1.זמן=שינויים

Hacker8880

New member
1.זמן=שינויים

2.כדי ליצור זמן צריך זמן
3.על ציר הזמן כל הזמנים מתרחשים בעת ובעונה אחת

Hacker8880

New member
אל תטמא את הפורום אתה.אני לא מטמא שום פורום.

ולעניין,אתה חושב שבמחשבה חפוזה תבין את 3 הסעיפים?
תחשוב,תחשוב הרבה ולעומק ואולי תבין גם את הסעיפים 2 ו-3(ואני יוצא בהנחה שהבנת את סעיף 1)

peach20

New member
לא הבנתי לא את 1 ולא את 2...

למה כדי ליצור זמן צריך זמן?
2 נראה לי שייך לפיזיקת הקוונטים

Hacker8880

New member
1.החומר והאנרגיה דינמיים

תמיד ומתחוללים בהם שינויים כמו תנועה,היווצרות גופים ותופעות וכולי וכך זורם לו הזמן (שהוא לא הזמן שלנו,אלא זמן קוסמי) כאשר בכל נקודת זמן מתרחשים דברים שבעקבותיהם יבואו דברים חדשים וכך הלאה...
2.אם הזמן נוצר אז היה צריך זרימת זמן כדי שתגיע אותה נקודה של היווצרות הזמן ולכן כדי שזמן יווצר חייבים זמן לפניו(לדוגמא הזמן הקוסמי זרם עד שהגיעה הנקודה שבה המצאנו את הזמן שלנו עם השעונים וסיבוב כדור-הארץ וכולי)

BigBadWolf

Member
2 מראה רק על קיבעון מחשבתי שלך

מי אמר שצריך ליצור זמן? אולי פשוט יש לו התחלה בלי שיקרה שום דבר שיגרום ליצירתו? ואולי ציר הזמן דו-כיווני כך שיש לו נקודת 0 באמצע (נקודה של אנטרופיה מינימלית שממנה האנטרופיה גדלה לשני הכיוונים). או שציר הזמן אינסופי אך אין לו כיוון מוגדר, וכיוון הזמן מוגדר על ידי נקודות בהן באופן אקראי האנטרופיה נמוכה במיוחד. יש המון אפשרויות, היחידה שאיננה הגיונית היא זו שציינת מכיוון שיש בה סתירה לוגית.

Hacker8880

New member
לפי תגובתך לא הבנת הרבה

כי אם יש לזמן התחלה לא יכול להיות שלפני ההתחלה הזו לא היה שום דבר כי אז המצב של שום דבר לא יכול להשתנות מעצם טבעו של הכלום שאין בו מה לשנות...

Hacker8880

New member
נראה לך היגיוני שלא היה דבר,כלום,נדה,חלל ריק,

ופתאום מהלא כלום נוצרו חומר ואנרגיה דינמיים (ואיתם הזמן שהוא השינויים האלה בחומר ובאנרגיה) בכמות עצומה עד אינסופית?
אגב,יצירה של יש מאין מנוגדת לחוק שימור המסה והאנרגיה שלפיו חומר ואנרגיה רק משנים צורה ולא נעלמים לכלום או יוצאים מהכלום...

Hacker8880

New member
בכלום אין מה ליצור

ולכן לא אלוהים היה צריך לברוא את הכלום (שהוא למעשה החלל הריק) וגם בהיעדר אלוהים וספונטנית לא יכל להיווצר כלום...

Hacker8880

New member
תלוי את מי אתה שואל

אם זה את הראש אז אלוהים לא קיים.אם זה את הלב אז אלוהים קיים והוא היה,הווה ויהיה,כלומר לא הגיע משום מקום...

מה זה "לא הגיע משום-מקום"?

כלומר, נוצר יש מאין?

כבר הרבה יותר קל להאמין שסתם חומר נוצר יש מאין. להאמין שאלוהים שלם ומושלם וכל-יכול עם תודעה וכל זה נוצר יש מאין זה כבר הרבה יותר מוזר.

Hacker8880

New member
לא הגיע משום מקום זה תמיד היה

ולפיכך גם לא נוצר יש מאין...
בקשר לזה שחומר נוצר מאין,ובכן,מדעית חומר לא נוצר מאין אולם את קיומו של אלוהים אי-אפשר להפריך מדעית (והאמת שגם היא אפשר להוכיח מדעית ולכן הוא אמונה ולא ידיעה...)

Hacker8880

New member
אגב,גם אני לא מאמין באלוהים שהוא שלמות נצחית,

כי אלוהים כזה לא יכול לברוא שום דבר חדש שלא היה נצח חלק משלמות נצחית זו...

Hacker8880

New member
במקום לכתוב מגילות אענה לך בשאלה

אם לא היה היקום,מה היה?

כלום. זו תמיד ברירת המחדל.

אם אין יצירת יש מאין, אז אין כלום.

אבל זו לא השאלה הנכונה. אנחנו הרי יודעים שיש משהו, והשאלה היא מנין הגיע מה שיש, ואל "מה היה יכול להיות אם מה שיש לא היה?"

זה כמו בלש ששואל רוצח "למה רצחת את האיש הזה?" והרוצח יענה "את מי רצית שאני ארצח?"

למעלה