🔫🧠 MindHunter 🧠🔫

LeAnnDylan

Well-known member
עדיין מאוד דיבורי.
עדיין לא בטוחה לאן זה הולך.
טוב בשלב הזה את אמורה כבר להבין שזו סדרה דיבורית.
עדיין לא משעמם לי, אבל אולי בעיקר בזכות הפרצוף של ג'ונתן גרוף שאפשר לבהות בו בלי סוף (וגם קצת מזכיר לי את הפרצוף של מאט סמית').
חיבבתי את השיחות שלו עם האסיר הפסיכופאט, כלומר זה מעניין, בעיקר הקטע שזה באמת לא ברור עד כמה הוא כן איתם או עושה עליהם מניפולציות.
בכל אופן - ממשיכים.
אני חושבת שזה החלק שממש תפס אותי בסדרה. השיחה עם אד, ופתאום הקטע הזה שהוא מאוד מתורבת ולא מה שמצפים לראות מרוצח פסיכופט כזה, ענין אותי מאוד.
גם אהבתי שמצד אחד הוא מנסה בכוח להשתמש בשפה גבוהה אבל אז גם מדבר מלוכלך כמו איזה פרחח רחוב.
כן, באמת דיבורים ודיבורים,
אבל העובדה שדיברו עם האדמונד הזה הפכה את זה לשונה מאוד לדעתי. השיחות איתו הרגישו כמעט כמו אקשן חלק מהזמן.
יש לו כזאת נוכחות פיזית דומיננטית, בעיקר מול הולדן, אפילו לפני הקטע שהוא כמעט חונק אותו כאילו.
זהו, שככה זה מרגיש לי. כלומר כן, יש דיבורים אבל זה מלא ענין ואולי זו הסיבה שגם האחיינית שלך לא בהכרח זוכרת את זה כ"דיבורים".
לי יש הפרעת קשב קלה, והרבה פעמים כשסדרות או סרטים שאני רואה איטיים מידי, אני נוטה לשחק משחקים בטלפון תוך כדי צפיה כדי להרגיע את ההפרעה. אבל בסדרה הזאת, גם בפעם הרביעית, מענין לי מספיק כדי להשאיר אותי engaged עם מה שקורה על המסך ואני לא מחפשת את הטלפון בכלל.
אז דווקא הרגיש לי עכשיו הרבה יותר ברור הכיוון. הם הולכים לעשוות ראיונות עם רוצחים סדרתיים (שכרגע יש להולדן איזה שם אחר עבורם ודי ברור שבשלב מסוים יופיע השם הידוע)
אני מאוד אהבתי שהוא קורא להם רוצחי sequence, כי זה בתאכלס נשמע טוב יותר מסיריאל.
הם ממש קיבלו מחלקה חדשה לזה עם משרד במרתף, אפילו שזה עדיין אמור להיות רק איזה 20% מהעבודה שלהם.
חח ביל כזה "מרתף?! אני בן 44"
44 מיי אס. הוא נראה בן 50 קל. מצד שני פעם אנשים באמת היו נראים הרבה יותר מבוגרים מהיום אז אולי.
זה באמת לא היה ברור מתי הוא מאכיל אותם במה שהם רוצים לשמוע ומתי זה יותר אותנטי. אם כי אני מניח שהרבה מהזמן זה פשוט איזשהו שילוב.
הרגיש לי שעם ביל זה הרבה יותר האכלה מאשר עם הולדן. אבל כנראה שבשני המקרים זה גם וגם.
אגב, בשיחה שבה גם ביל מצטרף אז אדמונד זרק הרבה מילים גבוהות והיה נראה לי שהוא יותר מהרגיל מאכיל אותם ואני חשבתי שביל יצא מהפגישה הזאת עם תחושה חזקה יותר שהוא צדק לגבי זה שהשיחות האלו היו טעות.
זה.
בכל מקרה אהבתי את השיחות האלו. השחקן שמשחק את אדמונד נראה לי עושה עבודה מצוינת ומאוד מסקרן אותי לראות במה עוד הוא נמצא, אבל זה מסוג הדברים שאני לא בודק עכשיו כי יהיה קשה שלא לגלות מה גודל התפקיד שלו בסדרה הזאת.
שירות לצרכן-
(מחקתי את המידע על הסדרה)
1789534760332.png
1789535558856.png
1789535644090.png
1789534880208.png
אוי נזכרתי במשהו - היה את הקטע בתחילת הפרק, לפני האינטרו, משהו ממש קצר על איש שעובד בחברה ומישהו אחר בא לקחת איזה גליל של משהו, טייפ או משהו, והאיש האחר אומר לו שהוא לא יכול לתת לו בלי הגליל שנותר ממה שנגמר לו... ראיתי את הקטע הזה עכשיו שוב כדי לנסות להבין ולא ממש הבנתי. וזה מתרחש בקנזס והדמויות לא מוכרות, אז ממש אין לי מושג מה זה. חשבתי שזה יתקשר למשהו במהלך הפרק אבל זה לא. אז ממש לא ברור לי לאן זה אמור להוביל. אולי האיש הקפדן שם הוא רוצח סדרתי שנכיר בהמשך. אני לא יודע.
נכון, היה אותו.
וגם בתאכלס לא חזרנו לרציחות של האמא והבן מהפרק הקודם.
אבל גם הפרק הזה הביאו לנו מקרה חדש של קשישה שהוכתה קשות והכלב שלה שנרצח. נראה שהפעם יש להולדן יותר השערות אבל בינתיים מרגיש שהם סתם זורקים לנו מקרי רצח שונים כל פרק ומצפים מאיתנו שיהיה לנו אכפת אבל אז הם ממשיכים הלאה. כאילו יש להם איזה לונה בחדר תסריטאים שאומרת להם כל פעם - לא אכפת לנו מהרצח - תמשיכו הלאה!

אגב, לפני שהולדן הלך לראיין את אד לראשונה השוטרים שם תיארו אותו כמישהו ממש גבוה (9'6, שזה כמעט 210 ס"מ) ואומנם הוא נראה גבוה אבל לא הרבה יותר מהולדן, והולדן עצמו לא היה נראה כמו 1'6 או 2'6, אז הלכתי לבדוק מה הגובה של ג'ונתן והדרדס הזה רק 11'5, מה שעוד יותר לא היה היגיוני עם הגובה של אד, אז הלכתי לבדוק מה הגובה של השחקן והוא "רק" 5'6. אני מרגישה מרומה.

*כדי שלא תצעקו עליי - מקרא:
9'6 - 210 ס"מ
5'6 - 198 ס"מ
2'6 - 188 ס"מ
1'6 - 185 ס"מ
11'5 - 180 ס"מ

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
שירות לצרכן-
איזה מוזר שניק לא זיהה אותו מאקדמיית המטריה אם הוא היה בה ב-12 פרקים! [השחקן שמשחק את קמפר)
כאילו יש להם איזה לונה בחדר תסריטאים שאומרת להם כל פעם - לא אכפת לנו מהרצח - תמשיכו הלאה!
:-D
אגב, לפני שהולדן הלך לראיין את אד לראשונה השוטרים שם תיארו אותו כמישהו ממש גבוה (9'6, שזה כמעט 210 ס"מ) ואומנם הוא נראה גבוה אבל לא הרבה יותר מהולדן, והולדן עצמו לא היה נראה כמו 1'6 או 2'6, אז הלכתי לבדוק מה הגובה של ג'ונתן והדרדס הזה רק 11'5, מה שעוד יותר לא היה היגיוני עם הגובה של אד, אז הלכתי לבדוק מה הגובה של השחקן והוא "רק" 5'6. אני מרגישה מרומה.

9'6 - 210 ס"מ
5'6 - 198 ס"מ
2'6 - 188 ס"מ
1'6 - 185 ס"מ
11'5 - 180 ס"מ
הייתי שניה מלהגיב לפסקה הראשונה רק בשביל לצעוק עליך ואז ראיתי את המקרא :-D
והאמת שלא שמתי לב לאיך הוא ליד הולדן (כי רוב הזמן הולדן יושב בראיונות איתו), אבל כשלעצמו הוא באמת נראה לי ענק.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קולד אופן קילר לא עושה היום הרבה, רק שולח מכתב בדואר כאשר בחוץ 32 מעלות (פרנהייט).
אה נכון, היה את השלט מעלות הדיגיטלי הזה ותהיתי האם זה משהו שהיה יכול להיות קיים בשנות ה70. לי זה מרגיש די מודרני, אבל יכול להיות שזה כן היה קיים.
חוזרים לחקירת הרצח של הפרק הקודם בעיירה אלטונה עם הבלש חסר הניסיון. בלה בלה לא באמת אכפת לי מי מהם רצח אותה.
ידעתי שלא אכפת לך. וגם לי לא היה אכפת.
אבל תכלס הקטע כאן זה איך ביל והולדן משתמשים במה שהם למדו כדי לפענח משהו.
(האמת שלפי זה ברגע שהאמא של הבחור היא לא אדם נוראי זה היה צריך לומר להם שהוא לא רוצח)
אבל אולי זה רוצח סדרתי פוטנציאלי שזה הרצח הראשון שלו. כלומר לזה אני חושבת שהוא מתכוון כשהוא קצת אחרי זה אומר שאופן השחתת הגופה זו בעצם הצדקה למעורבות שלהם.
אוקי... כל רצח יכול להיות הראשון בסדרה.
אבל בסדר נכון השחתה בלה בלה.
מארק.
(איפשהו באמצע הפרק כשהוא עוד המשיך לעשות טעויות שחיבלו בחקירה ואפילו ביל שהיה נחמד אליו בפרק הקודם כבר איבד סבלנות, חשבתי לעצמי שאם זאת היתה סדרה של טוויסטים אז הייתי מתחילה לחשוד שהוא הרוצח וכל התמימות שלו היא מזויפת).
לא הרגיש לי שהוא עשה הרבה טעויות. הולדן סתם היה מעצבן.
ובאמת שהוא זה שקלט את הדבר הזה לגבי הגיס. אני רוצה שתהיה סדרת ספין אוף עליו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הצחיק אותי שכשביל התיישב ליד הולדן בקפיטריה הוא הציע לו סיגריה והולדן כזה "אני לא מעשן עם האוכל שלי" ואז ביל שואל אותו "אתה רוצה לצאת החוצה?" והולדן עונה "אני לא מעשן גם בלי האוכל שלי":-D נראה לי כל כך חצוף לעשן למישהו על האוכל. כאילו לעשן בכל מקום נראה לי חצוף, אבל זה מרגיש חצוף במיוחד.
זה באמת גועל נפש
אני הרבה פעמים מתחילה משהו (אם הוא נראה או נשמע מענין) בלי להסתכל מי משחק שם, כי לרוב אני אוהבת לגגל אותם תוך כדי הפרק.
כן, אבל את רואה הרבה סדרות, לונה לא צופה בהרבה סדרות אז הייתי חושב שהיא תבדוק יותר לפני שהיא בעצם צופה במשהו
חח זה קצת הצחיק אותי. מענין אבל מה הוא היה רוצה שהיא תגיד. כאילו נראה לי שהוא נעלב מה-nice, כי זה משהו שאומרים על אוגר. החכם בטח לא הפריע לו.
כן, הוא גם נעלב כשהיא אמרה שזה בולט שהוא FBI. כאילו כשהוא היחיד בבר שלובש חליפה.
גם אחרי שצפיתי שוב בפרק הראשון זה מרגיש לי תיאור מוזר לסדרה. כלומר לא הייתי מתארת אותה ככה גם על סמך הפרק הראשון.
איזה שליש מהפרק זה בחדר הרצאות
אבל החלק הדיבורי זה מה שמענין ומייחד אותה. בעיני.
אני מסכים שזה טוב.
אני זוכרת שחשבתי שהרצח של האמא והבן שלה הרגיש קצת לא קשור לעלילה כי חשבתי שזה יהיה קצת יותר תיאורטי ופחות עם סיפור "לייב". אבל גם התמונות מזירת הרצח היו נוראיות. היו יכולים לחסוך אותן מאיתנו. ובתור אחת שצפתה בהרבה יותר תכנים על רציחות- זה נוראי במיוחד.
תיסכל אותי שהולדן פשוט ביטל את השוטר שם ואמר לו שאין לו שום דרך לעזור לו, וקצת בצורה מגעילה. אם כן הוא די צודק. אין במקרה הזה על פניו שום היגיון או קצת חוט שאפשר להתחיל לעבוד דרכו.
זה שזה קשור לכנסייה או שהרוצח כנראה עקב אחריה אם הייתה לה שגרת יום רצופה זה משהו שהשוטרים במקום היו יכולים להניח לבד. כן חשבתי שהשאלה שהוא העלה - האם המטרה הייתה האמא או הבן היא שאלה טובה כי אם האמא הייתה המטרה- למה להתעלל בבן באותה צורה. ולהיפך. וזה לבד יכול להיות קצה חוט. אם כי די קלוש.
זה לא בדיוק שהולדן ביטל את השוטר לגבי החקירה הזאת. הוא כאילו ביטל את היכולת שלו לעזור לו. כלומר הוא יכל להגיד זה באמת משהו שאני לא מכיר, אבל בוא נשב על זה יחד ואני אנסה לפחות לעזור. הוא כאילו התעקש שבגלל שהוא לא יודע אז הוא לא יכול לנסות אפילו. זה היה מעצבן. אגב הספקתי לשכוח מזה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
חח ביל כזה "מרתף?! אני בן 44"
44 מיי אס. הוא נראה בן 50 קל. מצד שני פעם אנשים באמת היו נראים הרבה יותר מבוגרים מהיום אז אולי.
הולי שיט, הואאמר שהוא בן 44? אבל אני בן 43.
אוקי, מעניין אותי בן כמה היה השחקן כשהסדרה צולמה (אוקי בדקתי, הוא היה בן 54)
הרגיש לי שעם ביל זה הרבה יותר האכלה מאשר עם הולדן. אבל כנראה שבשני המקרים זה גם וגם.
גם לי הרגיש שזה הרבה יותר האכלה עם ביל. בגלל זה הופתעתי שביל התרשם מהמפגש לטובה
שירות לצרכן-
1789534760332.png

1789535558856.png

1789535644090.png

1789534880208.png
אוי תודה רבה
אני לא זוכר אותו מספיידר-נואר או ממיקי 17 (ושניהם יחסית מהזמן האחרון)
אבל אני כן זוכר אותו מאקדמיית המטרייה כי שם באמת היה לו תפקיד גדול יחסית. ובאמת אהבתי אותו שם. אגב הוא שיחק שם שותף של מרי ג'יי. בלייג'.
עכשיו אני גם קולט את מי הוא שיחק בסדרה Paradise (הוא היה רק בעונה 2)
איזה מוזר שניק לא זיהה אותו מאקדמיית המטריה אם הוא היה בה ב-12 פרקים! [השחקן שמשחק את קמפר)
בסדר, זה היה לפני המון זמן.
יותר מפתיע שלא זיהיתי אותו מעונה 2 של פאראדייז. (נראה לי שאת לא ראית אותה)

9'6 - 210 ס"מ
5'6 - 198 ס"מ
2'6 - 188 ס"מ
1'6 - 185 ס"מ
11'5 - 180 ס"מ
חחחחחחחחח הצחיק אותי שנתת לנו מקרא. אבל זה באמת עוזר.
לא מפתיע אותי שג'ונתן גרוף בגובה 180.
והגיוני שיהיה להם קשה למצוא שחקן טוב בגובה 210 סמ, אבל הצליחו (בטח בקטע של זוויות צילום ודברים כאלו) לגרום לו להראות גבוה יותר.
והאמת שלא שמתי לב לאיך הוא ליד הולדן (כי רוב הזמן הולדן יושב בראיונות איתו), אבל כשלעצמו הוא באמת נראה לי ענק.
די בטוח שבכוונה עשו את זה ככה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הפרק מתחיל כמובן עם הCOK שמסתבר שחי עם אישה וילד. והוא כנראה בצופים וזאת הסיבה היחידה שהוא מתרגל קשרים...
האמת זה יהיה מצחיק אם בסוף נגלה שהוא בכלל לא רוצח ויש סיבה אחרת שאנחנו רואים אותו כל הזמן.

אז הפרק כמובן עוסק מאוד בהמשך החקירה של הרצח מהפרקים הקודמים, אבל לפחות נראה שסיימו עם זה.
הם חוקרים את הבחור והגיס שלו ונראה שהם (וונדי לפחות) משוכנעים בסופו של דבר שבנג'מין קשר את הבחורה, קרא לגיס שלו שאז אנס אותה ורצח אותה ובנג'מין השחית את הגופה שלה אחר כך. ומסתבר שהאחות כנראה עוד ראתה את הבחורה בחיים אז היא יותר מעורבת ממה שהיא טענה.
מה שמטריף אותם זה שבסופו של דבר הDA מחליט שהוא לא יוכל לשכנע מושבעים שהגיס הוא הרוצח ולכן הוא עשה איתו עיסקה שלפיה הוא יהיה רק 5 עד 20 שנה בבית חולים פסיכיאטרי. זה נוראי בעיקר כי הוא כבר היה בבית חולים פסיכיאטרי אחרי אירוע ואז זה קרה אחרי. זה גם מגוחך שאחד הטיעונים של הDA זה שהגיס סיפר לשוטרים איפה בנג'מין קבר את השדיים שהוא כרת. כאילו זה איכשהו מוכיח שהוא לא רצח.
בכל מקרה זה באמת מעצבן, אבל נראה לי בעיקר משמעותי לעלילה כי זה מחדד להם שהם צריכים מחקר ברור ומאושר לגבי כל הדברים הפסיכיאטריים שהם מדברים עליהם כי לא רק שזה עוזר למצוא את הרוצחים, אלא כי זה קריטי בלגרום לתובעים ולמושבעים להבין ולהאמין שהאנשים האלו הם רוצחים.

חוץ מזה אני בעיקר שמח שזה בעבר שלנו ואפשר להמשיך הלאה.
אם כי מי יודע אולי יהיו קפיצות זמן בהמשך הסדרה ונראה אותו אחרי שהוא משוחרר.

ננסי, אשתו של ביל, מזמינה את הולדן ובטי לארוחת ערב וזה די נחמד.
בעיקר אהבתי איך שהן צוחקות על הולדן כשהוא אומר שהוא נולד בניו-יורק.
רואים את הבן שלהם וגם מדברים עליו. מסתבר שהם לא יודעים שום דבר על השנים הראשונות שלו וזה מאוד הגיוני שננסי מוטרדת מזה שהיא לא יודעת אם היה מישהו שהחזיק אותו כשהוא בכה בתור תינוק.
תכלס יכול להיות שלילד יש פשוט אוטיזם או משהו כזה וזאת הסיבה לאיך שהוא. אבל עם יתום שלא יודעים את העבר שלו אז הגיוני יותר שזה טראומה.

הפרק נתן פוקוס לראשונה על וונדי.
זה מתחיל בזה שהבוס שלהם מציע לה עבודה בFBI, ואם הבנתי נכון אז תכלס הוא מציע לה להיות הבוסית שלהם. שזה די מרשים לתת לאישה ומבחוץ.
היא מסרבת די מיד אבל אחר כך חושבת על זה.
אנחנו מגלים שהיא לסבית ובזוגיות עם מישהי באוניברסיטה ואם וונדי עשתה רושם של סנובית אינטלקטואלית אז זה כלום לעומת הבת זוג שלה שבמפורש מתייחסת לכל מי שבFBI בתור נחות אינטלקטואלית. היא גם מעלה את זה שוונדי תצטרך להסתיר את זה שהיא לסבית אם היא תהיה בFBI ואז חשבתי שוונדי תגיד שהיא צריכה להסתיר את זה גם במעגלים של האוניברסיטה, אבל מסתבר שמה שהיא צריכה להסתיר במעגלים שלה זה את זה שהיא עובדת עם הFBI.
בכל מקרה אנחנו לא ממש רואים אותה עושה את ההחלטה אבל היא מחליטה שכן לעבור לעבוד בFBI, תחילה אנחנו רואים את זה בכך שהיא פשוט עוזבת את הבת זוג שלה והחברים שלהם באמצע שיחה משעממת, אחר כך כשהיא מחליטה לקחת משרד ואז כשאנחנו רואים שהיא שוכרת דירה קרובה לקוונטיקו.

אגב יש שם קטע מצחיק שבו וונדי אומרת שהיא לוקחת משרד והולדן אומר "אז זה אומר שהיא נשארת" וביל אומר "אתה באמת שרלוק הולמס".

מאוד אהבתי שהפרק הסתיים עם השיר I Don't Like Mondays
החיבור הברור לסדרה הוא שהשיר עוסק בבחורה בת 16 שירתה על בית ספר (הרגה שני אנשים ופצעה כמה ילדים). קצת קראתי על המקרה והיא לחלוטין סבלה מהזנחה הורית שזה משהו שדיברו עליו בפרק.
אבל חוץ מזה השיר התחבר לי עם סצנת הסיום של וונדי שהחליטה להתחיל באמת לעבוד בFBI בתפקיד שהוצע לה ולא קיבלנו הסבר מפורש לגבי למה היא החליטה את זה וזה מתקשר לי לחלק בשיר שעוסק בזה שלא היו ברורות הסיבות של הבחורה הזאת.

Lhuna3

Well-known member
אוי שיט, הקולד אופן קילר נשוי?
בכל אופן הוא יושב בבית עם אישה ותינוק, ומשחק בידיו עם קשירת שרוך תוך צפיה בטלויזיה.

הסיפור של הרצח מאלטונה נגמר, אמנם הצוות שלנו יצאו לא הכי מרוצים מהחלטות התביעה את מי להאשים במה, אבל לא תמיד מקבלים מה שרוצים בחיים. לכו לאכול סנדביץ' טונה ושימו את זה מאחוריכם.

דברים יותר מעניינים היו שביל ואישתו אירחו לארוחת ערב את הולדן ודבי, והולדן היה מאוד חמוד עם הבן האוטיסט(?) המאומץ שלהם.
ושמסתבר שוונדי היא לסבית ויש לה בת זוג אבל הבת זוג לא היתה מאוד תומכת בגיג שלה עם ה-FBI ווונדי החליטה (נראה לי) לעזוב אותה, ולקחת את ההצעה של ה-FBI למשרה מלאה ולנהל את הצוות הזה בעצם.

תגובות:
הפרק מתחיל כמובן עם הCOK שמסתבר שחי עם אישה וילד. והוא כנראה בצופים וזאת הסיבה היחידה שהוא מתרגל קשרים...
חחח
האמת זה יהיה מצחיק אם בסוף נגלה שהוא בכלל לא רוצח ויש סיבה אחרת שאנחנו רואים אותו כל הזמן.
זה יהיה הטוויסט הכי מפתיע שנתקלתי בו מעולם ואני לא מגזימה :-D
אז הפרק כמובן עוסק מאוד בהמשך החקירה של הרצח מהפרקים הקודמים, אבל לפחות נראה שסיימו עם זה.
הם חוקרים את הבחור והגיס שלו ונראה שהם (וונדי לפחות) משוכנעים בסופו של דבר שבנג'מין קשר את הבחורה, קרא לגיס שלו שאז אנס אותה ורצח אותה ובנג'מין השחית את הגופה שלה אחר כך. ומסתבר שהאחות כנראה עוד ראתה את הבחורה בחיים אז היא יותר מעורבת ממה שהיא טענה.
מה שמטריף אותם זה שבסופו של דבר הDA מחליט שהוא לא יוכל לשכנע מושבעים שהגיס הוא הרוצח ולכן הוא עשה איתו עיסקה שלפיה הוא יהיה רק 5 עד 20 שנה בבית חולים פסיכיאטרי. זה נוראי בעיקר כי הוא כבר היה בבית חולים פסיכיאטרי אחרי אירוע ואז זה קרה אחרי. זה גם מגוחך שאחד הטיעונים של הDA זה שהגיס סיפר לשוטרים איפה בנג'מין קבר את השדיים שהוא כרת. כאילו זה איכשהו מוכיח שהוא לא רצח.
בכל מקרה זה באמת מעצבן, אבל נראה לי בעיקר משמעותי לעלילה כי זה מחדד להם שהם צריכים מחקר ברור ומאושר לגבי כל הדברים הפסיכיאטריים שהם מדברים עליהם כי לא רק שזה עוזר למצוא את הרוצחים, אלא כי זה קריטי בלגרום לתובעים ולמושבעים להבין ולהאמין שהאנשים האלו הם רוצחים.
לא יודעת, נראה לי שהבעיה שלהם היא שעדיין לא היו מספיק סדרות על רוצחים סדרתיים, כי עובדה שלנו זה נראה ממש ברור ולא קראנו שום מחקרים כאלו, פשוט ראינו מספיק טלוויזיה.
חוץ מזה אני בעיקר שמח שזה בעבר שלנו ואפשר להמשיך הלאה.
אם כי מי יודע אולי יהיו קפיצות זמן בהמשך הסדרה ונראה אותו אחרי שהוא משוחרר.
במיוחד אם הוא ירצח שוב.
ננסי, אשתו של ביל, מזמינה את הולדן ובטי לארוחת ערב וזה די נחמד.
בעיקר אהבתי איך שהן צוחקות על הולדן כשהוא אומר שהוא נולד בניו-יורק.
רואים את הבן שלהם וגם מדברים עליו. מסתבר שהם לא יודעים שום דבר על השנים הראשונות שלו וזה מאוד הגיוני שננסי מוטרדת מזה שהיא לא יודעת אם היה מישהו שהחזיק אותו כשהוא בכה בתור תינוק.
תכלס יכול להיות שלילד יש פשוט אוטיזם או משהו כזה וזאת הסיבה לאיך שהוא. אבל עם יתום שלא יודעים את העבר שלו אז הגיוני יותר שזה טראומה.
אכן לא ניתן לדעת וזה מעורר חששות טבעיים.
מאוד אהבתי שהפרק הסתיים עם השיר I Don't Like Mondays
כן שמתי לב לזה וזה הזכיר לי שהקודם או זה שלפניו הסתיים עם השיר סייקו קילר ועשה לי חשק לבדוק את הקודמים.
החיבור הברור לסדרה הוא שהשיר עוסק בבחורה בת 16 שירתה על בית ספר (הרגה שני אנשים ופצעה כמה ילדים). קצת קראתי על המקרה והיא לחלוטין סבלה מהזנחה הורית שזה משהו שדיברו עליו בפרק.
הכרתי את הסיפור של השיר, אבל לא ידעתי על העניין של ההזנחה ההורית.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי אז הCOK נבהל שבפרק הקודם זה לרגע נראה כאילו הוא אדם רגיל אז הוא עשה כל דבר אפשרי כדי להבהיר לנו שהוא הולך לרצוח מישהו.

ביל והולדן מדברים עם רוצח חדש (בעצם זה שוונדי דיברה עליו בפרק הקודם)
הוא אוהב לעצבן אותם וטוען שהוא בכלל חף מפשע.
הוא גם טוען שהוא ואדמונד בקשר. מעניין אותי אם זה נכון. אני יכול לדמיין שהם יכלו להעביר מסרים דרך אסירים אחרים. אני מקווה שיחזרו לזה כי זה באמת מעניין. גם את וונדי הרעיון הזה מעניין.
אז אחרי שבפגישה הראשונה הם לא משיגים שוב דבר ממנו הם הולכים בגישה הפוכה בפגישה השניה ולא רק שהם מביאים לו סיגריות אלא גם נעלי עקב גדולות ומשתפים אותו בשיחות פרטיות.
הם משיגים ממנו הרבה יותר אבל וונדי מתעצבנת שהם באו לא אובייקטיביים. ובעיקר מתגוננת לגבי זה שהם מציגים את הרצון ללבוש בגדי נשים בתור סימן לרצחנות.
ביל מאוד מתעצבן ממנה, אבל יום למחרת היא בערך מבקשת ממנו סליחה.
היא גם רואה עד כמה הוא סחוט רגשית כבר ומציעה לו לקחת חופשה ולדבר עם מישהו מקצועי. והוא כמובן נרתע מהרעיון של לדבר עם פסיכולוג.

באופן כללי הוא לא מבין איך הולדן כל כך בסדר עם כל מה שהם חוקרים

היא גם לא יודעת על מה שהוא מתמודד בחיים האישיים שלו עם הבן שלו שמסתבר שנושך ילדים בבית ספר.
אשתו רוצה לשלוח אותו למטפלת במוזיקה והוא לא ממש בעניין של טיפול בכלל. הייתי חושב שבתור מישהו שמתעסק בפסיכולוגיה הוא יאמין בערך של זה, אבל בעצם הוא רואה את זה רק בתור כלי לגבי פסיכופאתים, אז בעצם הגיוני שתהיה לו רתיעה.
ויש את כל הקטע המטריד שהבייביסיטרית מצאה תמונה מהרצח הנוראי של תחילת העונה מתחת למיטה של הילד, מה שגם אומר שהילד ראה את זה.
וזה גורם לביל להתפרק מול אשתו.
אבל זה כן מוביל למשהו טוב כנראה שביל שם לב לפרט שהוא לא שם לב אליו לפני כן - שהקשרים במקרה ההוא הם קשרים ימיים או מונח כזה והוא מתקשר לשוטר שהביא להם את המקרה ההוא.

(זה מזכיר לי שנאמר אז שהולדן רוצה לדבר גם עם צ'ארלס מנסון וזה לא קרה)

בחדשות אחרות יש תת עלילה שבה וונדי מאכילה חתול בחדר מכונות כביסה בבניין שלה ואני לא יודע מה בדיוק אני חשבתי שהולך לקרות שם אבל זה הכי לחוץ שהייתי בכל שלב עד כה בסדרה הזאת.

אה וגם יש קטע שבו החברה של הולדן מפתה אותו עם לבוש סקסי, אבל העקבים יותר מידי מסיחים את דעתו והוא טוען שהיא עושה את עצמה משהו שהיא לא והיא אומרת שזה הרעיון.
אז לפחות זה כן משפיע עליו. ביל ישמח לשמוע.

Lhuna3

Well-known member
קולד אופן קילר נראה כעושה הכנות ברורות מאוד:
על המיטה מולו פרוש מעיל (לרגע חשבתי שכבר יש לו שם גופה) ועליה הוא מניח אביזרים כמו סלוטייפ, כפפות גומי, כובע ניילון לשיער (לא להשאיר אחריו שיערות מרשיעות, אני מניחה), וכן אקדח.

נושא הפרק: נעליים.
אבל אין לי כוח לסכם הפעם אז תגובות:
ביל והולדן מדברים עם רוצח חדש (בעצם זה שוונדי דיברה עליו בפרק הקודם)
לא הבנתי למה הם בהתחלה יושבים מאחוריו. זה חלק מהפרוטוקול של וונדי?
(אגב זה לא ברור לי אם הם יודעים שהיא מונתה להיות המנהלת של הפרויקט שלהם.)
הוא אוהב לעצבן אותם וטוען שהוא בכלל חף מפשע.
הוא גם טוען שהוא ואדמונד בקשר. מעניין אותי אם זה נכון. אני יכול לדמיין שהם יכלו להעביר מסרים דרך אסירים אחרים. אני מקווה שיחזרו לזה כי זה באמת מעניין. גם את וונדי הרעיון הזה מעניין.
את הולדן בעיקר מטריד שהוא טוען שקמפר קרא להם "אדיוטים".
אז אחרי שבפגישה הראשונה הם לא משיגים שוב דבר ממנו הם הולכים בגישה הפוכה בפגישה השניה ולא רק שהם מביאים לו סיגריות אלא גם נעלי עקב גדולות ומשתפים אותו בשיחות פרטיות.
הם משיגים ממנו הרבה יותר אבל וונדי מתעצבנת שהם באו לא אובייקטיביים. ובעיקר מתגוננת לגבי זה שהם מציגים את הרצון ללבוש בגדי נשים בתור סימן לרצחנות.
ביל מאוד מתעצבן ממנה, אבל יום למחרת היא בערך מבקשת ממנו סליחה.
היא גם רואה עד כמה הוא סחוט רגשית כבר ומציעה לו לקחת חופשה ולדבר עם מישהו מקצועי. והוא כמובן נרתע מהרעיון של לדבר עם פסיכולוג.

באופן כללי הוא לא מבין איך הולדן כל כך בסדר עם כל מה שהם חוקרים

היא גם לא יודעת על מה שהוא מתמודד בחיים האישיים שלו עם הבן שלו שמסתבר שנושך ילדים בבית ספר.
אשתו רוצה לשלוח אותו למטפלת במוזיקה והוא לא ממש בעניין של טיפול בכלל. הייתי חושב שבתור מישהו שמתעסק בפסיכולוגיה הוא יאמין בערך של זה, אבל בעצם הוא רואה את זה רק בתור כלי לגבי פסיכופאתים, אז בעצם הגיוני שתהיה לו רתיעה.
הסטיגמה על מי שהולך לפסיכולוג היתה עדיין מאוד גדולה בתקופה שלהם, למרות שלפי וונדי דברים התחילו כבר להשתנות במידת מה.
ויש את כל הקטע המטריד שהבייביסיטרית מצאה תמונה מהרצח הנוראי של תחילת העונה מתחת למיטה של הילד, מה שגם אומר שהילד ראה את זה.
וזה גורם לביל להתפרק מול אשתו.
אבל זה כן מוביל למשהו טוב כנראה שביל שם לב לפרט שהוא לא שם לב אליו לפני כן - שהקשרים במקרה ההוא הם קשרים ימיים או מונח כזה והוא מתקשר לשוטר שהביא להם את המקרה ההוא.
זה גרם לי לחשוב על זה שראינו את COK בפרק הקודם לכאורה מתאמן על קשרים (אבל אני לא חושבת שזה אומר שזה הוא).
(זה מזכיר לי שנאמר אז שהולדן רוצה לדבר גם עם צ'ארלס מנסון וזה לא קרה)
זה יהיה לי קצת מוזר אם הם באמת יראיינו אותו, כי זה מישהו מהמציאות, וזה נראה לי לא מתאים לסדרה כאילו ששחקן ישחק אותו. אבל אולי.
בחדשות אחרות יש תת עלילה שבה וונדי מאכילה חתול בחדר מכונות כביסה בבניין שלה ואני לא יודע מה בדיוק אני חשבתי שהולך לקרות שם אבל זה הכי לחוץ שהייתי בכל שלב עד כה בסדרה הזאת.
בסצינה הראשונה גם אני הייתי קצת בלחץ, אבל אח"כ הבנתי שהיא בסה"כ מגלה איך הופכים להיות קרייזי קט ליידי.
אה וגם יש קטע שבו החברה של הולדן מפתה אותו עם לבוש סקסי, אבל העקבים יותר מידי מסיחים את דעתו והוא טוען שהיא עושה את עצמה משהו שהיא לא והיא אומרת שזה הרעיון.אז לפחות זה כן משפיע עליו. ביל ישמח לשמוע.
חחחח

היה גם קטע בהתחלה כשהם במטוס ואיזה נוסע שמתעקש לשבת במושב שביניהם כי זה המספר שלו. שזה מאוד קטע של איזו הפרעה כמו OCD או אוטיזם או משהו כזה (ואח"כ ביל מעביר מול הפרצוף שלו תמונות רצח מזוויעות להולדן עד שהוא "נכנע" אבל אז ביל כבר "נהנה מהמקום לרגליים" ולא מוכן להחליף).
זה מזכיר לי שבפרק הקודם גם וונדי הפגינה קצת "אוטיזם" כשהולדן מנסה לפתח איתה סמול טוק בנסיעה, והיא במקום לשתף פעולה "מאבחנת" את הצורך שלו בסמול טוק.
אני חושבת שכל הדברים הקטנים האלה (וגם הלא כל כך קטנים, כמו הבעיה עם הילד של ביל) זה דרך של הסדרה להגיד משהו בקשר להפרעות נפשיות. אבל אני לא בטוחה בדיוק מה. כאילו הכל קצת מתקשר למה שהם חוקרים, ולקושי להבין מה הופך הפרעה נפשית למסוכנת באמת, כי בסה"כ הן קיימות בכל מקום סביבנו ורוב הלוקים בהן הם לא מסוכנים.
או שפירשתי יותר מדי?

LeAnnDylan

Well-known member
ראיתי את הפרק היום בבוקר בחד"כ לפני איזה 13 שעות אז אני אצטרך להשתמש בהודעות שלכם כדי להיזכר במה ראיתי:-D
אני רק זוכרת את אוליביה|לב|
בפתיח הקר רואים שוב את העובד שהתעקש על גלילי הנייר הריקים בפתיח הקר הקודם. הפעם הוא רק עומד באיזו שכונה ומסתכל על בית מסויים ואז חוזר לרכב חברה שלו. זה כמובן רק מגביר את החשד שהוא רוצח סדרתי.
כמו כן אנחנו צריכים כינוי בשבילו עד שנדע את שמו. אני מציעה בינתיים "איש פתיח קר".
חח אני חושבת שרק בצפיה השניה שמתי לב שזה אותו בן אדם :LOL:
מצד שני אני גרועה בפרצופים כמעט כמוך.
הנה אנה טורב! |מאוהב| (אהובתנו מפרינג')
אחרי הפרק הראשון בדקתי את הקאסט אז כבר ידעתי שהיא מתישהו תופיע פה, ולכן לא נדע לעולם אם הייתי מזהה אותה בלי לדעת מראש.
אני חושבת שהסיכוי שהיית מזהה אותה לבד די קלוש, אז כל הכבוד לך שספיילרת לעצמך:-P:
אבל חשבתי שהיא דווקא תהיה אחת הרוצחות, אז קצת מאכזב שהיא סתם אקדמאית.
"סתם אקדמאית" חוצפה ממצידך.
הולדן וביל זוכים להצלחה ראשונה בתפיסת רוצח.
אהבתי שהולדן מתחיל לתת להם בתחנה נאום פואטי על "להאיר את האפילה" וביל רואה לאן זה הולך ומציל אותם עם "ותודה על הבירה!"
אני די משוכנעת שהולדן על הספקטרום ובטוח יש לו אספרגר.
אח"כ השוטרים בתחנה מסירים להם את הגלגלים מהאוטו - איזה מתיחה דבילית :-D|פנים|
די משוכנעת שהורידו לו רק גלגל אחד אבל את צודקת, די דבילי:-D
הולדן מבקש להוציא כמה ביטויים שמתארים סקס מרשימת מה שנחשב "סטיות" בתוכנית הלימודים (לא בטוחה שהבנתי את החשיבות של הקטע הזה לענייננו אבל בסדר).
אני חשבתי שזה כאילו מילים שדבי השתמשה בהן או ששניהם ביחד השתמשו בהן והוא לא חושב שהמילים האלו צריכות להיחשב "סטיות" אם גם אנשים נורמטיבים כמותם משתמשים בהם.
אבל יש מצב שגם אני לא הבנתי.
ממשיכים להסתחבק עם קמפר בראיונות.
זה מעולה.
מזעזע אבל מעולה.
ומזמינים את פרופ' אנה טורב שמאוד מעודדת את הפרויקט שלהם וגם נתנה להם רעיון לכתוב ספר (ואולי הולדן טיפה דלוק עליה).
לגמרי יש לו קראש. ומי יכול להאשים אותו.
אוקי אז הפרק שוב מתחיל עם הבחור ההוא בקנזס ושום דבר לא קורה.
שום דבר לא מספק אותך.
הם מדברים עם פרופסורית בשם וונדי קאר שביל מכיר והיא די מתלהבת מהפרויקט שלהם וזה מעודד אותם. היא חושבת שזה יכול להיות ספר.
בסוף הפרק הם נפגשים איתה שוב כשהיא באה לבקר במשרד שלהם.
יכול להיות שזה הולך לכיוון של משהו בין הולדן וקאר ואני מקווה שלא כי אני אוהב אותו עם בטי.
מי דה פאק איז בטי?
לחברה שלו קוראים דבי.
אה ומשחקת אותה אנה טורב אז ברור שדילן אהבה אותה.
רגע, גיגלת את השם שלה או שפשוט ראית את הפרצוף שלה וידעת שזו אנה טורב?
כי אם גיגלת את השם אני לא מופתעת לטובה יותר. חשבתי שפשוט זיהית פרצוף של מישהי שלא ראית במשהו אחר לפני ודי התפעלתי.
הם הולכים לראיין עוד רוצח סדרתי, אבל הוא מסרב לפגוש אותם. או לחלופין הנהלת הכלא החליטה ברגע האחרון שלא לתת להם.
מה בכלל שואלים את הרוצחים האלה מה הם רוצים. זכויות אדם מיי אס. שיגידו תודה שמוציאים אותם מתא שלהם בכלל.
בכל מקרה בהמשך הפרק הם חוזרים לדבר עם אדמונד. השיחות איתו ממש טובות, אבל לפחות שיגוונו את זה עם עוד רוצחים סדרתיים.
אני חושבת שאנחנו בשלב הזה קצת מצליחים להבין את המניע שלו. ז"א, מצליחים להבין אותו דרך העיניים של אדמונד. אז כן, זה הזמן לעבור הלאה לפסיכופט אחר.
יש התפתחות עם המקרה של האישה שהותקפה בפרק הקודם כשיש חזרה על מעשה הפשע והפעם אישה נרצחת. זה מאוד מלהיב את הולדן והבוס שלהם מספיק "נלהב" כדי לאשר להם ללכת לעזור.
חח כן, וביל צריך להגיד לו שלא ישמע כזה נלהב ממוות של זקנה. וזה שהוא שמע שהכלב נרצח בכלל הלהיב אותו בצורה מחשידה מידי:-D
קצת מוזר לי שדווקא שם הולדן מדבר על המושג sequence killer ואפילו מפרט שזה במקרה של מישהו שרוצח שלושה או יותר אנשים, כי במקרה הזה יש רק גופה אחת.
נכון, גם אני חשבתי על זה. אבל נראה לי שהוא התכוון שבגלל שהפשוע ביצע שני פשעים זהים וניתן להסיק שמדובר באותו בן אדם, שכנראה יגיעו עוד רציחות בהמשך.
ממחשבות פליליות למדתי שכדי שמשטרה מקומית תקרא ל-FBI, צריכות להיות 3 רציחות אז יפה שהם הזמינו אותם לפני כן, אבל אולי לפני 50 שנה היו פחות סטנדרטים אז לא חיכו ל-3 גופות. (אלא אם כן שני כלבים וזקנה נחשבים ל-3 גופות)
בכל מקרה הם מצליחים לתפוס את הרוצח ומקבלים את כל הקרדיט, למרות שתכלס הם לא היו מוצאים את הבן אדם אם החוקר המקומי לא היה מראיין את הבן אדם הזה אחרי שהוא ניגש אל השוטרים במקום.
נכון. אבל לא נראה לי שהשוטרים לבד היו מצליחים להבין שהוא הרוצח.
כלומר כן הם עשו את ההקשר, אבל בשלב שבו הם הגיעו אליו לבית וגילו שהוא גר עם אמא נוראית שיש לה כלב זה כמעט כאילו הבן אדם החזיק שלט שכתוב עליו "אני הרוצח שאתם מחפשים".
תאכלס. אבל בשביל המקרה הראשון שהם פותרים, אני מוכנה להבליג.
גם כמובן שלראות את האמא האיומה שלו אמור לגרום לנו להבין יותר את הפסיכוזה של אדמונד. אז בסדר, אני אסלח להם על ההאכלה בכפית.
יש קטע שלם שבו הולדן הולך ומוציא מילים מסויימות מרשימת המילים המעליבות או משהו כזה. לא ממש קלטתי מה זה אומר בעצם. anal היא עדיין מילה לא בסדר.
נראה לי שזה היה אנאל משהו ולא סתם אנאל. אבל אני לא זוכרת מה.
זה מזכיר לי קטע בפרק הקודם שאדמונד מדבר עם הולדן ואומר לו משהו על זיון בחור הישבן.
נכון. הוא אמר לו שהחור של הישבן מכיל את הזין שלו בקלות אבל שלגרון יותר קשה לדחוף כי יש התנגדות.
היה עוד משהו שמתקשר לזה שזכרתי אבל אז קלטתי שבאופן מוזר זה קרה בסדרה שאני רואה במקביל The Paper (שהיא סדרת קומדיה משרדית אז לא בדיוק קשור)
אני מקווה שאין שם רוצחים סדרתיים שאונסים ראשים כרותים כי זה יהיה מוזר.
אני אוהב את זה.
אולי אפילו נקרא לו The Cold Open Killer
קראתי את ההודעות שלכם קצת ברפרוף לפני אז לא הבנתי על מה אתם מדברים אבל אני תומכת. אהבתי ממש|כן|
יהיה מגניב אם נגלה שהיא גם רוצחת.
די תעזבו את אוליביה שלי בשקט.
מספיק שרבקה שלי אוהבת לאכול ילדים ביותר מידי סרטים, אני לא צריכה שעוד אובססיה אחרת שלי תהיה מופרעת.
נראה לי נחמד דווקא. אני מקווה שהם עזרו לו להרכיב חזרה את הגלגל.
זה היה נראה ככה.
היה קטע נחמד שבו היא אמרה משהו על זה שניקסון היה סוציופאט, והולדן מופתע שסוציופאט יכול להיות נשיא, והיא אומרת שהשאלה היא איך מישהו שהוא לא סויציופאט יכול להיות נשיא.
לא יודעת למה אבל כשדיברתם על לעשות צפיה משותפת בסדרה הזאת זה המשפט היחיד שזכרתי מתוכה:-D

Lhuna3

Well-known member
אין קולד אופן קילר. מה זה אומר?

הולדן הולך ללמד ילדים קטנים על הזוועות של רוצחים סדרתיים?? שיט זה נשמע לי כמו רעיון גרוע.
אוקיי זה לא רעיון גרוע להגיד להם להגיד למבוגר אם הם רואים ילד אחר מתעלל בחיות.
אבל אופס - מתברר שכבר יש מבוגר אולי-מסוכן בבי"ס הזה וזה המנהל עצמו, שנוהג לדגדג ילדים בכפות הרגליים תמורת כסף 8-{

ביל לא מוכן יותר לראיין את ג'רי (רוצח נעלי העקב), אז הולדן נוסע אליו לבד, ויש לו אסטרטגיה חדשה: לזרום עם הטענה של ג'רי שהוא חף מפשע ולדבר איתו על הרוצח בגוף שלישי. זה די עובד.

בינתיים יש להם תקן לעובד נוסף לצוות אז מנסים לגייס.
הולדן מאוד אנטי לכל המועמדים מראש.
כשהוא חוזר וונדי וביל מראיינים מועמד שעושה רושם טוב על ביל, אבל נפסל כי הוא שחור. להגנתם יש להם סיבה שנשמעת הגיונית: רוב המרואיינים שלהם הם לבנים ובסיכוי גבוה גזענים, ולכן זה יכול להשפיע על המחקר אם הוא ילך לראיין אותם.
ואז שפרד (המנהל) די מנחית עליהם בן של חבר שלו - גרג. הולדן חושד שהוא יהיה סוג של "חפרפרת" של שפרד בצוות שלהם (וזה קצת מתממש בהמשך, גם אם לא במכוון).

אז הולדן וגרג נוסעים לחקור קצת יותר מה קורה עם המנהל המדגדג ואחרי שמבינים שיש כמה מורים והורים שמוטרדים מהעניין וביקשו ממנו להפסיק, הם הולכים אליו ו"מייעצים לו להפסיק", שזה חריגה מתפקידם ב-FBI, ואח"כ כולם - כלומר שפרד וגם וונדי וביל - כועסים ונוזפים בהולדן על זה.
אבל המועצה של הבי"ס שוקלים לפטר את המנהל הזה ומתקשרים להולדן לשמוע את דעתו, והוא נזהר אבל אומר שהוא "לא יכול לקבוע שמעשיו של המנהל לא יתדרדרו למשהו חמור יותר", מה שמאשר למועצה שזו החלטה נכונה, כי "עדיף לטעות בזהירות יתר".
אני חושבת שניסו להראות את הבעייתיות של השאיפה לחזות פשעים מראש, כי זה יכול להביא להענשת אנשים שעוד לא עשו כלום ולא ידוע אם היו עושים.
הבעיה היא שבעיני זה נראה מאוד מוצדק לפטר את המנהל הזה.
גם אם הוא לא היה צפוי לעשות שום דבר חמור בהמשך - מספיק שהורה אחד הביע בפניו חוסר נוחות ודרישה להפסיק, בשביל שהוא היה צריך להיענות לדרישה הזאת.
(היום אני מאמינה שהוא היה מפוטר בלי היסוס ברגע שהיה נודע למישהו שהוא עשה את זה לילד אחד ואפילו בלי שההורים יתלוננו).

אבל עדיין באופן עקרוני הדילמה קיימת וקשה, של מתי זה מוצדק להתערב בגלל חשש לפשע עתידי, במחיר של אולי לפגוע מאוד באדם חף מפשע.

חוץ מזה הולדן מתחיל לקנא באיזה פטריק אחד מהלימודים של דבי.
ואז הוא הולך לאיזו חוויה בחושך באונ' שלה שהיא סיפרה לו עליה ותופס אותם על חם מתמזמזים :-(
האם הוא צדק מראש, או שהוא קינא בהתחלה בלי סיבה ועיצבן אותה וזה מה שדחף אותה לממש את זה? לא שזה מצדיק.
אבל גם פה זה מרגיש לי כמו חלק מהעניין של הסדרה להראות שהתנהגויות שמאפיינות רוצחים פסיכופאטים - כמו קנאה רומנטית מוגזמת לבת זוג - קיימות ברמה מסויימת גם אצל אנשים נורמטיביים, ולכן זה עניין מסובך כי צריך למצוא איפה הגבול בין הרגיל למסוכן.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קולד אופן קילר נראה כעושה הכנות ברורות מאוד:
על המיטה מולו פרוש מעיל (לרגע חשבתי שכבר יש לו שם גופה) ועליה הוא מניח אביזרים כמו סלוטייפ, כפפות גומי, כובע ניילון לשיער (לא להשאיר אחריו שיערות מרשיעות, אני מניחה), וכן אקדח.
אולי זה פשוט האלווין (והאקדח הוא להגנה עצמית) :p
לא הבנתי למה הם בהתחלה יושבים מאחוריו. זה חלק מהפרוטוקול של וונדי?
אה נכון, זה היה מאוד מוזר. חשבתי אולי זה היה ההחלטה של השומר שהוביל אותו לשולחן אחר. ואז במפגש הבא גם הושיבו אותו בשולחן אחר, אבל הפעם עם פנים אליהם.
(אגב זה לא ברור לי אם הם יודעים שהיא מונתה להיות המנהלת של הפרויקט שלהם.)
אני גם לא יודע. אבל אני מנחש שלא.
את הולדן בעיקר מטריד שהוא טוען שקמפר קרא להם "אדיוטים".
חחחחחח נכון. הוא ממש מחובר אל קמפר
הסטיגמה על מי שהולך לפסיכולוג היתה עדיין מאוד גדולה בתקופה שלהם, למרות שלפי וונדי דברים התחילו כבר להשתנות במידת מה.
וונדי חיה איזה 30 שנה בעתיד מבחינת מה מקובל חברתית.
זה גרם לי לחשוב על זה שראינו את COK בפרק הקודם לכאורה מתאמן על קשרים (אבל אני לא חושבת שזה אומר שזה הוא).
נכון
זה יהיה לי קצת מוזר אם הם באמת יראיינו אותו, כי זה מישהו מהמציאות, וזה נראה לי לא מתאים לסדרה כאילו ששחקן ישחק אותו. אבל אולי.
רגע, אני הנחתי שאדמונד קמפר והאחר ההוא הם גם רוצחים אמיתיים. את חושבת שהם המצאה של הסדרה?
אני לא בטוח שאני רוצה לדעת.
בסצינה הראשונה גם אני הייתי קצת בלחץ, אבל אח"כ הבנתי שהיא בסה"כ מגלה איך הופכים להיות קרייזי קט ליידי.
נראה לי פשוט החליטו שאם אין לה זוגיות עם אישה אז היא צריכה סטריאוטיפ אחר של לסביות
היה גם קטע בהתחלה כשהם במטוס ואיזה נוסע שמתעקש לשבת במושב שביניהם כי זה המספר שלו. שזה מאוד קטע של איזו הפרעה כמו OCD או אוטיזם או משהו כזה (ואח"כ ביל מעביר מול הפרצוף שלו תמונות רצח מזוויעות להולדן עד שהוא "נכנע" אבל אז ביל כבר "נהנה מהמקום לרגליים" ולא מוכן להחליף).
זה היה מצחיק ומוזר. מסכן הנוסע ההוא.
זה מזכיר לי שבפרק הקודם גם וונדי הפגינה קצת "אוטיזם" כשהולדן מנסה לפתח איתה סמול טוק בנסיעה, והיא במקום לשתף פעולה "מאבחנת" את הצורך שלו בסמול טוק.
אני חושבת שכל הדברים הקטנים האלה (וגם הלא כל כך קטנים, כמו הבעיה עם הילד של ביל) זה דרך של הסדרה להגיד משהו בקשר להפרעות נפשיות. אבל אני לא בטוחה בדיוק מה. כאילו הכל קצת מתקשר למה שהם חוקרים, ולקושי להבין מה הופך הפרעה נפשית למסוכנת באמת, כי בסה"כ הן קיימות בכל מקום סביבנו ורוב הלוקים בהן הם לא מסוכנים.
או שפירשתי יותר מדי?
זה מעניין מה שאת אומרת.
אם כי גם יש לשים לב נראה לי שיש הבדל משמעותי בין מה שנחשב להפרעות נפשיות ובין מה שנחשב להפרעות ניורולוגיות כמו אוטיזם. אבל כמובן שבשניהם יש את העניין של השוני מהמקובל. יש גם הרבה פעמים טעויות באיבחון.
בכל מקרה אני חושב שאת צודקת לגבי מה שאת אומרת בהקשר לנוכחות של הבן של ביל בעלילה. אני לא חשבתי על זה בהקשר של וונדי.
אולי אני טועה אבל ההתנהגות של וונדי לא מרגישה לי כמו אוטיזם. בעצם תוך כדי שאני כותב על זה אני מתחיל לשנות את דעתי. רציתי לכתוב שהיא פשוט אובססיבית לגבי העבודה שלה ודי סנובית, אבל אולי זה בעצם מחובר לזה. במידה רבה גם איך שהיא פשוט יצאה מהמסעדה שבה היא ישבה עם חברה שלה וחברים מתחבר לזה.

Lhuna3

Well-known member
רגע, אני הנחתי שאדמונד קמפר והאחר ההוא הם גם רוצחים אמיתיים. את חושבת שהם המצאה של הסדרה?
אני לא בטוח שאני רוצה לדעת.
מאוחר מדי להתלבט כי גרמת לי כבר לבדוק, ונכון: אדמונד קמפר היה רוצח סדרתי אמיתי :sick:
קראתי בגוגל שהוא רצח בין השאר את אימו ואת סבא וסבתא שלו. לא המשכתי לברר את שאר הדברים שמסופר בסדרה שהוא עשה... יש דברים שבאמת עדיף לא לדעת.
טוב אז אולי כן יהיה גם מנסון מתישהו.
אולי אני טועה אבל ההתנהגות של וונדי לא מרגישה לי כמו אוטיזם. בעצם תוך כדי שאני כותב על זה אני מתחיל לשנות את דעתי. רציתי לכתוב שהיא פשוט אובססיבית לגבי העבודה שלה ודי סנובית, אבל אולי זה בעצם מחובר לזה. במידה רבה גם איך שהיא פשוט יצאה מהמסעדה שבה היא ישבה עם חברה שלה וחברים מתחבר לזה.
אני לא אומרת שזה מובהק, עובדה שעד לאותה שיחה גם אני לא חשבתי עליה ככה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אין קולד אופן קילר. מה זה אומר?
כן, מה לכל הרוחות?
באיזשהו שלב בפרק נזכרתי בזה וחשבתי שאולי יש קשר כלשהו בין המנהל הזה והCOK, אבל אני לא רואה איזה קשר יכול להיות
הולדן הולך ללמד ילדים קטנים על הזוועות של רוצחים סדרתיים?? שיט זה נשמע לי כמו רעיון גרוע.
אוקיי זה לא רעיון גרוע להגיד להם להגיד למבוגר אם הם רואים ילד אחר מתעלל בחיות.
כל הדבר הזה היה מוזר מההתחלה. מי בדיוק הזמין את הולדן להרצות בבית ספר? האם זה היה רעיון שלו והוא הציע את עצמו באופן רנדומלי או שהם חיפשו מישהו מהFBI, אבל אז למה הגיעו אליו? כלומר בדרך כלל בדברים כאלו מביאים הורה (או מישהו ממשפחה) של ילד מבית הספר. אז בהתחלה חשבתי שזה אולי הבית ספר של הילד של ביל או אולי אחיינית של דבי או משהו כזה. אבל לא ניתן שום הסבר. ותכלס אם בית הספר היה פונה לFBI הגיוני שהם היו מבקשים סוכן רגיל יותר מהולדן. כלומר ההסבר ההגיוני יותר הוא שהולדן החליט שהוא צריך ללכת לבית ספר כדי לדבר עם ילדים קטנים על הסכנה בהתנהגות דיביאנטית על מנת שהם ישימו לב לילדים אחרים לידם.
אז קודם כל מישהו היה צריך לדבר עם הולדן על כך שזה מוזר. כלומר אני פשוט חשבתי על איזה ילד משועמם שם שאוהב להדליק גפרורים ועכשיו הילדים האחרים חושבים שהוא יגדל להיות מטורף. כלומר נכון שיש משהו בזה שילדים צריכים לדעת שצריך לספר על דברים רעים שהם רואים, אבל זה הרגיש לי כאילו זה בקלות יכול להפוך לקטע של בריונות. ובכל מקרה לא צריך סוכן FBI כדי שיעביר את המסר הזה.
אבל אופס - מתברר שכבר יש מבוגר אולי-מסוכן בבי"ס הזה וזה המנהל עצמו, שנוהג לדגדג ילדים בכפות הרגליים תמורת כסף 8-{
כשהמורה פנתה אל הולדן הייתי בטוח שהיא הולכת להגיד על איזה ילד שמתנהג מוזר. ממש לא ציפיתי לכך שזה יהיה המנהל.
ביל לא מוכן יותר לראיין את ג'רי (רוצח נעלי העקב),
אני שמח שהוא לקח הפסקה מזה כי ראינו שזה עשה לו מאוד מאוד רע. אבל זה באמת מחזק את זה שהם צריכים עוד כוח אדם לעשות ראיונות כאלו.
הולדן ממש עיצבן אותי כשהוא לעג לו על זה.
אז הולדן נוסע אליו לבד, ויש לו אסטרטגיה חדשה: לזרום עם הטענה של ג'רי שהוא חף מפשע ולדבר איתו על הרוצח בגוף שלישי. זה די עובד.
כן, זאת הייתה אסטרטגיה ממש טובה ויצאה מזה שיחה ממש טובה. חבל שזה היה חלק קטן כל כך מהפרק.
בינתיים יש להם תקן לעובד נוסף לצוות אז מנסים לגייס.
הולדן מאוד אנטי לכל המועמדים מראש.
הוא כזה אדיוט בעניין הזה כי ברור שהם צריכים עוד אנשים וזה טוב. והוא סתם ישר פוסל את כולם.

אגב, בפרקים האחרונים רואים הרבה פעמים אנשים ברקע במרתף שלהם. לא ברור לי מה התפקיד שלהם בצוות או אם הם סתם שם?
כשהוא חוזר וונדי וביל מראיינים מועמד שעושה רושם טוב על ביל, אבל נפסל כי הוא שחור. להגנתם יש להם סיבה שנשמעת הגיונית: רוב המרואיינים שלהם הם לבנים ובסיכוי גבוה גזענים, ולכן זה יכול להשפיע על המחקר אם הוא ילך לראיין אותם.
היה קטע מצחיק שאיך שהאיש הזה סוגר את הדלת אז הולדן אומר "הוא שחור" וביל אומר "אתה ממש לא מפספס שום דבר".
בכל מקרה אהבתי שביל יוצא הכי פחות גזען שם. כלומר לא שוונדי והולדן היו באמת גזעניים לדעתי, אבל התגובות של שניהם היו מעצבנות.
ואז שפרד (המנהל) די מנחית עליהם בן של חבר שלו - גרג. הולדן חושד שהוא יהיה סוג של "חפרפרת" של שפרד בצוות שלהם (וזה קצת מתממש בהמשך, גם אם לא במכוון).
זה אולי לא מכוון מצד גרג, אבל נראה לי ששפרד אוהב את זה שיש לו מישהו שהוא יכול לתחקר באופן קבוע על מה שהם עושים.

וונדי לא רוצה את הבחור הזה כי נראה לה שמישהו עם ערכים ברורים של נכון ולא נכון שמבוססים על דת יבוא עם דעות מוקדמות בעייתיות. ובהחלט יש משהו בזה.
יחד עם זה וונדי היא גם הכי פרקטית לגבי זה שזה טוב להם להשאר בצד הטוב של שפרד.
אז הולדן וגרג נוסעים לחקור קצת יותר מה קורה עם המנהל המדגדג ואחרי שמבינים שיש כמה מורים והורים שמוטרדים מהעניין וביקשו ממנו להפסיק, הם הולכים אליו ו"מייעצים לו להפסיק", שזה חריגה מתפקידם ב-FBI, ואח"כ כולם - כלומר שפרד וגם וונדי וביל - כועסים ונוזפים בהולדן על זה.
אבל המועצה של הבי"ס שוקלים לפטר את המנהל הזה ומתקשרים להולדן לשמוע את דעתו, והוא נזהר אבל אומר שהוא "לא יכול לקבוע שמעשיו של המנהל לא יתדרדרו למשהו חמור יותר", מה שמאשר למועצה שזו החלטה נכונה, כי "עדיף לטעות בזהירות יתר".
אני חושבת שניסו להראות את הבעייתיות של השאיפה לחזות פשעים מראש, כי זה יכול להביא להענשת אנשים שעוד לא עשו כלום ולא ידוע אם היו עושים.
הבעיה היא שבעיני זה נראה מאוד מוצדק לפטר את המנהל הזה.
גם אם הוא לא היה צפוי לעשות שום דבר חמור בהמשך - מספיק שהורה אחד הביע בפניו חוסר נוחות ודרישה להפסיק, בשביל שהוא היה צריך להיענות לדרישה הזאת.
(היום אני מאמינה שהוא היה מפוטר בלי היסוס ברגע שהיה נודע למישהו שהוא עשה את זה לילד אחד ואפילו בלי שההורים יתלוננו).
כל הסיפור הזה מוזר בטירוף. אני כל הזמן קיוויתי שעד סוף הפרק יתגלה משהו נוסף שיצביע בברור על כך שהוא עשה משהו לא בסדר. איזה הורה או מורה שיתן פרט נוסף שידליק נורה אדומה ברורה. אבל זה פשוט נשאר רק העניין הזה של דגדוג הרגליים ומתן כסף בתמורה לזה. שזה לחלוטין לא נראה לי הגיוני שיהיה מקובל, אבל כן גם נמצא קצת מתחת לגבול של ממש רע. מה שהופך את זה להזוי עוד יותר זה ההתעקשוות הזאת של המנהל להמשיך את זה. במיוחד ההתעקשות מול הורים שמבקשים ממנו להפסיק. כלומר נראה לי שמישהו שבאמת היה רוצה לעשות משהו יותר אז היה לפחות משקר ואומר שהוא יפסיק או שהוא יעשה את זה רק עם ילדים שההורים שלהם לא מתלוננים. כלומר הוא בטח מבין שיכולים גם לפטר אותו על זה ובכל זאת הוא ממשיך.
בכל מקרה מה שהולדן אמר בטלפון היה בעייתי - הוא לא יכול להבטיח שהמנהל לא יעשה משהו חמור יותר - כלומר הוא לא יכול להבטיח את זה לגבי אף אחד.
אבל עדיין באופן עקרוני הדילמה קיימת וקשה, של מתי זה מוצדק להתערב בגלל חשש לפשע עתידי, במחיר של אולי לפגוע מאוד באדם חף מפשע.
זה באמת מאוד בעייתי.
וזה גם מה שמאוד מטריד אותי לגבי השיחה שלו עם הילדים.
חוץ מזה הולדן מתחיל לקנא באיזה פטריק אחד מהלימודים של דבי.
ואז הוא הולך לאיזו חוויה בחושך באונ' שלה שהיא סיפרה לו עליה ותופס אותם על חם מתמזמזים :-(
האם הוא צדק מראש, או שהוא קינא בהתחלה בלי סיבה ועיצבן אותה וזה מה שדחף אותה לממש את זה? לא שזה מצדיק.
אבל גם פה זה מרגיש לי כמו חלק מהעניין של הסדרה להראות שהתנהגויות שמאפיינות רוצחים פסיכופאטים - כמו קנאה רומנטית מוגזמת לבת זוג - קיימות ברמה מסויימת גם אצל אנשים נורמטיביים, ולכן זה עניין מסובך כי צריך למצוא איפה הגבול בין הרגיל למסוכן.
בעצם גם עם דבי הולדן מנסה לחזות פשעים מראש.
מאוד איכזב אותי שהוא צדק בקנאה שלו. אני ממש אוהב את דבי ומערכת היחסים שלהם.

בכל מקרה כל הפרק הזה עסק בכמה רע הכל הולך להולדן והיה לי ממש עצוב עבורו.

וגם משום מה ראינו את וונדי מאכילה את החתול הזה שוב. למה?

Lhuna3

Well-known member
כל הדבר הזה היה מוזר מההתחלה. מי בדיוק הזמין את הולדן להרצות בבית ספר? האם זה היה רעיון שלו והוא הציע את עצמו באופן רנדומלי או שהם חיפשו מישהו מהFBI, אבל אז למה הגיעו אליו? כלומר בדרך כלל בדברים כאלו מביאים הורה (או מישהו ממשפחה) של ילד מבית הספר. אז בהתחלה חשבתי שזה אולי הבית ספר של הילד של ביל או אולי אחיינית של דבי או משהו כזה. אבל לא ניתן שום הסבר. ותכלס אם בית הספר היה פונה לFBI הגיוני שהם היו מבקשים סוכן רגיל יותר מהולדן. כלומר ההסבר ההגיוני יותר הוא שהולדן החליט שהוא צריך ללכת לבית ספר כדי לדבר עם ילדים קטנים על הסכנה בהתנהגות דיביאנטית על מנת שהם ישימו לב לילדים אחרים לידם.
בהחלט נראה לי ברור שזה היה רעיון של הולדן, הוא מנסה למנוע מראש.
אז קודם כל מישהו היה צריך לדבר עם הולדן על כך שזה מוזר.
וגם די חסר היגיון מכל מיני בחינות נראה לי. בעיקר סטטיסטית, כי רוצחים סדרתיים הם נדירים, אפילו אם נגיד שיש 50 בכל רחבי ארה"ב בזמן נתון, הסיכוי שאחד מהם הולך להיות ילד מהבי"ס הזה הוא אפסי ברמה מגוחכת.
וגם מבחינה של איך אתה בכלל הולך לבדוק אם אכן מה שעשית מנע משהו? עזר? אולי בכלל הזיק?
כלומר אני פשוט חשבתי על איזה ילד משועמם שם שאוהב להדליק גפרורים ועכשיו הילדים האחרים חושבים שהוא יגדל להיות מטורף.
לפחות הוא ניסה להבהיר להם שמדובר רק על מי שממש מצית דברים במכוון, או ממש מענה חיות מתוך אכזריות.
אבל זה נכון שאי אפשר לסמוך על ילדים קטנים שיעשו את ההבחנה.
כלומר נכון שיש משהו בזה שילדים צריכים לדעת שצריך לספר על דברים רעים שהם רואים, אבל זה הרגיש לי כאילו זה בקלות יכול להפוך לקטע של בריונות.
צריך להגיד להם לספר, אבל לא להגיד להם שיש משהו מופרע או דפוק בילד הזה. פשוט לספר כי זה מסוכן/אסור וכולי.
ובכל מקרה לא צריך סוכן FBI כדי שיעביר את המסר הזה.
ואם כבר סוכן FBI, אז בטח לא הוא :-D
כשהמורה פנתה אל הולדן הייתי בטוח שהיא הולכת להגיד על איזה ילד שמתנהג מוזר. ממש לא ציפיתי לכך שזה יהיה המנהל.
כן גם אני.
אני שמח שהוא לקח הפסקה מזה כי ראינו שזה עשה לו מאוד מאוד רע. אבל זה באמת מחזק את זה שהם צריכים עוד כוח אדם לעשות ראיונות כאלו.
הולדן ממש עיצבן אותי כשהוא לעג לו על זה.
כי הוא לא מבין.
אגב, בפרקים האחרונים רואים הרבה פעמים אנשים ברקע במרתף שלהם. לא ברור לי מה התפקיד שלהם בצוות או אם הם סתם שם?
רק בפרק הזה שמתי לב, אבל לא נראה לי שהם קשורים, פשוט יש שם מכונות צילום, תיקים ודברים כאלה שעובדים אחרים צריכים להשתמש גם.
וונדי לא רוצה את הבחור הזה כי נראה לה שמישהו עם ערכים ברורים של נכון ולא נכון שמבוססים על דת יבוא עם דעות מוקדמות בעייתיות. ובהחלט יש משהו בזה.
וזה נכון גם בלי ההקשר של הסדרה.
כל הסיפור הזה מוזר בטירוף. אני כל הזמן קיוויתי שעד סוף הפרק יתגלה משהו נוסף שיצביע בברור על כך שהוא עשה משהו לא בסדר. איזה הורה או מורה שיתן פרט נוסף שידליק נורה אדומה ברורה. אבל זה פשוט נשאר רק העניין הזה של דגדוג הרגליים ומתן כסף בתמורה לזה. שזה לחלוטין לא נראה לי הגיוני שיהיה מקובל, אבל כן גם נמצא קצת מתחת לגבול של ממש רע.
כי בדיוק זה מה שהופך את זה לדילמה והבעייתיות שרצו להראות עם הניסיון למנוע מראש. אם היה משהו מובהק יותר אז לא היתה דילמה.
מה שהופך את זה להזוי עוד יותר זה ההתעקשוות הזאת של המנהל להמשיך את זה. במיוחד ההתעקשות מול הורים שמבקשים ממנו להפסיק. כלומר נראה לי שמישהו שבאמת היה רוצה לעשות משהו יותר אז היה לפחות משקר ואומר שהוא יפסיק או שהוא יעשה את זה רק עם ילדים שההורים שלהם לא מתלוננים. כלומר הוא בטח מבין שיכולים גם לפטר אותו על זה ובכל זאת הוא ממשיך.
זה באמת הרגיש מטומטם מצד המנהל. אני מבינה את זה באופן שהוא מתוך הגנה עצמית כאילו התחפר יותר חזק בעמדה שלו. כלומר הוא שכנע את עצמו, שלא רק שזה בלתי מזיק, אלא שזה מועיל וחשוב ולטובת הילדים, ולכן הוא מתעקש להמשיך עם זה.
בעצם גם עם דבי הולדן מנסה לחזות פשעים מראש.
כן.
מאוד איכזב אותי שהוא צדק בקנאה שלו. אני ממש אוהב את דבי ומערכת היחסים שלהם.
גם אני :(
בכל מקרה כל הפרק הזה עסק בכמה רע הכל הולך להולדן והיה לי ממש עצוב עבורו.
לא הכל: האסטרטגיה שלו עם ג'רי כן הצליחה. אז יש לו את זה.
וגם משום מה ראינו את וונדי מאכילה את החתול הזה שוב. למה?
אני לא יודעת, אבל מרגיש לי שאתה מצפה ליותר מדי מהעניין הזה.
כלומר אני לא חושבת שזה סתם כי אין שום דבר סתם, אבל אני חושבת שהרבה דברים מהרקע שהסדרה נותנת לנו על הדמויות זה יותר בשביל להגיד דברים בקטע פסיכולוגי ולא שיתפתח מהם איזה אקשן או טוויסט. לא שאני יודעת מה אומרים לנו פה על וונדי, אבל אני לא מצפה שיקרה עם זה יותר מדי.

Lhuna3

Well-known member
הי קולד אופן קילר - התגעגענו אליך!
היום הוא יושב בבית במעיל שהכין וכובע ניילון, וכשהשעון ברקע מצלצל 9 (ספרתי) הוא קם, נראה כמכין את עצמו רגשית ומוודא שיש עליו הכל ויוצא. נראה די ברור שהלילה זה הלילה שלו.
שזה הגיוני פרק לפני סוף העונה.

נוסעים לראיין את ריצ'ארד ספק (speck), רוצח מפורסם (מסתבר) שהולדן קצת "מעריץ" שלו מילדות.
ביל צוחק עליו שאולי הוא יתן לו חתימה, אבל נראה שהולדן שוקל את זה ברצינות כשהוא מגיב ב"זה יהיה לא ראוי, נכון?"

הראיון איתו מעניין, ביל הולך על הפרוטוקול, שכמובן לא מוציא ממנו כלום, אבל הולדן הולך שוב עם האינטואיציה שלו ומדבר איתו יותר בשפה שלו, וזה שוב עובד לו.
הוא טוב בזה. אולי כי הוא יותר מנסה ומצליח לחשוב כמו הרוצחים.
(אני חייבת לבדוק אח"כ מי השחקן של הרוצח, במיוחד הקול שלו נשמע לי כמו מישהו שכבר ראיתי).
אבל ביל מאוד לא אוהב את זה ואפילו מייעץ לו "לאבד" את הקלטת, שבה שומעים אותו מדבר על 8 הקורבנות בתור "eight ripe cunts" (שזה מה שגרם לרוצח להפתח אליו), כי זה מוציא אותו לא טוב והוא חושב שגם וונדי לא תאהב את זה.

הולדן פוגש את דבי ומדבר איתה אבל לא מראים לנו את השיחה. אבל נראה שהוא סלח לה והם חוזרים.

אח"כ במשרד הוא מקבל את העיצה של ביל ומבקש מגרג להשמיט מהתמליל את הדברים הגסים שהוא אמר על הקורבנות. (אולי דבי יעצה לו בעניין הזה?)
בכל אופן וונדי קוראת את התמליל ובאמת לא מבינה בדיוק מה גרם לרצוח להתחיל לדבר. ממתי היא מסתפקת בתמליל ולא מאזינה להקלטה? אני הבנתי שבעיניה זה דווקא היה חשוב לשמוע.

בעקבות הדיון עליו הם ממציאים את הביטוי סיריאל קילר במקום סיקוונס קילר.

אישתו של המנהל המדגדג שפוטר מגיעה אל הולדן הביתה, ומאשימה אותו שהרס לבעלה למשפחתם את החיים.

החתול של וונדי כנראה הפסיק לבוא וקופסת הטונה מתמלאת נמלים מגעילות (וככה היא משאירה את זה על ריצפת חדר הכביסה?)

אופס, חקירות פנים רוצים את כל החומרים מהראיון שלהם עם ריצ'ארד ספק... הולדן מורה לגרג לא להביא את ההקלטה והם גם משקרים להם שהם מחקו אותה.
אבל וונדי מבינה שמשהו מסריח פה ומאזינה להקלטה כשהם הולכים לחקירה.
היא מספרת גם לשפרד (מנהל).
כולם (שוב) כועסים על הולדן, וונדי רוצה להתוודות על כל האמת בפני חקירות פנים, אבל בסוף מחליטים שבשביל להציל את הצוות מחקירה יותר גדולה שכנראה תחסל את הפרויקט, הם ישרפו את הקלטת.
אבל מסתבר שגרג הוא מלשן קטן, והוא דווקא הולך להסגיר את הקלטת.

לא יודעת, לדעתי כל העניין הזה מטופש ונופח מעבר לכל פרופורציה, ואני מתכוונת לאיך שביל, וונדי ושפרד מתייחסים לאיך שהולדן דיבר בראיון עם הרוצח. זה כאילו שהם לא מבינים שזו טכניקת דיבוב, ולפחות מוונדי וביל, שמבינים בפסיכולוגיה, אני מצפה להבין את זה, וגם לתמוך בזה - כי זה הוכיח את עצמו כעובד.
וגם מה הם כל כך רגישים לזה? מה זה קצת דיבור מלוכלך, כל מה שהם עוסקים בו זה מגעיל ומלוכלך הרבה יותר מזה.
ברור שלדבר בחוסר כבוד על הקורבנות זה נשמע מגעיל, אבל כל מי שמאזין לקלטת אמור להיות איש מקצוע שמבין שזה מניפולציה מכוונת, ולא מבטא את איך שהולדן באמת מרגיש. זה לא קלטת שנועדה לפרסום, אלא למחקר.

הדבר הבעייתי היחיד באמת זה שהם שיקרו למחלקת חקירות פנים.
ועכשיו הם באמת יהיו בצרות.

בצד של כל זה יש גם רוצח עכשווי חדש שאנס ורצח ילדה בת 12 והם חושבים שעלו על מי זה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הי קולד אופן קילר - התגעגענו אליך!
היום הוא יושב בבית במעיל שהכין וכובע ניילון, וכשהשעון ברקע מצלצל 9 (ספרתי) הוא קם, נראה כמכין את עצמו רגשית ומוודא שיש עליו הכל ויוצא. נראה די ברור שהלילה זה הלילה שלו.
שזה הגיוני פרק לפני סוף העונה.
זה מה שהיה שם? לא ממש קלטתי.
נוסעים לראיין את ריצ'ארד ספק (speck), רוצח מפורסם (מסתבר) שהולדן קצת "מעריץ" שלו מילדות.
ביל צוחק עליו שאולי הוא יתן לו חתימה, אבל נראה שהולדן שוקל את זה ברצינות כשהוא מגיב ב"זה יהיה לא ראוי, נכון?"
אני תהיתי אם אולי זה היה בדיחה של הולדן, אבל אם כן אז הוא עשה את זה באופן משכנע מאוד.
הולדן פוגש את דבי ומדבר איתה אבל לא מראים לנו את השיחה. אבל נראה שהוא סלח לה והם חוזרים.
קצת חבל לי שאנחנו לא שמענו שום דבר לגבי למה ואיך הם חוזרים להיות ביחד. גם בקטעים אחר כך שאנחנו רואים אותם ביחד זה לא עולה.
מה שהשתנה זה שהם בדירה שלו ולא בדירה שלה. זכור לי שתמיד בעבר הם היו בדירה שלה יחד.
אח"כ במשרד הוא מקבל את העיצה של ביל ומבקש מגרג להשמיט מהתמליל את הדברים הגסים שהוא אמר על הקורבנות. (אולי דבי יעצה לו בעניין הזה?)
בכל אופן וונדי קוראת את התמליל ובאמת לא מבינה בדיוק מה גרם לרצוח להתחיל לדבר. ממתי היא מסתפקת בתמליל ולא מאזינה להקלטה? אני הבנתי שבעיניה זה דווקא היה חשוב לשמוע.
נכון, גם לי נראה מוזר שהיא לא מקשיבה בעצמה לכל ההקלטות
בעקבות הדיון עליו הם ממציאים את הביטוי סיריאל קילר במקום סיקוונס קילר.
ידעתי שהרגע הזה יגיע
אישתו של המנהל המדגדג שפוטר מגיעה אל הולדן הביתה, ומאשימה אותו שהרס לבעלה למשפחתם את החיים.
זה כל כך מעצבן אותי כי זה באמת לא אשמת הולדן. אמרו למנהל הזה שזה לא לעניין, ביקשו ממנו להפסיק והוא סירב, אמרו לו שמנהלי המחוז בודקים את העניין והוא עדיין סירב. גם אם באמת לא היו לו שום כוונות של מעבר לכך וגם אם באמת לא היה לו בזה שום דבר מיני מבחינתו, הוא לא יכול פשוט להתעלם מאיך אחרים מרגישים מזה. היו הרבה יותר הוגנים איתו ממה שהיה צריך.
זה מעצבן כי קשה לי שלא לרחם על האישה הזאת באמת.
החתול של וונדי כנראה הפסיק לבוא וקופסת הטונה מתמלאת נמלים מגעילות (וככה היא משאירה את זה על ריצפת חדר הכביסה?)
אוקי אז החתול עזב או מת ממשהו.
אני מביא את מה שכתבת כאן על העניין הזה מקודם:
אני לא יודעת, אבל מרגיש לי שאתה מצפה ליותר מדי מהעניין הזה.
כלומר אני לא חושבת שזה סתם כי אין שום דבר סתם, אבל אני חושבת שהרבה דברים מהרקע שהסדרה נותנת לנו על הדמויות זה יותר בשביל להגיד דברים בקטע פסיכולוגי ולא שיתפתח מהם איזה אקשן או טוויסט. לא שאני יודעת מה אומרים לנו פה על וונדי, אבל אני לא מצפה שיקרה עם זה יותר מדי.
אני לא מצפה לשום דבר בעניין הזה. ההפך אני מרגיש כאילו זה פשוט הולך קו עלילה (בערך) שלא הולך הלאה וכביכול אמור לומר לנו משהו על הדמות שלה ובעצם לא אומר לנו. כלומר חוץ אולי מלומר לנו שהיא בודדה. אבל אישה יכולה להאכיל חתול ולהיות עם חיי חברה מלאים במקביל.
הראיון איתו מעניין, ביל הולך על הפרוטוקול, שכמובן לא מוציא ממנו כלום, אבל הולדן הולך שוב עם האינטואיציה שלו ומדבר איתו יותר בשפה שלו, וזה שוב עובד לו.
הוא טוב בזה. אולי כי הוא יותר מנסה ומצליח לחשוב כמו הרוצחים.
(אני חייבת לבדוק אח"כ מי השחקן של הרוצח, במיוחד הקול שלו נשמע לי כמו מישהו שכבר ראיתי).
אבל ביל מאוד לא אוהב את זה ואפילו מייעץ לו "לאבד" את הקלטת, שבה שומעים אותו מדבר על 8 הקורבנות בתור "eight ripe cunts" (שזה מה שגרם לרוצח להפתח אליו), כי זה מוציא אותו לא טוב והוא חושב שגם וונדי לא תאהב את זה.
אופס, חקירות פנים רוצים את כל החומרים מהראיון שלהם עם ריצ'ארד ספק... הולדן מורה לגרג לא להביא את ההקלטה והם גם משקרים להם שהם מחקו אותה.
אבל וונדי מבינה שמשהו מסריח פה ומאזינה להקלטה כשהם הולכים לחקירה.
היא מספרת גם לשפרד (מנהל).
כולם (שוב) כועסים על הולדן, וונדי רוצה להתוודות על כל האמת בפני חקירות פנים, אבל בסוף מחליטים שבשביל להציל את הצוות מחקירה יותר גדולה שכנראה תחסל את הפרויקט, הם ישרפו את הקלטת.
אבל מסתבר שגרג הוא מלשן קטן, והוא דווקא הולך להסגיר את הקלטת.
לא יודעת, לדעתי כל העניין הזה מטופש ונופח מעבר לכל פרופורציה, ואני מתכוונת לאיך שביל, וונדי ושפרד מתייחסים לאיך שהולדן דיבר בראיון עם הרוצח. זה כאילו שהם לא מבינים שזו טכניקת דיבוב, ולפחות מוונדי וביל, שמבינים בפסיכולוגיה, אני מצפה להבין את זה, וגם לתמוך בזה - כי זה הוכיח את עצמו כעובד.
וגם מה הם כל כך רגישים לזה? מה זה קצת דיבור מלוכלך, כל מה שהם עוסקים בו זה מגעיל ומלוכלך הרבה יותר מזה.
ברור שלדבר בחוסר כבוד על הקורבנות זה נשמע מגעיל, אבל כל מי שמאזין לקלטת אמור להיות איש מקצוע שמבין שזה מניפולציה מכוונת, ולא מבטא את איך שהולדן באמת מרגיש. זה לא קלטת שנועדה לפרסום, אלא למחקר.

הדבר הבעייתי היחיד באמת זה שהם שיקרו למחלקת חקירות פנים.
ועכשיו הם באמת יהיו בצרות.
אני בעיקרון מסכים איתך. זה מעצבן שוונדי כל כך נוקשה. אנחנו רואים שוב ושוב שהשאלון היבש לא מקדם לשום מקום והם משיגים דברים רק כשהם מאלתרים. אני כן חושב שהולדן אולי הגזים, אבל מה שיותר מעצבן אותי בעניין זה שהוא ביקש מגרג לשנות את הטרנסקריפט של השיחה. מילא אם הוא מרגיש שהוא באמת טעה והוא מתחרט על זה, אבל אחר כך הוא מגן על מה שהוא עשה. אז הוא סתם סיבך את גרג.
גם גרג די אדיוט. קודם כל כי הוא שיקר לועדה ההיא בעוד עד לנקודה הזאת הם פשוט השמיטו מידע. אבל אז אחרי שהם כבר מחליטים לקבור את כל העניין אז הוא מחליט על דעת עצמו לשלוח את הקלטת הזאת. אם הוא הרגיש ככה אז הוא היה צריך להגיד מול כולם שהוא לא מוכן לקבור את זה.

אבל תכלס הבעיה העיקרית שלי היא שכל העניין הפוליטי מנהלי הזה לא מעניין אותי. זה כאילו סתם סיבוך שנמצא בצד העלילה ומרגיש כאילו הופך להיות מרכזי. וזה היה נחסך אם הולדן לא היה אומר לגרג להוריד את זה מהטרנסריפקט.
בצד של כל זה יש גם רוצח עכשווי חדש שאנס ורצח ילדה בת 12 והם חושבים שעלו על מי זה.
מרגיש שזה פתור כבר נורא מהר. אני תוהה אם בכלל יתייחסו לזה עוד. נראה לי שזה היה שם כדי לתת להולדן להתפאר שהם פתרו רצח במהירות.

למעלה