👨‍🎓שאלה טובה👩‍🎓

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה אנחנו בתור אנשים, כדי להרגיש יותר טוב עם עצמנו, צריכים להאמין באלוהים?"

Harrington

Well-known member
מנהל
למה אנחנו בתור אנשים, כדי להרגיש יותר טוב עם עצמנו, צריכים להאמין באלוהים?"
גם לי זה לא נראה משפט נכון. אמנם אני מאמין באלוקים, כך שפחות מכיר, לפחות היום, את ההרגשה של אדם שלא מאמין, אבל מעולם לא שמעתי שאדם שאינו מאמן מרגיש פחות טוב עם עצמו. למעשה רוב האתאיסטים שפגשתי, מעבר לרגשות הרגילים שלהם, החזיקו גם ברגש השמחה לאיד והגאווה שעושים טוב, בתחושתם שאני מפגר שאני מאמין ולא יודע על מה אני מדבר ורק הם מבינים את זה.

מה שכן נכון זה שאמונה באלוקים יכולה לעתים לשפר את הרגשתו של אדם. כך למשל בהתמודדות עם מקרי מוות, בוודאי טרגיים וכיו"ב. שם האמונה באלוקים או למשל בחיי העולם הבא, יכולה להקל על האדם להתמודד עם האירועים. אבל זה רגש ספציפי או נכון יותר, רגשות במקרים ספציפיים. זה לא הרגשה כללית טובה או טובה יותר כמו שמציעה שאלת הדיון.

משתפרת1

Well-known member
גם לי זה לא נראה משפט נכון. אמנם אני מאמין באלוקים, כך שפחות מכיר, לפחות היום, את ההרגשה של אדם שלא מאמין, אבל מעולם לא שמעתי שאדם שאינו מאמן מרגיש פחות טוב עם עצמו. למעשה רוב האתאיסטים שפגשתי, מעבר לרגשות הרגילים שלהם, החזיקו גם ברגש השמחה לאיד והגאווה שעושים טוב, בתחושתם שאני מפגר שאני מאמין ולא יודע על מה אני מדבר ורק הם מבינים את זה.

מה שכן נכון זה שאמונה באלוקים יכולה לעתים לשפר את הרגשתו של אדם. כך למשל בהתמודדות עם מקרי מוות, בוודאי טרגיים וכיו"ב. שם האמונה באלוקים או למשל בחיי העולם הבא, יכולה להקל על האדם להתמודד עם האירועים. אבל זה רגש ספציפי או נכון יותר, רגשות במקרים ספציפיים. זה לא הרגשה כללית טובה או טובה יותר כמו שמציעה שאלת הדיון.
מצטרפת לדבריך: למי שמאמין יש כלים נוספים להתמודדות עם מצבים. הזכרת מקרי מוות? לדתי או לחרדי זה כואב כמו לכל אדם אחר. אך יש לו מה לעשות. החילוני יהיה תקוע עם האבל ואין לו מה לעשות. הדתי יערוך טקסים, יגיד קדיש, יתפלל לעילוי נשמת הנפטר, יקרא תהילים. זה עוזר בהתמודדות עם האבל ובעיבוד האובדן. בנוסף, הדתיים ברובם הם חלק מקהילה ומבית כנסת, הקהילה תומכת. לכל חילוני יש את קבוצת חבריו ושכניו, אך רק למעטים (בקיבוצים ובמושבים, למשל) יש קהילה שתתגייס למענו במצב משבר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מצטרפת לדבריך: למי שמאמין יש כלים נוספים להתמודדות עם מצבים. הזכרת מקרי מוות? לדתי או לחרדי זה כואב כמו לכל אדם אחר. אך יש לו מה לעשות. החילוני יהיה תקוע עם האבל ואין לו מה לעשות. הדתי יערוך טקסים, יגיד קדיש, יתפלל לעילוי נשמת הנפטר, יקרא תהילים. זה עוזר בהתמודדות עם האבל ובעיבוד האובדן. בנוסף, הדתיים ברובם הם חלק מקהילה ומבית כנסת, הקהילה תומכת. לכל חילוני יש את קבוצת חבריו ושכניו, אך רק למעטים (בקיבוצים ובמושבים, למשל) יש קהילה שתתגייס למענו במצב משבר.
בדיוק.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן, כל זה בהיבט ה'פיזי-טכני', בנוסף להיבט הרוחני-אמונתי שדיברתי בעיקר עליו.

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק הפוך
בני אדם קטנים , חלשים שקל להרוג אותם או לפגוע בהם.
אז הם ממציאים אבא גדול ודימיוני חזק שיכול להגן עליהם
נניח שכל זה נכון (וזה לא). למה זה הופך את המאמינים ל"בני אדם קטנים"? במה היהודי המאמין "קטן" יותר ממך, היהודי (האמנם?) שכביכול לא מאמין (האמנם?)? אינני רואה כל הבדל ברמת הגדולה או הקטנות ביניכם. אחד מאמין בא', אחר מאמין בב'*. זה בסדר גמור ולא הופך את האחד גדול או קטן יותר מחברו. זה בס"ה הופך אותם לשני יהודים בעלי השקפת עולם שונה בענין מסוים. הא ותו לא.

* כאשר ב' יכול להיות אמונה שאמונת האחר שגויה למשל.

נניח שכל זה נכון (וזה לא). למה זה הופך את המאמינים ל"בני אדם קטנים"? במה היהודי המאמין "קטן" יותר ממך, היהודי (האמנם?) שכביכול לא מאמין (האמנם?)? אינני רואה כל הבדל ברמת הגדולה או הקטנות ביניכם. אחד מאמין בא', אחר מאמין בב'*. זה בסדר גמור ולא הופך את האחד גדול או קטן יותר מחברו. זה בס"ה הופך אותם לשני יהודים בעלי השקפת עולם שונה בענין מסוים. הא ותו לא.

בדיוק כפי שמתייחסים לילד עם דמיון עשיר ולא לוקחים אותו ברצינות.

סתם להשכלה כללית, נסיונות להקטין אחרים ברוב המוחלט של המקרים עלול להוביל לכך שהאדם שמבקש לעשות זאת, יוצא קטן. כך גם בדברייך.
סתם להשכלה כללית, יש כאן ציון עובדה, קח את זה לאן שאתה רוצה, מרגיש קטן, זאת בעיה שלך ולא שלי :)
אתה מוזמן לעשות בדק בית בכדי שתרגיש טוב יותר ולא תרגיש רע עם עצמך.

Harrington

Well-known member
מנהל
סתם להשכלה כללית, יש כאן ציון עובדה, קח את זה לאן שאתה רוצה, מרגיש קטן, זאת בעיה שלך ולא שלי :)
אתה מוזמן לעשות בדק בית בכדי שתרגיש טוב יותר ולא תרגיש רע עם עצמך.
ממליץ בחום לחזור ללמוד מושכלות ראשונים ולהתעמק בהגדרת המושג "עובדה". אין בדברייך למעלה שום "עובדה" משום סוג שהוא. יש שם פרשנות אישית שלך למצבים/אנשים אחרים (שאת לא יודעת עליהם יותר מדי, כפי שעולה מרוב דברייך בנושא, אבל זה ענין אחר). פרשנות אולי לגיטימית, כל דעה היא כזאת, אבל "עובדה" זה משהו אחר לחלוטין.

לגבי הזמנותייך תצטרכי לסלוח לי, אבל לא רואה את עצמי מקבל אותן כל עוד את מתעקשת להפגין בורות ומגמתיות שלא מאפשרות דיון ענייני, עמך הסליחה. אני אגב מרגיש מצוין עם עצמי, תודה שהתעניינת.

מיצינו.

ממליץ בחום לחזור ללמוד מושכלות ראשונים ולהתעמק בהגדרת המושג "עובדה". אין בדברייך למעלה שום "עובדה" משום סוג שהוא. יש שם פרשנות אישית שלך למצבים/אנשים אחרים (שאת לא יודעת עליהם יותר מדי, כפי שעולה מרוב דברייך בנושא, אבל זה ענין אחר). פרשנות אולי לגיטימית, כל דעה היא כזאת, אבל "עובדה" זה משהו אחר לחלוטין.
אמר ונשאר בחיים, מי שלא למד לימודי ליבה בחייו |אקדמאי|
לגבי הזמנותייך תצטרכי לסלוח לי, אבל לא רואה את עצמי מקבל אותן כל עוד את מתעקשת להפגין בורות ומגמתיות שלא מאפשרות דיון ענייני, עמך הסליחה. אני אגב מרגיש מצוין עם עצמי, תודה שהתעניינת.
ברור שתרגיש מצוין, כפי שנאמר רבות בפורומים, אם אין שכל, אין דאגות!
בהחלט, אין מה לנהל דיון עם מי ששכלו נשאר כשל ילד בגן,
האם כבר זכית ל-|שי| מפיית השיניים? ;)

Harrington

Well-known member
מנהל
אמר ונשאר בחיים, מי שלא למד לימודי ליבה בחייו |אקדמאי|
אשרייך על 'ידיעותייך'. אילו הייתי הנושא בדרך כלשהי, אולי הייתי טורח להגיב. אבל תכל'ס זולת גיחוך עצוב על הרמה אין לי כל כך מה בנסיבות הענין.

ברור שתרגיש מצוין, כפי שנאמר רבות בפורומים, אם אין שכל, אין דאגות!
מצוין. שמח בשבילך.
בהחלט, אין מה לנהל דיון עם מי ששכלו נשאר כשל ילד בגן,
נו שוין. אין לי את הכלים להכריח אנשים להעלות את רמתם. הרבה הצלחה והנאה בהמשך נסיונותייך להצחיק את עצמך.

מיצינו.

lemner40

Well-known member

היהודים המאמינים גרועים וטיפשים ממוסלמים או נוצרים מאמינים, בגלל ההיסטוריה.
איפה היה אלוהים בשואה ? כשרצחו את רוב היהודים
איפה היה אלוהים כשגירשו 10 שבטים, אם אלוהים היה אוהב את בני ישראל הוא לא היה נותן להעלים את רוב עמו, עד היום 10 שבטים נעלמו.
איפה אלוהים בחורבן בית ראשון ?
ובחורבן בית שני כשרצחו חצי מהיהודים ואת החצי השני גירשו.
ובאינקויזיציה ובפרעות בכל ההיסטוריה.
אלוהים מעולם לא עזר או הציל יהודים. הפוך.
לפני 2000 שנה כשהאיסלם עוד לא היה קיים וגם לא הנצרות , היהודים היו עם עם מדינה חשובה, היום היהודים הם פרומיל מאוכלוסיית העולם.
יהודים דתיים הם בורים וטיפשים.

Harrington

Well-known member
מנהל
איפה היה אלוהים כשגירשו 10 שבטים, אם אלוהים היה אוהב את בני ישראל הוא לא היה נותן להעלים את רוב עמו, עד היום 10 שבטים נעלמו.
לפני 2000 שנה כשהאיסלם עוד לא היה קיים וגם לא הנצרות , היהודים היו עם עם מדינה חשובה, היום היהודים הם פרומיל מאוכלוסיית העולם.
אוקיי, אז הסברת את דעתך בפירוט והעלית את המניפסט שלך. מה בין זה לשאלתי או היכן תשובתך עליה, כי במניפסט הזה היא לא מופיעה?

לגופם של דבריך, אשמח ואתייצב לדיון ענייני עם כל מי שמסוגל לנהל כזה בגובה העיניים. אולם כאבי צוואר מונעים זאת לצערי אם עלי להסתכל מלמטה למעלה על אנשים גדולים, חכמים, נבונים, ויפים ממני. כך שעמך נראה שלא אוכל לצערי לקיים דיון כזה. כמובן שאם וכאשר תחשוק נפשך בכל זאת, תוכל תמיד להתייצב ולעדכן, אבל גג האולימפוס גבוה מדי עבורי מכדי להסתכל עליו במהלך כל הדיון, עמך הסליחה.

לא חושבת ש"היהודים המאמינים גרועים וטיפשים ממוסלמים או נוצרים מאמינים", כולם מאמינים בייצור דמיוני ומנהלים מלחמות "בשמו" (n)

למעלה