1 2 3 4

אַמִיר

New member
1 2 3 4

מחנה 80 שכונה!!! סיימתי היום טירוזנות! היה זולה רצח!! ג'ובניק זה הכי אחי!!!

MS6

New member
הלוואי הייתי יכול להיות קרבי

אבל אי אפשר להינות משני העולמות.. חבל שאתה בגישה כזאת אמיר. מדינת ישראל קיימת בזכות אותם אלו שהקריבו ולא בגלל אלה שקימבנו.

אַמִיר

New member
../images/Emo93.gif נוגע לליבי... ../images/Emo3.gif

לא כולם מתאימים למסלול קרבי... וכן.. בשביל שהצבא ייתקיים צריך גם כאלה שמשרתים גם בתפקידים לא קרביים.. נראה לך שאם כולם היו קרביים זה היה שווה משהו? אני לדוגמא הולך לקורס חובשים, מה היה קורה אם כולם היו קרביים ולא היו חובשים.. ובריאות של אדם חשובה יותר מלחסל עוד מפגע...

MS6

New member
זה העניין...

גם אני לא יהיה קרבי, אבל אני הולך לתרום לצבא הרבה יותר מחייל קרבי 'רגיל'..לא כולם מתאימים זה נכון אבל אלה שלא מתאימים שלא יתגאו בכך שקימבנו.

Dark faith

New member
אחח גם אני מקווה!!!

אגב משה מה בדיוק אתה הולך לעשות בצה"ל? ואמיר, שמחה שאתה נהנה...זה לא יימשך לנצח (התקופה הזאתי של הצבא(?!))

MS6

New member
אמממ להיות כלכלן...

אני יהיה 6 שנים בצבא... שם אני יהיה כלכלן.. ויחסוך למדינה מאות אלפי שקלים שהיו עולים להם אם היו מעסיקים כלכלן מחוץ לצה"ל עם משכורת גבוהה. (בתוך שלוש שנים אני אחסוך לצבא כל חודש בערך 5000 שקל)

yossi018

New member
תפסיק לדבר שטויות!!!

אתה אולי חוסך יותר כסף לצה"ל, אבל אתה לא תורם יותר מ"חייל קרבי 'רגיל'" מה ההבדל בין "רגיל' ללא 'רגיל'. מדד תרומה למדינה לפעמים לא נמדד רק בכסף, אתה יודע יש דברים יותר חשובים אחד מהם הוא הנפש שמוכנים הקרביים לתרום למדינה, ואל תגיד לי שנפש פחות חשובה מכסף!

MS6

New member
כמו שכבר אמרתי לך שבוע שעבר

בבית שלי, לא מודדים תועלת לפי לב שכח מזה! תפסיק עם השטויות האלה! מודדים תועלת לפי כסף... התועלת שלך כחייל קרבי= משכורת של חייל שכיר-משכורת של חייל קרבי בקבע. אתה חוסך לצבא בערך 2000-3000 שקל בחודש נקודה. אתה מקבל משכורת של 700 שקל כשלהעסיק חייל קרבי הייתה עולה בערך ככה... אני חוסך יותר כסף לצבא משמע התועלת שלי יותר גבוהה משלך בצבא. לעומת זאת חייל קרבי מאוד, שמאומן למשימות מיוחדות היה מקבל משכורת גבוהה יותר ולכן התועלת שלו גבוהה יותר. לפעמים אתה כזה עקשן..

fucking shanti

New member
אבל תזכור שזה לא רק הצבא

שמרוויח ממך כל כך הרבה, תזכור כמה אתה מרוויח מהצבא הזה שמממן לך את הלימודים. ובנאדם לא צריך להיות גאה רק על מה שהוא תרם למדינה ולצבא, לי ולעוד אנשים זה לא כל כך איכפת. עדיף שהבנאדם יהיה גאה בזה שהוא חי את החיים שלו איך שהוא רוצה. על ה%&$ המדינה.

MS6

New member
הצבא מממן לי ממש קצת

את הרווח הגדול הוא עושה כשאני מקבל שכר מאוד נמוך במשך שש שנים. הוא מממן לי בערך עשרת אלפים שקלים בשנה ומרוויח במשך 6 שנים בערך 60000 אלף כל שנה... מה עדיף לדעתך? אה איזה יופי לך ולעוד קבוצה לא היה איכפת מהמדינה... ומה היה קורה אם כולם היו כמוך וכולם לא היו שמים על המדינה? אני יגיד לך מה היה קורה: לא הייתה קיימת מדינה. ולא היה דבר כזה ישראל, ואת היית צריכה לחפש לך בית חדש במקום אחר אז מזל שלא כולם חושבים כמוך.

yossi018

New member
וואי תהיה בריא

אתה ממש ממש ממש מפתע אותי, מה נכנס לך לראש... אנשים מסכנים את החיים שלהם כדי שאתה תוכל לשבת באוניברסיטה שלך וללמוד כדי שהצבא "ירוויח" 60000 שקל בשנה!!! מה אתה שרוט רצח אה??? אין לך בושה להגיד שהחייל ה'רגיל' זה שעושה כמעט את כל המשימות בצה"ל (לא סתם החיילים מהגדודים נהרגים וחיילים שמאומנים למשימות מיוחדות לא (דרך אגב הם עושים בערך 3-4 פעולות כל השירות שלהם מה שחייל 'רגיל' עושה במשך שבוע-שבועיים) אתה ממש מפתיע אותי בדיבור שלך, אתה באמת חושב שכלכלן, רופא או מישהו שלמד מדעי המדינה תורם יותר מלוחם ב"צבא ההגנה לישראל"???

MS6

New member
יוסי הצבא זה לא צבא של כמה ג'מוסים

שרצים עם חרבות ודוקרים אנשים, הלוחמים הם רק חלק קטן מהצבא. תועלת=כסף. הצבא לא הקים את כל הפרוייקטים של עתודה סתם כי בא לו לעזור לכמה אנשים, זה בגלל שהוא ראה תועלת כספית בכך. אם הוא לא היה רואה תועלת כספית בעתודה או היה שולח את העתודאים להיות חיילים רגילים.במונחים אולי תנועתיים והתנדבותיים הלב וההקרבה זה מה שמשפיע אבל מבחינת ארגונים וגופים גדולים כמו הצבא שלו יש תקציבים של מיליאדים הכל הולך לפי כסף. תועלת זה כסף וכסף זה תועלת! התועלת שלי גבוהה יותר מחייל קרבי רגיל בגלל שהצבא מרוויח יותר ממני מאשר מחייל רגיל. נקודה.

אַמִיר

New member
על איזה קימבון אתה מדבר?

אני לא מתאים למסלול קרבי לא בגלל בעיות רפואיות... אני לא מתאים בגלל בגלל אי רצון.. זה גם חלק מאי התאמה.. לא קימבנתי כלום, פשוט עשיתי מה שרציתי. וכן, אני גאה בכך שאני לא קרבי, ואם המדינה הזאת לא היתה כל כך אנטי כלפי אלה שלא שירתו בצבא גם לא הייתי מתגייס וכן הייתי גאה גם בזה! אז אל תגיד לי במה להיות גאה ובמה לא

MS6

New member
מי שלא מתגייס הוא נמושה

שלא מוכן לתרום למדינה כמו שמיליונים תרמו לפניו, ומה שאני הייתי מציע לאחד כזה זה לקחת את הדברים שלו ולצאת מישראל כי כנראה הוא לא מתאים למדינה הזאת. לא אמרתי לך במה להתגאות אמרתי שעצוב שאתה מתגאה בזה וזה רק מראה על היחס שלך למדינה... רק תדע לך שהמדינה לא קמה בזכות אלה שהיו 'גאים' להיות ג'ובניקים ולא לשרת ולתרום, היא הוקמה בזכות אלה שתרמו ונפלו- ואני לא רוצה בכלל חושב מה היה קורה אם כולם היו גאים להיות ג'ובניקים.. מעניין תוך כמה שניות היינו מושמדים..

אַמִיר

New member
בוא אגיד לך משהו...

אם הצבא לא היה כזה חובה אז יש יותר סיכוי שכן הייתי רוצה לתרום ואפילו בתור קרבי...(סיכוי קטן) כשמכריחים אותך ל"תרום" זה כבר לא תרומה, זה חובה! וזה נוגד את העקרונות הדמוקרטים של המדינה.. ואני מגדיר את עצמי בתור סוציאל-דמוקרט לא מוכן שיחפו עליי משהו בכח.. זה שאין לי הרבה ברירה זה ממש עצוב למדינה דמוקרטית כמו שלנו! וכרגע אני מתגע במועט שאני עושה.. אם הצבא שלנו היה יותר מוסרי היתה לי סיבה עוד יותר להתגאות שאני משרת שם.. אבל לא... הצבא נוגד את העקורנות שלי ולכן אני לא ממש מתגאה שאני משרת בתור ג'ובניק ולא עושה דברים לא מוסרים כמו לפרק איזה פלשתינאי מסכן מכות רק בגלל שהוא רצה ללכת לקנות אוכל למשפחה שלו ותפסזיק לחשוב שהדיעות שלך הם הכי נכונות כי הם ממש לא!! תלמד להקשיב לאחרים ולא להיות נעול בתוך עצמך, כי ככה לא תגיע לשום מקום

Dark faith

New member
אף אחד לא אמר שהצבא הוא...

שנת שירות. ואל תתפוס את אותם חלאות אדם שמוצאים שם רע לצבא שלנו. יש לנו את הצבא הכי מוסרי בעולם!...נכון שלצענו המציאות היא אחרת, ולפעמים חייבים להשתמש בכוח, אבל, וזה אבל גדול....הייתי רוצה לראות את צבא ארה"ב נכנס לתוך שדה האויב בשביל לפוצץ מעבדת חבלה תוך כדי שהוא מסכן 6 לוחמי נגמ"ש...בגלל שהוא לא רוצה לסכן את הדיירים בקומה העליונה. לצערנו בגלל אותה התחשבות בחפים מפשע צה"ל איבד 6 בנים, ילדים בני 18. והדוגמאות עוד רבות, לא סתם דיסקברי ערוץ בינלאומי ערך כתבה רחבה על צה"ל תוך שהוא מדגיש "צבא ישאל הצבא היחיד בעולם שאינו מפקיד שבויים\גופות בשטח"..."צבא מוסרי"

yossi018

New member
למשה...

איפה בסיפור הזה נכנס הכלכלן, הרופא או כל בעל מקצוע אחר... באותה מידה אתה יכול להגיד שהמכונאי מטוסים הוא זה שתורם הכי הרבה בצה"ל כי לתקן מטוס זה לא הדבר הכי זול בעולם... וכן צעירות וצעירות שסיימו בי"ס הולכים ללמוד מכונאות במשך קרוב ל3 שנים ואז הם מוסמכים להיות מכונאי מטוסים - התפקיד הכי תורם בצה"ל!

MS6

New member
יוסי די עם הראש הקטן...

כסף!! הכל עניין של כסף!! אני חוסך יותר כסף לצבא בגלל זה אני יותר יעיל. הלב לא נכנס בוא לעניין בכלל....ואל תשווה משכורת של מכונאי למשכורת של כלכלן אוקי? כלכלן מבחוץ עולה לפחות 6000 נטו מכונאי מרוויח הרבה פחות... אני וכל שאר העתודאים הולכים לחסוך עשרות אלפי שקלים בשנה, אם לא היינו שווים כ"כ לצה"ל, צה"ל לא היה מפרסם את כל הפרוייקטים של העתודה ולא היה משכנע כ"כ הרבה אנשים לעשות את זה.

fucking shanti

New member
תגיד, כסף או לא כסף,

אתה קולט שאתה בעצם לא מקריב פה כלום? כי בסופו של דבר אתה לומד מה שאתה רוצה ללמוד, ויש לך הטבות ועבודה מובטחת ישר אחרי הלימודים ואתה מסודר מכל הכיוונים. שלא תבין לא נכון- אני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם ושיהיה לך לבריאות, אבל איך אתה שם את עצמך מעל בנאדם שחס וחלילה החיים שלו פה בסכנה למען המולדת שאתה כל כך אוהב??? אז למה צריך בכלל חיילים קרביים, בואו כולנו נהייה כלכלנים! הרי נתרום הרבה יותר! (הגזמה אני יודעת אבל זה גם האופי של השרשור הזה אז...) פייר, אפילו ג'ובניק מקריב יותר. הוא נותן 3 שנים מהחיים שלו בשביל המדינה נטו. (כן מה לעשות שהצבא לא יתפקד בלי ג'ובניקים). הוא לא מרוויח מזה כלום. הכלכלן העתודאי, לעומת זאת, כן מרוויח.

למעלה