😂🥰😍🥰😍❤

ai27

Well-known member
מנקים לרוב לא שייכים לחתך סוציואקונומי גבוה, ובהחלט ייתכן שישמחו לקבל גם חפצים משומשים , במיוחד משומשים במצב טוב (מחשב נייד, טלוויזיה וכו').
יש פה הנחה סמוייה שכל מי שאינו עשיר הוא גנב.
היום, יש שלל דרכים לקבל חפצים משומשים בלי להפוך לפושע.
חוץ מזה יש כאלה שמחזיקים מזומן בבית, ואותו מנקה לא יודע מי מחזיק מזומן ומי לא.
הוא גם לא יודע איפה אותו מזומן תיאורטי נמצא.
משמע - המנקה מוכן להפוך לעבריין ולהסתכן בכליאה ממושכת, רק בגלל שאולי יש בבית כסף (ולא רק בארנק) במקום גלוי (ולא במסתור מיוחד או כספת).
גם אם אין לך, מספיק לחזור הביתה ולראות את כל הדירה הפוכה - זה לא כיף.
ההשערה של הורי היא שאותו מנקה יכנס אלינו לבית, יחשוב שכבר מישהו הקדים אותו
ויעזוב...
:ROFLMAO:
השאלה היא - למה ליצור סיטואציה בעייתית כשכל כך קל להימנע ממנה ?
כי ניתן להפריך אותה בקלות.
ומהצד השני:
העלות של שבירת החלון+תריסים (אם הדלת נעולה - גנב יכנס מהחלון) - גבוהה בהרבה מכל מה שגנב יוכל להשיג.

אני סבור - שהנחת הבסיס שגויה. ויש 3 סוגי גנבים:
מסוממים
ערבים (שפורצים עם מטרה ממוקדת - למשל לגנוב את המפתחות לרכב)
או פורצים שהם חלק מארגון פשע, ומסתמכים על מודיעין.

המנקה שלי אינו מסומם, אינו ערבי, ואין לי סיבה להניח שהוא חלק מארגון פשע.
לכן אין לי ממה לחשוש ממנו.
היחיד שאני חושש ממנו זה המסומם,
והנזק שהוא יעשה לחלון ולתריסים עולה על מה שהוא יגנוב.

nothing but the truth

Well-known member
יש פה הנחה סמוייה שכל מי שאינו עשיר הוא גנב.
היום, יש שלל דרכים לקבל חפצים משומשים בלי להפוך לפושע.

הוא גם לא יודע איפה אותו מזומן תיאורטי נמצא.
משמע - המנקה מוכן להפוך לעבריין ולהסתכן בכליאה ממושכת, רק בגלל שאולי יש בבית כסף (ולא רק בארנק) במקום גלוי (ולא במסתור מיוחד או כספת).

ההשערה של הורי היא שאותו מנקה יכנס אלינו לבית, יחשוב שכבר מישהו הקדים אותו
ויעזוב...
:ROFLMAO:

כי ניתן להפריך אותה בקלות.
ומהצד השני:
העלות של שבירת החלון+תריסים (אם הדלת נעולה - גנב יכנס מהחלון) - גבוהה בהרבה מכל מה שגנב יוכל להשיג.

אני סבור - שהנחת הבסיס שגויה. ויש 3 סוגי גנבים:
מסוממים
ערבים (שפורצים עם מטרה ממוקדת - למשל לגנוב את המפתחות לרכב)
או פורצים שהם חלק מארגון פשע, ומסתמכים על מודיעין.

המנקה שלי אינו מסומם, אינו ערבי, ואין לי סיבה להניח שהוא חלק מארגון פשע.
לכן אין לי ממה לחשוש ממנו.
היחיד שאני חושש ממנו זה המסומם,
והנזק שהוא יעשה לחלון ולתריסים עולה על מה שהוא יגנוב.

אתה מתפלסף הרבה על ריק.
אין כאן שום הנחה לא סמויה ולא גלויה שכל מי שלא עשיר הוא גנב, וגם לא שכל מנקה הוא גנב.
יש עובדה - שיש אנשים גנבים. בנוסף עבירות רכוש של פריצות , גנבות , כייסות - שכיחים יותר בקרב אנשים שהפרוטה אינה מצויה בכיסם. אצל העשירים יש את קבוצת העבירות שלהם (עבירות מס, קבלת שוחד וכו').
אם כבר אתה זה שיוצא מנקודת הנחה שהמנקה הוא בהכרח ישר. אני בסך הכל אומר שאין לי אפשרות לדעת.

הטיעון שלך לגבי המסומם יכול להיות רלוונטי לגבי אי נעילת הדלת כלל (וגם זה לא בטוח - כי אם הוא בקריז לך תדע מה יעשה קודם) היא בכל מקרה לא רלוונטית להשארת מפתח מתחת לשטיח.

ai27

Well-known member
אם כבר אתה זה שיוצא מנקודת הנחה שהמנקה הוא בהכרח ישר. אני בסך הכל אומר שאין לי אפשרות לדעת.
נקודת ההנחה שלי היא שרוצה להיכנס - ימצא דרך להכנס.
השאלה היא כמה נזק הוא יגרום.

אין טעם לחיות בפוביות.
הטיעון שלך לגבי המסומם יכול להיות רלוונטי לגבי אי נעילת הדלת כלל (וגם זה לא בטוח - כי אם הוא בקריז לך תדע מה יעשה קודם)
כשאני בבית, הדלת כן נעולה.
המסומם יגנוב כשאנשים בעבודה, אפילו מסומם לא יעשה רעש איימים של שבירת חלון ותריסים כשאנשים בבית.
היא בכל מקרה לא רלוונטית להשארת מפתח מתחת לשטיח.
זו גירסה לפחות קיצוניים.
גם מסומם יבדוק מתחת לשטיח ובארון החשמל.

nothing but the truth

Well-known member
נקודת ההנחה שלי היא שרוצה להיכנס - ימצא דרך להכנס.
השאלה היא כמה נזק הוא יגרום.

אין טעם לחיות בפוביות.

נקודת ההנחה הזו נכונה אם מישהו רוצה לפרוץ לדירה שלך באופן ספציפי. המקרים שבהם אנו דנים, הפורץ מעוניין להיכנס לדירה אקראית. במקרה כזה הוא יבחר בדירה שהכי קל לו להיכנס אליה (למשל זו שלא נעולה).
ולנעול דלת מבלי להשאיר את המפתח מתחת לשטיח זה לא לחיות בפוביות. זה אלמנטרי. אף אחד לא דיבר על רשת מצלמות ואזקעות שמחוברות למשטרת ישראל.
כשאני בבית, הדלת כן נעולה.
המסומם יגנוב כשאנשים בעבודה, אפילו מסומם לא יעשה רעש איימים של שבירת חלון ותריסים כשאנשים בבית.

זו גירסה לפחות קיצוניים.
גם מסומם יבדוק מתחת לשטיח ובארון החשמל.

אז אתה אומר שהמסומם ינסה לגנוב שאתה לא בבית... אז בין אם אתה משאיר את הדלת לא נעולה או משאיר מפתח מתחת לשטיח (מה שלטענתך המסומם יבדוק בכל מקרה) - מה שיקרה שהמסומם יעדיף להכנס לדירה שלך מאשר לדירה של שכנך שכן נעל.

ai27

Well-known member
נקודת ההנחה הזו נכונה אם מישהו רוצה לפרוץ לדירה שלך באופן ספציפי. המקרים שבהם אנו דנים, הפורץ מעוניין להיכנס לדירה אקראית. במקרה כזה הוא יבחר בדירה שהכי קל לו להיכנס אליה (למשל זו שלא נעולה).
ולנעול דלת מבלי להשאיר את המפתח מתחת לשטיח זה לא לחיות בפוביות. זה אלמנטרי. אף אחד לא דיבר על רשת מצלמות ואזקעות שמחוברות למשטרת ישראל.
איזה פורץ?
פורץ מיומן - יודע איפה יש כסף,
אז אני מניח שדיברת על המסומם.
אז אתה אומר שהמסומם ינסה לגנוב שאתה לא בבית...
אפילו מסומם לא ישבור חלון ויעשה רעש איימים כשכולם בבית.
אז בין אם אתה משאיר את הדלת לא נעולה או משאיר מפתח מתחת לשטיח (מה שלטענתך המסומם יבדוק בכל מקרה) - מה שיקרה שהמסומם יעדיף להכנס לדירה שלך מאשר לדירה של שכנך שכן נעל.
נכון,
ואז ימשיך לחלונו של השכן שכן נעל.
אני אצא בנזק של 200 שקל שהגנב יקח מהמגירה ליד הדלת (לא שלקחו אי פעם), יש לי שם גם ערימת פלאפונים מקולקלים אם זה הקטע שלו.

השכן יצא בנזק של 600 שקל בגלל החלון השבור+מה שימצא.
ואם לא ימצא - ישבור משהו בתסכול.

nothing but the truth

Well-known member
איזה פורץ?
פורץ מיומן - יודע איפה יש כסף,
אז אני מניח שדיברת על המסומם.

אפילו מסומם לא ישבור חלון ויעשה רעש איימים כשכולם בבית.

נכון,
ואז ימשיך לחלונו של השכן שכן נעל.
אני אצא בנזק של 200 שקל שהגנב יקח מהמגירה ליד הדלת (לא שלקחו אי פעם), יש לי שם גם ערימת פלאפונים מקולקלים אם זה הקטע שלו.

השכן יצא בנזק של 600 שקל בגלל החלון השבור+מה שימצא.
ואם לא ימצא - ישבור משהו בתסכול.

הלכת ממש רחוק עם הדמיון...

עם ההגיון שלך ממליץ לך לתלות שלט על הדלת שמפרט מתי אתה לא בבית והכי כדאי להכנס, והיכן בדיוק מצוי הכסף.
הרי לשיטתך מי שלא עבריין לא יכנס, ומי שכן עבריין יכנס בכל מקרה - אז כך הוא יעשה הכי פחות מהפכה.

בהצלחה

שמלת תחרה1

Well-known member
הלכת ממש רחוק עם הדמיון...

עם ההגיון שלך ממליץ לך לתלות שלט על הדלת שמפרט מתי אתה לא בבית והכי כדאי להכנס, והיכן בדיוק מצוי הכסף.
הרי לשיטתך מי שלא עבריין לא יכנס, ומי שכן עבריין יכנס בכל מקרה - אז כך הוא יעשה הכי פחות מהפכה.

בהצלחה
פריצה לגנב

Harrington

Well-known member
מנהל
מנקים לרוב לא שייכים לחתך סוציואקונומי גבוה, ובהחלט ייתכן שישמחו לקבל גם חפצים משומשים , במיוחד משומשים במצב טוב (מחשב נייד, טלוויזיה וכו'). חוץ מזה יש כאלה שמחזיקים מזומן בבית, ואותו מנקה לא יודע מי מחזיק מזומן ומי לא.
גם אם אין לך, מספיק לחזור הביתה ולראות את כל הדירה הפוכה - זה לא כיף.
בנוסף , כמו שנכתב , הוא יכול לשכפל את המפתח ולחכות להזדמנות לעשות פעולת ריקון יותר יסודית.

השאלה היא - למה ליצור סיטואציה בעייתית כשכל כך קל להימנע ממנה ?
בעיה אחת יש עם התזה (הנכונה כשלעצמה) שלך והיא שאתה מניח שאותו מנקה יסכים לוותר על פרנסתו בשביל להשיג את אותם חפצים משומשים. כמובן שיתכנו מקרים כאלו, אבל מאחר ובמקרה המתואר על פניו יהיה קל מאוד לאתר את הגנב, מה שגם יפגע בפרנסתו וגם יזכה אותו בהליך פלילי שיכול לשלוח אותו למאסר, ספק אם הוא ירצה להסתכן בכך.

nothing but the truth

Well-known member
בעיה אחת יש עם התזה (הנכונה כשלעצמה) שלך והיא שאתה מניח שאותו מנקה יסכים לוותר על פרנסתו בשביל להשיג את אותם חפצים משומשים. כמובן שיתכנו מקרים כאלו, אבל מאחר ובמקרה המתואר על פניו יהיה קל מאוד לאתר את הגנב, מה שגם יפגע בפרנסתו וגם יזכה אותו בהליך פלילי שיכול לשלוח אותו למאסר, ספק אם הוא ירצה להסתכן בכך.

לא מניח שום דבר.
הוא לא חייב להיות הפורץ , הוא יכול רק לדאוג לשכפל את המפתח (או לתת למישהו לשכפל).
אנשים לא תמיד פועלים באופן רציונאלי, ביחוד אם הם נקלעים למצוקה. ובכל מקרה - המשפט האחרון של התגובה שלי עדיין תופס - מדוע בכלל לאפשר את זה?

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא לא חייב להיות הפורץ , הוא יכול רק לדאוג לשכפל את המפתח (או לתת למישהו לשכפל).
זה היינו הך לענייננו.
אנשים לא תמיד פועלים באופן רציונאלי, ביחוד אם הם נקלעים למצוקה.
אין ספק. ובכל מקרה, פרצה קוראת לגנב נכון גם כאן. כלומר גם אדם שלא במצוקה וכלל לא תכנן לגנוב, אם הפרצה נגלית לו יתכן שיעשה מעשה לא מתוכנן.
המשפט האחרון של התגובה שלי עדיין תופס - מדוע בכלל לאפשר את זה?
עניין של נוחות. כמו דברים רבים בחיים, הבחירה היא בין הנוחות שלנו מצד אחד לסיכון מצד שני. מן הסתם מי שמשאיר את המפתח בקרבת הכניסה לבית, לא עושה זאת סתם כי הוא ראה גם את אימו עושה זאת כשחיו בצעירותו במושב עם 5 משפחות, אלא בגלל שזה מעניק לו נוחות כזאת או אחרת (למשל שהילדים לא צריכים להסתובב עם מפתח, למשל ששכנים יוכלו להיכנס בשעת הצורך, וכיו"ב). מכאן השאלה תהיה אם הנוחות גוברת על הסיכון אם לאו. אישית כפי שניתן היה אולי להבין מתגובתי הקודמת, אני פחות חושש מצוות הניקוי של הבנין ויותר מגנבים 'מקצועיים' מזדמנים שמתכננים מראש וכו'. אבל כמו שלא איכנע תמיד לטרור כך גם כאן, לא בהכרח אוותר על הנוחות שלי בגלל שקיימים סיכונים בעולם.

למעלה