💪💪😪

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
במקום שבאירן ימרדו, מורדים חיילי צה"ל

עשרות לוחמים ומפקדים מגדוד צבר של חטיבת גבעתי הפקירו היום (חמישי) את נשקיהם ויצאו לנפקדות מבסיס שדה תימן. על פי הידוע, יותר מ־100 לוחמים ומפקדים כבר השלימו את הצעד ועזבו את הבסיס כשהם נושאים עמם את תיקיהם האישיים בלבד כך פורסם לראשונה בישראל היום.

ההחלטה התקבלה לאחר שמפקד הגדוד שבר לעיני הלוחמים את ה”פוגים”, לוחות העשויים ממתכת ועליהם מופיעות הסיסמאות המוראליות של המחלקות והפלוגות בגדוד.
בעקבות המעשה החליטו הלוחמים והמפקדים לעזוב את שדה תימן. הם הותירו בבסיס את הציוד האישי ואת כלי הנשק שהיו ברשותם, לקחו את התיקים האישיים ונסעו בחזרה לבתיהם.

על פי הדיווח, לא מדובר בהחלטה של מספר מצומצם של חיילים, אלא במהלך שבו השתתפו יותר מ־100 לוחמים ומפקדים מגדוד צבר.
מרד בצה"ל: https://share.google/I7qn5O76HZGKMEn4K

lemner40

Well-known member
במקום שכל חיילי צהל יודיעו שהם לא משרתים עד שכולם משרתים
או כולם או אף אחד
הם מתעסקים בשטויות

Harrington

Well-known member
מנהל
או כולם או אף אחד
הם מתעסקים בשטויות
זאת פנטזיה שלך ש"כל חיילי צה"ל" יודיעו כך (ומבחינתך לא רק פנטזיה, אלא משהו שהצהרת עליו בעבר כדבר שקיים כבר אם אינני טועה). בפועל זה לא קיים. כמו תמיד, יש את עולם המציאות ויש את עולם הרל"ב/שמאל הקיצוני.

לגופו של ענין, "שטויות" זה בעיני המתבונן. לא ברור מה בדיוק היה שם והגרסאות סותרות. החיילים טוענים שהשלטים שנהרסו היו שלטי מורל והמפקדים טוענים שהם היו שלטים פסולים שקשורים לזובורים של חיילים ותיקים בצעירים. בהיעדר מידע מה הגרסה הנכונה, קשה עד בלתי אפשרי לגבש עמדה או לשפוט ברצינות. בכל אופן זולת אמירה כללית שאפשר להשמיע (למי שדוגל בכך) שיש דברים שבכל מקרה אסור לעשות, כמו לעזוב בסיס בניגוד להוראות ו/או השתתפות במרד יחידתי.

ריקי זו אני

Well-known member
אני מבקשת להאיר פה את עינהם של מי שמקבל כל אינפורמציה כאורים ותומים...
חייבת להתחיל באי הבנת המהלך של הלוחמים הכי יקרים לנו... ואי קבלת המעשה שנעשה מכל סיבה.
ואחרי אני אומרת שסוג כזה של מרד לוחמים, שהם הם מלח הארץ הזאת... הם הם הצוף ממנו יש לנו את מגש הכסף...
והם הם שהתנדבו לשאת על גבם את ההגנה על העם והארץ... הגיעו לשפל ותחושה, שהגיעו מבחינתם מים עד נפש...
כדי שמים יגיעו עד נפש... צריך להבין שהיה פה איזה שהוא תהליך... שהתחיל בכעס... ר"ל תהליך ותהליכים לוקחים זמן. לא עצבים של רגע... ודאי שלא יתכן לגבי עשרות לוחמים כולם קשוחים... כולם יודעים לעמוד מול אתגרים קשים מאןד, פיזיים ונפשיים כאחד.
אני מזהה פה כשלון פיקודי קשה. מפקד פלוגה שלאנתן דעתו על מה חשים לוחמיו..., מג"ד מנותק מסביבתו ואני שואלת רק שאלה אחת...
מי ילך אחרי מפקדים כאלה???
מי יתן בהם אמון לקראת המשימה הבאה???

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
או כולם או אף אחד
הם מתעסקים בשטויות
יפה מסכימה איתך!
חייבת להתחיל באי הבנת המהלך של הלוחמים הכי יקרים לנו... ואי קבלת המעשה שנעשה מכל סיבה.
ואחרי אני אומרת שסוג כזה של מרד לוחמים, שהם הם מלח הארץ הזאת... הם הם הצוף ממנו יש לנו את מגש הכסף...
והם הם שהתנדבו לשאת על גבם את ההגנה על העם והארץ... הגיעו לשפל ותחושה, שהגיעו מבחינתם מים עד נפש...
כדי שמים יגיעו עד נפש... צריך להבין שהיה פה איזה שהוא תהליך... שהתחיל בכעס... ר"ל תהליך ותהליכים לוקחים זמן. לא עצבים של רגע... ודאי שלא יתכן לגבי עשרות לוחמים כולם קשוחים... כולם יודעים לעמוד מול אתגרים קשים מאןד, פיזיים ונפשיים כאחד.
אני מזהה פה כשלון פיקודי קשה. מפקד פלוגה שלאנתן דעתו על מה חשים לוחמיו..., מג"ד מנותק מסביבתו ואני שואלת רק שאלה אחת...
צה"ל תומך במפקד.

משתפרת1

Well-known member
מסכימה לגמרי.
המפקדים כאן צריכים להחקר כיצד הביאו את הפיקודים שלהם למצב של תיסכול וזעם קיצוניים. לא מדובר בכאלה שמחפשים להשתמט, מדובר בכאלה שלחמו חודשים ארוכים ולא העלו על דעתם להניח את הנשק והציוד וללכת הביתה.
אם כבר מדברים על מפקדים וחפ"שים- אתמול באיזה תשדיר שמעתי מישהו שאמר שבשטח בלבנון ההצלחות של גבעתי היו בזכות החפ"שים ולא בזכות אותם מפקדים. אין לי דרך לבדוק ואינני יכולה לקרוא תחקירים של הקרבות השונים, כך שאינני יודעת עד כמה האמירה הזו נאמנה לאמת.

למעלה