...

tailka

New member
...

מאיפה להתחיל אימאשלי שוכבת בבית חולים עכשיו , ואחרי הרחמים הכאב לב העצב העייפות הגדולה התגנב לו הכעס , האכזבה מהאימא שיש לי לעומת האימא שתהיה לעומת האימא שהייתי רוצה היא לא מתה , היא חיה ונושמת בעזרת חמצן אבל דיי נושמת אבל אני מאוכזבת כי היא בחיים לא תהיה אימת החלומות , ודפקא אין לי הרבה דרישות אני צריכה שהיא תקבל את הבת המוזרה שלה על כל שיגעונתיה- בכל זאת בת 25 בלי חתן בלי תואר ולמרות זאת יש לי את העבודה מדהימה ,כזו שעושה לי כיף לקום בבוקר אני באמת מרגישה שאני משנה את העולם בעבודה שלי בצעדים קטנים ובטוחים והבחירה המיקצועית שלי מסיבה לי אושר רב אבל אני צריכה את החיזוק שלה , את החיבוק שלה ובעיקר שתקבל אותי כמו שאני והעצוב הוא שהיא לא תשנה מצד אחד ושהניסיון למצוא אימא חדשה .. בגיל 25 .. איך נאמר דיי נדון לכישלון זאת האימא שלי מצד שני אני באמת מאוכזבת ועצם תחושת האכזבה גורמת לי להרגיש רע עם עצמי למרות שיש לי על מה להיות מאוכזבת אני יודעת שהדרך היחידה להתמודד עם האכזבה היא לקחת צעד אחורה מהמציאות בבית ולצאת לעצמאות דיי עצוב להגיד את זה בחודש האחרון שאימשלי בבית חולים אני מרגישה איך האצמעות הזאת עושה לי טוב ,איך אני מסתכלת על עצמי עושה דברים שאימא בחיים לא הייתה חושבת שאני יעשה לוקחת אחריות .. ונשברת וזה קשה - רק עכשיו התחלתי עבודה חדשה , ואני ממש רוצה ללמוד אבל שני יהיהו תמיד תירוצים למה לא לעזוב... מצד שני אני מרגישה מפורקת עכשיו ....

ראשית, מאחלת לך ומשפחתך בריאות והחלמה מהירה

לאימך
. לפעמים שקורה משהו שמזעזע את העולם שלנו, הוא גורם לנו לחשוב על החיים וללמוד להעריך אותם מחדש, להבין את החוויות שחווינו. אני מרגישה מההודעה שלך שאת מרגישה מאוכזבת מאמך, שהיא לא סיפקה לך את הביטחון שהיית זקוקה לו, שלא הייתה שם בשבילך, שלא כיבדה את ההחלטות שלך. אולי זה הזמן והמקום לנסות להתפייס איתה. נכון, היא לא תוכל להגיב, אבל את תוכלי לדבר, להוריד מהלב, ולנסות לסלוח לה, כי מה שכתבת נכון-אמא אי אפשר להחליף. ועוד משהו שחשוב לי לרשום לך, זה שחשוב שתלמדי להעריך את עצמך יותר: נשמע שאת עובדת בעבודה נפלאה שנעימה לך מאוד וזה משהו שאין להרבה אנשים, וזה שאת בת 25 ובלי בנזוג לא אומר כלום... אני כמעט הלכתי למנזר להפוך להיות נזירה
ובדיוק כשלא ציפיתי פגשתי את בן זוגי לפני 3 וחצי שנים. מזמינה אותך בנוסף אלינו להתייעץ ולשתף גם בפורום "אמהות ובנות" שמדבר בדיוק על היחסים הלא נעימים הללו בין אם ובת.

tailka

New member
קצת

קשה לדבר איתה עכשיו כי היא לא מסוגלת להגיב במילים (היא מחוסרת הכרה) ואני באמת מרגישה שהיא מגיבה בהרבה אופנים אחרים ויודעת שחשוב לדבר איתה כל פעם שאני מנסה לדבר נתקעות לי המילים נגמר לי האויר ואני פשוט יושבת שם מקשיבה לתיקתוקים של המכונות ורועדת מפחד את צודקת אנחנו חייבות להתפייס אבל זה כל כך קשה כי לפעמים אני מרגישה שבשביל הפיוס הזה עם אימא אני צריכה לוותר על מי שאני ולמרות שבאמת קצת קשה עם עניין ההערכה העצמית יש המון דברים בי שאני שלמה איתם ולא רוצה לוותר עליהם ונראה לי שבקשר עם אימא צריך רק לוותר כל הזמן תודה על העידוד

בריאות לאמך וכוחות לך

טלי, את מתארת הרבה כאב - כאב על העכשו - המצב של אמך וכאב על מה שהיה. אלו שני דברים, לכאורה, בלתי ניתנים לשינוי. אני מקווה שמצבה הבריאותי ניתן לשינוי לטובה. לגבי העבר של היחסים שלכן, הכאב שלך על שאינה האמא מהחלומות (אגב, אין דבר כזה - תמיד יש משהו שאינו מושלם) אני קוראת על הכוחות שלך, על העצמאות שלך ,על האחריות שאת מסוגלת לקחת כשצריך, על הבחירה המקצועית שמסיבה לך הרבה אושר - מאיפה את חושבת לקחת את כל היכולות והכוחות הללו? לא קוטפים אותם מהשמיים וגם בתורשה לא הרבה עובר - לקחת אותם מהחינוך שאמא שלך נתנה לך, מהאהבה שלה, גם אם היא לא ידעה בדיוק, איך להביע אותה, כנראה שאת קלטת. אולי אמא שלך לא הביעה שהיא מאמינה בך וביכולת שלך לקחת אחריות, אך נראה שהיא נתנה לך אחריות. ילד זוכה להיות בעל ערך עצמי, בעל אמונה ביכולות שלו, בעל יכולות לקחת אחריות ולהיות עצמאי - כי ההורים נתנו לו את תחושת השייכות למשפחה, את האהבה, את האמונה ביכולותיו, נתנו לו להתנסות ולרכוש יכולות וניסיון, קבל עידוד ותמיכה. לא צריכים להיות "הורים מהחלומות" / "הורים מושלמים", אפשר להיות "הורים טובים מספיק" וזאת כנראה היתה אימך. תחשבי על זכרונות ילדות שלך ותמצאי שאימך נתנה לך את מה שצריך כדי שתצאי כזו. דברי איתה, תודי לה על הדברים הטובים שנתנה לך, זה יעשה טוב לשתיכן. זה יתן לך כוחות. אי אפשר למצוא אמא חדשה, חוץ מזה ש"אמא יש רק אחת", אך אפשר למצוא אחרות שיתמכו ויעזרו - דודות, חברות וכו'. אני, כאמא מנוסה לבת 25,שולחת לך
גדול ויד תומכת. אני חושבת שזה נפלא שמצאת עבודה שמסיבה לך סיפוק וכמו שכבר נאמר - חבר יגיע, לא להלחץ, וגם הלימודים - כשיתאים לך - תמצאי את הכיוון ואת הכוחות.

למעלה