10 אגורות

babylon_a1

New member
שמעתי על לקוחה

שהפלאפון שלה התחמם, אז היא הכניסה אותו למקפיא לאחר מכן הוא לא עבד, אז היא הפשירה אותו במיקרוגל למה אין מבחני סף ללקחות, למה ???

נון5

New member
נשמע מוכר...:)

נתקלתי בלקוחה שטענה שהגלידה נמסה..."אני לא אוהבת גלידות רכות"...

כבר יצא ששלחתי

ללקוחה 20 אגורות בדואר לקוחה שהחליטה שהמכשיר מים שלה "מגדל נמלים" לקוחה שלא הייתה מוכנה לקבל חבילה ששלחנו אליה בטענה שזה מחבל שרוצה להרוג אותה (בניסיון השלישי כבר ויתרנו. היא פשוט חולת נפש)

Mip Mip

New member
אחד חמוד...

לקוח התקשר בעצביייים שהעזאקה ברכב הזכור לא מפסיקה לצפצף (ברקע אני שמועת עזאקה מצפצפת...) אמרתי לו: תלחץ בבקשה בשלט על הכפתור שמצוייר עליו מנעול סגור (אני שומעת ברקע: בלינק-בלינק-בלינק ושקט...), או.קיי תלחץ על הכפתור שמצוייר עליו מנעול פתוח (אני שומעת ברקע: בלינק-בלינק ושקט), או.קיי תניע את הרכב... (אני שומעת: בררררר- או רעש של מנוע) בקיצר- הטמבל פשוט לא נטרל את העזאקה במשך יומיים!!! כמה אהבל צריך להיות???

amphd

New member
ה 10 אג' מזכיר לי

בתקופה שעבדתי בפאסט פוד התקשרה לקוחה להתלונן שהשליח לא נתן לה עודף של 10 אג' ודרשה שיחזור להביא לה את העודף!!!! ולגבי תלונות מוזרות גם מהפסט פוד היה לקוח שליכלך עצמו בקטשופ ודרש שנשלם לו על ניקוי יבש אבל הכי מוזר שנתקלתי זה בשירות לקוחות שאני עובד עכשיו באחת השיחות הראשונות שלי כנציג, אישה שהתלוננה שהדוור פותח לה את המכתבים ועוקב אחריה,ושאלה אם אין לנו מעטפות עמידות יותר, אחרי מס' נסיונות להתייחס ברצינות, השיחה לא התקדמה(מעניין למה..) אז אמרתי לה "מה את רוצה שנשלח את זה במעטפה מברזל?" אז ענתה וברצינות שכן....

mick23

New member
הלקוחה צודקת!!

לגבי זאת שביקשה שהשליח יחזור וייתן לה את ה10 אגורות אתם אלה שקובעים לה מחיר מטומטם של 39.90 או משהו כזה, כדי שהיא תחשוב שזה 30 ולא 40! אז אם ככה, לפחות תהיו פריים ותחזירו עודף כמו בני אדם!! ואם לא בא לכם להחזיר, תגידו כמו בני אדם נורמלים שזה עולה 40 שקל!!!! זה ממש מעצבן אותי דברים כאלה ובקטעים האלה אני תמיד עם הלקוח זה כמו שאמא שלי מתחרפנת שלא מחזירים לה עודף 5 אגורות בסופר: חרא על ה-5 אגורות, אבל החנות היא זו שקובעת מחירים כאלה! אז אם יוצא שצריך לוותר על 5 אגורות, למה זו תמיד אמא שלי שצריכה לוותר ואף פעם לא החנות??????? תבינו, זה בכלל לא קשור לקטע של הכסף - ה-5 אגורות האלה לא יבנו לה בית, זה קטע של שירות ויחס ללקוח. זה הכול.

אבל פספסת נקודה חשובה אחת

ברגע שאותה לקוחה מתקשרת ודורשת מנציג השירות שיזכה אותה על אותן 10 אגורות, היא מפסידה למעשה את עלות השיחה שקצת יותר גבוהה מ-10 אגורות, וגם הזמן שלה שווה קצת יותר מזה. ככה שאולי באופן עקרוני היא צודקת, אבל בגדול היא יוצאת מפסידה.

mick23

New member
כפי שאמרתי

זה לא קשור לכסף זה קשור ליחס ללקוח ולהגינות. כנותנת שרות, קודם כול את צריכה להיות הוגנת כלפי הלקוחות שלך, אלה שקנו מוצר וסך הכול מצפים לקבל עודף הוגן מבלי שיתחמנו אותם.

אבל אתה עסוק בלהיות צודק

במקום להיות צרכן חכם. זו גישה שגויה שלצערנו נהוגה בקרב הצרכן הישראלי וגם מונע מתרבות הצרכנות להתפתח בארץ. בובה צודקת, העלות של ה-10 אגורות כבר נופלת לעומת הוצאות הטלפונים, פקסים ומה שזה לא יהיה. אם אתה לא מרוצה מחברה מסויימת אין מניעה שתעבור לחברה אחרת שאתה מאמין כי משרתת טוב יותר.

mick23

New member
אני פשוט לא מבין

למה אם אני רוצה שירות הוגן אז זה עושה אותי טועה??? לא, לא בא לי שירמו אותי בעודף. כן, מתוך עיקרון. מצטער, אני לא מבין למה אם המחיר הנקוב הוא 39 ותשעים, אז לא מגיע לי עודף. לא מבין! ואגב, אם את כבר מדברת על תרבות צריכה וקנייה, אז מעניין שאת בוחרת לא להתייחס לגורם שהתחיל את כל זה - החברה שלא החזירה לי את ה-10 אגורות! לו היו מתנהגים באופן הוגן, לא הייתה לי עילה לתלונה מתכתחילה!!! (חוץ מזה שאם זה מדובר בשליח אז האישה שהחזירה אותו הייתה די בהמה כי אולי היא לא שמעה אבל יש דבר כזה טיפ לשליח אבל אני בכלל לא מדבר על זה!!!)

טיפ של עשר אגורות?

אני בטוחה שאותו שליח היה רועד מהתרגשות קרה מצב בו לא הוחזר לאדם עודף, במידה ומדובר בחיוב מרחוק זכותו של אדם להתנתק מהשירות ולחפש שירות שיתאים לו ולצרכיו, כולל כזה שמחזיר לו 10 אגורות. אגב שירותי אינטרנט, כבלים וכו מחייבים בכרטיס אשראי או הוראת קבע מכאן שמדובר בחיוב מדוייק עד לרמת האגורה, אני מניחה שאותה לקוחה כעסה על חיוב ספיציפי שלא נראה לה ולכן רצתה את הזיכוי או שאולי רצתה את הזיכוי על שיחת הטלפון שהיא עשתה (למרות שהיא שיחת חינם) כיוון שדגנית לא פרטה אנחנו לא יכולים לדעת. באשר לקניה ברשת זו או אחרת בתשלום מזומן, הלקוח מוזמן להתלונן באותה דקה, אבל מאוחר יותר לפרוס את הטענות זהו דבר מגוחך ואבסורדי שלא יוביל את הלקוח לשום מקום מלבד עצבים. נתקלתי במהלך התקופה שעבדתי בשירות לקוחות טלפוני בעשרות לקוחות שדרשו זיכוי ופיצוי על שיחת הטלפון, כיוון שהיו צריכים להמתין וכל זאת כדי להתלונן מדוע מוצר XYZ עדיין לא הגיע אליהם (כאשר הזמינו מוצר שלושה ימים לפני כן וזמן ההספקה הוא גדול בהרבה). מראש לא דובר כאן על עודף כלל. איני יודעת באיזה סופר אתה קונה אבל בסופר שלי יחזירו לך כל עודף עד רמת החמש אגורות, למרות שמבחינתי הסופר יכול ללכת ולשמור את הכסף לעצמו... בשירות הוגן הכל טוב ויפה וזכותך לקבל שכזה, אבל לצרכן הישראלי יש נטייה להכות את עצמו בראש, אם שירות לא מוצא חן בעיניו הוא יתלונן יאיים ויברך את אנשי הקשר שלו מול החברה אך לא יפעל בנידון. אני לא אכנס למסעדה בה השירות גרוע באותה מידה שאני לא אתחבר לחברת אינטרנט שאיני מרוצה מהשירות שלה, למה? כי איני מעוניינת בטחינת מים ובציפיה אחר רחמים מנציג שירות זה או אחר שאולי בטעות יוכל לעזור לי. אני מצפה לשירות הוגן, אבל אם אני נתקלת באחד שאינו כזה אני לא אשאר ולו לשניה במקום בו קיבלתי את השירות הזה, אני מעוניינת בשירות טוב, וכן אני מוכנה לשלם יותר על מנת לקבל את השירות הזה! זוהי צרכנות חכמה, קנטרנות, תלונות ואיומים זו צרכנות צודקת אבל גם טיפשה וממנה לא מגיעים לשום מקום, אבל לצערנו זו ההתנהגות של רוב הישראלים בנוגע לצרכנות.

mick23

New member
נראה לי ששנינו באותו ראש, אחרי הכול

א' - לא התכוונתי שתשאיר טיפ של 10 אגורות, התכוונתי שבאופן ספציפי לשירות עם שליח, הלקוחה ההיא יכלה לצאת מגידרה ולהשאיר לשליח לפחות איזה חמישה שקלים מעבר למה שהיה עליה לשלם. ב' - ברור שאם חוזרים אחרי שבוע ומבקשים 10 אגורות עודף בסופר זה הכי אידיוטי בעולם ושוב - כלל לא לזה הייתה כוונתי. פשוט התכוונתי שכן צריך להתלונן (כשזה קורה, אבל לא שבוע אחרי זה!). וגם - לא ללכת למנהל ולעשות מהומות וסצנות, אלא פשוט לעשות פדיחה לקופאית ולשאול אותה הכי דוגרי: אם את מוותרת על העודף - למה לרעתי ולא לטובתי??? יש למוצר מחיר - תחזירי עודף או תני מחיר אחר! אם את מוותרת - לא על חשבוני. ג' - ברור שאם יש איזו חברת אינטרנט שלא מספקת אותי מבחינת דבר-מה מסוים אעזוב אותה (וכך אכן עשיתי בעבר). אבל במקרה של הסופר - מה תגידי על סופר זול לאללה, שהכול שם סבבה וזה, והוא גם קרוב לך לבית, ואז בסוף את מגיעה לקופה ויעני עושים לך את הקטע הזה? כאילו שוב - אני לא איזה פריק מטורף שרק חולם על ה-5 או ה-10 אגורות האלה בלילה, ואני גם ממש לא מאלה שמתקשרים לשירות לקוחות כדי להתלונן שהשמים כחולים או וואטאבר, אני פשוט אומר שכשאת נכנסת למקום כמו סופרמרקט שכונתי שהכול נחמד לך שם ואפילו יש מבצעים והכול, להיתקל בחוסר-יושר הזה זה פשוט לא נעים. וכן, זכותי לעבור סופר, אבל זה לא כזה פשוט כי הסופר הזה הוא ליד הבית שלי וכי הוא זול וכי הכי נוח לי לקנות בו. וגם, כי אני לא כזה בן אדם מפגר שאני אחליף סופר בגלל קופאית בהמה שלא יודעת איך להתנהג כמו בן אדם. באמת מזיז לי ה-5 אגורות שלה. שוב - זה הכי לא עניין של כסף. זה פשוט עיקרון...

אני אישית לא אתקרב לאותו סופר

גם אם הוא זול וסבבה, יש מספיק סופרים זולים וסבבה וגם אם זה לנסוע קצת זה יהיה לי שווה. כי אני אקנה בתחושה שלא מרמים אותי ובתחושה שאני לא צריכה לכעוס משום דבר... בית עסק שמכבד את עצמו צריך לדאוג שכל עובדיו יתנהגו בהתאם עד לדרג הנמוך ביותר.

babylon_a1

New member
מכירים אגב ?

סיפור ממש מהחיים, מלמד משהו על איך אנחנו חושבים ומה צריך כדי לצאת מהקופסא. תלונה התקבלה במחלקת פונטיאק בחברת ג'נרל מוטורס: " זוהי הפעם השניה שאני כותב לכם, אני לא מאשים אותכם על אי התיחסותכם, כי תלונתי נשמעת מטורפת, אבל זו עובדה שיש לנו מסורת משפחתית של אכילת גלידה כל יום אחרי ארוחת ערב. אבל סוג הגלידה משתנה ואחרי הארוחה, כל המשפחה מצביעה איזה סוג גלידה נאכל – הרוב כמובן קובע – ואז אני יורד לרכב ונוהג עד חנות הגלידה לרכוש אותה. זו גם עובדה שלאחרונה רכשתי פונטיאק חדשה ומאז שקיבלתי את הרכב הנסיעה לחנות הגלידה יוצרת בעיה. לתשומת לבכם, כל פעם שאני קונה גלידת וניל, כשאני חוזר לרכב, הרכב אינו מניע. אם אני קונה גלידה מסוג אחר, הרכב כן מניע. נחמד, אבל אני רוצה שתדעו שאני רציני בקשר לשאלה שלי, לא משנה כמה היא נשמעת מטורפת- אני לא מבין מה יש לפונטיאק שגורם לה לא להניע כשאני קונה גלידת וניל ולעומת זאת אין שום בעיה בהתנעה כשזו גלידה מסוג אחר. מנהל פונטיאק היה סקפטי בקשר לתלונה, אבל החליט לשלוח מהנדס לבדוק את התלונה. המתלונן התפלא שפנייתו נענתה ובאחד הימים פנה אליו לקביעת פגישה המהנדס אותו שלח המנכ"ל. הם נדברו להיפגש אחרי ארוחת הערב באחד הימים הקרובים. כך הם נכנסו יחד לרכב ונסעו יחד לחנות לקנות גלידת וניל לאותו הערב ואכן לאחר שקנו את הגלידה וחזרו לרכב, הרכב לא הניע. המהנדס חזר שלוש פעמים לפגישות ואכן בלילה הראשון הם קנו גלידת שוקולד- הרכב הניע, בלילה השני קנו גלידת תות- הרכב הניע, בלילה השלישי קנו גלידת וניל והרכב לא הניע. המהנדס שהיה כמובן אדם הגיוני לא היה מוכן לקבל שהפונטיאק אלרגית לגלידת וניל. הוא תכנן להמשיך ולבקר את המתלונן עד שהבעיה תפתר. הוא הכין טבלה ורשם בה את כל הנתונים- יום, שעה, סוג הדלק, זמן נסיעה וכו' וכו'. תוך זמן קצר מצא את הפתרון- קנית גלידת וניל ארכה פחות זמן מקנית גלידות מטעמים אחרים. מדוע? גלידת הוניל שהיא הגלידה הכי פופולרית היתה מונחת בחנות במיכל נפרד בקידמת החנות כדי לאפשר שרות יותר מהיר. כל שאר הגלידות היו מונחות מאחור במיכלים אחרים ולכן באופן טבעי לקח יותר זמן להכין למכירה גלידות אלה מאשר גלידת הוניל. כעת השאלה שהמהנדס שאל- למה כשזמן הקניה היה קצר, הרכב לא הניע. כמובן שזו לא היתה בעית הגלידה. הבעיה היתה בסתימת אדים. וזה קרה כל ערב, הזמן הארוך שלקח לקבל את הגלידות עם טעמים האחרים איפשר למנוע להתקרר ולפתוח את סתימת האדים ואז ניתן היה להניע את הרכב. כשקנו גלידת וניל, בגלל מיקומה בקידמת החנות הזמן הקצר לחזרה לרכב ולהתנעה היה קצר וסתימת האדים לא השתחררה. בעקבות הבדיקה של המהנדס שונתה מערכת הדלק והרכב של המתלונן תוקן (כעת הרכב לא אלרגי לגלידת וניל). ג'נרל מוטורס הנחתה את עובדיה להתיחס ברצינות לכל תלונה גם אם היא נשמעת מוזרה, אולי מאחורי תלונה כזו מסתתרת תגלית מופלאה.

p o i s o n e d

New member
מזכיר לי שלקוחה זקנה

רצתה זיכוי על שני דפים בפקס שביזבזנו לה. אז המנהל שלח לה שני דפים ריקים בפקס והוא אמר שהוא העביר לה 2 דפים ריקים ועוד היא אכלה את זה.

למעלה