עצמו. תנסי להבין למה זה? אני באמת חושבת שאת זקוקה להדרכה, אולי פסיכולוג/ית אולי קאוצ'ינג-אבל חייבת תמיכה צמודה כדי לעבור את המכשול הזה ולהתקדם הלאה. חבל לי עלייך. ומצטערת על הנוקשות, חבל לי שתאבדי את דרכייך בגלל אידיוט כמוהו. יש לך את האפשרות להתקדם הלאה למקום טוב יותר ולהיות בנאדם עם ביטחון עצמי ואסרטיביות.

renegade21

New member
אל תתני לאף אדם לדרוך לך על הכבוד ולגרום לך

להרגשה לא נעימה עבורך! יש הבדל בין ביקורת לבין לנסות לדרוך על אנשים. האנשים שפוגעים בך מצאו מישהי חלשה כיביכול שבה הם יוכלו להתעמר אני מציע לך לשים אותם במקומם להיות תקיפה איתם ולהסביר להם בדיוק מה העובדות. העובד שמנסה לנכס לעצמו עליונות עליך כדי להזכיר שאת והוא באותה משרה ובתפקיד זהה ושאין לכם סמכויות האחד על השני. מקרה הכי גרוע תציקי לו כשאת רואה שהוא עושה ההיפך ממה שהוא אומר...שיטה מצויינת. לגבי הבחור מצטער אבל נראה שהוא מנסה לנצל אותך תעמדי על שלך לקבל את הכסף בחזרה ומיד לאחר מכן נתקי איתו כל מגע שאינו קשור לענייני עבודה. עניינים של הלב קשה לעשות אך צריך לזכור שבסופו של יום לאף אחד אין זכות לפגוע באדם אחר.

למעלה