🐲 כישור הזמן🐍

Lhuna3

Well-known member
מה זה שלג הדם?
ואז חזרנו להווה וכולם כזה "מאט! מאט!" ומוריין "טוב, ביי!!".
:-D חחחחח
מין!!!!!!!!!!!!! מין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(אוקיי זה נראה רע).
אוקיי אז אני מבינה שאנחנו אוהבים את מין.
אבל תסבירי לי למה היא לא סיפרה למורין שהיא יודעת שרנד הוא הדרקון, ורק אמרה את זה לרנד אחר כך. כאילו בהתחלה היא רק ראתה אותו תחזיק תינוק, ורק כשהוא בא אח"כ היא ראתה שהוא הדרקון?
ואז יש לנו דרמת תיכון סביב אגווין, רנד ופרין. שזה הקטע שהכי פחות אהבתי בפרק.
גם אני, מה אתם עסוקים בשטויות האלה עכשיו.
כול מה שחשבתי עליו בסצנות של לאן ונאיניב שמוריין מרגישה את זה דרך הקשר שלהם.
אויש :-D אבל אולי היא נהניית מזה דרכו כי היא גם בעניין של נשים.
או שהיא יכולה איך שהוא להגן על עצמה שהיא התחילה להרגיש שהעניינים "מתחממים"?
אם את לא יודעת להגיד לנו אז מי אנחנו שנשיב חחחח אבל תכלס אנחנו יודעים שהיא יכולה "למסך" את הקשר הטלפאתי/רגשי שלהם מתי שהיא רוצה.
ואז רנד ואגווין הולכים ומשלימים והוא כזה " את צריכה ללכת להיות אאס סדאי ואני אהיה העוצר שלך" ואני כזה "פור גאד סייק שמישהו יקרא לאמבולנס כי אני הולכת להתעלף!" זה היה יותר טוב מאיך שזה היה בספר באלף רמות.
למה, איך זה היה בספר?
לטובת הכיתה, ההר שמול טאר וולון נקרא "הר הדרקון" והיה לי נורא קשה לשמור את זה בפנים כול הזמן הזה|מובך|. בנבואה שמוריין שמעה שהיא הייתה צעירה יותר הדרקון החדש נולד על מורדות הר הדרקון, ויש לנו רק אחד שמתאים באופן מושלם לזה.
אוקיי.
נאיניב, פרין ואגווין נפגשים ומחליטים ללכת לעין העולם ואז לאן מגיע ואומר להם שמוריין מיסכה את הקשר והם מבינים שרנד הדרקון. כאילו דא?! מי זה עוד יכול להיות:-P:.
רק הגבר הלבן ויפה העיניים, ברור.
רנד דופק על הדלת וכזה "אני הדרקון! הפתעה!" והוא מוריין נכנסים למייצרים ואני צריכה לחכות שבוע שלם כדי לראות מה באמת הולך לקרות בעין העולם.
התכוונת שאנחנו צריכים לחכות שבוע. את כבר יודעת לא? או שמרגיש לך שכבר יש סטיה משמעותית מהספר אז אולי לא?
אה, ופדן פיין(הרוכל מהפרק הראשון) גם הצליח איך שהוא להגיע לפאל דארה, אז יהיה מעניין.
אני לא זוכרת אותו מהפרק הראשון, הוא עשה משהו משמעותי שם? זה זה שמאט עשה איתו איזה עסקה מפוקפקת (נדמה לי מכר לו תכשיט/משהו שהוא גנב בשביל כסף להימורים שלו?)

רוח שלוחשת לכל אחד את הפחד הגדול שלו
למה זה מרגיש לי כמו מוטיב מאוד מוכר? באיזה סדרה/סרט עוד היה דבר כזה?
הא מעניין הרוח אמרה לפרין שהוא הרג את אשתו בכוונה כי הוא מאוהב במישהי אחרת, הוא מאוהב באגווין?:-0 ווי.
אני הייתי די בטוחה שכבר בפרק הראשון רמזו לנו על זה, בקטע שאישתו בכוונה לא הלכה ל"מסיבה" שעשו לכבוד ההצלחה של אגווין בטקס החניכה שלה, והוא הלך אליה וראו שהיא ממורמרת כזה. והיתה עוד סצינה שבה זה נרמז לדעתי ואני כבר לא זוכרת.
מוריין מודיעה להם שמחר הם הולכים לעין העולם ומי שהוא לא הדרקון ימות.
למה הם כולם מתנהגים כאילו רק עכשיו הם שומעים את זה? היא לא אמרה להם את זה כבר לפני שהם נכנסו לפורטל? הייתי בטוחה שכן.
אין דרך מהירה יותר לליבה של אישה מלהיות חמוד ומשפחתי, במיוחד עם ילדים:-P: זה נשמע צינית אבל אני רצינית לגמרי הוא היה כזה חמוד איתם|מאוהב|
כל כך קל לקנות אותך :-D
לאן בחדרו מוריד בגדים. הו יס פליז דאממ איזה גוף|מאוהב|
גוף מאוד חטוב באמת.
(למרות שאני לא נמשכת אליו. אבל עדיין נעים למראה.)
היא גם הייתה ג'ינג'ית, זה אומר שהוא באמת מגזע הג'ינג'ים הזה?
יש בזה ספק?
והם הולכים לעין העולם דרך יער של עצים נבולים:-0
עם גולגלות אדם בגזעים שלהם!
חוץ מהקצת משולש עם פרין שבאמת לא מעניין אני אוהבת את כל ענייני הרומנטיקה.
הפתעת אותנו! 😜😄

dilia snake

Well-known member
חוץ מהקצת משולש עם פרין שבאמת לא מעניין אני אוהבת את כל ענייני הרומנטיקה.
אני מאוד בעד לאן ונאיניב וגם היחסים של רנד ואגווין בסדר, אבל הקטע עם המשולש הזה לרגע. מה אנחנו בסדרה של ה-CW? דרמת תיכון? זה היה מיותר.
מה זה שלג הדם?
ככה הקרב הזה נקרא בספרים.
אבל תסבירי לי למה היא לא סיפרה למורין שהיא יודעת שרנד הוא הדרקון, ורק אמרה את זה לרנד אחר כך. כאילו בהתחלה היא רק ראתה אותו תחזיק תינוק, ורק כשהוא בא אח"כ היא ראתה שהוא הדרקון?
אין לי מושג 8-* אבל לפעמים החזיונות שלה משתנים, לפעמים היא יודעת מה משהו אומר ולפעמים זה לא ברור לה.
גם אני, מה אתם עסוקים בשטויות האלה עכשיו.
כולם הולכים למות, אין לכם דברים יותר חשובים לריב עליהם?
למה, איך זה היה בספר?
זה היה בשלב טיפה יותר מאוחר בספר, והרבה פחות רומנטי.
כמובן.
התכוונת שאנחנו צריכים לחכות שבוע. את כבר יודעת לא? או שמרגיש לך שכבר יש סטיה משמעותית מהספר אז אולי לא?
יש סטייה, בספר כול החמישה הולכים ורנד מגלה בסוף ממש שהוא יכול לתעל וגם אחרי זה יש לנו עוד ספר שלם או שניים(לא זוכרת) שהוא מתכחש ומתבכיין שהוא לא רוצה להיות הדרקון.
זה זה שמאט עשה איתו איזה עסקה מפוקפקת (נדמה לי מכר לו תכשיט/משהו שהוא גנב בשביל כסף להימורים שלו?)
(y)
כבר תשע עמודים8-*.

didalf

Well-known member
אויש :-D אבל אולי היא נהניית מזה דרכו כי היא גם בעניין של נשים.
חחחחחחחחחחחחחחחח:-D:-D

ממ היה בנוקמים אולטרון שוונדה כישפה כל אחד לחזיון למה שמפחיד אותו.

אני הייתי די בטוחה שכבר בפרק הראשון רמזו לנו על זה, בקטע שאישתו בכוונה לא הלכה ל"מסיבה" שעשו לכבוד ההצלחה של אגווין בטקס החניכה שלה, והוא הלך אליה וראו שהיא ממורמרת כזה. והיתה עוד סצינה שבה זה נרמז לדעתי ואני כבר לא זוכרת.
וואלה, לא זוכרת.

למה הם כולם מתנהגים כאילו רק עכשיו הם שומעים את זה? היא לא אמרה להם את זה כבר לפני שהם נכנסו לפורטל? הייתי בטוחה שכן.
נראה לי שלא, לא בפירוש לפחות היא די הלכה סביב זה.

ווי לא שמתי לב8-*
כל כך קל לקנות אותך :-D
גבר חתיך, קשוח למראה שממעט במילים ואחרי כמה זמן רואים את הצד הרך שלו? כן זה הטייפ שלי:-D|מאוהב|
הפתעת אותנו! 😜😄
חחח כמו שאחותי אומרת "לפחות אני עקבית".

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מילים ודברים כאלו
אה, ופדן פיין(הרוכל מהפרק הראשון) גם הצליח איך שהוא להגיע לפאל דארה, אז יהיה מעניין.
מעניין שנינייב אומרת שהוא נהרג בהתקפה של הטרוליקים בפרק 1.
ואני נזכרתי שבפרק ההוא היה מאוד מוזר שהוא מתנהג נורא בנונשלנטיות בזמן התקפת הטרוליקים, כאילו אין לו ממה לפחד.
נראה לי שגם ראינו אותו בתוך הways. ואז הוא מופיע בשער ההוא.
רנד דופק על הדלת וכזה "אני הדרקון! הפתעה!" והוא מוריין נכנסים למייצרים ואני צריכה לחכות שבוע שלם כדי לראות מה באמת הולך לקרות בעין העולם.
קצת חבל לי שרנד הוא באמת הדרקון כי זה היה הדבר הכי צפוי מההתחלה של הסדרה. לא משנה כמה עסקו באחרים ויכולות שלהם, היה ברור שהוא הגיבור של הסיפור.
גם קיוויתי שזה מצב שבו כולם יחד הדרקון.
ומסתבר שברגע שהוא מקבל את זה שהוא הדרקון הוא הרבה יותר טוב בירי בחץ וקשת.
שלג הדם! טיגריין! אלוהים זה היה כזה מגניב לראות אותה נלחמת.
טיגריין זאת האמא של רנד? היא באמת נלחמה מדהים.
רגע אז היא מהעם הזה עם השיער הג'ינג'י שדיברנו עליהם בעבר? (זה שאחד מהם היה בכלוב בעיירה שרנד ומאט עברו בדרך?)
ואז חזרנו להווה וכולם כזה "מאט! מאט!" ומוריין "טוב, ביי!!".
קשה שלא לחשוב האם העלילה השתנתה בעקבות מה שקרה עם השחקן ששיחק אותו.
חשבתי שנהיה יותר זמן בדרכים, אבל זה היה אולי עשר דקות. כולם הולכים ומנסים לצחוק ולהקליל את האווירה, לאן מוצא זמן לפלרטט עם נאיניב, הגיוני בסה"כ.
כן, הפרק נקרא the dark along the ways אז הנחתי שהרבה יותר ממנו יהיה שם.
ומה הקטע עם הדבר המוזר הזה של הרוח שגורמת להם לשמוע קולות?
ובכלל מה הקטע עם מה שהאויגר אומר על זה שפעם זה היה מקום יפה עם דשא ועצים ועכשיו זה שחור כזה.
ואהבתי שהוא אומר משהו על ליפול לבור ללא תחתית או משהו גרוע יותר, ואז אחד האחרים "מה יותר גרוע מליפול לבור ללא תחתית?" והאויגר רוצה להתחיל למנות דברים.
לויאל נעלם בלי שום הסבר8-* נגמר הכסף לאיפור?
אוי נכון, לא ראו אותו בהמשך
מין!!!!!!!!!!!!! מין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(אוקיי זה נראה רע).
זאת הנביאה הברמנית הזאת?
מעניין שמה שהיא ראתה על רנד זה שהוא מחזיק תינוק. מה זה אמור להיות?
וחבל שמאט לא שם איתם כי מעניין מה היא הייתה רואה עליו.
ואז יש לנו דרמת תיכון סביב אגווין, רנד ופרין. שזה הקטע שהכי פחות אהבתי בפרק. ונאיניב יצאה קצת כלבה, שלא נדבר על העקשנות למטרת עקשנות שלה. ורנד מצליח לכנות את אגווין סנובית בלי לקרוא לה ככה במפורש.
כן, זאת דרמה תיכונית כזאת. לא אהבתי לגלות שכנראה לפרין גם היה עניין באגוויין. יותר מעניין שרנד האשים את אגוויין שהיא לא מעריכה את מאט.
ואז רנד ואגווין הולכים ומשלימים והוא כזה " את צריכה ללכת להיות אאס סדאי ואני אהיה העוצר שלך" ואני כזה "פור גאד סייק שמישהו יקרא לאמבולנס כי אני הולכת להתעלף!" זה היה יותר טוב מאיך שזה היה בספר באלף רמות.
זה נשמע כמו תיאור של משחק תפקידים מיני כזה.
ואז אנחנו רואים מה קרה בלילה שהטרולוקים התקיפו איתו ועם טאם. אין פלא שהבחור היה עצבני על מוריין בפרק 2, גם אני הייתי עצבנית אם הייתי חייבת לעזוב אחרי שאבא שלי היה מתוודה שהוא לא באמת אבא שלי.
אני כנראה פיספסתי שם משהו כי לא קלטתי שטאם התוודה שהוא לא אבא שלו.
ואז הוא נזכר בכול הפעמים שהוא תיעל. הוא תיעל בפרק 3 עם הדלת כצפוי ואז פעמיים(?) בדרכים. אוקיי.
קצת מוזר שהוא נזכר שהוא בעצם תיעל.
ולמה הוא לא נעשה משוגע?
ואז הוא הולך לדבר עם מין שוב פעם והיא מאשרת לו שהוא הדרקון, כאילו שזה לא היה צפוי מקילומטרים.
דווקא לא קלטתי שהיא מאשרת לו את זה
רגע, מין ראתה בתור ילדה את טאם ובייבי רנד בטאר וולון (הקרב ההוא "קרב החומות הבוהקות",ו"שלג הדם" היו מחוץ לטאר וולון) ואז היא גדלה והלכה לגור בפאל דארה? או שמישהו הלך והחביא אותה שם? בספר היא גרה באחת הערים שהם עוברים בדרך לטאר וולון, עוד לפני שהם נפרדים בשאדאר לוגות'.
היא אמרה שהיא ראתה אותם באמת? אני חשבתי שפשוט יש לה חזיונות.
לאן הולך לבקר את המשפחה שלו הוו איזה חמוד. נאיניב עוקבת אחריו ורואה אותו חמוד ומשפחתי. אין דרך מהירה יותר לליבה של אישה מלהיות חמוד ומשפחתי, במיוחד עם ילדים:-P: זה נשמע צינית אבל אני רצינית לגמרי הוא היה כזה חמוד איתם|מאוהב| וגם נאיניב חושבת שזה חמוד. חחח ואז היא מסתובבת ללכת והוא צץ שם ומזמין אותה לשבת איתם, האו אדורבל. ואז הם חוזרים ונפרדים ובוהים אחד בשני שעה יאללה תתנשקו כבר אבל בסוף הוא הולך לחדר. מייבש מאץ'. אבל לשמחתי העניין לא נגמר כי לא קפצנו לבוקר אלא ללאן בחדרו מוריד בגדים. הו יס פליז דאממ איזה גוף|מאוהב| ואז ניאניב השובבה נכנסת, וכבר אין לאף אחד ספק למה. והם מתנשקים יאייי|מאוהב| אולי עכשיו היא תרגע קצת. אח"כ היא באה ללכת (לא יפה תשארי איתו) והוא רוצה שהיא תשאר ומספר לה שהוא יורש העצר של ממלכה שהושמדה. ומבקש ממנה להשאר יאי חמודים.
כן כן, כל בחור הוא פתאום "יורש עצר של ממלכה שהושמדה ברגע שהבחורה מנסה לעזוב את המיטה.
ל
איזה לילה של אקשן רק פרין ומוריין בודדים. מוריין לפחות נהנתה קצת קודם עם המלכה מה עם פרין המסכן?
פרין צריך למצוא לעצמו איזו זאבה. או אולי צוענייה.
*זה מזכיר לי שמסתבר שחלק מהפילוסופיה של הטינקרים האלו נדבק בפרין והוא עכשיו צמחוני.
לזה לא שמתי לב
הי
א אמרה להם שהם צריכים לעין העולם ושזה מסוכן, אבל לא נראה לי שהיא אמרה להם שכל מי שהוא לא הדרקון ימות (אגב, זה לא אמור גם לכלול אותה ואת לאן אם ככה?)
היה באמת משנהו מוזר עם ההתנהגות של אשתו בפרק הראשון. אולי זה קשור לזה.
אבל מוזר שאת זוכרת את זה, אבל לא זוכרת את הרוכל ההוא.

dilia snake

Well-known member
זה קשור לדעתי לטכניקה כזאת של ריכוז שיש לו בספרים, ברגע שהוא השלים עם זה שהוא הדרקון הוא הצליח להתנתק מהכול ואז הוא ירה באופן מושלם. חשבתי שזו דרך טובה לראות מה קורה לו בראש בלי להיות פיזית בראש שלו.
טיגריין זאת האמא של רנד? היא באמת נלחמה מדהים.
כן.
רגע אז היא מהעם הזה עם השיער הג'ינג'י שדיברנו עליהם בעבר? (זה שאחד מהם היה בכלוב בעיירה שרנד ומאט עברו בדרך?)
בואו רק נגיד שהשאלות שלכם על רנד והאיאלים עושות לי חיים קשים, אני לא מאשרת או מכחישה שום דבר אלא אם תבקשו ספציפית ואז אני אספר לכם את האוריג'ין סטורי המלא שלו או שתחכו עד שיגיעו לזה.
ומה הקטע עם הדבר המוזר הזה של הרוח שגורמת להם לשמוע קולות?
ובכלל מה הקטע עם מה שהאויגר אומר על זה שפעם זה היה מקום יפה עם דשא ועצים ועכשיו זה שחור כזה.
זה חלק מהאפלה שיש במקום הזה, פעם זה היה מקום יפה ומלא חיים ואז לאורך השנים משהו טימא את הדרכים(בספר זה מוסבר, אבל בסדרה כנראה חשבו שזה לא חשוב).
זאת הנביאה הברמנית הזאת?
(y).
מאט הלך אז עברנו לסוג אחר של פנטזיות מיניות בקשר לרנד?:-D
אני כנראה פיספסתי שם משהו כי לא קלטתי שטאם התוודה שהוא לא אבא שלו.
הוא התוודה וגם ראינו שהוא זה שעזר לאימא הביולוגית שלו ללדת אותו.
ולמה הוא לא נעשה משוגע?
כי זה לוקח זמן, זה לא שאתה משתמש בכוח פעם אחת ואתה מאבד את זה לגמרי. הטירוף מתחיל ומתחזק ככול שאתה משתמש בכוח. ונכון לעכשיו הוא תיעל פעמיים באופן לא מודע, הוא עדיין לא יודע איך לגעת בכוח מרצונו החופשי ולהשתמש בו.
היא אמרה שהיא ראתה אותם באמת? אני חשבתי שפשוט יש לה חזיונות.
היא ראתה אותם בטאר וולון שהיא הייתה ילדה והבינה שיש משהו מיוחד ברנד. זו היה החיזיון הראשון שלה אי פעם.
כן כן, כל בחור הוא פתאום "יורש עצר של ממלכה שהושמדה ברגע שהבחורה מנסה לעזוב את המיטה.
:-D|פנים|.
שלא נדבר על הקלישאה של היתמות.

אני נורא נורא רוצה לראות את הפרק שוב. אבל א' אני חייבת להיות לבד בבית כדי שלא יחשבו שהשתגעתי וב' יש מלא דברים ביוטיוב שאני רוצה להשלים קודם.

מילי08

Well-known member
אני חשבתי שזה כוחות האפל עשו. כי השאירו על קיר שם סימן של חצי יינג יאנג כזה שאני זוכר שעדי|נחש| הסבירה שזה סמל של האפל (נראה לי).
נכון! שכחתי מזה
זה לא הסמל של הרעים, זה הסמל של הגברים האאס סדאי(לפני שהחלק של הגברים זוהם והם יכלו לתעל בלי להשתגע) עכשיו זו דרך לסמל ידידי אופל, אבל זה יותר קטע של כפריים בורים וכאלה.

אני חושבת שזה היה דיי ברור ששרפו להם את הבית ועשו את הציור כי גילו שהיא יכלה לתעל(ויש מקומות שאם אתה יכול לתעל אתה נחשב אוטומטית לידיד אופל) בגלל זה היא הייתה חייבת לעזוב וללכת לטאר וולון.
אהה, מזל שאת פה להסביר :-D
ליאנדרין באמת ביצ'ית עם זה שהיא הלכה והלשינה על מוריים גם אחרי שזאת הגנה על עליה.
אבל גם אהבתי את זה שזה לא שינה את הדעה של ליאנדרין.
יש בזה משהו. היא לא מתקפלת ונשארת עם העקרונות שלה להיות ביץ' עד הסוף..
ומה זה אומר שהפיגיון אכל מהאופל שבתוך מאט באותה מידה שההפך? (או מה שהיא לא אמרה?)
נם ניזונים אחד מהשני. יכול להיות שעל אנשים פחות אפלים הפגיון לא היה עובד כמו שהשפיע על מאט
אני חושב שהאדומות הן הכי שונאות גברים, אבל הכחולות כנראה הכי לסביות. (הכי קרוב ללסביות הירוקות מתקרבות זה בטח כשהן עושות אורגיות ענק עם המון גברים אבל במקרה גם שתי נשים נוגעות אחת בשניה)
חחחח ניק.. בקיצור, כמעט כל הקשת
כל פעם שדיברו על כס האמרילין ומה היא תעשה ושצריך לדאוג לגביה. אבל מוריין יודעת שהן הכי קרובות. ובמיוחד כל הישיבת מועצה ההיא שבה כס האמרילין נזף כל כך במוריין. אבל זה למעשה כי היא חייבת לעשות את זה ברגע שדברים מסויימים נחשפים בתוך המועצה.
זה מעניין שדברים רבים מוריין מסתירה גם מאחיותיה הכחולות, אבל כנראה היא לא מסתירה שום דבר ממנה.
|כן|
לי זה הרגיש שהעניין הוא שלאדומות לא אמור להיות גבר שהן אוהבות. כלומר יכולות אולי להשתעשע עם בחור, אבל נשמע שיש לה משהו רציני עם האדם הזה.
והעניין הוא שכנראה שכששאר האדומות מגלות שלמישהי מהן יש מישהו כזה אז הם פוגעות באדם.
יפה.. נשמע הגיוני
אולי זה בכלל צבעים על ספקטרום על מיניות והכחולות משוחררות מינית יותר מכולן ואז הירוקות והאדומות הן בקטע של "איכ, גברים" או א-סקסואליות משהו בקווים האלו.
בספרים לא היתה לזה התייחסות בכלל?
אבל השוט של רנד ואגווין על רקע השדה והסוס! אני מתערבת איתכם שרק בגלל זה שמרו על זה לסוף כדי שהמפגש שלהם יראה טוב ויזואלית.
:-D |כן|

מילי08

Well-known member
פרק קצת חלש לדעתי. לא הרבה קרה בו והיתה מין נפילת מתח. כמובן, עד הגילוי בסוף!!
אבל רגע.
הקרב הזה בהתחלה! יואו איזו לוחמת מעולה ועוד בהריון!
נאיניב ממ שמעצבנת אותי. היא הכי לא חוכמה שאפשר להיות. מתנהגת כמו טינאייג'ריית במקום כמו אמא שדואגת לאפרוחים שלה
וחוץ מזה היא מחליטה עבור כולם אבל כועסת כשמורין עושה אותו דבר. כאילו רק לנאיניב מותר להחליט בשבילם. ובגלל זה גם לא מגיע לה הפי אנד עם לאן כפרה עליו.
הקטעים ביניהם לא היו מלהיבים או מעניינים.. כל הרומנטיקה הרגישה מאולצת. החיוכים המבוישים של לאן לא נראו טוב. נראה לי שאני מעדיפה אותו קשוח :-D
ומאיפה הביאו פתאום את ההתאהבות של פרין באגווין? לא היה רמז וחצי רמז לזה לפני כן. להיפך, התנהגו כמו אחים. גם מצידו.
בכל מקרה, ראינו את הבית של לאן ואת המסורת שלו. ומסתבר שהוא יורש עצר! רואים שהוא בן של מלך!
אבל הסוף! אההה, רנד הוא הדרקון?!?! זה קטע, כי כביכול זה הכי obvious. הוא צעיר וחתיך וגיבור, וחשבתי שדווקא בגלל שזה כל כך ברור אז זה לא יהיה הוא. זה כאילו בהפוך על הפוך.
למי שתוהה במדד ההתחרפנות אני איפה שהוא על 10000000000000000.

לעזאזל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא יודעת כמה פעמים מחאתי כפיים תוך כדי פרק, אבל בשלב מסוים הכלבה הכניסה את הראש לחדר שלי וברחה עם מבט של "שמישהו יציל אותי מהמטורללת הזאת" מזל שלא היה אף אחד בבית חוץ ממני והכלבים|מובך|.
:-D :-D :-D
אגלמר יצא דיי דוש באג
מי זה אגלמר? המלך?
לויאל נעלם בלי שום הסבר8-* נגמר הכסף לאיפור?
חחח נכון! פתאום נעלם לנו
מוריין מתחילה עם כול אישה שהיא רואה? או שהקטע שלה זה רק נשים שיכולות לתעל? והיא מבקשת מהאישה בשמלה הלבנה שתשלח מסר שהאדומות יחפשו את מאט. היא גם אוהבת לתעל את הכלבה הפנימית שלה, אבל ת'כלס צודקת.
:-D
ואז יש לנו דרמת תיכון סביב אגווין, רנד ופרין. שזה הקטע שהכי פחות אהבתי בפרק. ונאיניב יצאה קצת כלבה, שלא נדבר על העקשנות למטרת עקשנות שלה. ורנד מצליח לכנות את אגווין סנובית בלי לקרוא לה ככה במפורש.
מדויק, כל מילה!
כול מה שחשבתי עליו בסצנות של לאן ונאיניב שמוריין מרגישה את זה דרך הקשר שלהם.
לא חשבתי על זה. כלומר, תהיתי לפני כן אם האאס סדאי מרגישות כלפי העוצרים, אבל זה היה בהקשר של המוות
זה באמת היה מהמם
איזה יופי שזה מתעלה על הספר! מפתיע
גם אני הייתי עצבנית אם הייתי חייבת לעזוב אחרי שאבא שלי היה מתוודה שהוא לא באמת אבא שלי.
אז זה מה שהוא אמר לו? לא הבנתי כלום מהמלמולים שלו
ואז הוא נזכר בכול הפעמים שהוא תיעל. הוא תיעל בפרק 3 עם הדלת כצפוי ואז פעמיים(?) בדרכים. אוקיי.
ולא הראו לנו את זה בכלל. אפילו לא ברמז
לטובת הכיתה, ההר שמול טאר וולון נקרא "הר הדרקון" והיה לי נורא קשה לשמור את זה בפנים כול הזמן הזה|מובך|. בנבואה שמוריין שמעה שהיא הייתה צעירה יותר הדרקון החדש נולד על מורדות הר הדרקון, ויש לנו רק אחד שמתאים באופן מושלם לזה.
כל הכבוד שלא אמרת כלום :-D
ואז הוא הולך לדבר עם מין שוב פעם והיא מאשרת לו שהוא הדרקון, כאילו שזה לא היה צפוי מקילומטרים.
חחח, עכשיו הבנתי :-D. חשבתי שאת מתכוונת ללאן ונאיניב :-D. לא זכרתי שזה השם שלה
גע, מין ראתה בתור ילדה את טאם ובייבי רנד בטאר וולון (הקרב ההוא "קרב החומות הבוהקות",ו"שלג הדם" היו מחוץ לטאר וולון) ואז היא גדלה והלכה לגור בפאל דארה?
אני לא הצלחתי להבין בכלל איך היא ידעה או ראתה את זה. היה נדמה לי שהיא סיפרה שראתה אבל היה נראה לי לא הגיוני כי הכל נראה שם שממה

מילי08

Well-known member
מתחילים בקרב בשלג עם אישה בהריון מתקדם מאד שמכסחת מליון חיילים. אהא אמין. איך היא זזה בכלל?
:-D קיבלה אדרנלין מהלידה. וכנראה גם כל המכות בשבילה זה כמו אפידורל, מסווה את הכאבים :-D
הא מעניין הרוח אמרה לפרין שהוא הרג את אשתו בכוונה כי הוא מאוהב במישהי אחרת, הוא מאוהב באגווין?:-0 ווי
לא אהבתי את זה. דרמת תיכון כמו שענחוס כתבה
ובעתיד של הבנות לא הבנתי. אבל אף אחד מהם לא בולט מעל השאר בתור הדרקון.
גם אני לא הבנתי לגבי הבנות.
מעניין אם היא בכוונה לא אמרה למוריין מי הדרקון או שבאמת לא ידעה
אה היא גפ אומרת למוריין שהמלכה AKA החברה הסודית שלה תגרום למפלתה. לא
זו גם התגובה שלי. יכול להיות ש -א. זה יקרה לא בכוונה או ב. תהיה כס מנדרין (שיט, שכחתי את המילה |מובך|) אחרת. ליאנדרין הכלבה?
נאניב חושפת בטעות שפרין גם מאוהב בה וכולם רבים עם כולם.
לא הרגשתי שזה היה בטעות. נאיניב נראית לי מחושבת מידי ויש לי תחושה שהיא בכוונה בחשה בעניינים
אין דרך מהירה יותר לליבה של אישה מלהיות חמוד ומשפחתי, במיוחד עם ילדים:-P: זה נשמע צינית אבל אני רצינית לגמרי הוא היה כזה חמוד איתם
חחח נכון
כפרה עליו לאן
. ואז הם חוזרים ונפרדים ובוהים אחד בשני שעה יאללה תתנשקו כבר אבל בסוף הוא הולך לחדר. מייבש מאץ'
חח, קצת הצחיק אותי. אבל נאיניב מוכיחה שגם נשים יכולות ליזום
אבל לשמחתי העניין לא נגמר כי לא קפצנו לבוקר אלא ללאן בחדרו מוריד בגדים. הו יס פליז דאממ איזה גוף|מאוהב|
יססססס!
איזה לילה של אקשן רק פרין ומוריין בודדים. מוריין לפחות נהנתה קצת קודם עם המלכה מה עם פרין המסכן?
חח, באמת מסכן. משהו בשחקן לא עובד לי. יש לו מין מבט של אהבל כזה
אז הוא הולך למגדת עתידות שדי מאשרת את זה ומספרת לו על הנבואה הראשונה שהיא ראתה ומסתבר שהאישה בשלג זאת אמא שלו, והאיש שמצא אותה זה אבא שלו שעזר לילד אותה ושמר על הילד כשהאישה מתה
אה, אז היא לא ראתה באמת אלא "ראתה" סבבה
ואבא של רנד |מאוהב| נשמה טובה!
יא גם הייתה ג'ינג'ית, זה אומר שהוא באמת מגזע הג'ינג'ים הזה?
גם אני חשבתי על זה
הם הולכים לעין העולם דרך יער של עצים נבולים
העצים זה המייצרים? והם תקפו את העיר בעבר?
אם כך הירוקות הכי חכמות לשכב עם העוצרים שלהן פחות מביך.
לא בטוחה.. כי אז כל צד מרגיש גם את עצמו וגם את הצד השני וזה עוד יותר מביך. מה אם צד אחד לא ממש נהנה?
ובגלל זה חשבתי (קיוויתי) שזה לא יהיה הוא
אני לא זוכרת אותו מהפרק הראשון, הוא עשה משהו משמעותי שם? זה זה שמאט עשה איתו איזה עסקה מפוקפקת (נדמה לי מכר לו תכשיט/משהו שהוא גנב בשביל כסף להימורים שלו?)
פדן פיין
נדמה לי שגם ראינו אותו שוב. אולי מאט ראה אותו איפהשהו
|כן| לא יודעת אבל צודקת. אולי הארי פוטר?
וואלה. באמת תהיתי למה היא לא הלכה אז ונראתה עצבנית. יש בזה משהו
אבל לפעמים החזיונות שלה משתנים, לפעמים היא יודעת מה משהו אומר ולפעמים זה לא ברור לה.
מעניין
גבר חתיך, קשוח למראה שממעט במילים ואחרי כמה זמן רואים את הצד הרך שלו? כן זה הטייפ שלי:-D|מאוהב|
|כן| |מאוהב||כן|
ואני נזכרתי שבפרק ההוא היה מאוד מוזר שהוא מתנהג נורא בנונשלנטיות בזמן התקפת הטרוליקים, כאילו אין לו ממה לפחד.
נראה לי שגם ראינו אותו בתוך הways. ואז הוא מופיע בשער ההוא.
נכון להכל. זכרתי שראינו אותו שוב
קצת חבל לי שרנד הוא באמת הדרקון כי זה היה הדבר הכי צפוי מההתחלה של הסדרה. לא משנה כמה עסקו באחרים ויכולות שלהם, היה ברור שהוא הגיבור של הסיפור.
גם קיוויתי שזה מצב שבו כולם יחד הדרקון.
|כן||!|
לא אהבתי לגלות שכנראה לפרין גם היה עניין באגוויין. יותר מעניין שרנד האשים את אגוויין שהיא לא מעריכה את מאט.
|כן|
:-D :-D
*זה מזכיר לי שמסתבר שחלק מהפילוסופיה של הטינקרים האלו נדבק בפרין והוא עכשיו צמחוני.
ואיך זה מסתדר עם הזאבים שלו..?
זה קשור לדעתי לטכניקה כזאת של ריכוז שיש לו בספרים, ברגע שהוא השלים עם זה שהוא הדרקון הוא הצליח להתנתק מהכול ואז הוא ירה באופן מושלם. חשבתי שזו דרך טובה לראות מה קורה לו בראש בלי להיות פיזית בראש שלו.
זה גם מה שאני הבנתי. אין לו הסחות דעת
היא ראתה אותם בטאר וולון שהיא הייתה ילדה והבינה שיש משהו מיוחד ברנד. זו היה החיזיון הראשון שלה אי פעם.
סבבה
אבל א' אני חייבת להיות לבד בבית כדי שלא יחשבו שהשתגעתי
מה? :-D

dilia snake

Well-known member
קודם כול התגובות המאוכזבות שלכם שרנד זה הדרקון נורא משעשעות אותי, כי שאני ראיתי את זה זה היה אנחת רווחה ואז אושר והתחרפנות טוטאלית.

מי זה אגלמר? המלך?
כן, האיש עם הנוצות :-D .
גם אני לא הבנתי לגבי הבנות.
היא אמרה שעל אחת מהם יש את הסמל של האאס סדאי ועל השנייה טבעת זהב(אני לא אגיד מי זו מי ומה זה אומר :-P: ).
ב. תהיה כס מנדרין (שיט, שכחתי את המילה |מובך|) אחרת. ליאנדרין הכלבה?
אמירלין. היא אמרה כס האמירלין ולא סוואן סנצ'ה.
חח, באמת מסכן. משהו בשחקן לא עובד לי. יש לו מין מבט של אהבל כזה
:-D.
אהה, מזל שאת פה להסביר :-D
|4U|
בספרים לא היתה לזה התייחסות בכלל?
לא, לא למשמעות של הצבעים והיו דיבורים על ירוקות ששוכבות עם העוצרים שלהם וזהו.
אני מוחאת כפיים וצועקת על המחשב בזמן הצפייה הדבר האחרון שאני צריכה זה שישלחו אותי לאשפוז כפוי לפני פרק 8.

didalf

Well-known member
:-D:-D

זה עדיף מלגרש אותה מהמיטה.
|כן|

הוא התוודה וגם ראינו שהוא זה שעזר לאימא הביולוגית שלו ללדת אותו.
הסתכלתי שוב זה מאד לא ברור. כאילו זה שהוא עזר לאמא ללדת כן, אבל ממה שהוא אומר לרנד לא הצלחתי להסיק שהוא מתדווה שהוא לא אבא שלו.
:-D קיבלה אדרנלין מהלידה. וכנראה גם כל המכות בשבילה זה כמו אפידורל, מסווה את הכאבים :-D

זו גם התגובה שלי. יכול להיות ש -א. זה יקרה לא בכוונה או ב. תהיה כס מנדרין (שיט, שכחתי את המילה |מובך|) אחרת. ליאנדרין הכלבה?
אולי|תוהה|

אבל נאיניב מוכיחה שגם נשים יכולות ליזום
כן זה נחמד. האמת ממש הופתעתי שהיא זאת שיזמה עם כל הגישה האנטי שלה.

לא בטוחה.. כי אז כל צד מרגיש גם את עצמו וגם את הצד השני וזה עוד יותר מביך. מה אם צד אחד לא ממש נהנה?
חחחחחחחחח לעזאזל זה בעייתי:-D
קודם כול התגובות המאוכזבות שלכם שרנד זה הדרקון נורא משעשעות אותי, כי שאני ראיתי את זה זה היה אנחת רווחה ואז אושר והתחרפנות טוטאלית.
דווקא אני לא מאוכזבת. כלומר משומה ציפיתי שהדרקון זה הכוח המשולב של כולם אבל אם לא אז הכי הגיוני שזה הוא כי בבירור הכי התמקדו בו מהנערים, ומה לעשות אני עדיין מעדיפה את הלבן עם העיניים היפות על האחרים אז זה טוב מבחינתי:-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הגעתי להחלטה
כל הקטע שנייניב פולטת לגבי המשולש הרומנטי בין רנד, פרין ואגוויין זה באמת קיים, אבל היא לא הבינה את זה נכון.
פרין מקנא במה שקורה בין רנד ואגוויין בגלל שהוא למעשה מאוהב ברנד.
זה גם מסביר למה היו לו בעיות עם אשתו. כי היא התחילה להבין שהוא משתמש בה כזקן.
זה גם מסביר את הקשר שלו עם זאבים (לכל ההומואים יש קשר חזק עם זאבים)
רנד עצמו הוא פאנסקסואל כמו כל דרקון ועד סוף הסדרה הוא ישכב עם כולם.

חוץ מזה אם שמים את כל האג'ות השונות זה לצד זה נוצר דגל גאווה

dilia snake

Well-known member
ואו, זה חתיכת שכתוב רציני לספרים, אני אנסה לכתוב עכשיו תגובה ראשונית רק על מה שראיתי ואחרי זה זה תגובה נוספת על השינוי מהספר.

אז מתחילים מלואס תרין(אני מסרבת לקרוא לו לוז, במשך שנים הוא היה לואס והוא יישאר לואס) שמדבר עם מישהי על זה שהוא הולך לסגור את הכלא של אדון האופל וכ'ו. לואס תרין הוא גבר שחור שמתגלגל לתוך גוף של גבר ג'ינג'י לבן, תרבות ה-PC עדיין לא ניצחה(טוב לדעת!). שראיתי את הכיתוב "3000 שנה קודם" חשבתי שהם ילכו על הפרולוג של הספר, עם הדברים הכיפיים. לואס תרין הורג את כול המשפחה שלו, יוצר את הר הדרקון והורס את העולם.

ואז מגיעים להווה ורנד ומוריין מבלים זמן איכות במצרים. חשבתי שהם ידברו על דברים חשובים יותר אבל לא.

מוריין מספרת לרנד שהיה לה קשה לתעל ואז אאס סדאי הכתה אותה עם מארגים עד שהיא הצליחה. איך זה מסתדר עם שלושת השבועות? וחוץ מזה שבספרים תמיד הכו חניכות בשיטות הישנות והטובות, עם הידיים או רצועה כמו בני אדם מתורבתים.

במקביל רואים את האנשים בפאל דארה מתכוננים לקרב האחרון, ויש המון אנשים שעד סוף הפרק ימותו. אבל לא שווה להתייחס אליהם יותר מידי.

ואז גורמים לנו לחשוב שמוריין מתה, אבל אז רנד עושה חרקירי וזה חלום. בחלום יש מישהו שרנד חושב שזה אדון האופל (זה לא, קוראים לו ישמעאל) וישמעאל כזה "אתה לא יודע כלום ג'ון סנואו...אה לואס תרין" וממשיכים הלאה לעין העולם.

רנד טוען שהוא זוכר את עין העולם והוא זוכר שהוא נלחם בישמעאל אבל לא מעבר ואז רנד מתעלף(מה יש לגיבורים של היום שהם כ"כ רכרוכיים?) יש לנו חיזיון של רנד ואגווין ותינוקת ואז כול מיני קלישאות ומוריין שמאיימת להרוג את רנד אם הוא יפנה לאדון האופל בעולם האמיתי ובלה בלה בלה. ישמעאל עושה משהו למוריין, אבל רק בסוף מגלים מה זה. רנד מתחיל לתעל בחלום ולרגע חושבים שהוא הולך להצטרף לצד השני אבל אז הוא עושה את מה שצריך וכולא בחזרה את ישמעאל(?) ורנד אומר למוריין שהיא צריכה להגיד לכולם שהוא מת שם ומוריין כזה "אני לא יכולה לשקר" ורנד כזה "זה לא הרודיאו הראשון שלך מתוקה, את יודעת איך לשקר בלי לשקר" ואז הוא הולך לאלוהים יודע איפה. לטיול אחרי צבא במייצרים? באמת שאין לי שמץ של מושג כי הם סטו כאן בענק.

ובמקביל יש לנו את לאן נפרד מנאיניב(כולל משפטים מהספרים, הלב המסכן שלי) והולך אחרי מוריין.

נאיניב ואגווין הולכות לעזור לאישה ההיא יחד עם עוד נשים וכמעט כולן מתות מעודף כוח, נאיניב כמעט מתה או משהו ואגווין מצליחה לרפא אותה.

פרין חסר תועלת לגמרי(אבל אולי הוא יפסיק להיות כזה אימו, ירים את הגרזן ויעשה משהו בהמשך והוא אשכרה ניסה ללכת בדרך העלה?), אנחנו מגלים שפדן פיין אחראי לכול מה שקרה(הפתעה!) וגונב את קרן ואלר וגם היה לו את הפיגיון של מאט???? תוך כדי שהוא הורג את לויאל(????????מי הרשה לכם?????????) אני מקווה שהוא עמיד יותר ולא יהרגו אותו באמת. אתם לא יכולים להרוג את אחת הדמויות הכי אהובות בסדרה.

לאן מוצא את מוריין והוא כזה "תחזירי את הקשר" הוא באמת כלבלב לא משנה כמה הוא יכחיש (גם הכלבים שלי ברגע שאני חוזרת הבייתה שמחים לראות אותי ואז כזה "טיול?" לא משנה שמישהו הוציא אותם חצי שעה לפני כן) ומגלים שהיא שותקה ולא יכולה לתעל יותר :eek:. ומין צדקה!

וזה נגמר בזה שהסינצ'נים מגיעים(אנחנו לא אוהבים את הסינצ'נים, והם אפילו לא טורחים להסוות את העובדה שהם חבורה של דושבאגים הם הרגו הרגע בצונאמי ילדה ששיחקה על החוף).

אני לא יודעת עדיין אם אהבתי את הפרק הזה או לא, כאילו מצד אחד הסוף של הספר הראשון בעייתי אז כולם ציפו שהם יתקנו את הבעיות אבל אני לא בטוחה שזה התיקון שהיינו צריכים. ואני מפחדת ושוב בלחץ מהעונה השנייה.

Lhuna3

Well-known member
חשבתי שאקדים אותך.
קודם כל - איזה שוט סיום מהמם!
סצנת הסיום הזאת הרגישה הכי משחקי הכס והיתה טיזר מאוד יפה ומסקרן לעונה הבאה. (מתי?)

הפתיח גם היה מאוד יפה, ואיזה עולם יפה היה להם.
לואס תרין הוא גבר שחור שמתגלגל לתוך גוף של גבר ג'ינג'י לבן, תרבות ה-PC עדיין לא ניצחה(טוב לדעת!).
כלומר בספרים לואס גם שחור?
וחוץ מזה שבספרים תמיד הכו חניכות בשיטות הישנות והטובות, עם הידיים או רצועה כמו בני אדם מתורבתים.
בחלום יש מישהו שרנד חושב שזה אדון האופל (זה לא, קוראים לו ישמעאל)
אני חייבת להעיר על משהו שנורא הציק לי כשצפיתי בפרק וזה של"אדון האופל" הזה נורא הזכיר במראה שלו קריקטורה אנטישמית של יהודי. גם בפנים שלו וגם באופן שהיה לבוש.
אז אוקיי, זה לא באמת אדון האופל (חשדתי כך כשרנד ניצח אותו כל כך בקלות) וגם השם ישמעאל עושה את זה טיפה יותר
מתאים (וגם לא מתאים, כי זה לכאורה האבא של בני דודינו), אבל עדיין זה נראה לא טוב.
וישמעאל כזה "אתה לא יודע כלום ג'ון סנואו...אה לואס תרין"
וזה נגמר בזה שהסינצ'נים מגיעים(אנחנו לא אוהבים את הסינצ'נים, והם אפילו לא טורחים להסוות את העובדה שהם חבורה של דושבאגים הם הרגו הרגע בצונאמי ילדה ששיחקה על החוף).
היא היתה קטנה אולי הם לא ראו אותה מרחוק.
:p
אני לא יודעת עדיין אם אהבתי את הפרק הזה או לא
אני אהבתי ברובו.
אבל סקרנית מה היה אמור להיות במקור.

dilia snake

Well-known member
חשבתי שאקדים אותך.
אני התקשרתי לדודים כבר בתשע, ואז פחות אחרי שסיימתי את הדברים של הבוקר וישבתי והסתכלתי על המסע של הקובץ כול הדרך מאמריקה.

כלומר בספרים לואס גם שחור?
האמת שרק לעיתים נדירות הייתה ממש התייחסות לצבע עור של אנשים, ז"א רנד תמיד הוזכר שהוא בהיר מהשאר אבל חוץ מזה רק מידי פעם.
אני חייבת להעיר על משהו שנורא הציק לי כשצפיתי בפרק וזה של"אדון האופל" הזה נורא הזכיר במראה שלו קריקטורה אנטישמית של יהודי. גם בפנים שלו וגם באופן שהיה לבוש.
לי הוא נראה יותר כמו אחד הבני הדודים שלנו(לא המצד של הדודים מאמריקה, הצד השני). השחקן עצמו ממוצא לבנוני, אם אני זוכרת ממה שדיברו עליו שהודלף שהוא לוהק. אבל לא כזה מפריע לי גם אם הוא נראה יהודי מזרח אירופאי, גם לנו מגיע ייצוג.

Lhuna3

Well-known member
(אם אתם חוזרים מפה להודעה המקורית של עדי קחו בחשבון שיש בסופה עוד ספוילר מסוים לספרים, למרות שלא גדול בעיני)
הבעיה הכי גדולה שלי כרגע, זה שהסדרה מבלה יותר מידי זמן בלגרום לנו להתעלם מרנד. כרגע מלבד פרק 3 שהוא הצליח לברוח מהחדר ההוא, לא הייתה שום אינדיקציה שהוא יכול להיות הדרקון. ואני מקווה שאם הוא באמת הדרקון כמו בספרים, אנשים לא יתאכזבו או יחשבו שזה בא משום מקום. זה כמעט מסריח מעודף מאמץ שלא נסתכל לכיוון שלו שזה לא הוגן. הם יהיו חייבים לתת לו זמן משלו לזרוח כבר בפרק הבא, כי כרגע 90% מהעלילה שלו זה הרומן עם אגווין.
זה נכון, היה בגילוי הזה משהו קצת חלש ואולי אחת הסיבות זה שלא נתנו לנו לראות בו כמעט שום דבר מיוחד חוץ מעיניים יפות. אבל אני גם חושבת שהיינו קצת מתאכזבים בכל מקרה, גם בגלל מה שהוא מייצג לנו, וגם כי זזו היתה מין כזאת "התעלומה הגדולה" של העונה ושל הדמויות, ואז "אוקיי זה הוא" B-| אני לא יכולה לחשוב על דרך שזה היה עושה לי WOW, אבל אצלי לפחות זה כמעט תמיד ככה, בגלל זה אני לא מתה על יצירות שמבוססות על תעלומות, כי כמעט תמיד הפתרון מאכזב אותי. (אני לא אומרת שביצירה הזאת התעלומה הזאת היתה העיקר, כן היו דברים אחרים מעניינים.) בשביל אפקט וואו בפתרון צריך שהוא יהיה ממש מפתיע, ופה זה היה ברור שהוא אחד המועמדים הבולטים אם לא ה-FRONT RUNNER מעצם היותו הגבר הלבן היחיד מהחמישה, ולכן זה לא באמת עזר שניסו להסיט את מבטנו לאחרים.

dilia snake

Well-known member
ספוירלים כבדים לסוף הספר הראשון, וספוילרים מינוריים(קווי עלילה כלליים בלבד) לספרים 2-3.

אז עין העולם אמור להיות מעין גן עדן כזה באמצע המייצרים שמופיע רק בשעת צורך נואשת. כעקרון כולם הלכו לשם יחד: מוריין, לאן רנד (כמובן, הוא חתן השמחה), פרין ,אגווין, נאיניב, מאט ולויאל. אם כי אף אחד לא עושה שם כלום, חוץ מרנד. עין העולם זו מין בריכה של סאידין טהור ז"א בלי הזיהום של אדון האופל אז ברגע שרנד נגע והשתמש בכוח הזה הוא היה בטוח. ואז הוא השתמש בכוח הזה כדי לעצור את הטרולוקים במעבר וכ'ו ולהציל את כולם.

בעין הם פגשו יצור שנקרא האיש הירוק שהתפקיד שלו היה להגן על המקום ואחרי זה הם פגשו שני ארורים(לא זוכרת את השם שלהם, את אחד מהם מוריין הרגה ואני לא זוכרת מי את השני) בנוסף לישמעאל, רנד נלחם בישמעאל ומנצח אותו חושב שהוא הרג את אדון האופל(הוא לא). בנוסף הם מוצאים תיבה עם הקרן, ושני דגלים אחד עם הסמל שדומה ליין-יאנג והדגל הפרטי של לואס תרין. מוריין לא משותקת, וכול הקטע של הקרב הזה שכולם כמעט מתים לא קורה.

כול המייצרים? בספר זה ברמה של סרט אימה! העלים יכולים להרוג אותך, יש שם תולעים מפלצתיות וזוועה אחרי זוועה אחרי זוועה. זה לא סתם עצים מפחידים, אני לא חושבת שהם הציגו את הסכנות מספיק.

לאן? הייתם מצפים שיהיה לו תפקיד גדול יותר בפרק, האיש אחד הלוחמים הכי טובים בעולם. בסוף הוא רק הכלב של מוריין. כול הסצנה ביניהם בסוף כמה שהיא הייתה יפה ונוגעת ללב, אבל זה כמו שאני חוזרת הבייתה והכלבים כזה "תבטיחי שלא תעזבי יותר את הבית".

וגם, אחד הקטעים שהכי אהבתי בספרים זה את לאן מאמן את הבנים בכלי הנשק שלהם. למה לא קיבלנו אפילו סצנה אחת של לאן מאמן את רנד בחרב? הבחור הלך 8 פרקים עם חרב שאין לו מושג איך משתמשים בה!

בנוסף, יש חשיבות גדולה להבדל בין סאידין לסאידר. ויש הבדל באיך שאתה נפתח לכוח, זוכרים את אגווין נכנעת לנהר בפרק הראשון? שאמרתי שיש שם מטאפורה? זו המטאפורה, לסאידר צריך להיכנע ואז לשלוט. בזמן שהשליטה בסאידין היא דרך מאבק. שמוריין אומרת לרנד לנסות להיכנע לסאידין אז או שהיא לא יודעת איך זה עובד או שהם שינו את כול החלוקה וההבדלים בין הכוחות.

האישה של פרין? לא קיימת. אבל כן יש התלבטות שלו אם לבחור בגרזן או בפטיש(וגם זה נמשך נצח כאילו 8 או 9 ספרים או אפילו 10) רק שבספר פרין לוקח איתו את הגרזן כבר בשני נהרות וסוחב אותו מאז(אם כבר התבכיינות) והקטע שהוא עומד כול הפרק כמו בול עץ בלי לעשות כלום לא מתאים לו.

יש שלושה ט'אוורן(לא שהם טרחו להסביר מה זה) וזה רק שלושת הבנים, אני לא יודעת מה עבר להם שהם גם הפכו את הבנות לכאלו(אולי לאחת מהן זה הגיוני, לשנייה לא)

בשלב הזה רנד עוד לא בטוח שהוא הדרקון, ואז יש קטע של התבכיינות שנמשך משהו כמו שני ספרים נוספים( "אימא ! אני לא רוצה להיות הדרקון"). בספר השני כולם מחפשים את הקרן והפיגיון(בספר מאט קשור אליו עדיין והוא עבר ריפוי מלא רק מאוחר יותר) שנגנבו ע"י פדן פיין ואז אחרי קרב גדול הוא מכריז על עצמו בתור הדרקון ואז בספר השלישי כולם רודפים אחרי רנד שמחליט לבדוק אם הוא באמת הדרקון(ולמרבה האירוניה הספר נקרא הדרקון שנולד שוב, אבל רנד עצמו בקושי מופיע) ע"י הגשמת אחת הנבואות.

אז כן, יש שכתוב רציני מהספרים. דווקא לי הסוף של הספר הראשון מעולם לא הפריע ממש, אבל להרבה אנשים כן. אני חייבת לציין שלמרות שלמוריין יש תפקיד דיי חשוב בספרים הבאים, אני כרגע כן עומדת מאחורי ההחלטה לנתק אותה לצמיתות מהמקור.

בסוף הפרק חשבתי שהם ידלגו חלקית על הספר השני ובעונה הבאה ירדפו אחרי רנד, אבל אני כבר לא חושבת ככה. אין לי שמץ של מושג איך הם ימשיכו מכאן אחרי שהם המציאו מחדש את הספרים.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז מתחילים מלואס תרין(אני מסרבת לקרוא לו לוז, במשך שנים הוא היה לואס והוא יישאר לואס) שמדבר עם מישהי על זה שהוא הולך לסגור את הכלא של אדון האופל וכ'ו. לואס תרין הוא גבר שחור שמתגלגל לתוך גוף של גבר ג'ינג'י לבן, תרבות ה-PC עדיין לא ניצחה(טוב לדעת!). שראיתי את הכיתוב "3000 שנה קודם" חשבתי שהם ילכו על הפרולוג של הספר, עם הדברים הכיפיים. לואס תרין הורג את כול המשפחה שלו, יוצר את הר הדרקון והורס את העולם.
אהבתי את הקטע הזה, למרות ההתעקשות משום מה שהם ידברו שפה מוזרה.
אהבתי שרואים כבר לפי הבגדים שלהם שהם חיים בעולם יותר מתקדם ואז בסוף רואים שיש מכונות מעופפות בעיר שלהם.
לא ממש ברור מה הקטע שלואס הולך להלחם באדון האופל אבל האישה אומרת שהוא עושה את זה בשביל האגו שלו.
בכל מקרה אני מקווה שנקבל עוד פלאשבקים כאלו כדי שישלימו לנו את ההסבר על העלילה הזאת.

קשה לי לדמיין מה הייתי חושב על כל העונה הזאת אם לא הייתי קורא את ההסברים של עדי|נחש| לאורך הדרך. אני מקווה שזה ברור במידה מסויימת גם בלי זה.
ואז גורמים לנו לחשוב שמוריין מתה, אבל אז רנד עושה חרקירי וזה חלום. בחלום יש מישהו שרנד חושב שזה אדון האופל (זה לא, קוראים לו ישמעאל) וישמעאל כזה "אתה לא יודע כלום ג'ון סנואו...אה לואס תרין" וממשיכים הלאה לעין העולם.
דווקא בעניין הזה אני מעדיף לחשוב כמו שהסדרה נתנה לנו לחשוב - שמי שראינו הוא באמת אדון האופל. בשום שלב בפרק הזה לא אוזכר או נרמז שזה מישהו אחר.
אם כי די ברור בסוף שאדון האופל לא באמת נוצח כי אז מה יהיה הלאה...
אגב, לא חשבתי לרגע שמוריין מתה. היה ברור שזה חלום.
מה שמעניין זה שאדון האופל (או ישמעאל) יודע שטום הוא לא באמת אבא של רנד. איך הוא יודע עליו כל כך הרבה, ולמה הוא מתעקש לקרוא לו לואס (הרי בכל מקרה גם היה מישהו אחר דרקון לפני לואס).
ובמקביל יש לנו את לאן נפרד מנאיניב(כולל משפטים מהספרים, הלב המסכן שלי) והולך אחרי מוריין.
מגלים שנייניב בעצם עקבה אחרי מוריין ולא אחרי לאן. כלומר יש איזשהם עקבות שמוריין משאירה מאחוריה? וזה לא רק הרגשה שלה, כי זה משהו שהיא יכולה כנראה ללמד את לאן לחפש.
...האם זה אומר שהיא משירה שיערות?
נאיניב ואגווין הולכות לעזור לאישה ההיא יחד עם עוד נשים וכמעט כולן מתות מעודף כוח, נאיניב כמעט מתה או משהו ואגווין מצליחה לרפא אותה.
זה נראה כאילו נייניב מתה ואגוויין החזירה אותה לחיים.
והאם האנרגיה של חמשת הנשים הצליחה לעצור את כל צבא הטרוליקים הענק הזה?
האם היא ידעה שיהיה לזה כל כך הרבה כוח, או שלא כי היא לא ידעה שנייניב מחוברת לכוח חזק כל כך?
כי נראה שזה מה שהיו צריכים לעשות מההתחלה.
פרין חסר תועלת לגמרי(אבל אולי הוא יפסיק להיות כזה אימו, ירים את הגרזן ויעשה משהו בהמשך והוא אשכרה ניסה ללכת בדרך העלה?), אנחנו מגלים שפדן פיין אחראי לכול מה שקרה(הפתעה!) וגונב את קרן ואלר וגם היה לו את הפיגיון של מאט???? תוך כדי שהוא הורג את לויאל(????????מי הרשה לכם?????????) אני מקווה שהוא עמיד יותר ולא יהרגו אותו באמת. אתם לא יכולים להרוג את אחת הדמויות הכי אהובות בסדרה.
עצוב שלויאל מת.
לא שמתי לב שלפדן פיין יש את הפגיון של מאט.
ומה לכל הרוחות הוא מתכוון לעשות עם הקרן הזאת?
אז פרין באמת לא עושה ממש שום דבר. לא ברור אם הוא ממש אימץ את דרך העלה של הטינקרים או שהוא פשוט שוקל דברים עדיין. הוא כן מתעצבן על זה שזה לא הגיוני, אבל עדיין לא נלחם באף אחד. הוא אפילו לא עושה את הדבר הזה עם העיניים הזהובות. חבל שאין שם זאבים שילחמו בשבילו.
רנד טוען שהוא זוכר את עין העולם והוא זוכר שהוא נלחם בישמעאל אבל לא מעבר ואז רנד מתעלף(מה יש לגיבורים של היום שהם כ"כ רכרוכיים?) יש לנו חיזיון של רנד ואגווין ותינוקת ואז כול מיני קלישאות ומוריין שמאיימת להרוג את רנד אם הוא יפנה לאדון האופל בעולם האמיתי ובלה בלה בלה.
אז מה שאדון האופל מציע לרנד זה בעצם שינצל את הכוח שלו כדי לשנות את העולם לאיך שהוא רוצה את זה. כלומר לגרום לאגוויין לחיות איתו אפילו שזה לא מה שהיא רוצה. הגיוני גם שרנד לא יסכים לזה אם זה אומר שאדון האופל משתחרר על העולם. איך הוא אמור לחיות באושר ואושר אם זה המצב?
ישמעאל עושה משהו למוריין, אבל רק בסוף מגלים מה זה.
דווקא הבנתי שהוא עשה לה מה שהאדומות עושות לגברים עם יכולת תיעול (genteeled?)
כי הוא אומר משהו על כך זה מתסכל אותה שהיא לא יכולה לגעת בכוח.
אבל עדיין יש לה סכין...
ורנד אומר למוריין שהיא צריכה להגיד לכולם שהוא מת שם ומוריין כזה "אני לא יכולה לשקר" ורנד כזה "זה לא הרודיאו הראשון שלך מתוקה, את יודעת איך לשקר בלי לשקר" ואז הוא הולך לאלוהים יודע איפה.
אז רנד יוצא לטיול כי הוא מפחד שהוא ישתגע ביפגע באנשים שהוא אוהב.
וראינו גם את מאט נכנס לעיר כלשהי ונראה אפל.
שלושת האחרים יחד בעיר שכנראה לא נפלה למרות שהבהירו שהיא כן תיפול.
ואני מניח שלאן ומוריין יחזרו אליהם. מוריין כבר הצליחה לגרום ללאן להאמין שרנד מת בלי לומר כמעט מילה. (השימוש במילים באנגלית "he is gone" הרבה פעמים מבלבל אנשים לגבי האם מישהו מת או פשוט עזב. אבל בדרך כלל לא כל כך בכוונה)
סינצ'נים?!? כלומר סינים? כי זה נשמע ככה וגם די נראה ככה.
וכן, הם waterbenders או סתם אוהבי צונאמי.
בכל מקרה נראה שהם באו לתקוף את היבשה וידאגו שידעו את זה על ידי כך שהם יהרגו את כל מי שעשה את הטעות של ללכת לים באותו יום.

באופן כללי אהבתי את פרק הסיום הזה. הרבה אקשן ודרמה.
ואהבתי שנתנו פרצוף לאדון האופל. כלומר אני מבין עכשיו שזה כנראה לא באמת הפרצוף שלו, אבל בכל מקרה הנחתי שזה פרצוף שהוא רק משתמש בו והוא לא סתם בן אדם.

dilia snake

Well-known member
אהבתי את הקטע הזה, למרות ההתעקשות משום מה שהם ידברו שפה מוזרה.
השפה העתיקה, לדעתי.
בכל מקרה אני מקווה שנקבל עוד פלאשבקים כאלו כדי שישלימו לנו את ההסבר על העלילה הזאת.
גם אני.
דווקא בעניין הזה אני מעדיף לחשוב כמו שהסדרה נתנה לנו לחשוב - שמי שראינו הוא באמת אדון האופל. בשום שלב בפרק הזה לא אוזכר או נרמז שזה מישהו אחר.
בקרדיטים והפרסומים לפני הפרק הוא היה ישמעאל ולא אדון האופל.
מה שמעניין זה שאדון האופל (או ישמעאל) יודע שטום הוא לא באמת אבא של רנד. איך הוא יודע עליו כל כך הרבה, ולמה הוא מתעקש לקרוא לו לואס (הרי בכל מקרה גם היה מישהו אחר דרקון לפני לואס).
הוא כמו אלוהים, הוא יודע הכול. ואני חושבת שהוא עקב אחרי כולם, דרך החלומות וכאלה ככה שהוא היה מוכן לקרת מי שזה לא יהיה. בקשר ללמה הוא קורא לו לואס תרין זה משהו שהם יהיו חייבים לחזור ולהסביר למי שלא קרא( אני יודעת, אבל אני כמו אדון האופל אני יודעת כמעט הכול).
מגלים שנייניב בעצם עקבה אחרי מוריין ולא אחרי לאן. כלומר יש איזשהם עקבות שמוריין משאירה מאחוריה? וזה לא רק הרגשה שלה, כי זה משהו שהיא יכולה כנראה ללמד את לאן לחפש.
אני חשבתי על המחזור שלה, אבל אני מעוותת לגמרי.
ומה לכל הרוחות הוא מתכוון לעשות עם הקרן הזאת?
the grave no bar to my call. הוא יקרא לגיבורים ויאלץ אותם להילחם למען הצל (זוכרים את בירגיט?).
. הגיוני גם שרנד לא יסכים לזה אם זה אומר שאדון האופל משתחרר על העולם. איך הוא אמור לחיות באושר ואושר אם זה המצב?
(y) למרות שבטח יש מספיק דושבאגים שיסכימו לזה.
דווקא הבנתי שהוא עשה לה מה שהאדומות עושות לגברים עם יכולת תיעול (genteeled?)
כי הוא אומר משהו על כך זה מתסכל אותה שהיא לא יכולה לגעת בכוח.
לנשים יש שם אחר לדבר הזה, סטילינג? השתקה? משהו בסגנון. חשבתי שהוא רק שם עליה מגן, כי היא נראתה יותר מידי רגועה.
ואני מניח שלאן ומוריין יחזרו אליהם. מוריין כבר הצליחה לגרום ללאן להאמין שרנד מת בלי לומר כמעט מילה. (השימוש במילים באנגלית "he is gone" הרבה פעמים מבלבל אנשים לגבי האם מישהו מת או פשוט עזב. אבל בדרך כלל לא כל כך בכוונה)
גם בעברית, זה תורגם ל"איננו" ככה שזה יכול להיות שהוא לא נמצא וגם מת.
סינצ'נים?!? כלומר סינים? כי זה נשמע ככה וגם די נראה ככה.
סינצ'נים. לא סינים משהו אחר לגמרי.

didalf

Well-known member
אוקי פרק 8 ראיתי גם
מתחילים ב3000 שנה אחורה בדרקון הראשון ואשתו? חברה? ידידה? שמדברים על מה לעשות עם הכוח כשעוד היה גם אסס אדי גברים. אוו והעבר הוא בעצם עתידני כזה עם חלליות מעופפות מגניב. יאוו אבל השפה שלהם מעצבנת. מצחיק אותי שהשפה העתיקה היא מוזרה והחדשה היא אנגלית של ימינו. תכלס השפה העתיקה צריכה להיות עברית אנחנו היינו פה ראשונים.

וחוזרים לימינו רנד ומוריין בדרכים המגעילות והשאר בארמון דואגים להם. לרנד יש חלום על אדון האופל. בהתחלה ממש נבהלתי כשהוא הרג ככה את מוריין ואז אמרתי לעצמ שזה בטח בעצם חלום. אדון האופל לובש דמות אדם שדומה לשחקן הישראלי הזה צחי... משהו. זה שהיה התרנגול בזמר במסכה|מובך|:-D והוא מנסה לשכנע את רנד שכיף יותר בצד האפל. מוריין גם מביאה לו פסלון בודהה חמוד לתעל דרכו שזה יחזק את הכוח שלו.

נאביב מגלה ללאן AKA סקסי-נסיך-ממולאן (איך קוראים לו?? אה חיפשתי לי שאנג. אז לאן-שאנג מעכשיו:-P:) שיש לה דרך לאתר את מוריין ושולחת אותו לדרכו והם נפרדים. הוו. אבל תתנשקו שוב! הוא אומר לה שהוא ישנא את העוצר שלה כי הוא יקנא וגם יאהב אותו אם הוא יעשה אותה מאושרת. אדורבל. אבל עוצר לא יכול להיות בקשר רומנטי עם אס אדאי אחרת אם שלו לסבית?

החבורה הולכת לבר לבקש מרואת העתיד עצות אבל היא לא עוזרת במיוחד ורואה את נאביב מתה או משהו אבל לא מספרת. אח"כ אגב היא בורחת מהעיר במקום להשאר להלחם. צד אחד שלי אומר "פחדנית" וצד שלי אומר "תכלס חכמה".

הקיסר של סין ואחותו מחליטים לצאת למלחמה להגן על העיר. כל היציאה לקרב וההתכוננות והצדעת הקרב שלהם מאד הזכיר לי את הנוקמים איניפיטי וור. כשהם הסתערו צעקתי "ווקנדה פוראבר":-D
הגברים יוצאים לקרב בחזית כשהנשים מחכות מאחורה לתעל כוח.

רנד ומוריין מגיעים לעין העולם ולרנד זה מרגיש מוכר. הוא נוגע בסמל יין ויאנג ופתאום מוצא את עצמו שוב בבית שלו, עם אגווין ותינוקת. כל מה שהוא רצה. כשהוא התחיל לשאול אותה משהו כדי להבין אם היא אמיתית חשבתי שזה הטריק הידוע של "בכלל לא הלכנו לשם את שקר" אבל לא, היא כן עונה מה שהוא ציפה. אדון האופל הציג לו את העתיד שיכול להיות לו אם הוא יבחר בצד האפל. יש להם עוגיות כדאי. מוריין בינתיים מאיימת שאם הוא לא יבחר נכון היא תבחר בשבילו עם סכין לצוואר.

בינתיים הטרולוקים פורצים את החומה והנשים מתעלות ביחד את הכוח ומביאות מכת ברק שמורידה אותם כמו ת'ור!! בחיי איניפיטי וור:-D
אבל הקיסרית של סין לא מצליחה להפסיק והנשים נשרפות אחת אחת:-0 איזה קטע שזה מה שקורה כשמתעלים יותר מידי. אוי לא גם נאביב!! כשהיא סופגת גם כוח מאגווין שלא תמות!! והקיסרית נשפרת בעצמה בסוף!

אה וגם פרין משועמם בינתיים כי הוא חסר תועלת (אבל הזאבים!! תביא אותם) ולויאל הנחמד אומר לו "אז תציע עזרה" האו אדורבל. אז הם הולכים לעזור למשמר לחלץ איזה חפץ חשוב ממתחת לכסא כשההוא הסוחר מגיע מסתבר שהוא ידיד האופל והוא הורג את כולם הו לא. והוא זומם מזימות ואומר שכל החמישה חשובים כי... משהו. מגניב. ידעתי שיש משמעות לחמישתם. ושחלקם יעברו לאופל. הוו הנה מאט הוא אכן נראה אפל. הוא חזר לעיר הרעה?

רנד מתפתה לחיים שצחי-אדון-האופל מציע לו אבל אז מבין שזה לא מה שאגווין הייתה רוצה הו כמה רומנטי (באמת!) ומתעל מלא כוח (הוא השתמש בבודהה? לא קלטתי) והורג אותו. זה היה קל יחסית8-*

אגווין בוכה על נאביב וכמו ברפונזל הכוח מחזיר את נאביב לחיים. הנחתי שזה יקרה כי כבר ראינו שזה אפשרי, רק לא הייתי בטוחה אם נשאר באגווין עוד משהו.

רנד חושש הוא ישתגע ולא רוצה לחזור לאגווין ולפגוע בה אז מבקש ממוריין להגיד שהוא מת ונעלם.

לאן כפרה עליו מגיע סופסוף ומוצא את מוריין שאיבדה את כוחה ויש משהו עם אבן שלא אמורה להשבר ונשברה8-* והיא אומרת שזה לא הקרב האחרון אלא רק הראשון. אוו:-0 ואז סוף!!
רגע לא. יש ילדה על חוף ומלא פירטים משונים מגיעים ויש להן כוח והן יוצרות צונאמי ענק והילדה פשוט ממשיכה לבהות בזה. מה??8-*

ועכישו תגובותת

לואס תרין הוא גבר שחור שמתגלגל לתוך גוף של גבר ג'ינג'י לבן, תרבות ה-PC עדיין לא ניצחה(טוב לדעת!).
:-D:-D:-D

שראיתי את הכיתוב "3000 שנה קודם" חשבתי שהם ילכו על הפרולוג של הספר, עם הדברים הכיפיים. לואס תרין הורג את כול המשפחה שלו, יוצר את הר הדרקון והורס את העולם.
וואלה.

וישמעאל כזה "אתה לא יודע כלום ג'ון סנואו...אה לואס תרין" וממשיכים הלאה לעין העולם.

ורנד כזה "זה לא הרודיאו הראשון שלך מתוקה, את יודעת איך לשקר בלי לשקר"
חחחחחחח לגמרי:-D

פרין חסר תועלת לגמרי(אבל אולי הוא יפסיק להיות כזה אימו, ירים את הגרזן ויעשה משהו בהמשך והוא אשכרה ניסה ללכת בדרך העלה?)
חחח מממש!! הזאביםםםםם

וגם היה לו את הפיגיון של מאט????
כן??? איך??

ומין צדקה!
במה היא צדקה?

אז אוקיי, זה לא באמת אדון האופל (חשדתי כך כשרנד ניצח אותו כל כך בקלות) וגם השם ישמעאל עושה את זה טיפה יותר
מתאים (וגם לא מתאים, כי זה לכאורה האבא של בני דודינו), אבל עדיין זה נראה לא טוב.
אבל מהפרק בלי ידע מוקדם לא ברור שזה לא אדון האופל. אני חשבתי שכן.

נכון!

כי נאינב מקשיבה לצבעי הרוח הקסומים או משהו כזה לא?

האם היא ידעה שיהיה לזה כל כך הרבה כוח, או שלא כי היא לא ידעה שנייניב מחוברת לכוח חזק כל כך?
אה רציתי להגיד שזה היה מגניב שמנייניב יצא לבן בוהק יותר כי היא חזקה יותר.

( אני יודעת, אבל אני כמו אדון האופל אני יודעת כמעט הכול).
אם כך אז אני ידידת האופל:-P:

אני חשבתי על המחזור שלה, אבל אני מעוותת לגמרי.
חחחחחחחחחחח איכס:-D

כול המייצרים? בספר זה ברמה של סרט אימה! העלים יכולים להרוג אותך, יש שם תולעים מפלצתיות וזוועה אחרי זוועה אחרי זוועה. זה לא סתם עצים מפחידים, אני לא חושבת שהם הציגו את הסכנות מספיק.
טוב אני שונאת סרטי אימה אז שמחה שויתרו על זה.

וגם, אחד הקטעים שהכי אהבתי בספרים זה את לאן מאמן את הבנים בכלי הנשק שלהם. למה לא קיבלנו אפילו סצנה אחת של לאן מאמן את רנד בחרב? הבחור הלך 8 פרקים עם חרב שאין לו מושג איך משתמשים בה!
חחח אומייגאדדד זה בדיוק מה שנאי צריכה גם ככה הוא נראה לי כמו הנסיך/מפקד ממולאן. רק חסר שהוא יאמן אנשים ואני אוכל לשים את ה-שיר שלו!!:-D|מאוהב|
איזה בזבוז עכשיו!

ואז יש קטע של התבכיינות שנמשך משהו כמו שני ספרים נוספים( "אימא ! אני לא רוצה להיות הדרקון").
:-D:-D:-D

בשלב הזה רנד עוד לא בטוח שהוא הדרקון, ואז יש קטע של התבכיינות שנמשך משהו כמו שני ספרים נוספים( "אימא ! אני לא רוצה להיות הדרקון"). בספר השני כולם מחפשים את הקרן והפיגיון(בספר מאט קשור אליו עדיין והוא עבר ריפוי מלא רק מאוחר יותר) שנגנבו ע"י פדן פיין ואז אחרי קרב גדול הוא מכריז על עצמו בתור הדרקון ואז בספר השלישי כולם רודפים אחרי רנד שמחליט לבדוק אם הוא באמת הדרקון(ולמרבה האירוניה הספר נקרא הדרקון שנולד שוב, אבל רנד עצמו בקושי מופיע) ע"י הגשמת אחת הנבואות.
בתכלס נשמע מעייף שקצת טוב שדילגו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קודם כל משהו שחשבתי עליו כשצפיתי בפרק:
הרבה מדברים בסדרה על גברים ונשים. יש את הצד הזה והצד הזה.
אבל זה בעצם מתעלם מכך שהעולם הוא ממש לא כל כך בינארי.
אפילו אם נניח שזה נקבע רק לפי מין בלידה זה לא בינארי כי יש הרבה סוגים של אינטרסקס.
יש למשל נשים שיש להם כרומוזום Y למרות שמבחינה אנטומית הן תמיד היו נשים.
אז כיצד הכוח עובד איתם?

השפה העתיקה, לדעתי.
טכנית זאת שפה עתידנית כי זה בעידן השני וזה העתיד שלנו.
אבל העניין הוא שבכל מקרה הרי הם לא באמת מדברים אנגלית שם. אבל עושים לנו שזה אנגלית.
טוב, אני מניח שהרעיון הוא להבהיר שזה כל כך הרבה זמן לפני שדיברו בשפה אחרת. עדיין מרגיש לי קצת סתם
בקרדיטים והפרסומים לפני הפרק הוא היה ישמעאל ולא אדון האופל.
אבל אין לזה זכר בסדרה עצמה
the grave no bar to my call. הוא יקרא לגיבורים ויאלץ אותם להילחם למען הצל (זוכרים את בירגיט?).
לא אני לא זוכר... רגע, זאת לא הייתה בובה?
וזה יכול לגרום לגיבורים להלחם עבורך? אני חשבתי שזה פשוט כדי לכנס אותם.
גם בעברית, זה תורגם ל"איננו" ככה שזה יכול להיות שהוא לא נמצא וגם מת.
כשאני שומע שאומרים שמישהו איננו אני לא חושב מת. בטח אף אחד לא מתאר מישהו מת ככה.

מתחילים ב3000 שנה אחורה בדרקון הראשון ואשתו? חברה? ידידה? שמדברים על מה לעשות עם הכוח כשעוד היה גם אסס אדי גברים. אוו והעבר הוא בעצם עתידני כזה עם חלליות מעופפות מגניב. יאוו אבל השפה שלהם מעצבנת. מצחיק אותי שהשפה העתיקה היא מוזרה והחדשה היא אנגלית של ימינו. תכלס השפה העתיקה צריכה להיות עברית אנחנו היינו פה ראשונים.
זה לא הדרקון הראשון, אלא דרקון קודם. גם הוא the dragon reborn
גם אותי הטריד השפה. אבל זה לא אמור להיות עברית כי זה מתרחש עדיין בעתיד שלנו.
מוריין גם מביאה לו פסלון בודהה חמוד לתעל דרכו שזה יחזק את הכוח שלו.
זה מזכיר לי שהיה קטע שרנד שואל את מוריין מה התוכנית שלהם והיא מנסה להתחמק מלענות לו, אבל הוא מתעקש ורק אז היא מראה לו את הפסלון הזה.
אבל מה הקטע? למה היא ניסתה לא להראות לו את זה אם זה חלק חשוב בתוכנית שלה. היא סתם נודניקית.
הוא אומר לה שהוא ישנא את העוצר שלה כי הוא יקנא וגם יאהב אותו אם הוא יעשה אותה מאושרת. אדורבל. אבל עוצר לא יכול להיות בקשר רומנטי עם אס אדאי אחרת אם שלו לסבית?
כל העניין הזה לא היה ברור לי. קודם כל כי זה לא היה ברור לי שהיא מדברת על להיות אאס סדאי, בהתחלה חשבתי שהיא מדברת על פשוט להתחתן.
בכל מקרה אני מניח שעוצר לא יכול להיות במערכת יחסים עם מישהי מעבר לאאס סדאי שלו. זה נראה לי מורכב מידי.
אבל עכשיו שמוריין איבדה את היכולת תיעול שלה אז לאן יכול להיות עם נייניב (שאגב את מעוותת את שמה מאוד)
החבורה הולכת לבר לבקש מרואת העתיד עצות אבל היא לא עוזרת במיוחד ורואה את נאביב מתה או משהו אבל לא מספרת. אח"כ אגב היא בורחת מהעיר במקום להשאר להלחם. צד אחד שלי אומר "פחדנית" וצד שלי אומר "תכלס חכמה".
אני יותר נטיתי לכיוון ה"תכלס חכמה". בכל מקרה יצאה רואת עתידות חרא כי בסוף העיר בסדר (רק שכל הגברים שלהם כנראה מתו במעבר כנראה, אז נותרה עיר של נשים וילדים.
הקיסר של סין ואחותו מחליטים לצאת למלחמה להגן על העיר. כל היציאה לקרב וההתכוננות והצדעת הקרב שלהם מאד הזכיר לי את הנוקמים איניפיטי וור. כשהם הסתערו צעקתי "ווקנדה פוראבר":-D
יש לך יותר מידי נוקמים על המוח.
נראה לי שכל מי שראה את סרטי שר הטבעות חשב על קרב גדול משם. אני ראיתי את הסרט בפעם האחרונה לפני הרבה שנים אבל עדיין זה הרגיש מאוד כמו זה (helm's deep נראה לי)
אה וגם פרין משועמם בינתיים כי הוא חסר תועלת (אבל הזאבים!! תביא אותם)
זה גם מה שאני אמרתי
הוו הנה מאט הוא אכן נראה אפל. הוא חזר לעיר הרעה?
אה, את חושבת שזאת הייתה העיר הנטושה המפחידה?
ומתעל מלא כוח (הוא השתמש בבודהה? לא קלטתי) והורג אותו. זה היה קל יחסית8-*
כן, הוא החזיק את הבודה הקטן ביד שלו. הוא זהר וכל זה.
וכן, זה היה בסוף קל יחסית כי מסתבר שזה בוס של רמה 1.
לאן כפרה עליו מגיע סופסוף ומוצא את מוריין שאיבדה את כוחה ויש משהו עם אבן שלא אמורה להשבר ונשברה8-* והיא אומרת שזה לא הקרב האחרון אלא רק הראשון. אוו:-0 ואז סוף!!
טעות די גדולה לחשוב שזה הקרב האחרון כשזה בעצם הקרב הראשון. אז זה אומר שלא היו קרבות עד עכשיו? הם נמחקו? התחלנו את הספירה מחדש?
כי נאינב מקשיבה לצבעי הרוח הקסומים או משהו כזה לא?
אבל אם ככה היא עקבה אחרי מוריין אז איך היא יכלה ללמד בקלות את לאן כיצד לעקוב אחריה?

למעלה