1.זמן=שינויים

Hacker8880

New member
כלום? אז מהיכן הגיעה כל כמות החומר והאנרגיה

העצומה עד אינסופית שיש היום?

כדאי שתחליט מה אתה שואל.

שאלת "אם לא היה היקום, מה היה ?" ועניתי שאם לא היה היקום, לא היה במקומו כלום.

עכשיו אתה בכל זאת מכיר בכך שהיקום קיים. יפה, התקדמנו.
אז אם היקום קיים, דימן שכל כמות החומר והאנרגיה שבו קיימת. אם היא קיימת, סימן שהגיעה מאיפשהו. מאיפה הגיעה?

אולי היא היתה שם עוד לפני היקום. אבל אז, מאיפה היא הגיעה למקום שלפני היקום?
אז אולי זה אלוהים שעשה אותה. אבל מאיפה הגיע אלוהים?

אני לא רואה עוד אפשרויות: אם יש משהו (ואנחנו יודעים שיש כי אנחנו פה ביקום), אז כנראה שהוא נוצר מתישהו, איכשהו, מכלום. אחרת זה סימן שהוא נוצר ממשהו אחר, אבל אז צריך לשאול ממה נוצר המשהו האחר.

אם יש לך רעיון יותר, טוב, אתה מוזמן להעלות אותו.

Hacker8880

New member
כתבת 2 דברים מוטעים

1.אז אם היקום קיים, דימן שכל כמות החומר והאנרגיה שבו קיימת. אם היא קיימת, סימן שהגיעה מאיפשהו. מאיפה הגיעה?
תשובה:לא הגיעה.תמיד היתה.

2.אולי היא היתה שם עוד לפני היקום. אבל אז, מאיפה היא הגיעה למקום שלפני היקום?
תשובה:לא הגיעה. תמיד היתה.

פשוט,כמות החומר והאנרגיה העצומה עד אינסופית תמיד היתה כי אין יש מאין,ולנצח תהיה כי אין יש לאין,וידוע לנו שמכמות זו של חומר ואנרגיה כל הזמן מתרחשים דברים ולכן בנצח של קיום החומר והאנרגיה אחרי שמתרחש מפץ גדול ובעיקבותיו יקום היה זמן אין התחלתי ויהיה זמן אינסופי כדי שיתרחש שוב ושוב אינסוף פעמים...

Hacker8880

New member
עכשיו מפה אתה יכול להסיק מסקנות מרחיקות לכת

על עצמך וקיומך שכדאי לך לחשוב עליהן לבד כי אם אני אכתוב אותן אפשר שתזלזל בדברים ולא תחשוב עליהם לעומק ולכן אפשר שתתייחס אליהן כמדע בידיוני

אני באמת יכול,

אבל למה שאעשה את זה? זה לא כאילו שיכנעת אותי שאתה צודק. בסך הכל אמרת לי את דעתך, זה הכל.

אבל אתה יודע מה, נניח שאתה צודק. נניח שהיקום תמיד היה. זה עושה את החיים שלי שונים במשהו? הרי פעם לא הייי, ופעם, די בקרוב, גם לא אהיה. היקום נצחי אבל אני זמני לחלוטין. אני לא רואה איך העובדה שמישהו טוען שהיקום לא התחיל מאפס אמורה לשנות לי משהו.

או שאולי אתה חושב שאתה נביא, ושברגע שתגיד משהו אז כולם יגידו "ואוו! איך לא חשבתי על זה!" ותיכף יבינו את האמת הקוסמית. זה לא יקרה.

Hacker8880

New member
עוד משהו שיעזור לך להבין

אם כמות החומר והאנרגיה יכלה להגיע מאיפשהו אז צריך לשאול גם מהיכן הגיעה לאיפשהו הזה ואם הגיעה מאיפשהו אחר אז מאיפה הגיעה לאיפשהו האחר וכך תמשיך עד שתבין שגם במקרה זה היא תמיד היתה...

התבלבלת.

אתה זה שטוען שלא יכול להיווצר יש מאין. שאר העולם טוען שדווקא יכול להיווצר יש מאין.

מאיפה הגיעו החומר והאנרגיה? מאין. יש הרבה אנשים חכמים שהסבירו איך בדיוק זה קרה. לעומתם, יש אותך שבתור הסבר עומד ואומר דברים כמו "נראה לך הגיוני?" ו"לא יכול להיות".

Hacker8880

New member
חחח...אבל אתה סותר את עצמך...

זמן שהיה תמיד פירושו שהיש-החומר והאנרגיה גם הם היו תמיד (כי זמן הוא תוצר של החומר והאנרגיה) וזה כאמור סותר את התנגדותך לכך שהחומר והאנרגיה תמיד היו...

Gidi Shemer

New member
רוקד, אני ממליץ שבפעם הבאה תוסיף

הבהרות מתי אתה סרקסטי ומתי אתה לא. נראה לי שבר-פלוגתך לא הצליח, למרות מקוריות מחשבתו וחדות אבחנותיו המדעיות להבין את הסאבטקסט.

Hacker8880

New member
ואיך זה שאתה יודע שיש משהו

ובכל זאת אתה אומר שלא היה כלום ולא אומר מהו אותו משהו?

Hacker8880

New member
ותקרא גם את זה.זה יעזור לך להבין.

מאז ומתמיד היה ברור שחומר העובר תהליך כילוי,כגון רקבון או שריפה וכדומה,כלה לעד,וכפי שנראה
לעין בראיה שיטחית. אולם החוקר הצרפתי הידוע אנטון לבואזיה,המכונה בתואר אבי הכימיה המודרנית,
הוכיח לפני כ-250 שנה שכל חומר הנראה לנו ככלה ונעלם - לאמיתו של דבר אינו אלא רק מחליף צורה,
אבל ממשיך להתקיים.

חוק טבע זה נקרא חוק שימור החומר.
כ-170 שנה לאחר מכן הוכיח אלברט איינשטיין כי כל החומר והאנרגיה הם מציאות אחת,שיש לה שני
גילויים:הדומה למים העשויים ליהפך למוצק(קרח),ולגז(אדים).

עוד התברר כי בשעה שהאנרגיה משנה את צורתה,לא נעשה שום שינוי בכמותה.
היא אינה הולכת לאיבוד,אינה גדלה ואינה מתמעטת.בהתאם לכך נקבע על ידי המדענים חוק שימור
האנרגיה.

שתי תגליות מקבילות אלה הוכללו מאוחר יותר בחוק משותף אחד האומר כי החומר והאנרגיה בעולם
אינם כלים,וכמותם הכללית נשארת תמיד.ומכיוון שלבואזיה חי במחצית השניה של המאה ה-17 ואיינשטיין
במאה ה-20,נמצא שלפי המקובל בקרב אנשי המדע חוק טבע חשוב זה התגלה לאנושות רק לאחרונה.

אך,האמנם?

בתנ"ך,בספר קהלת,נאמר כך:(1)
ידעתי כי כל אשר יעשה האלוקים הוא יהיה [ישאר קיים] לעולם! עליו אין [יכולת] להוסיף וממנו
אין [יכולת] לגרוע:

אחד מגדולי חכמי ישראל,רבינו סעדיה גאון,כותב בספרו "האמונות והדעות" כי חוק השימור מוזכר בתנך בפירוש!
הנה דבריו:(2)

כי אין [יכולת] לגוף מן הברואים לכלות גוף אחד [אחד מן הגופים]בשום עניין [בשום אופן]
אפילו אם ישרפוהו באש,לא יוכל לכלותם לעולם!
כי לא יוכל [אין יכולת] לכלות הדברים עד שישובו לא - דבר [עד שיהפכו ללא כלום],כי אם מי שבראם
מלא-דבר [רק מי שבראם מלא כלום].

נזכיר שספר קהלת נכתב לפני כ-2800 שנה,ורבינו סעדיה גאון חי לפי כ-1300 שנה.
קרדיט ל-va_a_no_no

Gidi Shemer

New member
יום הסטורי בפורום חדשות המדע

אני אמנע מלהשתתף בדיון המעמיק היות וכבר ניסיתי את כוחי בדיון עם הבחור בפורום אחר וחשוב לדעת מתי אין טעם להמשיך.

ובכל זאת, חובה לציין שזהו יום היסטורי בו בפורום שנקרא "חדשות המדע" מופיע ציטוט מזמיר כהן כסימוכין/טענה/הסבר.

בשלב הבא- peer review על ידי משתתפי האח הגדול!

Hacker8880

New member
זה בא להראות שזה נכון הן ללא מאמינים

והן למאמינים...
אתה תקרא מה שאתה רוצה ובמה שאתה מאמין (או לא) וגם מאמין יכול להגיע לאותם מסקנות כמו הלא מאמין...

למעלה