1-800-609-610 זה לא כסף!

פילומלה

New member
רייצי' רק שילשת את הבעיה

והשילוש הוא כדלקמן: 1. האם דינו של הטחול שרעה בגוף זר כדין אותו טחול שהוצא מגופי? סבורתני שלאחר שהנתרם עשה בו שימוש מדובר בטחול שונה בתכלית השוני, מהטחול שתרמתי. אבל אלוהים יצור בריאה חדשה לא רק מכוח זה הוא ישיב לי טחול אחר, אלא גם כתוצאה מעצם ההתערבות בגופי, במחזור הדם שלי ובמטבוליזם שלי. 2.אין דינו של אותו אחד שקיבל את טחולי, כדין אותו מסכן עם טחולו הישן. הטחול שלי שינה את איכות חייו והפך אותו לאיש מאושר (בניגוד לאיש האומלל שהוא היה פעם, לפני שהוא חווה את טחולי). 3. הטחול שיקבל אותו אותו אחד שיצטרך להיפטר מטחולי הוא טחול חדש ואלוהי, ואין דומה האיש בעל הטחול האלוהי לאיש בעל הטחול הנוראי או אפילו לאיש בעל הטחול הפילומלי. אגב, שמת לב לחוסר הצדק??? למה אני, אני שעשיתי מצוה ותרמתי אקבל טחול משומש, בעוד שההוא יתהדר לו בטחול אלוהי משוכלל?! הא?

MAYA20

New member
טכנית.

אם יתקיים בך חזון העצמות היבשות תרקמי עור וגידים, ויצוץ לך גם בשר, כאילו, תכלס כדי להיות חלק מהדמויות בחזון את צריכה רק עצמות, וגם הן יכולות להיות יבשות.

לילית3

New member
כבר יש לי מזמן. השאלה היא מה קורה

אם חס וחלילה אם יקרה לי משהו - האם קרובי המשפחה יכולים להתנגד לתרומת איברים??? ובלי שום קשר לאדי - אם אני אשכב מחוסרת הכרה, במצב של צמח, האם קרובי המשפחה יכולים להתנגד לניתוק ממכשירים ולתת לי למות בשקט?? חייבת לומר שזה די מטריד אותי. דיברנו היום בעבודה על רופא מנתח שסיים לפני כשנה 12 שנים (!!!!) של שתי התמחויות כירורגיות , האחת בכלי דם והיה מאושר מהעבודה שלו. בפיגוע האחרון בעפולה, הוא איבד את הראיה. אני לא הייתי רוצה אפילו לחשוב איך אני הייתי מרגישה במצב כזה. הבנאדם הזה, צריך עכשיו לעבור תהליך שיקום נוראי. כל מה שהיה לו, כל העתיד המקצועי שהוא חתר אליו במשך קרוב ל20 שנה , ירד לטמיון בהבזק של פיגוע.. אותי לא מפחיד המוות. מה שהכי מפחיד אותי זה לשכב במצב של חוסר אונים.

R a c h e

New member
עד כמה שידוע לי, לפי החוק

הכרטיס הזה הינו צוואה בחיים ולכן בעצם לא צריך לשאול אף אחד וברגע שיש כרטיס מותר לקחת איברים. למעשה, מה שקורה זה שהצוות הרפואי כן מחפש משפחה וממתין להסכמה כדי לקבל את האיברים. מה שצריך לעשות זה לדבר עם המשפחה ולהבהיר להם שזוהי צוואתינו ובכך "להכין" אותם לעשות את הדבר הנכון בעינינו, בבא העת בתקווה שלא יהיה בזה צורך..... רחל

דווקא לא

הכרטיס הזה מהווה הצהרת כוונות והבעת רצון, אבל הוא לא מחייב, ולמשפחה יש עדיין את הזכות להתנגד.

R a c h e

New member
השורה התחתונה זהה:

בפועל מחכים להסכמת המשפחה לתרומת איברים גם לבעלי כרטיס אדי. רחל.

rigoletto111

New member
למה הוא לא מחייב?

ואילו צוואה של בן 82 מטושטש לתת את כל רכושו דווקא לאחיינו המניאק כן מחייבת?

Le Fay

New member
כי אצלנו, מנהגי קבורה ואבלות

נחשבים עניינם של הנשארים ולא של המנוח/ה (כי להם עדיין יש רגשות שעלולים להיפגע).

טיפשי ומיותר

לשחק את תפקיד הבורא "להציל חיים" בעוד שלנשמה אין מנוחה כל עוד כל האברים לא מכוסים בעפר" מוטב היה אם תקדישו להציל את נשמתכם מלשוטט ללא מנוחה מאשר לדמיין שאתם מצילים חיים .

R a c h e

New member
אני מתאפקת

מלאחל לך שלא ימצא תורם עבורך, בהגיע יומך לרשימת הממתינים. רחל.

Kimbal1

New member
השתכנעתי -

ואני מוכן לתרום גם את נשמתי אם אמות התאונה - אפשר לסדר את זה רייץ'?

Le Fay

New member
מה שמטריד את רוב האנשים זה לא אם

קרובי משפחתם יתנגדו אלא אם בית החולים יוותר על עוד נסיון החייאה כדי לקצור את הכליה השמאלית שלהם במצב טוב.

R a c h e

New member
אני מצטטת מתוך חוברת הסבר של "אדי"

אם מישהו חתום על כרטיס תורם "אדי", יכול להיות שפחות מתאמצים להציל את חייו? והתשובה היא: זה לא נכון ולא אפשרי. תפקידם העיקרי והראשון של רופאים הוא הצלת חיים. הם עושים את כל המאמצים להציל חיים ולהאריך חיים. הטיפול לשימור איברים להשתלה זהה לטיפול להצלת חיים וכמובן לחתימה על כרטיס תורם אין השפעה לרעה על איכות הטיפול הרפואי הניתן להצלת חיים. בעת ניסיונות ההחייאה לא עולה בכלל ולא נדון נושא תרומת האיברים, כך שאין בין האירועיםכל קשר. רק לאחר שניסיונות ההחייאה ניכשלים, מופעל נוהל קביעת המוות. נוהל זה הוא נוקשה, מפוקח על ידי משרד הבריאות ובתי החולים, ואין בו קיצורי דרך.

יעלוש2

New member
הכל טוב ויפה

אבל אתם יודעים שבאבו כביר,במחלקה לזהוי האחראי שם ד"ר היס מוכר אברים של הרוגים בשוק השחור . האם הביטוח הזה מגן ?

למעלה