🐲 כישור הזמן🐍

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי גם את פרק 4
אז מה היה לנו...

עם אגוויין ופרין לא קורה כמעט דבר. הם פשוט מבלים עם הצוענים. קצת מדברים איתם.
מסתבר שהם בקטע של פציפיזם. אין להם כלי נשק.
"הנקמה הכי טובה ברצח היא לחיות" זה משהו ששמעתי בעבר.
הבעיה עם פציפיזם היא שזה טוב בעיקרון כי הדרך היחידה שכולם יפסיקו להיות אלימים זה שחלק יפסיקו להיות אלימים וזה יגדל.
אבל בפועל דברים לא קלים כל כך.
אבל פרין אולי בקטע של פציפיזם אחרי שהוא בטעות הרג את אשתו.

רנד, מאט והגלימן (טום) עוצרים ליילה בחוה.
הם מתכוונים להתגנב לשם בשביל לישון רק בלילה, אבל המשפחה מוצאת אותם לפני ומכוונת עליהם כלי נשק.
אבל הם מאמינים להם שהם לא רעים ומזמינים אותם לישון ושם תמורת קצת עבודה. ואפילו נותנים להם מזון.
מסתבר שהגלימן יודע הרבה מאוד על העבר והוא מסביר שאנשים כמוהו מעמידים פנים כאילו העיסוק שלהם זה שירה כי ידע על העבר זה כוח.
מאט מתנהג מוזר. יש קטע שנראה שהוא מקיא את השחור שתקף אותם בעיר הנטושה, אבל אז זה חוזר לתוכו. אבל במקרה הזה לא היית בטוח אם זה לא הזייה שלו.
הגלימן אומר לרנד שהוא די בטוח שזה הטירוף שיש לגברים שיש להם יכולת תיעול והוא מכיר את זה כי זה קרה לאחיין שלו.
מאחיין שלו בסוף נלקחה יכולת התיעול על ידי אאס סדאי. וזה כנראה משאיר אדם די שבור כי הוא התאבד אחר כך.
נראה שהגלימן יותר מוטרד שאאס סדאי יקחו ממאט את יכולת התיעול מאשר הטירוף שיש לו אם באמת יש לו יכולת תיעול.
בכל מקרה כנראה כל הסימנים האלו של מאט קשורים לשחור הזה מהעיר הנטושה ושזה באמת קשור לסכין שהוא גנב משם (ולא זרק).
רנד מנסה לגרום למאט לשתף אותו במה שעובר עליו לפני השינה
*ואולי אם הוא היה מחבק אותו מאחורה ונותן לו נשיקה על הלחי זה היה עובד.
אז לרנד יש חלום מוזר שלא ממש הבנתי אבל כל הארבעה היו שם וגם פייד. האמת שאני כבר לא זוכר מה בעצם היה שם.
בכל מקרה הוא מתעורר ומגלה שמאט לא לידו ונבהל.
הוא רץ לבית החוה ונראה שהנורא מכל קרה כי כל המשפחה מתה על הריצפה ומאט עומד שם.
ולרגע קיוויתי שזה חלום. אבל כשראו שיש על מאט את השחור אז הבנתי שהוא היה כנראה תחת שליטת השחור או משהו כזה.
אבל אז מתברר שיש שם פייד והם בורחים כשרק הגלימן נשאר שם להלחם בפייד.
אז אני מניח שזה לא מאט רצח את המשפחה אלא הפייד. או לפחות אני מקווה.

החלק העיקרי של העלילה הוא במחנה של האאס סדאי לשם הגיעו מוריין, לאן ונייניב.
אז חלק מהאאס סדאי שם הן אדומות - ואם הבנתי נכון התפקיד שלהן הוא לעצור את מי שמשתמש בכוח האחד באופן לא טוב.
וחלק מהן ירוקות - שאם הבנתי נכון הכוח שלהן הוא שהן יכולות לשכב עם שני גברים ביחד :sneaky:
מוריין עדיין הכחולה היחידה שאנחנו מכירים.
האדומה הזאת (ליאנדרין?) אומרת לנייניב שהכחולות חושבות את עצמן והן כמו מרגלות.
הן מחזיקות את הדרקון הנולד מחדש (דרקון מזויף כנראה) והוא כל כך חזק שצריך שתי אאס סדאי כדי להחזיק אותו כל הזמן.
בקטע בהתחלה רואים את הדרקון הזה (לוגיין) בכיבוש עיר כלשהי בעבר. נראה שהוא בהחלט שומע קולות, אבל גם נראה שהוא לא תמיד מקשיב להם כשהם אומרים לו להרוג אנשים, כי הוא לא הרג את המלך אלא הפך אותו לנאמן אליו.
בסוף הצבא של לוגיין תוקף והוא מצליח להתגבר על המחזיקות אותו.
מוריין בדיוק מגיעה לדבר איתו וזה נראה לי קצת כאילו היא עזרה לו להשתחרר כדי שהיא תוכל לדבר איתו.
היא רוצה לדעת אם הוא באמת הדרקון הנולד מחדש. כנראה זה תכלס יפתור לה בעיות (לאור זה שהיא איבדה את הארבעה).
אבל היא לא מאמינה לו והיא אומרת לו שעד כמה שהכוח שלו גדול זה כלום לעומת הכוח של הדרקון האמיתי שהכוח שלו הוא כמו שמש זועמת.
יש קרב בחוץ - הצבא של לוגיין נגד האאס סדאי והוורדנים שלהן. ונראה שהאאס סדאי עומדות להפסיד. האמת שציפיתי שבלחימה שם שם נייניב תגלה את הכוח שלה.
במקביל יש קרב בתוך המערה ולוגיין מצליח להרוג את אחת האאס סדאי.
הוורדן של זאת שמתה מלא זעם ותוקף את לוגיין עם הנשק שלו ומסתבר שזה טעות חמורה כי זה נותן לו כוח על כלי הנשק שלו והוא מנפץ אותם ופוגע בכולם.
לאן מדמם מהצוואר ונראה שהוא עומד למות ואז הבנתי שלא יעשו לנו את זה ולכן נייניב תרפא אותו והפעם היא באמת מגלה את הכוח שלה.
אבל הכוח שלה זה לא כוח ריפוי רגיל אלא שמש זועמת של כוח שמרפא את כל האנשים שנפגעו במערה.
לוגיין בשוק מרמת הכוח שהוא ראה מנייניב ונראה שהוא אולי עמד להכיר שהוא טעה ושהוא באמת לא הדרקון כי הוא ראה שהכוח שלו חלש יחסית לנייניב. אבל אין לו זמן כי האאס סדאי תוקפות אותו עם הכוח שלהן ומג'נטלות אותו (זה שם הפעולה שהן עושות) שזה אומר שלוקחות לו את הכוח. והוא באמת נראה מאוד שבור מזה (כמו שהבנו מהסיפור של הגלימן על האחיין שלו).

רגב, אז זה אומר שנייניב היא הדרקון?
ידענו שהיא כנראה שייכת עם הארבעה בשביל ליצור את החמישייה הסודית (אחרי הכל הביטלס הן די יוצאות הדופן, רוב הלהקות מתחילות עם 5 חברים).
אבל לא נראה לי שעכשיו פשוט יקבלו את נייניב בתור הדרקון החדש. בטח עדיין יש משמעות לארבעה.

היה רגע חמוד בין מאט ואחת הילדות בחווה. אבל עצוב לי שבסוף הוא איבד את הבובה. (כאילו גם עצוב שהילדה מתה, אבל זה לא שחשבתי שנראה שוב את הילדה, אני כן חשבתי שנראה עוד את הבובה הזאת. היא רצתה לראות את העולם)

מסביב למדורת הוורנדים היו הרבה דיבורים. והיה נראה שהירוקות לפחות לוקחות וורדנים כל הזמן למיטה שלהן.
גם היו שניים מהוורדנים שנראו מאוד קרובים אינטימית אחד לשני. ואז הם הלכו עם אותה אאס סדאי. אז האם הם יחד? האם הם רק משרתים את הצרכים המיניים של האאס סדאי? (האם הבנתי לא נכון את איך שהן לקחו אותם?) האם הם בעצם יוצרים שלשות רומנטיים?
טוב, יאללה אני אקרא מה עדי|נחש| כתבה

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ואו!! אין לי מילים כרגע, אני אנסה לכתוב בצורה נורמלית, ועם מילים ומשפטים שלמים בעברית כי התגובה הראשונית שלי היא לצרוח ולרוץ בכול הבית.
אם את לא יכולה לעשות משפטים שלמים בעברית, תנסי משפטים בold tongue
קודם כול זו הייתה החלטה מעולה לסטות מהספרים ולהראות לנו את כול הסיפור הזה עם לוגיין. נתחיל מהדברים הבסיסיים: אני אוהבת שהם לקחו אותנו בהתחלה לגהלדן ושללוגיין והאנשים שם יש מבטא שונה מכול מי ששמענו עד עכשיו. אני אוהבת את איך שהם הציגו את הטירוף. הקטעים במחנה של האאס סדאי, העובדה שהם הסבירו לנו על מה עושה כול אג'ה וההבדלים בין האדומות, לירוקות ולכחולות, הקשר בין אאס סדאי לעוצרים, הכול בצורה כזאת שלא מרגישים שמאכילים בכוח בכפית (y) .
לא שמתי לב למבטאים שונים, אבל אני אאמין לך.
לגבי הצבעים השונים של האאס סדאי - נראה לי שרק לגבי האדומות נאמר במפורש מה הן עושות. על האחרים יותר רמזו. אבל אני מניח שלך זה התחבר עם מה שאת יודעת.
אנחנו מחכה כנראה קצת יותר.
*אגב, הפעם שמתי לב שבפתיח יש שלב שרואים מעגל של 7 נשים לבושות ב7 צבעים.
הנגיעות לעבר של לאן(y) והקטעים בין מוריין לאלנה(והעובדה שגם לה יש מבטא והיא לא נשמעת כמו האחרות) (y).
אלנה היא האדומה ההיא או הירוקה ההיא? (אתם לא מצפים שכל פרק אני אלמד עשרים שמות חדשים נכון?)
בכל מקרה אני לרוב לא שם לב למבטאים, אבל האדומה כן נשמעה שונה נראה לי.
ונכון שכחתי להתייחס לקטע שנייניב רואה את לאן עושה איזשהו טקס ואז אומר שזה קשור לעם שלו.
וזה גרם לי לתהות האם אסייתים הם עם אחר? האם לא ראינו אסייתים בסדרה עד כה?

*ובכלל האם העולם הזה עדיין מחולק לאותם יבשות שאנחנו מכירים?
כי מתייחסים לזה שהמגדל הלבן הוא המרכז של כל האאס סדאי בעולם, אבל האם הכוונה רק ליבשת שהם נמצאים עליה?
כשהם אומרים דרום הם מתכוונים דרום עד דרום אמריקה ואפריקה? כי זה נשמע יותר כאילו מתייחסים לדרום קרוב יותר.

עדי|חזיר| ישר חשבתי עלייך שראו את שני העוצרים יחד|מובך|:-D:-D:-D:-P:. והם הלכו לעשות שלישייה עם אלנה?
זה מעליב!
למה לא חשבת עלי?
אני חושב שכל הירוקות לקחו שני וורדנים כל אחת. אבל רק שניים מהוורדנים נראו באמת מאוד בקטע זה של זה.
המוות של קרני, והטירוף של סטפין (y)(y).
השמות לא אומרים לי דבר. אבל אני מצליח להבין מהקונטקסט מי הם עכשיו.
הקטע עם הטירוף של סטפין וזה שזה הוביל אותו לעשות משהו מפגר הזכיר לי את ההתנהגות של סטארלורד במלחמת אינסוף.
וכולנו מסכימים שההתנהגות של מוריין בזמן שלוגיין ניסה להשתחרר לא הייתה חשודה בכלל? כול אישה הגיונית בזמן הזה הייתה מנסה לברר אם הוא באמת הדרקון במקום לנסות, אתם יודעים להשתלט עליו ולמנוע ממנו להרוג אנשים נוספים.
לחלוטין.
זה גרם לי לחשוב שהיא עזרה לו להשתחרר.
נייניב!! פאק! לא שחשבתי שהם הולכים להרוג את כולם או משהו אבל זה היה מדהים. לא חשבתי שככה זה ייגמר.
מסקרן, זה אומר שזה לא היה ככה בספר.
והסירוס בסוף:-0.
תמיד עצוב כשצריך לקחת את הכלב לוטרינר לבצע את הניתוח. זה אכזרי אבל זה לטובה.
בנוסף קיבלנו גם הסבר על הפחחים ודרך העלה, למרות שהם נשמעים כמו היפים משנות ה-70 והבגדים המזעזעים. הקטעים איתם היו החלק הכי חלש בפרק לטעמי אבל מעניין מספיק.
בהחלט החלק החלש של הפרק, אבל לפחות זה לא קטע חלש שלקח הרבה זמן מהפרק. הקדישו לזה מעט זמן כמו שהיה צריך.
משהו ששכחתי לציין (בסיכום שלי) זה שדיברו גם על כך שבגיל 20 הצעירים שלהם עוזבים את הקבוצה לעולם מבחוץ ובודקים איך זה לחיות בשאר העולם. והרוב חוזרים.
זה בדיוק מה שעושים בקהילות מורמוניות בארה"ב. אומנם הם ממש לא צוענים, אבל הם חיים בלי רוב הדברים שיש לעולם החיצוני (חשמל בעיקר) ובגיל כלשהו כל הצעירים עוזבים לשנה אחת. רובם מנסים הרבה מאוד דברים (מין פרוע, סמים) אבל רובם בסוף חוזרים למסגרת המורמונית.
זה גם מרגיש בעצם דומה למה שקורה לארבעת הגיבורים שלנו שבגיל 20 עזבו את הכפר הקטן שלהם ומתנסים בעולם שמחוץ לו.
האזכור של בירגיטה? 100% לטובת מי שקרא את הספרים.
כן כן בריגיטה, כמובן
טום חושב שמאט מסוגל לתעל. ואחרי סוף הפרק אני בטוחה שכולם יחשבו שנייניב היא הדרקון עם כול הכוח הזה שיש לה ולאן הזכיר שגם אגווין חזקה. עבודה טובה אנשים.
לפחות עם מאט זה די ברור שמה שקורה לו יותר קשור לשחור של העיר הנטושה.
אבל אני לא אתפלא אם נגלה שכל הארבעה עם גם מתעלים חזקים.
על זה שמשתלט עליו השחור? על זה שנראה שהוא רצח משפחה? על זה שהוא רואה את הילדה המתה בסוף ואנחנו יודעים שזה משהו שקשור אליו?
עדיף שלא תעני
רנד למאט "אני פה בשבילך" חמוד שכזה|מאוהב|.
תנשק אותו כבר!!!!
*אתה אולי יכול למצוא גבר שווה יותר, אבל למה לך, מישהו שווה יותר כשיש לך מישהו שבור שצריך חיבוק.
אוי, אוף עכשיו שבוע שלם כדי לחכות לפרק הבא? זו מזימה של אדון האופל או משהו? האם יש חברי אופל בהפקה? זו אכזריות:-D:-D:-D.
זה עוד יחסית בסדר.
זה בטח יהיה נוראי כשתסתיים העונה.
ואם אני מבין נכון יש רק 8 פרקים בעונה הזאת וזה אומר שעכשיו כבר סיימנו חצי ממנה.

dilia snake

Well-known member
אבל פרין אולי בקטע של פציפיזם אחרי שהוא בטעות הרג את אשתו.
נראה לי הוא יותר בקטע של "תעזבו אותי בשקט".
מסתבר שהגלימן יודע הרבה מאוד על העבר והוא מסביר שאנשים כמוהו מעמידים פנים כאילו העיסוק שלהם זה שירה כי ידע על העבר זה כוח.
עם שאינו זוכר את עתידו וכ'ו.
אתה גרוע כמו עדי|חזיר| עכשיו האימג' שלהם שוכבים מחובקים ירדוף אחרי כול היום.
גם היו שניים מהוורדנים שנראו מאוד קרובים אינטימית אחד לשני. ואז הם הלכו עם אותה אאס סדאי. אז האם הם יחד? האם הם רק משרתים את הצרכים המיניים של האאס סדאי? (האם הבנתי לא נכון את איך שהן לקחו אותם?) האם הם בעצם יוצרים שלשות רומנטיים?
אתה סתם מחפש משמעויות, יש כאלו ששוכבות עם העוצרים שלהן וחלק לא. התפקיד שלהם הוא קודם להגן על האאס סדאי, ההטבות האחרות זה בונוס.
לגבי הצבעים השונים של האאס סדאי - נראה לי שרק לגבי האדומות נאמר במפורש מה הן עושות. על האחרים יותר רמזו. אבל אני מניח שלך זה התחבר עם מה שאת יודעת.
אנחנו מחכה כנראה קצת יותר.
אלנה, אמרה שהירוקות הן אג'ת הקרב. לא צריך להיות ממש חכם כדי להבין מה הן עושות. הן קבוצה של לוחמות.
אלנה היא האדומה ההיא או הירוקה ההיא? (אתם לא מצפים שכל פרק אני אלמד עשרים שמות חדשים נכון?)
בכל מקרה אני לרוב לא שם לב למבטאים, אבל האדומה כן נשמעה שונה נראה לי.
הירוקה, עם שני העוצרים. שנשמעת קצת הודית.
יש אומות שונות ואנשים נראים קצת אחרת בכול מקום.
*ובכלל האם העולם הזה עדיין מחולק לאותם יבשות שאנחנו מכירים?
לא יש יבשת אחת גדולה ועוד איים.
1637931568760.png
חיפשתי ומצאתי לך מפה(למרות שכול המקומות האלו לא אמורים לומר לך משהו). הרביעייה+ נייניב מאנדור, מוריין במקור מקאירהיין, לוגיין מגהלדן, לאן ממלקייר (שכבר לא קיימת).

אני חושב שכל הירוקות לקחו שני וורדנים כל אחת. אבל רק שניים מהוורדנים נראו באמת מאוד בקטע זה של זה.
בספר יש גם כאלו עם 3-4.
:-D :-D :-D.
זה בדיוק מה שעושים בקהילות מורמוניות בארה"ב. אומנם הם ממש לא צוענים, אבל הם חיים בלי רוב הדברים שיש לעולם החיצוני (חשמל בעיקר) ובגיל כלשהו כל הצעירים עוזבים לשנה אחת. רובם מנסים הרבה מאוד דברים (מין פרוע, סמים) אבל רובם בסוף חוזרים למסגרת המורמונית.
אמיש, מורמונים זה משהו אחר(אגב, ברנדון סנדרסון הוא מורמוני). אבל אני מבינה מה אתה אומר.
כן כן בריגיטה, כמובן
שעשתה ככה וככה ואז ככה וככה.

בשקר לשאר הדברים אני חושבת שאני אשתוק.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אמיש, מורמונים זה משהו אחר(אגב, ברנדון סנדרסון הוא מורמוני). אבל אני מבינה מה אתה אומר.
🤦‍♂️ המוח שלי כנראה לא עובד כי אני יודע את זה אבל איכשהו הייתי מאוד בטוח כשכתבתי שלאמיש קוראים מורמונים.

didalf

Well-known member
פרק 4

אוו פרק יפה אהבתי

להגיב לפי הסדר או לפי קבוצות? נראה איך יצא לי.

אוקי מתחילים במישהו שנראה כמו ישו וגם חושב שהוא ישו ושהוא המושיע או הדרקון במקרה הזה ואיך הוא הפך עיר שלמה שהוא תקף לצבא מאמינים שלו. הכוח אכן לא בריא לגברים. זה כי גברים הם אידיוטים. זה האיש שראינו שהן סחבו בתוך כלוב ועכשיו הוא בכלוב וצריך כל הזמן 2 אסס אדאיי שישבו ויחזיקו אותו בכוח שלהן. מסכנות איזה מתיש מה עם מישהי צריכה שירותים?
האדומה (שקצת מוכרת לי) יותר עצבנית ולוחמנים ועם וויבים של כלבה מהאחרות ורוצה לסרס אותו ולא לחכות למשפט הוגן. (ככה תרגמו, אבל אני מניחה שהכוונה להוציא ממנו את הכוח ולא סירוס כמו שעושים לכלב:-D). עדי|נחש| תזכירי לי מה הקטע עם הצבעים ומה כל צבע אומר כי לא הבנתי הם מסבירים מעורפל מידי. האדומות הן בבירור ביצ'יות יותר מהשאר.
לאן בינתיים מתאמן עם חבר, חמודים. צחקתי כשהחבר שלו והאס אדאי של החבר ריכלו על מוריין ולאן שהם כאלה שתקנים "את יכולה לדמיין את הארוחות שלהם":-D:-D

פרין ואגווין ממשיכים לטייל עם הצוענים הנחמדים. המנהיגה שלהם מספרת על הפילוסופיה ההיפית אנטי מלחמתית שלהם, כולל זה שאם תוקפים אותם הם בורחים או מתים כי גלגל החיים (אנחנו הופכים לדשא שמזין את החיים הבאים משהו כזה, ליטרלי מה שמופסה אמר). שזאת פילסופיה נחמדה מאד נגד אלימות אבל מצטערת, תמימה ולא מעשית. בהמשך היא מספרת לפרין שהבת שלה נרצחה ע"י שודדים והיא בחרה לא לנקום בהם כדי לא להמשיך את מעגל האלימות. שסבבה אפילו את זה אני יכולה להבין במסגרת הפילוסופיה שלה, לא לנקום לאחר מעשה. אבל לא להלחם כשתוקפים אותך סורי זה קצת דבילי. כשהיא שואלת את פרין "האם הרמת גרזן או חרב? האם חייך היו יותר טובים אחרי זה?" כאילו סליחה אבל כשתוקפים אותך צבא של טרולוקס אם הוא לא היה תוקף חזרה לא היו לו חיים בכלל אחרי זה.

מאט ורנד והטרובדור מגיעים לאיזה חווה וזוממים להתגנב ולנוח בלילה ורנד החמוד שואל בתמימות "למה שלא נבקש". ואז בעל החווה מאיים עליהם ורנד כפרעליו אומר את האמת "אנחנו רק רוצים מקום ללילה אנחנו חמודים" והם מקבלים בתמורה לניקוי אוורות. ממש אהבתי שהדרך הישירה והמנומסת הייתה הדרך הנכונה.
אבל בזמן ניקוי האוורוה מאט מקיא קיא שחור וופסי הפגיון הזה עדיין עושה צרות תזרוק אותו!!!
הטרובדור חושד שמאט הוא מתעל שהכוח משגע אותו. לא נראה לי שזה הכוח אבל הפגיון אכן דופק אותו.
אז מאט יוצא החוצה וילדה חמודה באה לתת לו לחם אוו והיא מזכירה לו את האחיות שלו והיא מביאה לו בובה. אוח איזה חמודה|מאוהב| ואני מיד חוששת שיקרה לה משהו.

נבייב מנסה לקבל מידע מהאדומה הקריפית עד שלאן מגיע. היא מזמינה אותה לאוהל האדום והוא מזמין אותה למדורה. ואז כולם יושבים סביב למדורה איזה חמודים. עדי|חזיר| כתבתנו לענייני גייז מיד שמה לב לשני עוצרים שיושבים מחובקים יאיי חמודים|לב|* ואז באה האסס אדאיי שלהם יש להם אותה אחת? הם שלישיה? הם דפלנטלי זוג אבל היא גם כן בקטע? הם טרופל?:-D
זה חמוד איך הם סוגדים לאס אדאי שלהם כל העוצרים.
אני עדיין לא בטוחה מה טיב הקשר בין לאן ומוריין כי עדי|נחש| טוענת שהם בהחלט לא רומנטים אז בסדר. אבל למחרת לאן הולך להתפלל ונביב עוקבת אחריו ואוקי אני מריחה פה שיפ! חמודים. אני אוהבת שיפים שמתחילים בסכין לצוואר:-D

אגווין רוקדת במסיבת צוענים עם הבחור החמוד אבל אני עדיין קצת רוצה לראות אותה ורנד כזוג. מסתבר שכמו האיימישים גם הצוענים האלה בגיל 20 יוצאים לראות איזה עוד אפשרויות יש לחיים. וגם היה סצנה מקסימה שהוא מספר לה על "השיר" והיא מסתכלת על כולם רוקדים וחמודים "אולי כבר מצאתם אותו"|לב|

אוי איזה חמוד זה היה כשרנד עושה כזה למאט "אני כאן" כשהם ישנים זה לצד זה. אולי אני כן מוכנה לתת לאגווין את הצועני הנחמד ורנד עם מאט?|תוהה| כאילו מישהו שואל אותי:-D
אבל אז רנד קם ומאט לא שם, ומפה נגמר החלק החמוד של הפרק ומתחיל אקשן/ מפחיד. אהבתי שהיה רוב הפרק חמוד כזה.
הווו לאאאאאאאאאא הוא רצח את כולםםםםםם כל האנשים הנחמדים שנתנו להם מקום ללילה ולחם לאאאאאא;-( וגם את הילדהההההה;-( כי הוא השתגע היה לו שחור בפנים ופגיון מסוכן ביד!!!! אבל לא היה דם על הפגיון או שדמיינתי?8-* יכול להיות שמפלצת היא זאת שרצחה?
יאוו אוף איזה נורא זה שהם היו טובים אליהם וכל המשפחה נרצחה;-( לפחות זה טיפה הקלה שכל המשפחה נרצחה בקטע של הילדה שלא יודעת מה היה יותר נורא - אם רק היא הייתה נרצחת וההורים שלה היו יודעים שהיא מתה כי הם היו נחמדים, או שהמשפחה הייתה מתה והיא הייתה נשארת בודדה בעולם. לפחות הם הלכו ביחד.

הצבא של ישו מגיע לעזרה והוא משתרר ורוצח את אחת הבנות והעוצר שלה מרגיש את זה בזמן שהם מנסים להדוף את הצבא אוי מסכן:-(
ואז כולם מגיעים למערה והוא מצליח לרצוח את כולם. הו לא ללאן נשפך דם מהצוואר בכמויות:-0 לא היה לי ספק שהם לא ימותו אבל הם היו מאד מתים לכן לא מאד הופתעתי כשנבייב תיעלה פתאום מלאאאא כוח משומקום וריפאה את כולם. וופי היי!! והצמות שלה עפו חח זה היה מגניב. ואז שאר הבנות מסכימות שזה זמן לסרס את ישו. לאדעת אם מסכן או מגיע לו. (בגלל הסיפור של הטרובדור על איך הבנאדם משתגע ואז בלי זה האחיין שלו פשוט התאבד).

פיי יצא ארוך|מזיע| ועכשיו תגובות:

ואו!! אין לי מילים כרגע, אני אנסה לכתוב בצורה נורמלית, ועם מילים ומשפטים שלמים בעברית כי התגובה הראשונית שלי היא לצרוח ולרוץ בכול הבית.
:-D:-D

פרק מושלם. ואו, לעזאזל. יש כאן הרבה לפרוק.
באמת פרק נהדר!

העובדה שהם הסבירו לנו על מה עושה כול אג'ה וההבדלים בין האדומות, לירוקות ולכחולות, הקשר בין אאס סדאי לעוצרים, הכול בצורה כזאת שלא מרגישים שמאכילים בכוח בכפית (y) .
כן... אפשר קצת כפית? לא הבנתי מה המשמעות של הצבעים עדיין|מובך|

ובכלל מתנהג בצורה משוחררת יותר
בעיקר זה אהבתי.

עדי|חזיר| ישר חשבתי עלייך שראו את שני העוצרים יחד|מובך|:-D:-D:-D:-P:. והם הלכו לעשות שלישייה עם אלנה?
חחחחחחחחחחח כמובן שחשבת עליי:-D וכמובן ששמתי לב לזה מיד וציינתי כאחד הדברים החשובים בפרק בסיכום שלי:-D
וחשבתי שאת תסבירי לי האם זה מה שקרה לגבי השלישיה:-D

אה ווי שכחתי להזכיר את זה שהוא נלחם במפלצת. רגע הוא כבר מת?? משומה הנחתי שהוא ימשיך איתנו יותר.

כן|לב|

נכון:-D

וחלק מהן ירוקות - שאם הבנתי נכון הכוח שלהן הוא שהן יכולות לשכב עם שני גברים ביחד :sneaky:

ונכון שכחתי להתייחס לקטע שנייניב רואה את לאן עושה איזשהו טקס ואז אומר שזה קשור לעם שלו.
חחח כן אני גם תהיתי האם "האנשים שלו" זה אסייתים.

הקטע עם הטירוף של סטפין וזה שזה הוביל אותו לעשות משהו מפגר הזכיר לי את ההתנהגות של סטארלורד במלחמת אינסוף.
גררררררררררררררררר:-[

משהו ששכחתי לציין (בסיכום שלי) זה שדיברו גם על כך שבגיל 20 הצעירים שלהם עוזבים את הקבוצה לעולם מבחוץ ובודקים איך זה לחיות בשאר העולם. והרוב חוזרים.
זה איימיש. המורמונים בגיל הזה יוצאים לשליחות שבה הם מנסים לגייס עוד אנשים להיות מורמונים.

כן כן בריגיטה, כמובן
זאת הבובה שרוצה לראות עולם!!

על זה שמשתלט עליו השחור? על זה שנראה שהוא רצח משפחה? על זה שהוא רואה את הילדה המתה בסוף ואנחנו יודעים שזה משהו שקשור אליו?
טום זה הטרובדור שנשאר להלחם במפלצת ניק, תעקוב!

תנשק אותו כבר!!!!
*אתה אולי יכול למצוא גבר שווה יותר, אבל למה לך, מישהו שווה יותר כשיש לך מישהו שבור שצריך חיבוק.

ואם אני מבין נכון יש רק 8 פרקים בעונה הזאת וזה אומר שעכשיו כבר סיימנו חצי ממנה.
וואלה:-0

אתה גרוע כמו עדי|חזיר| עכשיו האימג' שלהם שוכבים מחובקים ירדוף אחרי כול היום.
אנחנו לא גרועים אבל! ניק גרוע בהרבה דברים אבל בזה אנחנו טובים|זורו|

*עוצרים חמודים:
1637966844089.png

dilia snake

Well-known member
זה היה כיף לקרוא את הסיכום שלך ואהבתי את איך שניתחת את רוב הדברים.

אוקי מתחילים במישהו שנראה כמו ישו וגם חושב שהוא ישו
:-D.
עדי|נחש| תזכירי לי מה הקטע עם הצבעים ומה כל צבע אומר כי לא הבנתי הם מסבירים מעורפל מידי. האדומות הן בבירור ביצ'יות יותר מהשאר.
התפקיד של האדומות הוא לחפש גברים שמסוגלים להשתמש בכוח ולסרס/לנתק אותם ממנו לצמיתות, הירוקות הן לוחמות. בגלל זה הן הלכו יחד לחפש את לוגיין וללכוד אותו.
לאן בינתיים מתאמן עם חבר, חמודים. צחקתי כשהחבר שלו והאס אדאי של החבר ריכלו על מוריין ולאן שהם כאלה שתקנים "את יכולה לדמיין את הארוחות שלהם":-D:-D
:-D(y).
אוי איזה חמוד זה היה כשרנד עושה כזה למאט "אני כאן" כשהם ישנים זה לצד זה. אולי אני כן מוכנה לתת לאגווין את הצועני הנחמד ורנד עם מאט?|תוהה| כאילו מישהו שואל אותי:-D
:-D.
בפנים ופגיון מסוכן ביד!!!! אבל לא היה דם על הפגיון או שדמיינתי?8-* יכול להיות שמפלצת היא זאת שרצחה?
אני גם חושבת שזה הפייד ולא מאט. לא היה דם על הפיגיון שלו.
לאדעת אם מסכן או מגיע לו. (בגלל הסיפור של הטרובדור על איך הבנאדם משתגע ואז בלי זה האחיין שלו פשוט התאבד).
הבן אדם אסף סביבו כת וגרם למלחמה במולדת שלו, שלא נדבר על זה שהוא בברור פסיכי על כול הראש.
וחשבתי שאת תסבירי לי האם זה מה שקרה לגבי השלישיה:-D
זה מקובל אצל הירוקות לשכב עם העוצרים שלהן, חלקן אפילו מתחתנות איתם למרות שזה לא מקובל אצל אאס סדאי באופן כללי להתחתן. אז לדעתי זה סביר ששלושתם שכבו יחד.

didalf

Well-known member
זה היה כיף לקרוא את הסיכום שלך ואהבתי את איך שניתחת את רוב הדברים.
יאא תודה|לב|
התפקיד של האדומות הוא לחפש גברים שמסוגלים להשתמש בכוח ולסרס/לנתק אותם ממנו לצמיתות, הירוקות הן לוחמות. בגלל זה הן הלכו יחד לחפש את לוגיין וללכוד אותו.
אוקי, והכחולות? וכוחות ריפוי יש לכולן נכון?

אני גם חושבת שזה הפייד ולא מאט. לא היה דם על הפיגיון שלו.
יופי שלא יהיה לו על המצפון|מזיע|

הבן אדם אסף סביבו כת וגרם למלחמה במולדת שלו, שלא נדבר על זה שהוא בברור פסיכי על כול הראש.
כן אבל הוא פסיכי כי הכוח גרם לו להתשתגע כאילו זה לא לגמרי אשמתו זה כמו איזה מחלה שתוקפת את המוח.

זה מקובל אצל הירוקות לשכב עם העוצרים שלהן, חלקן אפילו מתחתנות איתם למרות שזה לא מקובל אצל אאס סדאי באופן כללי להתחתן. אז לדעתי זה סביר ששלושתם שכבו יחד.
וואלה. מודה שקצת התאכזבתי חשבתי שזה חמוד ששני הגברים הם זוג בחורה זה סתם מיותר:-D

dilia snake

Well-known member
יאא תודה|לב|
אוקי, והכחולות? וכוחות ריפוי יש לכולן נכון?

יופי שלא יהיה לו על המצפון|מזיע|

כן אבל הוא פסיכי כי הכוח גרם לו להתשתגע כאילו זה לא לגמרי אשמתו זה כמו איזה מחלה שתוקפת את המוח.

וואלה. מודה שקצת התאכזבתי חשבתי שזה חמוד ששני הגברים הם זוג בחורה זה סתם מיותר:-D
כולן יודעת יודעות לרפא, הן לומדות הכול ואז רק אחרי שהן עוברות את המבחן הסופי בוחרות צבע. הצהובות (כמו האישה מפרק 2) מומחיות בלרפא. הכחולות מתעסקות בכול מיני דברים, כבר לא זוכרת את ההגדרה המדויקת. אבל יש להן מרגלים בכול מיני מקומות, חלקן מייעצות לשליטים. ואני חושבת שבאיזה מקום בסדרה הן התמקדו בצדק מה שזה לא אומר.

אולי זה יותר פוליאמורה או משהו כזה ואז הבנים יכולים להיות ביחד ומידי פעם לצרף אותה.

מילי08

Well-known member
אל תתנו לי להתחיל לדבר על הספרים האלו, הם פשוט נוראיים והסופר בעצמו איש דוחה. הוא אשכרה לכלך על רוברט ג'ורדן אחרי שהוא מת שהוא לא סיים את הסדרה בכוונה לפני שהוא מת.
לא מכירה את הסדרה אבל זה באמת דבר נוראי להגיד
אני רואה איך עוד 40 שנה מבית האבות שלו ניק יזכיר לי שפרשתי מה-100 ונטשתי אותו לבד בקור.
:-D

טוב, עכשיו תפסיקו להגיב! |בוכה| יש לי הרבה מה לראות היום ונראה לי שסוף סוף השתלטתי בערך על כל ההודעות.
בעצם, אם סיימתי להגיב אז אני יכולה להדליק טלוויזיה ולהשלים חובות

מילי08

Well-known member
מה את עושה לפה? קישטה! לכי תראי את הפרק.
הנה הנה!
פרק מעולה. בינתיים רק ההערות שלי ומחר תגובות:
* אני לא מתה על האיבה בין האאס סדאי האדומה לבין מוריין. איכשהו זה נראה כמו יריבות ילדותית ולא משהו שקשור לאופי של התפקיד
* הפחחים. איזה שם מטופש. או תרגום. שמעתי מוזיקה ברקע אז היה לי קשה לשמוע את השם שלהם. אבל מאוד אהבתי את כל האנלוגיות שלהם לטבע ולעלה.
- "האם החיים שלך השתפרו מאז שהרמת את הגרזן?" יפה ונכון
ואיזה חתיכי הפחח הצעיר ההוא.
* לא ברור לי מה טיב היחסים בין העוצרים לבין האאס סדאי. וגם נינייב שאלה וחוץ מחיוך מרומז לא קיבלה תשובה
* כשלאן מת הייתי ממש נסערת! כאילו, לא יכול להיות שכל כך מוקדם הורגים לנו אותו. אבל מה שנינייב עשתה שם היה מדהים. מה זה אומר לגביה? כבר מראים לנו שהיא הדרקון?
* מה שמחזיר אותי אחורה למאט- יש בו את הכעס על המצב שלו, כעני אבל במקום לעשות משהו כדי להתבסס הוא בעיקר כועס. אבל זה יפה איך הוא הופך להיות מישהו אחר ליד ילדים. וגם רואים שיש עליו עדיין את השליטה של הסכין שהוא לקח. לרגע חשבתי שהוא באמת השתגע והרג את המשפחה באסם.
* אוגווין ופרין לא השאירו רושם מיוחד הפרק. אוגווין מזכירה לי את מרת'ה של הדוקטור. ממש דומה לה

didalf

Well-known member
* אני לא מתה על האיבה בין האאס סדאי האדומה לבין מוריין. איכשהו זה נראה כמו יריבות ילדותית ולא משהו שקשור לאופי של התפקיד
קצת כן, בעיקר מצד האודמה.

* הפחחים. איזה שם מטופש. או תרגום. שמעתי מוזיקה ברקע אז היה לי קשה לשמוע את השם שלהם. אבל מאוד אהבתי את כל האנלוגיות שלהם לטבע ולעלה.
אני קוראת להם צוענים.

יפה אבל לא כ"כ נכון. אם לא תרימי גרזן כשתוקפים אותך פיזית לא יהיו לך חיים אחרי זה בכלל.
ואיזה חתיכי הפחח הצעיר ההוא.
כן העיניים שלו!!

* לא ברור לי מה טיב היחסים בין העוצרים לבין האאס סדאי. וגם נינייב שאלה וחוץ מחיוך מרומז לא קיבלה תשובה
גם לי לא לגמרי|תוהה|
הם כאילו חיים למענן ורואים בזה שליחות והקשר ביניהם מאד חזק אבל לא בהכרח רומנטי או מיני. שזה קצת מבלבל לפעמים כי המבטים שהם מחליפים כן מרגישים רומנטים. אולי הבעיה בנו שלא יודעים לראות קשר כ"כ קרוב בין גבר ואישה שהוא לא רומנטי|תוהה|

* מה שמחזיר אותי אחורה למאט- יש בו את הכעס על המצב שלו, כעני אבל במקום לעשות משהו כדי להתבסס הוא בעיקר כועס. אבל זה יפה איך הוא הופך להיות מישהו אחר ליד ילדים.
נכון ונכון.

dilia snake

Well-known member
האמת שדווקא הם כן, האופציות האחרות היו להיהרג, לגמור בתור ארוחת ערב של טרולוק שזה גם סוג של להיהרג או להיסחב למאורה הסודית של אדון האופל ואולי גם להיפגש עם היצור ההוא מהחלומות שלהם. אז טכנית החיים שלו השתפרו גם אם אשתו מתה בתהליך. ואיך אומרים "מה שלא הורג מחשל"?

מילי08

Well-known member
פרק מושלם. ואו, לעזאזל. יש כאן הרבה לפרוק.
באמת פרק מצוין, ואם את מאשרת אז בכלל :-D
ושללוגיין והאנשים שם יש מבטא שונה מכול מי ששמענו עד עכשיו
ממש לא שמתי לב לזה. כלומר, נראה לי ששמתי לב שלוגיין מדבר שונה, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. לא שמתי לב לאחרים
העובדה שהם הסבירו לנו על מה עושה כול אג'ה וההבדלים בין האדומות, לירוקות ולכחולות, הקשר בין אאס סדאי לעוצרים
פה אני קצת חולקת עלייך כי לדעתי לא הסבירו מספיק. יכול להיות שלמי שמכיר את הספרים זה באמת ברור, אבל לי מבחוץ זה לא ממש עשה סדר
הקרב בסוף עם תיעול בשילוב של לחימה של ממש. 10/10.
בהחלט!
אהבתי את הקטע של לאן ומוריין באוהל שהם דיברו. וגם לראות אותו מתאמן עם סטפין ובכלל מתנהג בצורה משוחררת יותר
כן וכן
טוב לדעת שאני לא היחידה שלא הבינה את ההתרחשות הזאת, בעיקר אחרי שאת בעצמך הזדעזת מרעיון כזה בין לאן למוריין
נייניב!! פאק! לא שחשבתי שהם הולכים להרוג את כולם או משהו אבל זה היה מדהים. לא חשבתי שככה זה ייגמר.
לגמרי!!
בנוסף קיבלנו גם הסבר על הפחחים ודרך העלה, למרות שהם נשמעים כמו היפים משנות ה-70 והבגדים המזעזעים
אמממ... מנסים לעשות אותם צוענים מגניבים. היו נשים שמאחורה נראו לי כמו הצ'ולות של דרום אמריקה. לגבי העלה - אני מאוד אהבתי את ההגיון הזה. ראיתי שהגבתן לי ולא הסכמתן כל כך.. גם מחר כנראה אני אהיה עמוסה אבל אשתדל להרחיב על זה בהמשך
טום חושב שמאט מסוגל לתעל. ואחרי סוף הפרק אני בטוחה שכולם יחשבו שנייניב היא הדרקון עם כול הכוח הזה שיש לה ולאן הזכיר שגם אגווין חזקה. עבודה טובה אנשים.
ברור שזה מה שאני חשבתי! אבל עכשיו את גורמת לי לפקפק בזה :-D
תזכירי לי מי זה..?
ממש!!!
רנד, אני דיי בטוחה שהקטע בהתחלה עם החוואים היה קטע של טא'וורן
לא הבנתי.. מה הכוונה טא'וורן? פספסתי משהו?
לאנייניב! לאנייניב! לאנייניב! זה עשה לי את הפרק ואני בכלל שונאת רומנטיקה|מובך||מובך||מובך||מובך||מובך||מובך||מובך|.
רגע!
הולך להיות ביניהם משהו? כאילו, זה נראה ככה, אבל לא הייתי בטוחה

מילי08

Well-known member
:-D אז זה השיפ שלנו?
:-D, נראה לי שאתה צודק
היה רגע חמוד בין מאט ואחת הילדות בחווה. אבל עצוב לי שבסוף הוא איבד את הבובה. (כאילו גם עצוב שהילדה מתה, אבל זה לא שחשבתי שנראה שוב את הילדה, אני כן חשבתי שנראה עוד את הבובה הזאת. היא רצתה לראות את העולם)
זה גם מה שאני חשבתי... :-]
גם היו שניים מהוורדנים שנראו מאוד קרובים אינטימית אחד לשני.
נכון, רציתי לכתוב ושכחתי. הם נראו מאוד רומנטיים ביחד. ומאחר שזו סדרה אמריקאית, קשה לי להאמין שיציגו ככה סתם חברות בין גברים

סורי.. תיכף אני הופכת לדלעת אז כאן נגמר הזמן שלי

dilia snake

Well-known member
אני מרגישה צורך להיות מקורית עם השמות לספוילרים.

ממש לא שמתי לב לזה. כלומר, נראה לי ששמתי לב שלוגיין מדבר שונה, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. לא שמתי לב לאחרים
בשביל זה אני פה |מלאך|.
טוב לדעת שאני לא היחידה שלא הבינה את ההתרחשות הזאת, בעיקר אחרי שאת בעצמך הזדעזת מרעיון כזה בין לאן למוריין
אני יודעת דברים, ואיכ לדמיין את לאן ומוריין יחד. כמו לדמיין את הדודים שלך שוכבים או משהו.
אמממ... מנסים לעשות אותם צוענים מגניבים. היו נשים שמאחורה נראו לי כמו הצ'ולות של דרום אמריקה. לגבי העלה - אני מאוד אהבתי את ההגיון הזה. ראיתי שהגבתן לי ולא הסכמתן כל כך.. גם מחר כנראה אני אהיה עמוסה אבל אשתדל להרחיב על זה בהמשך
זה פשוט נורא שחור ולבן, או להיות אלים או להפנות את הלחי השנייה. זה לא עומד במבחן המציאות.
תזכירי לי מי זה..?
הלהטוטן שהיה עם מאט ורנד.

**התשובות לשתי הנקודות האחות שלך זה ספוילרים לספרים, אני לא אענה לך בלי בקשה מפורשת**

טוני החתול

Well-known member
מנהל
:-D אז זה השיפ שלנו?

:-D, נראה לי שאתה צודק

זה גם מה שאני חשבתי... :-]

נכון, רציתי לכתוב ושכחתי. הם נראו מאוד רומנטיים ביחד. ומאחר שזו סדרה אמריקאית, קשה לי להאמין שיציגו ככה סתם חברות בין גברים

סורי.. תיכף אני הופכת לדלעת אז כאן נגמר הזמן שלי
מילי - כתבתי לך הודעה פרטית ולא הגבת לי

מילי08

Well-known member
יפה אבל לא כ"כ נכון. אם לא תרימי גרזן כשתוקפים אותך פיזית לא יהיו לך חיים אחרי זה בכלל.
זה פשוט נורא שחור ולבן, או להיות אלים או להפנות את הלחי השנייה. זה לא עומד במבחן המציאות.
נכון, אבל זה בדיוק מה שהם מנסים להסביר. אם אנחנו נגיב/ ננקום אז שני הצדדים יפגעו - פיזית או נפשית טראומטית. כשצד אחד בוחר לא להגיב בכלל - ברור הוא ימות, אבל לפי הפילוסופיה שלהם הוא מתאחד עם הטבע ויחזור בדרך אחרת, שזאת גישה מאוד יפה לחיים. במקום לחפש חיי נצח ריקים מתוכן, הם בוחרים לראות את עצמם כחלק מתהליך עגול ומחזורי יפה.
ההתנגדות לאלימות חייבת להיות חד משמעית. אי אפשר להגיד שאני "מתנגדת לאלימות, אבל", כי אז אנחנו ממשיכים להיות חלק מאותו מעגל אלים וזה לא ייגמר. זה בדיוק מה שהם מנסים לעשות ובעיני זה נורא יפה

מילי - כתבתי לך הודעה פרטית ולא הגבת לי
סורי שהגבתי באיחור. אחרי כל הסגרים אנשים חזרו עם יותר מידי מרץ ועכשיו המשרד רוב הזמן מלא אנשים (מיותרים) וזה גם דורש ממני יותר התעסקויות איתם וגוזל את כל הזמן שלי :-(. לא כיף לי
ועכשיו גם יושב כאן מישהו שהחליט לפתוח גם חלונות וגם מזגן :-[:-[:-[ וקר לי ולא כיף לי! כי מי שסובל מחום גובר על מי שסובל מקור |שפם|

dilia snake

Well-known member
צריך לזה ספוילר?
נכון, אבל זה בדיוק מה שהם מנסים להסביר. אם אנחנו נגיב/ ננקום אז שני הצדדים יפגעו - פיזית או נפשית טראומטית. כשצד אחד בוחר לא להגיב בכלל - ברור הוא ימות, אבל לפי הפילוסופיה שלהם הוא מתאחד עם הטבע ויחזור בדרך אחרת, שזאת גישה מאוד יפה לחיים. במקום לחפש חיי נצח ריקים מתוכן, הם בוחרים לראות את עצמם כחלק מתהליך עגול ומחזורי יפה.
ההתנגדות לאלימות חייבת להיות חד משמעית. אי אפשר להגיד שאני "מתנגדת לאלימות, אבל", כי אז אנחנו ממשיכים להיות חלק מאותו מעגל אלים וזה לא ייגמר. זה בדיוק מה שהם מנסים לעשות ובעיני זה נורא יפה
אבל איפה עובר הגבול? בסדר אם מישהו ייגש אלי וישדוד אותי באיומי אקדח ברור שאני אתן לו את התיק שלי, אבל אם מישהו הורג מישהו באמצע הרחוב אני לא אעמוד בצד ואתחיל להגיד לו שלהרוג זה רע או אחכה למשטרה אני אתערב גם אם זה אומר לפגוע במישהו. הם לא מתייחסים לנושא הזה בכלל. ובמצב כמו בסדרה, האם לא תרימי גרזן כדי להגן על המשפחה שלך? על האנשים שגדלת איתם כול החיים שלך?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל איפה עובר הגבול? בסדר אם מישהו ייגש אלי וישדוד אותי באיומי אקדח ברור שאני אתן לו את התיק שלי, אבל אם מישהו הורג מישהו באמצע הרחוב אני לא אעמוד בצד ואתחיל להגיד לו שלהרוג זה רע או אחכה למשטרה אני אתערב גם אם זה אומר לפגוע במישהו. הם לא מתייחסים לנושא הזה בכלל. ובמצב כמו בסדרה, האם לא תרימי גרזן כדי להגן על המשפחה שלך? על האנשים שגדלת איתם כול החיים שלך?
נחמד שהתפתח לנו דיון קצת פילוסופי כזה.
קודם כל לדעתי יש גם מקומות של ביניים. למשל כן להרים גרזן כדי להגן על המשפחה שלך ממוות, אבל לא ללכת אחר לנקום במי שהרג אותם. - עניין הרצון בנקמה הוא לדעתי חלק הרבה יותר משמעותי במעגל הדמים מאשר להגן על עצמך (או לגן על מישהו שמותקף ממש לידך).

סורי שהגבתי באיחור. אחרי כל הסגרים אנשים חזרו עם יותר מידי מרץ ועכשיו המשרד רוב הזמן מלא אנשים (מיותרים) וזה גם דורש ממני יותר התעסקויות איתם וגוזל את כל הזמן שלי :-(. לא כיף לי
אני לא אסלח לך לעולם.
אבל אני מצטער על כל הבלאגן המעצבן שאת צריכה להתמודד איתו.
ועכשיו גם יושב כאן מישהו שהחליט לפתוח גם חלונות וגם מזגן :-[:-[:-[ וקר לי ולא כיף לי! כי מי שסובל מחום גובר על מי שסובל מקור |שפם|
אני מצטער גם על זה, אבל בתור זה שתמיד סובל מחום ורוצה בהדלקת המזגן אני מרגיש צורך לעמוד קצת בצידו.
הטיעון המנצל כאן הוא שמי שקר לו תמיד יכול להתלבש יותר חם. מי שחם לו לא יכול להתפשט.

למעלה