וואלה!כי משמעות המילה "כלום" היא במקור "דבר, משהו קטן".
אני יודע שכל יום לומדים משהו חדש, אבל מרגיש לי במיוחד משמעותי הפעם.
*ובכל זאת הרגשתי צורך באימות וגם למדתי עוד
כלום או לא כלום? - האקדמיה ללשון העברית
המילה כְּלוּם והצירוף שׁוּם דָּבָר מציינים בתודעתנו 'אַיִן' ו'אפס'. לכן יש התוהים אם בניסוחים כמו 'לא אכלתי כלום' או 'לא ביקשנו שום דבר' אין שלילה כפולה ומיותרת. אך לאמיתו של דבר גם 'כלום' וגם 'שום דבר' – שאותם ירשנו מלשון חז"ל – אינם מציינים שלילה.
hebrew-academy.org.il
לא באמת. אבל נראה לי שבעשורים האחרונים לא ממש חגגתי ביותר משלוש מהערבים של חנוכה.נר שלישי זה השיא שלך?
זה נשמר הרבה שנים, אבל מתישהו כנראה נזרק אחרי שהתכסה הרבה אבק וחלקים נשברו.ארמון? באיזה גודל זה היה בסוף?
למה אין תמונה?
זה היה בטח משהו כמו 40 ס"מ גובה ו30 ס"מ קוטר, אבל ארמון בעיני.
בחור מלשון אדם נבחר. כי הוא נבחר להנהיג את ברית המועצות. (אני כבר בקטע של האקדמיה ללשון העברית וזה אחד הפירושים של בחור)חחח לא הייתי קוראת לו "בחור" בשלב זה, אבל כן.
אההההה.אם הייתי חושבת על הרצל, אז לא הייתה לי בעיה לבחור בו. ועכשיו אני באמת בוחרת בו.
חשבתי על איזה גרמני אחד (אוסטרי במקור).
אחת שתיים שלוש ארבע, מגרמניה הוא בא
חחחחחח גדול. שכחתי מזה לחלוטין.
ואם שאולי יכול להגיד את זה אז גם לונה.
הוא היה היסטוריון שכתב על היהודים בתקופה הרומית. אז הגיוני שהוא כתב גם פונטוס (בגלל שהוא היה מושל יהודה).לפי וויקי, יוספוס כתב בכתביו על פונטוס.
אני קראתי לפני שנים רבות את ספר עליו.
לא הצלחתי למצוא בגוגל את שם הספר אבל הלכתי עכשיו למדפי הספרים שלי ומצאתי אותו. הוא נקרא חיי יוסף - הספר הגנוז. זה ספר פרוזה מלפני 25 שנה שקנו לי ליום הולדת 18. זכור לי כדי טוב.
אני אוהב עבודה כפולה ומכופלת.כל הכבוד עשית עבודה כפולה.
אוקי. האמת שממש מתאים לאנטיוכוס להיות ראש העיר של סאנידיילנהה נראה לי מגיע לו לפחות נבל עונתי של באפי או משהו.
האמת שבאמת מרגיש מאוד מכוון הכל. ימי ההולדת שלנו גם פרושים באופן שווה במהלך השנה. אחותי הגדולה בספטמבר (חודש 9), השניה בדצמבר (12) השלישית במרץ (3) ואני ביוני (6). ובנוסף ההפרש בין שתי האחיות הגדולות שלי הוא שנתיים ורבע וזה גם ההפרש בין האחות השלישית ואני. אני בעבר שאלתי אותם על זה והם טוענים שזה מקרי.חחחחחחחח וואו מוכשרים ההורים שלך
בנוסף לזה אבא שלי הפך לדוד בגיל 9 וגם אני.
ממש כדאי לך. זה ממש כיף. אני עושה מידי פעם עם אחיינים שלי.ווי זה לא עשיתי זה נראה כיף![]()
כשחיפשתי את הדוגמה הזאת ביו-טיוב ראיתי גם עוד כל מיני דברים מגניבים שעושים עם שעוות נרות, אבל הרוב דורש יותר מאמץ.
לא אכפת לי שזה דייויד טננט, אי אפשר להגיד על קילגרייב שהוא חמוד.חמוד מידי![]()