אז זהו ש'דמה ההקרבה' פה נכנסים...
ההודעה קצת ארוכה אבל אני מסביר פה את הכל, מה שהסבירו לי כשאני נכנסתי לעתודה..חח אז בבקשה אל תתייאשי באמצע: בקשר משכורת של חייל קרבי: הכל בצבא לפני שמחליטים עליו הוא לא מחושב לפי 'מד הקרבה' או 'מד לב' זה לא קשור לחישובים של הצבא בכלל... אחד הדברים שהצבא וכל גוף ממשלתי או פרטי אחר מחשיב כדבר החשוב ביותר הוא: חיסכון. במדינות שבהם אין גיוס חובה ומשלמים לאנשים להיות לוחמים (כמו ארה"ב למשל) החייל הקרבי מרוויח בערך בין שלושת אלפים לארבעת אלפים שקל נטו בחודש, זה הרווח. עכשיו כמה הצבא חוסך על חייל קרבי שגויס 'בכוח' לקרבי? הוא משלם לו בחודש 700 שקל ואם לא היה גיוס חובה הוא היה אמור לקבל 4000 שקל (אני לוקח את המקסימום בכוונה בשביל להראות לך כמה שאת טועה) יוצא שהרווח של הצבא כל חודש מחייל קרבי ממוצע הוא 3300 שקלים (4000-700). בי הצבא משקיע סה"כ 30000 שקלים בשלוש שנים. להעסיק כלכלן מחוץ לצבא בתור כלכלן צבאי, עולה לצבא לפחות (אני לוקח בכוונה שוב את המינימום) 6000 שקלים נטו! בשלוש השנים הראשונות אני מרוויח 700 שקל, הצבא חוסך בזכותי 5300 שקלים בחודש... אח"כ אני מחוייב לעוד שלוש שנים קבע (מחוייב!) שם הצבא חוסך עלי בערך 3000 שקלים בחודש! יוצא שסה"כ מכל השירות הצבאי שלי הצבא חוסך בזכותי: 274800 שקלים(5300*36(חודשים)+3000*36-30000). לעומת זאת הצבא חוסך מחייל קרבי ממוצע: 118800 שקלים(36*3300). אני חוסך הרבה יותר כסף מחייל קרבי ממוצע לצבא. בואו נהיה כולנו כלכלנים? זה קצת קשה בלי להשוויץ כן? כי אני עבדתי קשה מאוד בשביל להגיע לשם, ובגלל זה בערך 1 ל20 ממי שמנסה להתקבל לעתודה (בלי להחשיב את כל אלה שרצו אבל לא הצליחו להוציא ציונים מספיק טובים בשביל הרף) מתקבל. ובגלל זה זה נחשב משהו יוקרתי בצבא, אני לא אומר שמנצלים אותי בצבא, ואם מנצלים אז אני שמח שמנצלים כי אני רוצה לתרום למדינה כמו שהיא תרמה לי, אני יוצא עם עבודה אבל הצבא מרוויח הרבה מאוד כסף בזכותי, יותר כסף ממה שהוא מרוויח על חייל קרבי, אני לא מזלזל בחשיבות של חייל קרבי חס וחלילה, אבל חייל קרבי הוא חלק מהרבה מאוד חיילים קרביים שמרכיבים סה"כ את הדבר החשוב ביותר בצה"ל שזה הלוחמים, אבל אני מרכיב חלק מקבוצה קטנה לא-קרבית שמה שאנחנו עושים לצבא, כל אחד מאיתנו, מועיל לצבא יותר מחייל קרבי ממוצע, זתומרת אם תקחי עתודאי וחייל קרבי, העתודאי הממוצע יותר מועיל לצבא מהחייל הקרבי הממוצע. אם הצבא היה רואה שהרווח של החייל הקרבי גבוה יותר מהרווח של העתודאי הוא היה מבטל את העתודה ומעסיק אנשים מבחוץ בצבא.