🍄🧟‍♀️ האחרונים מבינינו - The Last of Us - עונה 2 🧟‍♀️🍄

limors2

Well-known member
בתור צופה שהיא מעריצה אדוקה של המשחק, אני חייבת לומר ש...... באסה.

אז כאמור כבר סופר פה שיש הרבה שינויים בפרק לעומת המשחק- הקרב בג׳קסון שבכלל לא קורה, הרכב צוותי השמירה, סצינות מסויימות שלא הופיעו אבל אני מניחה שיופיעו בעתיד- עם כל אלה אני בסדר, ואפילו ממש מבינה למה הם עשו את זה. מוות של דמות כ״כ אהובה, שכל המשחק הראשון התבסס עליה, זה משהו קשוח שיכול לגרום לנטישה המונית. בזמן המשחק היו כעסים עצומים, במיוחד כי הייתה סצינה מפוברקת בטריילר (כן כן!) שנועדה לבלבל ולגרום לנו לחשוב שמשהו כזה לא יקרה, אבל יותר קשה לנטוש משחק שהוצאת עליו סכום מכובד של 50-80 דולר וסביר להניח שאתה תמשיך לשבת ולשחק ולתת להם צ׳אנס להסביר את עצמם. במיוחד אם הדמות שמדבבת את מי שרצחה את הדמות האהובה הזו מדברת בקול של לורה ביילי, ואי אפשר לשנוא את לורה ביילי (עלי זה עבד, על בת הזוג שלי ואחותי זה פחות עבד, אבל שתיהן המשיכו לשחק ממקום של שנאה:-P:) ומעבר לזה שזו לורה ביילי- זה מעשה מחריד, אבל אני חייבת להודות שאני מבינה את המניעים שלה. מבחינתנו היא מישהי זרה שבאה ורצחה את הדמות האהובה וההירואית שאנחנו מכירים מהפרק הראשון, אבל במבחינתה היא באה לנקום במישהו שהרג את אבא שלה ואת כל המשפחה שלה.

אז עשו שינויים והוסיפו קרב הירואי ומטרגר, כנראה ממקום של ״אם המוות של ג׳ואל יהיה מחריד וכואב אבל הוא יהיה רק חלק מהזוועות והטראומות שהיו בפרק, זה קצת יותר נסלח״. מקבלת את זה. אבל מה שהרבה יותר קשה לי לקבל, זה את השוני באבי (זו שרצחה את ג׳ואל, לאלה שעדיין מתקשים בשמות).
אבי של המשחק היא עצומה. היא גבוהה, סופר שרירית וסופר חזקה, עם גודל פיזי שכמעט משתווה לאואן (הגבר הגדול והחמוד עם הזקן שהיה בקבוצה שלה- לא הגבר הקטן עם הזקן). זו דמות שאבא שלה וכל המשפחה שלה נרצחה ע״י מישהו, והיא הקדישה את 5 השנים האחרונות להתחזק ולהתאמן ולנסות למצוא אותו.
העניין הוא שאני מבינה שמהפך פיזולוגי כזה זה משהו שקצת מופרך לבקש משחקנית לעשות, ואני מעדיפה שחקנית מצויינת (וקייטלין מצויינת) על התאמה פיזית, אבל..... זה מבאס. כי כשרואים אותה קטנה וצנומה ליד אואן הענק זה משנה את הדינמיקה של הדמות שלה, והיא פחות דמות נשית סופר חזקה ועוצמתית ויותר איזה קטנה שצריכה גברים חזקים שיגנו עליה.
ומעבר לזה- הם הפכו אותה לפסיכופטית!!! מה זה הנאום הזה לג׳ואל? וחיוך ההנאה הזה???? זה ממש לא היה במשחק, וזה ממש עיצבן אותי. אבי של המשחק מלאה בכעס ותאוות נקם ובאלימות, והיא בהחלט מפצלחת לג׳ואל את הברך עם שוטגאן ואז חובטת לו למוות במקל גולף, אבל היא הרבה פחות נואמת לו והיא בהחלט בהחלט לא מחייכת בסיפוק ובתאוות נקם. מעצבן אותי ממש, כי זה מאד משנה את האופי והדינמיקה של הדמות שלה.

אבל מעבר לעצבים, קצת טוב-
היו כ״ הרבה סצינות בפרק הזה שהיו פשוט אדפטציה מושלמת למשחק- יוזכרו לטובה בעיקר זו שאבי בורחת מהזומבים וזוחלת מתחת לגדר (מושלם!!!!!!), ואז גם סצינת המוות בסוף- מהרגע שאלי נכנסת וחוטפת את המכה הזו וצופה בג׳ואל נרצח לה מול העיניים- מחריד לצפות וגם מחריד לשחק, ונאמן בצורה מושלמת למקור.
וקצת בהרחבה על השוואה למקור, בלי שום ספוילרים עתידיים או רמיזות, אבל כן מסתירה בספוילר למקרה שמישהו לא רוצה לקרוא-

במשחק משחקים בתור אלי, שעושה את השמירה המושלגת עם דינה, עד שג׳סי מגיע ואומר להן שג׳ואל וטומי עוד לא חזרו והיא יוצאת לחפש אותם.
בזמן הזה יש קאט ופתאום בקטע מאד לא ברור נותנים לנו לשחק בתור אבי, שהולכת בשלג ופתאום קופצים עליה זומבים (ואגב, התלבושת של אבי בשלג היא בול מה שהיא לובשת שמשחק, ואפילו הדרך שבה היא ממלמלת so fucking cold זה בול מה שהיא ממלמלת במשחק). היא מתחילה להילחם בהם אבל עוד ועוד מגיעים, אז אין ברירה וצריך פשוט לרוץ ולברוח. יש בדיוק אותו דבר- קופצים מעל גדר, רצים בין בניינים, הגדר קורסת וזוחלים מתחתיה בפחד מוות, זומבי קופץ עלינו ופתאום ג׳ואל מגיע ומציל אותנו. ואנחנו, השחקנים, בחרדת מוות כי אנחנו יודעים שאבי הגיעה כדי לנקום בו, אבל אנחנו משחקים איתה אז מה הולך לקרות????
יש עוד הרחבה לסצינה הזו עם עוד כמה קרבות, כי זה בכלזאת משחק, אבל זה מסתיים עם cinematic באותה נקודה- ג׳ואל (וטומי) ואבי מגיעים לסקי לודג׳, הם נכנסים לנוח (בצורה יותר רגועה כי אין שום ג׳קסון בוערת ברקע), ג׳ואל מציג את עצמו ופתאום כל הצוות של אבי קופא. יש שם קצת דיבורים ואבי יורה לו ברגל, אבל אין שום נאומים (ובטח שלא חיוך!!!!!!!!), כי אנחנו כבר יודעים מה היא עושה שם.
אחרי הסצינה הזו יש קאט וחזרנו לשחק בתור אלי, שמגיעה ללודג׳, והיא שומעת צעקות עמומות מהמרתף. עוברים בתוך הבית, נכנסים לדלת של המרתף ושם זה ממשיך בדיוק כמו שהראו לנו במשחק- דקיקה בפנים של מישהו, מכות וריסון, התחננות לג׳ואל שיקום, ובסוף לראות אותו נרצח. במשחק זה מסתיים בזה אחרי שהוא מת מישהו בא ובועט לה בראש, לא בבטן, והיא מאבדת הכרה. אז זה שבסדרה נתנו לה לזחול ולחבק אותו היה אפילו יותר קורע לב.

ואגב, בסצינה האחרונה שבה הם רוכבים עם הגופה שנגררת אחריהם- את השיר ברקע שרה אשלי ג׳ונסון, המדבבת המקורית של אלי מהמשחק (ובסדרה, זו ששיחקה את אמא שלה בעונה שעברה)

ועוד אגב, אם בא לכם להעמיק את הטראומה- סרטון שמשווה את הסצינות המשמעותיות בין הפרק למשחק. צפיתי בזה ואני יכולה להבטיח שזה לא יספיילר או יראה לכם כלום מעבר למה שראיתם, מלבד השינויים בהרכבי השמירות:

keren or5

Well-known member
אז אני האמת ראיתי כבר לפני כמה ימים וקראתי את התגובה שלך אבל לא היו לי כוחות נפשיים להגיב.
אז כן, זה היה פרק מדהים לחלוטין. אבל גם הותיר אותי בתחושה רעה נורא ולכן לא רציתי לכתוב עליו.

סתם כאילו, אם זה עשה לכם רע לכתוב אז זה בסדר שלא כתבתם |נחמה|
כי הדמות של אלי לא מעניינת אותי ולא יודעת אם בא לי להמשיך את הסדרה בלעדיו. אני כמובן אנסה את פרק 3 אבל במילא רמת המוטיבציה שלי הייתה נמוכה ועכשיו היא לא גבוהה יותר.
הייתה לי משום מה התחושה שזאת לא בין הסדרות האהובות עליך למרות שידעתי שאת רואה. את אמנם טועה, אבל זכותך.

דווקא בעיקר אחרי פרקים מהסוג הזה לא הייתי רוצה להמשיך ישר לפרק הבא. איפה הזמן להתאבל?! איפה הזמן להוציא קיטור ולדון בזה כמו שצריך?
מעניין, כי לי זה דיי ברור שהייתי רוצה לראות את הפרק הבא אם היה אפשרי לי. אבל אני מסכימה שאולי יש במשהו יותר טוב בלחכות ולא לראות אותו מיד, וזה רק מחזק את הטענה שלי שחבל שאין משהו כזה שמוציא כל יום פרק חדש, מרגיש לי שזה בול פרק הזמן שיגרום לי להרגיש את כל הדברים האלה, שבוע זה הרבה מדי!
גם אני תהיתי מאיפה היא מוכרת לי אבל היא לא מוכרת לי ממה שאת אמרת או ממה שלונה אמרה ואין לי כוח לגגל אותה אז היא תשאר בגדר תעלומה:-D
:-D בתכלס אני יכולה להבין שלא יהיה מספיק חשוב לבדוק מאיפה אני מכירה אותה אם לא הייתי באמת זוכרת אוטומטית.
לא מפריע לי הליהוק שלה באופן כללי אבל אני כן מסכימה עם ליאורה שהיא נראית לי עדין בת 14 ורק בקטע הזה זה מרגיש לי קצת לא אמין שעברו 5 שנים בין העונות. היא נראית לי אותו הדבר.
אוקי לא ראיתי אף אחד שחושב כמוני שהיא נראית לפחות יותרה מבוגרת מגיל 14, אולי אם נגיד שלוקחים בחשבון שיש אנשים שפשוט נראים צעירים לגילם (כמו למשל זה שהשחקנית אפילו יותר גדולה והיא מעל 20, אבל עדיין עוברת לך כ-14. לא יודעת לשים על זה אצבע, אבל מבוגרת יותר מהעונה הקודמת היא בטוח נראית לי, שם היא ממש נראתה ילדונת.
איכס, מעריצים כאלה צריכים לכלוא. מוציאים שם רע לכולנו.
|כן|
אגב, כמעט לא כתבתן על הקרב על העיירה שהיה לדעתי מדהים בטירוף.. הייתי כבר בטוח שאין סיכוי לטומי וממש שמחתי שהוא שרד.
כן גם אני. אין לי הרבה להגיד על הקרב על העיירה, כי אתה יודע, קרה הדבר השני הזה בפרק ועוד לא התאוששתי ממנו. אבל בתכלס מה שיש לי להגיד זה שזה נראה מאוד מרשים מבחינה ויזואליות, בימוי וכל אספקט אחר, יש הרבה שהשוו את הפרק לפרקים דומים במשחקי הכס שיודעים בעיקר בגלל שהם נראים כמו סרט קצר של מלחמה בתקציב הוליוודי, כמו הפרק הזה שנלחמים בווייט ווקרס בחומה וכולם אמרו שזה מרשים מבחינת אפקטים וזה. מעניין שמשווים את זה לפרקים אחרים של משחקי הכס בגלל הדבר השני הזה שקרה הפרק. אני לא יודעת למה לא חששתי לחיי טומי, אבל הסצנה שהוא נלחם בענק הזה היה דיי מגניב ומלחיץ. כמו שהיה לי ברור שאבי לא תמות בסצנה שהיא בורחת מהם בגדר, אבל זאת עדיין הייתה סצנה מותחת.
אז היה את הקטע שבו הסתיימה עונה 1 - כשאלי שואלת את ג'ואל אם הוא שיקר לה לגבי מה שקרה (הוא סיפר לה שהגחליליות הותקפו בזמן שהיא הייתה מעולפת והוא הצליח לקחת אותה ולברוח. ואולי הוא גם אמר לה שבדקו אותה וגילו שאי אפשר לעשות ממה חיסון, אבל אני באמת לא זוכר) העניין הוא שהיא בסוף שואלת אותו אם הוא אומר את האמת והוא אומר שוב שהוא כן אומר את האמת וזה מסתיים כשהיא אומר "אוקי". ואומרים שגם ככה המשחק הראשון מסתיים. ושהרעיון הוא שאמורים להבין שברגע הזה אלי מבינה שג'ואל משקר לה, אבל מחליטה לא לעשות עם זה שום דבר.
וזאת גם הסיבה שבתחילת עונה 2 חזרו על הסצנה הזאת. אם כי מסתבר שהוסיפו את זה שהם מתחילים ללכת לכיוון העיירה אחרי שהיא אומרת אוקי.
נדמה לי שגם אני שמעתי את היוצר אומר את זה, אבל לא בדבר הזה שלך אולי בראיון אחר או משהו.
אני לא זוכר אם זה נאמר או רק שאני הבנתי ככה (מיקי תדע) אבל נראה לי שהסיבה שהוא רצח אותו הייתה כי הרעיון הוא שהרופא יודע איך ליצור מאלי תרופה ובלי הרופא בעצם אין סיבה לפגוע באלי.
לא נראה לי שזאת הסיבה, את כל מי שהוא רוצח שם זה ממש לא משהו שהוא מקדיש לו מחשבה. הוא נתן לרופא הזדמנות אחת ואמר לה לשחרר אותה ממדברים שהיא מחוברת אליה, והרופא אמר שהוא לא יתן לו לקחת אותה וכיוון עליו את הסכין מנתחים. שניה אחר כך הוא אמר אותו דבר לאחיות והם עשו את זה שיחררו את אלי מהצינורות והוא נתן להן לחיות.
כאילו לא מספיק כמה שזה מרגיש רלוונטי לחיים שלנו...
לגמרי :-(
מבחינתנו היא מישהי זרה שבאה ורצחה את הדמות האהובה וההירואית שאנחנו מכירים מהפרק הראשון, אבל במבחינתה היא באה לנקום במישהו שהרג את אבא שלה ואת כל המשפחה שלה.
כן בדיוק. הרי לא הקדשנו שניה להיות עצובים על אבא שלה כשג'ואל הרג אותו כי הכרנו אותו לפחות משניה
אבל מה שהרבה יותר קשה לי לקבל, זה את השוני באבי (זו שרצחה את ג׳ואל, לאלה שעדיין מתקשים בשמות).
אבי של המשחק היא עצומה. היא גבוהה, סופר שרירית וסופר חזקה, עם גודל פיזי שכמעט משתווה לאואן (הגבר הגדול והחמוד עם הזקן שהיה בקבוצה שלה- לא הגבר הקטן עם הזקן). זו דמות שאבא שלה וכל המשפחה שלה נרצחה ע״י מישהו, והיא הקדישה את 5 השנים האחרונות להתחזק ולהתאמן ולנסות למצוא אותו.
העניין הוא שאני מבינה שמהפך פיזולוגי כזה זה משהו שקצת מופרך לבקש משחקנית לעשות, ואני מעדיפה שחקנית מצויינת (וקייטלין מצויינת) על התאמה פיזית, אבל..... זה מבאס. כי כשרואים אותה קטנה וצנומה ליד אואן הענק זה משנה את הדינמיקה של הדמות שלה, והיא פחות דמות נשית סופר חזקה ועוצמתית ויותר איזה קטנה שצריכה גברים חזקים שיגנו עליה.
בגלל שאני רואה את הסדרה כמקור חמור הראשוני שלי אז אני באמת שומעת תלונות שלא הייתי חושבת עליהם ואני חושבת שזה באמת נוגע בעובדה אין מה לעשות יש חומר שממנו משהו בא ויש פעמים שאני יכולה להבין ששינוי תסכל. אני אהבתי את הגילום הזה שלה של אבי ולשניה לא חשבתי למה היא לא שרירית יותר, זה מוזר (בעיקר כי הכוח שלה על ג'ואל לא היה שהיא הייתה חזקה ממנו פיזית, אלא שכיוונו עליו אקדח בזמן שהוא נתן לה להרביץ לו, והוא גם ידע שזה יכול להשפיע על מה הם יעשו עם דינה, היא אמרה לו שאם הוא יתנגד אז יפגעו בה ואם לא אז לא. הכוח שלו עליהם בכלל לא היה קשור לזה שאבי יותר חזקה ממנו, אלא שהיה להם את דינה כקלף שלא ינסה להילחם בהם.
ואנחנו, השחקנים, בחרדת מוות כי אנחנו יודעים שאבי הגיעה כדי לנקום בו, אבל אנחנו משחקים איתה אז מה הולך לקרות????
רגע רגע, ממה שהבנתי עוד הבדל משמעותי בין המשחק לפרק היה שבמשחקים אנחנו לא יודעים שאבי רוצה להרוג את ג'ואל עד הרגע שהיא עושה את זה וזה מה שנראה לי כמו באמת חוויה מאוד שונה לאור העובדה שהבנתי שמכריחים את השחקן לשחק בתור אבי בקטע הזה והשחקן כאילו רוצה את ג'ואל מהעיניים שלה מבלי לדעת למה (אני טועה?) יכול להיות שהוסיפו את הסצנה בפרק הקודם שכבר ידענו שהיא רוצה למצוא ולהרוג אותו (רק לא חשבנו שהיא תעשה אל זה), כדי לנסות שהתגובות כלפי הדמות בפרק הזאת לא יהיו קיצוניות כמו שהם היו עם המשחק?
ואגב, בסצינה האחרונה שבה הם רוכבים עם הגופה שנגררת אחריהם- את השיר ברקע שרה אשלי ג׳ונסון, המדבבת המקורית של אלי מהמשחק (ובסדרה, זו ששיחקה את אמא שלה בעונה שעברה)
אוי כן, אני לחלוטין התמכרתי לשיר הזה מאז הפרק
אני יודעת שהוא נוגן בטריילר למשחק השני

limors2

Well-known member
את אמנם טועה, אבל זכותך.

רגע רגע, ממה שהבנתי עוד הבדל משמעותי בין המשחק לפרק היה שבמשחקים אנחנו לא יודעים שאבי רוצה להרוג את ג'ואל עד הרגע שהיא עושה את זה וזה מה שנראה לי כמו באמת חוויה מאוד שונה לאור העובדה שהבנתי שמכריחים את השחקן לשחק בתור אבי בקטע הזה והשחקן כאילו רוצה את ג'ואל מהעיניים שלה מבלי לדעת למה (אני טועה?) יכול להיות שהוסיפו את הסצנה בפרק הקודם שכבר ידענו שהיא רוצה למצוא ולהרוג אותו (רק לא חשבנו שהיא תעשה אל זה), כדי לנסות שהתגובות כלפי הדמות בפרק הזאת לא יהיו קיצוניות כמו שהם היו עם המשחק?

:-D :-D :-D לתגובה לדילן

מממממת תכלס יש מצב שאת צודקת ושאני משליכה מהחוויה שלי מלשחק בפעם השניה והשלישית 😅 יש מצב שאנחנו באמת לא יודעים כלום, מעבר לזה שזו קבוצה שמחפשת מישהו ושאנחנו מבינים/מנחשים שהם מחפשים את ג׳ואל, כי היו הרבה תאוריות וניחושים על איך המשחק השני יראה וההיגיון אמר שזה יהיה נקמה/אלי מגלה שהוא שיקר לה וכועסת

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז העונש הקארמתי על כך ששבוע שעבר לא הגבתי כמה ימים על הפרק הוא שעכשיו אני ראיתי את הפרק ואף אחד לא כותב עליו...
שבאמת יש המון מה לכתוב עליו.
כלומר זה לא שזה היה פרק לא טוב,
זה פשוט היה פרק שמחבר בין שתי נקודות. אין ברירה, צריך פרק כזה.
פרק שמחבר בין הנקודה שבה ג'ואל נרצח והנקודה שבה אלי (ודינה) נמצאות בסיאטל כדי לנקום.
הדרך הייתה מעניינת,
אפילו אם ברובה צפויה.
כלומר הנחתי שהם לא יסכימו לשלוח קבוצת נקמה
וברגע שהזקן ההוא תמך באלי בפגישה היה לי ברור שהוא יעזור לה אחר כך.
אני שמח שלא עשו פרקי ביניים שבהם אלי ודינה עוברות הרפתקאות בדרך לסיאטל. אני זקן מידי בשביל לחכות להם.
תהיתי מה תהיה הנקודה שעליה הפרק יסתיים, כי זאת סוג הסדרה שעושה את זה טוב,
וזה באמת מדאיג שיש כל כך הרבה זאבים (וואי זה כל כך מתחבר לי עם כישור הזמן ולא נראה לי שאף אחד מכם ראה את כישור הזמן)
אבל זה עדיין לא כזה רגע חזק.
אבל תכלס כל הבעיות האלו הן בעיקר כי אחרי הפרק הקודם אי אפשר שלא להרגיש שירד המתח.

תכלס באמת פרק טוב.
אהבתי את השיחה של [הכנס שם האח של ג'ואל] והפסיכולוגית. (מעניין כי היום בעבודה הייתה לנו שיחה על Nature Vs Nurture)
ואהבתי את הישיבה.
*בזמן הצפייה לא הערכתי את זה - אבל במבט לאחור הקטע של האדם שרק רוצה לדבר על סוגי גידולים בזמן שכולם רוצים לדבר על הנושא של סיאטל - הי קורע.
וכל הקטעים של אלי ודינה היו חמודים.

מעניין אותי מה הקטע של האנשים האלו עם הפטישים והנביאה. אני מקווה שנגלה עליהם יותר, אפילו שזאת לא בדיוק סוג הסדרה. (אנשים שמכירים את המשחק - אל תספרו)
מאוד מעניין אם באמת הזאבים (כלומר היחידה הצבאית הזאת שאבי היא חלק ממנה) הם אלו שהרגו אותם. ואם כן אז למה.

משהו שהיה לי חסר:
לא ראיתי שאף אחד שאל למה האנשים האלו באו לרצוח את ג'ואל.
הרי לא יכול להיות שלא ברור לכולם שהם באו בכוונה לרצוח את ג'ואל. הם מצד אחד התעללו בו ואז רצחו אותו ומצד שני השאירו את דינה בחיים.
אז למה הם לא מדברים על הסיבה לזה?
אני מניח שאלי מנחשת את הסיבה, אבל קשה לי להאמין שהיא סיפרה לאחרים.
ההסבר אני מניח היא שהם יודעים שיש לו עבר אלים והם פשוט מניחים שהוא עיצבן הרבה אנשים.

מה שנראה לי בעיקר חסר לי היה הטיעון של מעגל הדמים בישיבה בנושא.
אם הם ישלחו משלחת לסיאטל כדי לרצוח את האנשים שרצחו את ג'ואל ויצליחו, אז מי שישאר בסיאטל בחיים ישלח משלחת חזרה לג'קסון כדי לרצוח את האנשים שרצחו את הרוצחים.
ממש ציפיתי שיעלו את זה. נראה לי טיעון יותר חזק משני הטיעונים שכן שמענו שהעלו.
(אבל אולי הם לא חיו מספיק שנים במזרח התיכון כדי שזה ישתרש להם במוח כמו לי)

Lhuna3

Well-known member
אז העונש הקארמתי על כך ששבוע שעבר לא הגבתי כמה ימים על הפרק הוא שעכשיו אני ראיתי את הפרק ואף אחד לא כותב עליו...
יפה, אני מקווה שלמדת את הלקח שלך.
וברגע שהזקן ההוא תמך באלי בפגישה היה לי ברור שהוא יעזור לה אחר כך.
האם זה אותו זקן שבמסיבת ערב השנה החדשה קרא להן בשם גנאי כשהן התנשקו ואז ג'ואל הרביץ לו ואז ראש העיר הכריחה אותו להתנצל?
*בזמן הצפייה לא הערכתי את זה - אבל במבט לאחור הקטע של האדם שרק רוצה לדבר על סוגי גידולים בזמן שכולם רוצים לדבר על הנושא של סיאטל - הי קורע.
כן זה היה מצחיק.
מעניין אותי מה הקטע של האנשים האלו עם הפטישים והנביאה. אני מקווה שנגלה עליהם יותר, אפילו שזאת לא בדיוק סוג הסדרה. (אנשים שמכירים את המשחק - אל תספרו)
לי זה מאוד מזכיר כל מיני קבוצות כאלו מ"המתים המהלכים". לא אהבתי שזה נראה שהם מצלקים את עצמם וגם את הילדים שלהם בפנים בכוונה, למרות שבטח יש לזה סיבה, אבל אני בטוחה שלא מספיק מוצדקת.
מאוד מעניין אם באמת הזאבים (כלומר היחידה הצבאית הזאת שאבי היא חלק ממנה) הם אלו שהרגו אותם. ואם כן אז למה.
זה די מוזר לי ממה שראינו מהם לפני כן, כאילו זה נראה היה שהחברים של אבי כן מסתייגים מאלימות לא הכרחית, למרות שהם לא מנעו את זה בעדה.
אם הם עשו את זה אז צריכה להיות להם סיבה (שלפחות לפי האידיאולוגיה שלהם היא) מאוד טובה.
משהו שהיה לי חסר:
הרי לא יכול להיות שלא ברור לכולם שהם באו בכוונה לרצוח את ג'ואל. הם מצד אחד התעללו בו ואז רצחו אותו ומצד שני השאירו את דינה בחיים.
ההסבר אני מניח היא שהם יודעים שיש לו עבר אלים והם פשוט מניחים שהוא עיצבן הרבה אנשים.
אכן זה לגמרי מוזר שלא הייתה שום שאלה על זה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני לא רואה פה שום חוסר הסכמה, מה שכתבת כלל לא סותר את מה שכתבתי. אף אחד לא טוען שאין פה שני צדדים עם "הסיבות שלהם".
את כתבת שאין לה שום Moral high ground אני טענתי שיש לה קצת.
אז אני חולקת עליך כי בעיני זה לא אומר שיש לה.
אז את מסכימה איתי עכשיו שאת לא הסכמת איתי? כי מקודם את טענת שאנחנו כן מסכימים אחרי שאני אמרתי שאנחנו לא מסכימים.
או שאת עדיין לא מסכימה איתי לגבי זה שלא הסכמנו וממשיכה לטעון שכן הסכמנו?
יפה, אני מקווה שלמדת את הלקח שלך.
אני אף פעם לא לומד
האם זה אותו זקן שבמסיבת ערב השנה החדשה קרא להן בשם גנאי כשהן התנשקו ואז ג'ואל הרביץ לו ואז ראש העיר הכריחה אותו להתנצל?
כן
לי זה מאוד מזכיר כל מיני קבוצות כאלו מ"המתים המהלכים". לא אהבתי שזה נראה שהם מצלקים את עצמם וגם את הילדים שלהם בפנים בכוונה, למרות שבטח יש לזה סיבה, אבל אני בטוחה שלא מספיק מוצדקת.
לדעתי זאת קבוצה שמצאה עותק של הסרט The Dark Night מ2008 שבו הית' לדג'ר שיחק את הג'וקר והיו לו צלקות דומות לזה והם איכשהו הפכו אותו לגיבור שלהם כי הפילוסופיה שלו מתאימה לחיים פוסטאפוקליפטיים.
(כן, זה בעייתי כי האפוקליפסה בעולם שלהם התרחשה לפני 2008, אבל אולי בעוד כל העולם השתגע הוליווד המשיכה להוציא סרטים עוד כמה שנים)(אוקי, תפסיקו למצוא חורים בתיאוריה שלי)
זה די מוזר לי ממה שראינו מהם לפני כן, כאילו זה נראה היה שהחברים של אבי כן מסתייגים מאלימות לא הכרחית, למרות שהם לא מנעו את זה בעדה.
אם הם עשו את זה אז צריכה להיות להם סיבה (שלפחות לפי האידיאולוגיה שלהם היא) מאוד טובה.
גם לי זה לא מרגיש הגיוני.
אבל אם לא אז למה בכלל הראו לנו את הקבוצה הזאת? וראינו שהם אומרים משהו על זאבים כשהם התחבאו.
אולי אנשי הקבוצה הזאת האמינו שצריך לזבוח לפטרייה והפיצו את הנבגים שלה.
או אולי כל אחד מהם (כולל הילדה) הרג את האבא של מישהו מהזאבים ולכן הנקמה היא מוצדקת.

אגב, עוד משהו ששכחתי לכתוב לגבי הפרק:
באופן כללי אני חושב שההחלטה הנכונה של העיירה הייתה לא לשלוח משלחת נקמה.
אבל אהבתי את הרעיון שבנאום של אלי על כך שמה שמאחד אותם כקהילה אומר שהם גם צריכים להשיג צדק עבור כל אחד מהם.
זה היה נאום טוב.
זה כמובן גם היה שקר מוחלט וכל הכבוד לאלי שהיא הצליחה להמציא את הסיפור היפה הזה ולא פשוט לצעוק עליהם Jus drein jus daun תוך כדי שהיא מורחת דם שחור על הפרצוף שלה.

Lhuna3

Well-known member
אז את מסכימה איתי עכשיו שאת לא הסכמת איתי? כי מקודם את טענת שאנחנו כן מסכימים אחרי שאני אמרתי שאנחנו לא מסכימים.
או שאת עדיין לא מסכימה איתי לגבי זה שלא הסכמנו וממשיכה לטעון שכן הסכמנו?
ספוילרים לפרק 2X02
אני מסכימה שעכשיו, כלומר בתגובתך האחרונה, אתה כתבת משהו שאני לא מסכימה איתו,
אני לא מסכימה שכתבת משהו שאני לא מסכימה איתו בתגובתך המקורית אלי, כי מה שכתבת שם היה "נכון שהרופא עמד להרוג ילדה בת 14, אבל זה למטרה של להציל הרבה יותר אנשים. מה גם שג'ואל באמת יכל שלא להרוג אותו ורק לפצוע אותו." - שזה משפט שאין לי איתו שום מחלוקת, והוא בפני עצמו אינו מביע כל חוסר הסכמה עם טענתי שאין לה קרקע גבוהה מוסרית לעמוד עליה.
בתגובתך האחרונה הבהרת שהעובדות (המוסכמות על שנינו) הנ"ל, מבחינתך מהוות בשבילה קרקע מסוג זה, ועל כך בהחלט אני מסכימה שאין לנו הסכמה.

לדעתי זאת קבוצה שמצאה עותק של הסרט The Dark Night מ2008 שבו הית' לדג'ר שיחק את הג'וקר והיו לו צלקות דומות לזה והם איכשהו הפכו אותו לגיבור שלהם כי הפילוסופיה שלו מתאימה לחיים פוסטאפוקליפטיים.
(כן, זה בעייתי כי האפוקליפסה בעולם שלהם התרחשה לפני 2008, אבל אולי בעוד כל העולם השתגע הוליווד המשיכה להוציא סרטים עוד כמה שנים)(אוקי, תפסיקו למצוא חורים בתיאוריה שלי)
תזכירו לי מתי התרחשה בדיוק האפוקליפסה שלהם?
גם לי זה לא מרגיש הגיוני.
אבל אם לא אז למה בכלל הראו לנו את הקבוצה הזאת? וראינו שהם אומרים משהו על זאבים כשהם התחבאו.
אני לא חולקת שזה נשמע כאילו שזה אכן הם. אני רק תוהה.
אולי אנשי הקבוצה הזאת האמינו שצריך לזבוח לפטרייה והפיצו את הנבגים שלה.
כמה הזוי אפשר להיות?
בעצם כן, בהתסכלות על העולם היום, זה אפשרי לגמרי שיהיו הזויים כאלו.
או אולי כל אחד מהם (כולל הילדה) הרג את האבא של מישהו מהזאבים ולכן הנקמה היא מוצדקת.
:-D
@איניגו_מונטויה הצטרפ/ה לקבוצה
אגב, עוד משהו ששכחתי לכתוב לגבי הפרק:
אבל אהבתי את הרעיון שבנאום של אלי על כך שמה שמאחד אותם כקהילה אומר שהם גם צריכים להשיג צדק עבור כל אחד מהם.
זה היה נאום טוב.
זה כמובן גם היה שקר מוחלט וכל הכבוד לאלי שהיא הצליחה להמציא את הסיפור היפה הזה ולא פשוט לצעוק עליהם Jus drein jus daun תוך כדי שהיא מורחת דם שחור על הפרצוף שלה.
חחחח
אני אהבתי איך ההתחלה של הנאום שלה היתה וידוי כזה על זה שהיא לא טובה בלדבר בצורה הגיונית בלי לחשוב קודם או משהו כזה.

נערך לאחרונה ב:

LeAnnDylan

Well-known member
ואיכשהו את עדין לא באת לפה כדי להגיב על הפרק החדש.
סתם כאילו, אם זה עשה לכם רע לכתוב אז זה בסדר שלא כתבתם |נחמה|
לא עשה לי רע. יש מעט מאוד דברים בטלוויזיה שעושים לי רע. פשוט הרגיש לי כאילו הרבה קרה ואני לא מספיק מושקעת ריגשית כדי לרוץ לפה כדי להגיב וכשקראתי את התגובה שלך הרגשתי שמישהו עם רגשות עזים יותר כלפי הסדרה צריך להגיב לך קודם.
הייתה לי משום מה התחושה שזאת לא בין הסדרות האהובות עליך למרות שידעתי שאת רואה.
ממ כן. תיאור די מדויק.
מעניין, כי לי זה דיי ברור שהייתי רוצה לראות את הפרק הבא אם היה אפשרי לי. אבל אני מסכימה שאולי יש במשהו יותר טוב בלחכות ולא לראות אותו מיד, וזה רק מחזק את הטענה שלי שחבל שאין משהו כזה שמוציא כל יום פרק חדש, מרגיש לי שזה בול פרק הזמן שיגרום לי להרגיש את כל הדברים האלה, שבוע זה הרבה מדי!
טוב אז כנראה שנסכים שלא להסכים:-P:
:-D בתכלס אני יכולה להבין שלא יהיה מספיק חשוב לבדוק מאיפה אני מכירה אותה אם לא הייתי באמת זוכרת אוטומטית.
טוב החלטתי כן ללכת לגגל אותה עכשיו אבל לא ראיתי שום דבר ממה שהיא הופיעה בו (כאילו, חוץ ממרפאה פרטית אבל היא הופיעה שם רק בפרק אחד לפני איזה 15 שנה אז בטוח לא מכירה אותה משם) אז כנראה שסתם יש לה פרצוף מוכר.
אוקי לא ראיתי אף אחד שחושב כמוני שהיא נראית לפחות יותרה מבוגרת מגיל 14, אולי אם נגיד שלוקחים בחשבון שיש אנשים שפשוט נראים צעירים לגילם (כמו למשל זה שהשחקנית אפילו יותר גדולה והיא מעל 20, אבל עדיין עוברת לך כ-14. לא יודעת לשים על זה אצבע, אבל מבוגרת יותר מהעונה הקודמת היא בטוח נראית לי, שם היא ממש נראתה ילדונת.
האמת שמשהו במה שעשו לה בשיער בפרק 3 גרם לה להיראות קצת יותר מבוגרת מגיל 14. לא יודעת אם בהכרח היא נראית לי בת 19 אבל אולי 16-17 כזה. שזה שיפור.
דווקא לדעתי יחסית לסדרה עם זומבים רואים בה ממש מעט את הזומבים.
כלומר הפרק הזה ספציפית היה מלא בזומבים, אבל זכור לי שבעונה 1 הפתיע אותי כמה מעט בעצם ראו את הזומבים.
אז זהו, שכמות הזומבים לא משנה לי באמת. כלומר, בין אם יש רק אחד או 200 זה פחות משנה לי. כי אם יש זומבי אני כבר נגד (אלא אם כן הזומבית הזאת היא אוברי פלאזה בחיים אחרי בת' ואז אני בסדר עם זומבים😅) מה שכן, הזומבים בסדרה הזאת ממש מקריפים בהשוואה לזומבים בסדרות אחרות אז אני נוטה להיות יותר נגדם. למה כל הזומבים פה הם אצנים אולימפים😬
אני מאשימה את מיקי. זו הסדרה שלה והיא התלוננה שיש הפסקה גדולה מידי בין הפרקים לכן זה אומר שבשניה שהפרק יוצא היא מחויבת לצפות בו ובשניה שהוא מסתיים היא מחויבת להיכנס לכאן ולכתוב לנו עליו אחרת צריך לקנוס אותה ולקחת לה את המנוי ליס (או לאינטרנט) ולגרום לה לחכות שבועיים בין פרק לפרק! |זעם|
אני שמח שלא עשו פרקי ביניים שבהם אלי ודינה עוברות הרפתקאות בדרך לסיאטל. אני זקן מידי בשביל לחכות להם.
גם אני.
אבל גם ענין אותי- ואני בטוחה שציינו את זה בעבר ואני לא זוכרת אבל- איפה ממוקמת ג'קסון? כי כשאני שומעת ג'קסון אני כמובן חושבת על מיסיסיפי אבל נראה לי מאוד לא הגיוני לעשות מסע ממיסיסיפי לסיאטל על סוס בלי ששלושתם יתפגרו בדרך. ככה שאני מניחה שג'קסון צריכה להיות באורגון, וושינגטון או איידהו כדי שזה יהיה הגיוני. מוכנה אפילו לקבל את מונטה, אבל כל מדינה אחרת נשמע לי מופרך מידי.
תהיתי מה תהיה הנקודה שעליה הפרק יסתיים, כי זאת סוג הסדרה שעושה את זה טוב,
וזה באמת מדאיג שיש כל כך הרבה זאבים (וואי זה כל כך מתחבר לי עם כישור הזמן ולא נראה לי שאף אחד מכם ראה את כישור הזמן)
אוי באמת תהיתי מי כל אנשי הצבא האלה. לא זכרתי שאמרו שהם אנשים צבא. האם כל הגחליליות הם יוצאי צבא או שזו קבוצה נפרדת?
כאילו זכור לי במעורפל שדובר על אבל כשיש יותר מידי קבוצות אני הולכת לאיבוד. אז אני אשמח אם ליאורה או מיקי יעשו לי סדר בכל ההיררכיה שם.
אבל זה עדיין לא כזה רגע חזק.
אבל תכלס כל הבעיות האלו הן בעיקר כי אחרי הפרק הקודם אי אפשר שלא להרגיש שירד המתח.
נכון שזה לא היה סיום חזק, אבל דווקא הסיום הזה היה לי מספיק מענין כדי שאחליט להמשיך לצפות.
שזה מצחיק, כי אתמול התחלתי את הפרק וראיתי קצת יותר מחצי ממנו ולא היה לי מענין מידי ונרדמתי באמצע. והיום כשראיתי את החלק השני היה לי הרבה יותר מענין. אני גם הבנתי מה מציק לי בסדרה ואני מתנצלת מראש אם זה יפריע למישהו אבל אני ממש לא סובלת את אלי. היא ילדה מפונקת ומעצבנת שחושבת שהיא יודעת הכי טוב. כאילו, אני לא יודעת מה עבר בינה לבין ג'ואל בחמש השנים שלא הראו לנו אבל בתור צופה הרגיש לי כאילו היא אשמה וזה עשה לי אנטי כלפיה. במיוחד כשהרגו לנו את ג'ואל ולא נתנו לנו לשמוע את הצד שלה אז הוא כאילו מת מוות של גיבור והיא הפכה לנבלית שלא סלחה לו בזמן. וכן, הוא ראה בחצי עין בסוף שאכפת לה ממנו. זה לא מספיק לי. ולכן החצי השני של הפרק כשהיא אומנם נחושה בדעתה לקבל את הנקמה שלה, אבל אף אחד בעצם לא עוצר בעדה, היא הרבה פחות הציקה לי.
אני גם מבינה את כל הקונספט של האנטי גיבור ואיך זה קוסם להמון אנשים, ובחלק מהמקרים גם לי, אבל כאילו מרגיש לי שאם לקחו לנו את ג'ואל, צריכים לעשות עבודה הרבה יותר טובה בלגרום לי לחבב את אלי.
תכלס באמת פרק טוב.
אהבתי את השיחה של [הכנס שם האח של ג'ואל] והפסיכולוגית. (מעניין כי היום בעבודה הייתה לנו שיחה על Nature Vs Nurture)
ואהבתי את הישיבה.
זה באמת היה מענין ואני זוכרת שרציתי גם לגגל את זה אבל הרגיש לי שהאחוזים שהיא נתנה שם, (שאני כרגע לא זוכרת בדיוק מה הם) היו גבוהים מידי לטובת Nature. אני מאמינה של-Nurture יש משקל גבוה יותר. ז"א לא בהכרח גבוה יותר מ-Nature, אבל גבוה יותר ממה שהיא גרמה לזה להישמע.
אני גם הייתי שמחה לדעת, ודווקא לי לא מפריע שאנשים שמכירים את המשחק יענו עם סימון ספוילר.
משהו שהיה לי חסר:
אתה צודק בהחלט, אם כי מודה שזה בכלל לא מחשבה שעלתה לי. מניחה שגם אני הנחתי כפי שרשמת שהם פשוט הניחו שהוא עצבן המון אנשים. יש מצב שגם דינה פשוט נתנה להם סוג של הסבר למה שהיה שם והם הסתפקו במה שהיא אמרה בין אם זה נכון או לא.
אם הם ישלחו משלחת לסיאטל כדי לרצוח את האנשים שרצחו את ג'ואל ויצליחו, אז מי שישאר בסיאטל בחיים ישלח משלחת חזרה לג'קסון כדי לרצוח את האנשים שרצחו את הרוצחים.
ממש ציפיתי שיעלו את זה. נראה לי טיעון יותר חזק משני הטיעונים שכן שמענו שהעלו.
(אבל אולי הם לא חיו מספיק שנים במזרח התיכון כדי שזה ישתרש להם במוח כמו לי)
זה גם נכון, אבל איכשהו הטיעונים שהם העלו שם נשמעו לי מספקים מספיק כדי שלא אפקפק בהיגיון של הטענה שלך.
אבל אני גם חושבת שעד סוף הפרק לא קלטתי שהם חלק מקבוצה כזאת גדולה. באמת חשבתי שהם רק החמש(?) האלו ושכאילו כל יותר הגחליליות נהרגו או התפזרו ולכן אם ג'קסון ישלחו קבוצה להרוג רק את החמישיה הזאת, אז מי בעצם יבוא לנקום אותם?
בהחלט היה חסר שם ג'וס דריין ג'וס דאון, או לכל הפחות "אתם ג'קסון או שאתם האויבים של ג'קסון- צ'וז!"

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
ם אני.
אבל גם ענין אותי- ואני בטוחה שציינו את זה בעבר ואני לא זוכרת אבל- איפה ממוקמת ג'קסון? כי כשאני שומעת ג'קסון אני כמובן חושבת על מיסיסיפי אבל נראה לי מאוד לא הגיוני לעשות מסע ממיסיסיפי לסיאטל על סוס בלי ששלושתם יתפגרו בדרך. ככה שאני מניחה שג'קסון צריכה להיות באורגון, וושינגטון או איידהו כדי שזה יהיה הגיוני. מוכנה אפילו לקבל את מונטה, אבל כל מדינה אחרת נשמע לי מופרך מידי.
גוגל אומרת Jackson County, Wyoming
הגיוני?
היא ילדה מפונקת ומעצבנת שחושבת שהיא יודעת הכי טוב.
מעצבנת זה נושא שניתן לדון בו (אני לפעמים חשובת ככה ולפעמים לא), אבל מפונקת אני לא חושבת שאפשר להגיד :-D
אני מניחה שהתכוונת יותר בקטע של לא מתפשרת על מה שהיא רוצה.
היו רגעים כמו שהיא התעקשה נגיד להכנס עם דינה למקום המסוכן בניגוד להוראות של המפקדת של הקבוצת סיור, שרצתה לחכות לגיבוי או משהו, שהרגשתי שהיא מעצבנת, אבל אז מהר קצת כעסתי על עצמי, כי חשבתי שאם זה היה גיבור גבר אז כצופה יש מצב שהייתי יותר מקבלת את זה כטבעי.
זה באמת היה מענין ואני זוכרת שרציתי גם לגגל את זה אבל הרגיש לי שהאחוזים שהיא נתנה שם, (שאני כרגע לא זוכרת בדיוק מה הם) היו גבוהים מידי לטובת Nature. אני מאמינה של-Nurture יש משקל גבוה יותר. ז"א לא בהכרח גבוה יותר מ-Nature, אבל גבוה יותר ממה שהיא גרמה לזה להישמע.
אני גם חושבת ככה, וגם באופן כללי אני חושבת שזה לא נושא שיש בו הכרעה בכלל שבאופן כללי אחד יותר מכריע מהשני.
כלומר יש תחומים מסויימים מאוד שזה גנטיקה ובאמת אין מה לעשות, ויש תחומים אחרים שבהם הסביבה הרבה יותר משפיעה. יכול להיות שהיא התכוונה ספציפית לאופי העקשן של אלי, ולגבי זה אני לא יודעת.
אבל אני גם חושבת שעד סוף הפרק לא קלטתי שהם חלק מקבוצה כזאת גדולה. באמת חשבתי שהם רק החמש(?) האלו ושכאילו כל יותר הגחליליות נהרגו או התפזרו ולכן אם ג'קסון ישלחו קבוצה להרוג רק את החמישיה הזאת, אז מי בעצם יבוא לנקום אותם?
גם לי זה לא היה ברור בכלל.
"אתם ג'קסון או שאתם האויבים של ג'קסון- צ'וז!"

keren or5

Well-known member
שבאמת יש המון מה לכתוב עליו.
כלומר זה לא שזה היה פרק לא טוב,
זה פשוט היה פרק שמחבר בין שתי נקודות. אין ברירה, צריך פרק כזה.
פרק שמחבר בין הנקודה שבה ג'ואל נרצח והנקודה שבה אלי (ודינה) נמצאות בסיאטל כדי לנקום.
הדרך הייתה מעניינת,
אפילו אם ברובה צפויה.
כן דיי מסכימה עם זה, היה משהו קצת אנדרוולמינג בפרק הזה, אבל אני מניחה שזה טבעי, זה באמת מרגיש יותר כמו פרק שמחבר בין שתי נקודות ולא פרק שקרה בו הרבה.
וזה באמת מדאיג שיש כל כך הרבה זאבים
לקח לי זמן להבין למה אתה מתכוון, כי חשבתי שאתה מדבר על זאבים אמיתיים, שכחתי שקוראים לקבוצה הזאת הזאבים
טומי! וכן זו הייתה שיחה מעניינת, מעניין שאחד מהם אמר שהוא "ירש" את אלי, כנראה היה ממש ברור ב-5 שנים האלה שהיא כבר כמו בת בשבילו.
מעניין אותי מה הקטע של האנשים האלו עם הפטישים והנביאה. אני מקווה שנגלה עליהם יותר, אפילו שזאת לא בדיוק סוג הסדרה.
גם אני תהיתי מה הקטע שלהם, אני מניחה שנגלה יותר בהמשך. אגב לגבי הצלקות הנחתי שהם עושים לעצמם צלקות כדי שידעו מי שייך לקבוצה הזאת ומי לא במקרה ויתקלו בזרים, אבל בטח גם על זה נגלה. בכל מקרה זה באמת קצת עצוב שזה סוג הצלקות שהם בחרו, אולי הם יכלו לבחור משהו שנראה פחות גדול ופחות כואב לעשות.
נקודה טובה.
דווקא ממה שהבנתי בפרק הזה הבנתי יחסית סופית שהיא לא ידעה על מה שג'ואל עשה לגחליליות, כי בשיחה שלה עם הפסיכולוגית היא אמרה שהוא אמר שהוא "עשה לה משהו רע" אבל אז אמר שהציל אותה, ואלי באמת נראתה שהיא לא מבינה על מה היא מדברת, זה לא שבהכרח הייתי מצפה ממנה לגלות אם היא הייתה יודעת, אבל התגובה שלה גרמה לזה להיראות כאילו היא באמת לא יודעת. אם היא הייתה יודעת נראה לי שהיא הייתה שותקת כזה והיינו רואים על הפנים שלה. במקום זה היא אמרה- הלוואי שידעתי על מה הוא מדבר כדי שהייתי יכולה להגיד לו שלא ידאג (משהו כזה).
גם נקודה טובה.
כמו שכתבתי אני מנחשת שהצלקות הם כדי להבדיל את הקבוצה שלהם מקבוצות אחרות ושהם ידעו כשהם ופגשים מישהו זר שלא קשור אליהם. אבל אני מסכימה שזה ממש מטריד שהם עושים את זה באופן כללי ולילדים בפרט.
זה היה נאום טוב.
מסכימה על כל זה.
ואיכשהו את עדין לא באת לפה כדי להגיב על הפרק החדש.
אה, סליחה, אני חיכיתי יום, על פרק שתכלס בקושי קרה בו משהו חשוב. אתם השארתם אותי לבד להתמודד עם המוות של ג'ואל לאיזה 5 ימים!
!we are not the same
לא עשה לי רע. יש מעט מאוד דברים בטלוויזיה שעושים לי רע. פשוט הרגיש לי כאילו הרבה קרה ואני לא מספיק מושקעת ריגשית כדי לרוץ לפה כדי להגיב וכשקראתי את התגובה שלך הרגשתי שמישהו עם רגשות עזים יותר כלפי הסדרה צריך להגיב לך קודם.
כן אני יכולה להבין את זה.
האמת שמשהו במה שעשו לה בשיער בפרק 3 גרם לה להיראות קצת יותר מבוגרת מגיל 14. לא יודעת אם בהכרח היא נראית לי בת 19 אבל אולי 16-17 כזה. שזה שיפור.
נכון, גם אני חשבתי. אוקי היא לא לגמרי נראית בת 19, אבל אני יכולה לקבל עוד מהתחלה שהיא נראית 19 קטנה לגילה. יש המון אנשים כאלה. אני מרגישה שהיה יותר מפריע לי אם היא הייתה נראית גדולה לגילה, אבל קטנה לגילה מרגיש לי פחות בעייתי משום מה (ובנוסף לזה יש הרבה שמשווים לאיך שהיא נראית במשחק השני שכמובן שם באנימציה אפשר לגרום לדמויות להיראות בול בגיל שהם צריכים להיות).
אלא אם כן הזומבית הזאת היא אוברי פלאזה בחיים אחרי בת' ואז אני בסדר עם זומבים😅
מה שכן, הזומבים בסדרה הזאת ממש מקריפים בהשוואה לזומבים בסדרות אחרות אז אני נוטה להיות יותר נגדם.
אני זוכרת ששמעתי גם את הטענה הזאת נגד העונה הראשונה שאין מספיק זומבים לעומת המשחק, וזה לא הפריע לי וגם לא הסכמתי עם הביקורת, כי היה ברור לי שזו לא סדרה על זומבים, זו סדרה על דברים אחרים שיש בה בין היתר זומבים. אבל בניגוד אליך אני ממש אוהבת שכשאנחנו כבר באמת רואים זומבים העיצוב שלהם מוזר ומיוחד לעומת רוב הזומבים שראינו ברוב הדברים, וכן הם הרבה יותר מקריפים כי אני מוזרה ואוהבת אימה ודברים מקריפים ואני יודעת שאת לא.
אני מאשימה את מיקי. זו הסדרה שלה והיא התלוננה שיש הפסקה גדולה מידי בין הפרקים לכן זה אומר שבשניה שהפרק יוצא היא מחויבת לצפות בו ובשניה שהוא מסתיים היא מחויבת להיכנס לכאן ולכתוב לנו עליו אחרת צריך לקנוס אותה ולקחת לה את המנוי ליס (או לאינטרנט) ולגרום לה לחכות שבועיים בין פרק לפרק! |זעם|
:-D:-D אין לי יס, וגם את הפרק הזה ראיתי בשניה שהוא יצא, רק כמו שאמרתי הוא היה אנדוורוולמינג אז לא היה דחוף לי לכתוב וכמעט לא הייתה התקדמות בעלילה, וחוץ מזה הייתי מותשת מלהתאבסס על הפרק הקודם במשך שבוע, אבל שוב מה אתם בוכים לי, כולה הגבתי אחרי יום, וגם אי אפשר להשוות מה שקרה בפרק הזה לעומת מה שקרה בפרק הקודם, שברור שחייבים לכתוב עליו מיד, ואתם השארתם אותי לבד להתמודד עם זה בקור של האינטרנט, עם אנשים מעצבנים ודעות מעצבנות :-[
אוי באמת תהיתי מי כל אנשי הצבא האלה. לא זכרתי שאמרו שהם אנשים צבא. האם כל הגחליליות הם יוצאי צבא או שזו קבוצה נפרדת?
ממה שאני זוכרת פדרה = אנשי הצבא, והם סוג של הפכו להיות הממשלה מאז שהתחילה המגיפה. הם בעיקרון מספקים שירותים לאזרחים כמו בתי ספר ובתי חולים (אלי למדה בבית ספר של פדרה), אבל יש בין השורות הרבה פעמים שרומזים שהם ה"רעים" ושהמשטר שהם מפעילים הוא סוג של דיקטטורה. נאמר עליהם למשל שהם הרגו בשלב מסויים גם אנשים לא נגועים ליתר ביטחון כדי שלא ידבקו. ובעיירה הזאת שבילינו 2 פרקים עם סאם והנרי בעונה שעברה, הובן שהעיירה הייתה תחת שלטון פדרה ובשלב מסויים האזרחים מרדו ולקחו אותה בחזרה, כך שזה עוד רמז לכך שפרדה לא טובים.
הגחליליות, גם לא ברור לגמרי מה המטרות שלהם, אני איכשהו הבנתי שהם סוג של קבוצה מחתרתית שמתנגדת לפרדה, כלומר למשטרה, ופועלת בכל מיני דרכים כדי להתנגד אליהם. בפרק בעונה הקודמת שהיה את הפלשבק של אלי וריילי בקניון, אז ריילי בעקרון הייתה אמורה לעזוב את בית הספר של פדרה, שבו היא הייתה עם אלי, ולהצטרך לגחליליות, ונדמה לי שהיא רצה שאלי תבוא איתה, והיה גם חלק בפרק שהן התווכחו על זה כי אלי לא הייתה בעד הגחליליות, נגיד נרמז שהם מפציצים מקומות, ונראה קצת כאילו הם נחשבים אולי סוג של ארגון טרור מבחינת הממשל לפחות.
על הזאבים לא שמענו בעונה הקודמת, אז מה שאנחנו יודעים עליהם זה רק מה שגילינו בעונה הזאת. נראה שהם עוד קבוצה מחתרתית כזאת שמתנגדת למשטר, אולי אפילו קמו אחרי שהגחליליות נכחדו (שזה מה שהבנתי שקרה אחרי סוף עונה קודמת), או שאולי היו סוג של במקביל. מה שנראה לגביהם שהם קבוצה שפועלת לפי קוד מסוים כמו שאבי אמרה שאסור להם להרוג אנשים שלא יכולים להגן על עצמם, ויש הרגשה גם שאסור להם סתם להרוג אנשים כמו בוזזים, אלא רק כסוג של נקמה או משהו כזה.
הקבוצה של האנשים עם הצלקות על הפנים לא ראינו לפני הפרק הזה ולא ברור מה הקטע שלה.
אם טעיתי במשהו או לא דייקתי, ליאורה מוזמנת לתקן אותי.

keren or5

Well-known member
בהחלט היה חסר שם ג'וס דריין ג'וס דאון, או לכל הפחות "אתם ג'קסון או שאתם האויבים של ג'קסון- צ'וז!"
:-Dזה היה יכול להיות מגניב אם זה היה קורה, אבל לא היה מרגיש אורגני לסדרה כי זאת לא סדרה מהסוג הזה
והיום כשראיתי את החלק השני היה לי הרבה יותר מענין. אני גם הבנתי מה מציק לי בסדרה ואני מתנצלת מראש אם זה יפריע למישהו אבל אני ממש לא סובלת את אלי. היא ילדה מפונקת ומעצבנת שחושבת שהיא יודעת הכי טוב.
תיארתי לעצמי שאת לא אוהבת אותה. הרבה לא אוהבים אותה, גם בעונה הקודמת היו כאלה שהיו נגדה. אני חושבת שמילת המפתח פה היא "ילדה". כלומר ברור שהיא מתנהגת בצורה אימפולסיבית, לא חכמה, ומעצבנת לפעמים. ככה ילדים מתנהגים. אני כ"כ שמחתי ש"נותנים" לה להיות ילדה עם כל הדברים שכביכול לא אוהבים בזה, כי אני בהרבה יותר שונאת את הטרופ של ילדים שממש חכמים ומתנהגים כמו מבוגרים בסרטים או סדרות.
במיוחד כשהרגו לנו את ג'ואל ולא נתנו לנו לשמוע את הצד שלה אז הוא כאילו מת מוות של גיבור והיא הפכה לנבלית שלא סלחה לו בזמן.
איך היא יכולה לסלוח על משהו שהיא לא יודעת? כי נראה לי שברור אחרי פרק 3 שהיא לא יודעת על מה שקרה עם הגחליליות. ובכלל ג'ואל היה ממש מגעיל אליה רוב העונה הקודמת כולל שהוא אפילו אמר לה שהוא לא מתייחס אליה כבן אדם אלא כ-cargo פעם אחת, שזה פשוט דבר מגעיל להגיד לכל אחד במיוחד לילדה בת 14. אבל שוב ברור שזה כדי להראות לנו כמה ג'ואל שומר על עצמו להיקשר אחרי שהוא איבד את הבת שלו, וזה היה ברור שהוא מקצין בכוונה בגלל האישיויים האישיים שלו. אז עכשיו לכעוס על אלי שמתנהגת כמו בת 19 טיפוסית לדמות האב שלה זה מרגיש לי להיות קשים מדי איתה, מה גם שלא ברור לגמרי כל הדברים שקרו בניהם ב-5 שנים שעברו, ולפי השיחה עם הפסיכולוגית בפרק ה-ראשון- זה מרגיש שג'ואל בעצמו לא לוקח לגמרי אחריות על מה שהוא עשה (שזה שהוא מנע ממנה את המטרה שלה ואת היכולת לבחור אם להקריב את עצמה), כי הוא כמה פעמים התייחס אל עצמו כבחור טוב שלא עשה משהו, וגם בפגישה עם הפסיכולוגית הוא לא יכל אפילו לדבר על זה אחרי 5 שנים. אני לא באה לשנוא את ג'ואל, כי זה מאוד מתאים לדמות שלו, כל מה שאני מנסה להגיד שגם לו יש הרבה חסרונות, וכמובן שלאלי יש, וכשאני אוהבת דמויות אני בד"כ אוהבת אותם בגלל החסרונות, כי אלה התנהגויות שקיימים אצל אנשים אמיתיים בעולם. זכותך להרגיש מה שאת מרגישה וכל זה, זה סתם קצת מתסכל אותי כי מרגיש לי שיש הרבה יותר הבנה כלפי ג'ואל (של הסדרה לפחות) מאשר לאלי ששופטים אותה בחומרת יתר. וברור גם שאם היא הייתה יודעת שהוא ימות היא הייתה מתפייסת איתו, היא אפילו אמרה משהו בסיגנון בפרק. וגם ברור לי שהוא ידע בתוכו כמה היא אוהבת אותו אפילו שהיא הייתה קצת מגעילה אליו, הוא אמר בעצמו שזה שלב של להיות טינאייג'רית.
היו רגעים כמו שהיא התעקשה נגיד להכנס עם דינה למקום המסוכן בניגוד להוראות של המפקדת של הקבוצת סיור, שרצתה לחכות לגיבוי או משהו, שהרגשתי שהיא מעצבנת, אבל אז מהר קצת כעסתי על עצמי, כי חשבתי שאם זה היה גיבור גבר אז כצופה יש מצב שהייתי יותר מקבלת את זה כטבעי.
כן אני ממש מרגישה את זה שאם אלי הייתה גבר (או בחור) היא הייתה עוברת לאנשים יותר חלק בגרון וזה מבאס אותי רצח כי אני מרגישה ששופטים דמויות נשיות יותר לחומרה. וכאילו זה יותר קשה כי זה הרגשה ואני לא יכולה להוכיח כלום, אבל זו באמת הרגשה חזקה שיש לי. עובדה שהרוב מתים על ג'ואל, למרות שיש לו המון חסרונות כבן אדם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ספוילרים לפרק 2X02
אני מסכימה שעכשיו, כלומר בתגובתך האחרונה, אתה כתבת משהו שאני לא מסכימה איתו,
אני לא מסכימה שכתבת משהו שאני לא מסכימה איתו בתגובתך המקורית אלי, כי מה שכתבת שם היה "נכון שהרופא עמד להרוג ילדה בת 14, אבל זה למטרה של להציל הרבה יותר אנשים. מה גם שג'ואל באמת יכל שלא להרוג אותו ורק לפצוע אותו." - שזה משפט שאין לי איתו שום מחלוקת, והוא בפני עצמו אינו מביע כל חוסר הסכמה עם טענתי שאין לה קרקע גבוהה מוסרית לעמוד עליה.
בתגובתך האחרונה הבהרת שהעובדות (המוסכמות על שנינו) הנ"ל, מבחינתך מהוות בשבילה קרקע מסוג זה, ועל כך בהחלט אני מסכימה שאין לנו הסכמה.
העיקר שעכשיו אנחנו מסכימים
טוב אז כנראה שנסכים שלא להסכים:-P:
הי! אל תעתיקו מאיתנו
קודם כל משהו ששכחתי לציין:
יש את האינטרו של הסדרה עם כל הפטריות שתמיד הסתיים. אז איך שהוא התחיל תהיתי אם זה יסתיים עדיין עם הבערך צלליות של שני הדמויות או שזה יהפוך לצללית אחת. ולמרות שהייתי מוכן לזה, זה קצת שבר לי את הלב שבאמת הופיעה רק צללית אחת.

תזכירו לי מתי התרחשה בדיוק האפוקליפסה שלהם?
אני חושב שסביבות 2003 (נורא קל לבדוק, אבל אני מפחד לגלות ספוילרים מהמשחק אם אני אחפש משהו בנושא עכשיו)
אני תמידה הנחתי שהוא בן :cool:
חחחח
אני אהבתי איך ההתחלה של הנאום שלה היתה וידוי כזה על זה שהיא לא טובה בלדבר בצורה הגיונית בלי לחשוב קודם או משהו כזה.
חחחח נכון.
למה כל הזומבים פה הם אצנים אולימפים😬
יש סרטי/סדרות זומבים שבהם הם רצים וכאלו שבהם הם הולכים. הרצים תמיד יותר מלחיצים. אלו שהולכים הם בעיקרון אמורים להיות קלים, והם בעיה רק בגלל שיש המון מהם.
אני די בטוח שהתייחסו לזה בעונה הקודמת. ונראה לי שגם בפרק כינו את הבחור האסייתי ההוא קפטן וויומינג.
במיוחד כשהרגו לנו את ג'ואל ולא נתנו לנו לשמוע את הצד שלה אז הוא כאילו מת מוות של גיבור והיא הפכה לנבלית שלא סלחה לו בזמן.
לי ברור שהיא "סלחה" לו. הסליחה במרכאות כי זה לא שהיא ממש כעסה עליו על משהו ספציפי.
אבל בבוקר של האירועים של פרק 2 היא אמרה שהיא רוצה לרכוב לפטרול עם ג'ואל. ואז כשהאסייתי אומר שהוא חשב שהיא מנסה להתחמק ממנו אז היא אמרה שכן, אבל הם תמיד יהיו ביחד.
קודם כל אני די בטוח שזה לא שיש אחוזים רשמיים. זה דיון שחי וקיים תמיד. הפסיכולוגית הזאת רק אמרה את דעתה, וגם לדעתי היא בכוונה הגזימה.
לא חשבתי על זה ככה. יש בזה משהו.
לא שחשבתי שהיא מעצבנת כשהיא נכנסה לבית ההוא בסיור אז, אבל כן חשבתי שהיא סתם לוקחת סיכונים. והגיוני שהייתי יותר סלחן אם זה היה איזה בחור (או קוטלת).
וואלה טומי. היה לי בראש בילי אבל ידעתי שזה לא נכון. (כנראה היה לי את זה בגלל שבילי הוא אח של טומי בוונדהויז'ן)
וכן זו הייתה שיחה מעניינת, מעניין שאחד מהם אמר שהוא "ירש" את אלי, כנראה היה ממש ברור ב-5 שנים האלה שהיא כבר כמו בת בשבילו.
כן, נראה לי שכולם התייחסו אל אלי בתור הבת של ג'ואל. אפילו נראה לי שאלי עצמה, עם כל הכעסים שלה, לא ביטלה את הקשר הזה.
דווקא ממה שהבנתי בפרק הזה הבנתי יחסית סופית שהיא לא ידעה על מה שג'ואל עשה לגחליליות, כי בשיחה שלה עם הפסיכולוגית היא אמרה שהוא אמר שהוא "עשה לה משהו רע" אבל אז אמר שהציל אותה, ואלי באמת נראתה שהיא לא מבינה על מה היא מדברת, זה לא שבהכרח הייתי מצפה ממנה לגלות אם היא הייתה יודעת, אבל התגובה שלה גרמה לזה להיראות כאילו היא באמת לא יודעת. אם היא הייתה יודעת נראה לי שהיא הייתה שותקת כזה והיינו רואים על הפנים שלה. במקום זה היא אמרה- הלוואי שידעתי על מה הוא מדבר כדי שהייתי יכולה להגיד לו שלא ידאג (משהו כזה).
אוקי כאן אני ממש לא מסכים איתך.
נראה לי מאוד הגיוני שהיא שיקרה כשהיא אמרה מה שאמרה. ונראה לי גם שלפסיכולוגית היה ברור שהיא משקרת (וזה מתחבר לזה שהיא מאוחר יותר קראה לה שקרנית)

Lhuna3

Well-known member
אה, סליחה, אני חיכיתי יום, על פרק שתכלס בקושי קרה בו משהו חשוב. אתם השארתם אותי לבד להתמודד עם המוות של ג'ואל לאיזה 5 ימים!
!we are not the same
:-D:-D:-D

ממה שאני זוכרת פדרה = אנשי הצבא, והם סוג של הפכו להיות הממשלה מאז שהתחילה המגיפה. הם בעיקרון מספקים שירותים לאזרחים כמו בתי ספר ובתי חולים (אלי למדה בבית ספר של פדרה), אבל יש בין השורות הרבה פעמים שרומזים שהם ה"רעים" ושהמשטר שהם מפעילים הוא סוג של דיקטטורה. נאמר עליהם למשל שהם הרגו בשלב מסויים גם אנשים לא נגועים ליתר ביטחון כדי שלא ידבקו. ובעיירה הזאת שבילינו 2 פרקים עם סאם והנרי בעונה שעברה, הובן שהעיירה הייתה תחת שלטון פדרה ובשלב מסויים האזרחים מרדו ולקחו אותה בחזרה, כך שזה עוד רמז לכך שפרדה לא טובים.
הגחליליות, גם לא ברור לגמרי מה המטרות שלהם, אני איכשהו הבנתי שהם סוג של קבוצה מחתרתית שמתנגדת לפרדה, כלומר למשטרה, ופועלת בכל מיני דרכים כדי להתנגד אליהם. בפרק בעונה הקודמת שהיה את הפלשבק של אלי וריילי בקניון, אז ריילי בעקרון הייתה אמורה לעזוב את בית הספר של פדרה, שבו היא הייתה עם אלי, ולהצטרך לגחליליות, ונדמה לי שהיא רצה שאלי תבוא איתה, והיה גם חלק בפרק שהן התווכחו על זה כי אלי לא הייתה בעד הגחליליות, נגיד נרמז שהם מפציצים מקומות, ונראה קצת כאילו הם נחשבים אולי סוג של ארגון טרור מבחינת הממשל לפחות.
על הזאבים לא שמענו בעונה הקודמת, אז מה שאנחנו יודעים עליהם זה רק מה שגילינו בעונה הזאת. נראה שהם עוד קבוצה מחתרתית כזאת שמתנגדת למשטר, אולי אפילו קמו אחרי שהגחליליות נכחדו (שזה מה שהבנתי שקרה אחרי סוף עונה קודמת), או שאולי היו סוג של במקביל. מה שנראה לגביהם שהם קבוצה שפועלת לפי קוד מסוים כמו שאבי אמרה שאסור להם להרוג אנשים שלא יכולים להגן על עצמם, ויש הרגשה גם שאסור להם סתם להרוג אנשים כמו בוזזים, אלא רק כסוג של נקמה או משהו כזה.
|כן| (אני בעצם הנחתי שאבי וחבריה היו השרידים של הגחליליות, בגלל שאבא שלה היה מהם, אז היה לי קצת מוזר כשדינה עכשיו אמרה שהם בכלל קבוצה שעוד לא שמענו עליה).
אני בהרבה יותר שונאת את הטרופ של ילדים שממש חכמים ומתנהגים כמו מבוגרים בסרטים או סדרות.
גם אני.
אז עכשיו לכעוס על אלי שמתנהגת כמו בת 19 טיפוסית לדמות האב שלה זה מרגיש לי להיות קשים מדי איתה
|כן|
ובפרט שאנחנו בכלל לא קיבלנו הסבר לפחות בינתיים על מה בדיוק היא כעסה עליו, אז עוד יותר אין לנו לפי מה לשפוט את זה.
וכשאני אוהבת דמויות אני בד"כ אוהבת אותם בגלל החסרונות, כי אלה התנהגויות שקיימים אצל אנשים אמיתיים בעולם. זכותך להרגיש מה שאת מרגישה וכל זה, זה סתם קצת מתסכל אותי כי מרגיש לי שיש הרבה יותר הבנה כלפי ג'ואל (של הסדרה לפחות) מאשר לאלי ששופטים אותה בחומרת יתר.
אני לגמרי איתך.
נראה לי שברור אחרי פרק 3 שהיא לא יודעת על מה שקרה עם הגחליליות
לי זה עוד לא ברור לחלוטין, למרות שאני נוטה לחשוב ככה גם.
אבל אני לא בטוחה איך להתייחס לדברים שהיא אמרה בשיחה שלה עם הפסיכו' לפני השחרור מבית החולים, כי הטון שלה הרגיש לי קצת "אני יודעת מה צריך להגיד לך בשביל שתאמיני לי שאני בסדר נפשית, אז הנה מה שאת רוצה לשמוע: <אומרת את כל הדברים שנכון להגיד>"
אז אני לא 100% בטוחה.

כן אני ממש מרגישה את זה שאם אלי הייתה גבר (או בחור) היא הייתה עוברת לאנשים יותר חלק בגרון וזה מבאס אותי רצח כי אני מרגישה ששופטים דמויות נשיות יותר לחומרה. וכאילו זה יותר קשה כי זה הרגשה ואני לא יכולה להוכיח כלום, אבל זו באמת הרגשה חזקה שיש לי.
לי אין שום ספק בזה בכלל.

הי! אל תעתיקו מאיתנו
יש את האינטרו של הסדרה עם כל הפטריות שתמיד הסתיים. אז איך שהוא התחיל תהיתי אם זה יסתיים עדיין עם הבערך צלליות של שני הדמויות או שזה יהפוך לצללית אחת. ולמרות שהייתי מוכן לזה, זה קצת שבר לי את הלב שבאמת הופיעה רק צללית אחת.
אוי באמת הורידו אותו? :-(
אני מדלגת על הפתיח.
אני תמידה הנחתי שהוא בן :cool:
ואני תמיד חשבתי ש"תמיד" זה בן :p

LeAnnDylan

Well-known member
גוגל אומרת Jackson County, Wyoming
הגיוני?
את שואלת אם זה הגיוני לי? אז לא.
ג'קסון וייומינג נמצאת במרחק של 13 שעות נסיעה (שזה בערך 1,400 ק"מ) האם הגיוני לי ששני אנשים בלי הרבה ציוד או צידה לדרך על סוס אחד יכולים לעשות את זה בתנאי מזל אוויר לא צפויים? פחות.. אבל בשביל העלילה, נגיד.
אבל גם, יש הרי קפיצה של 5 שנים מסוף העונה הקודמת עד עכשיו, ונראה שהגחליליות ידעו סוג של איפה ג'ואל נמצא, אז מה- לקח להם 5 שנים להגיע ברגל לג'קסון? ז"א ברור שהיה זמן של לאסוף את השברים ואם לקחת את מה שליאורה אמרה בחשבון אז גם להתאמן ולהתארגן כמשלחת נקמה. שנגיד זה לקח שנתיים-שלוש. זה עדין אומר שלקח להם יותר משנה להגיע משם לג'קסון, ואנחנו אמורים להאמין שלקח לאלי ודינה כמה ימים ספורים לעשות את זה בלי איזה תיק גב סטייל ריס ווית'רספון ב-WILD?
מעצבנת זה נושא שניתן לדון בו (אני לפעמים חשובת ככה ולפעמים לא), אבל מפונקת אני לא חושבת שאפשר להגיד :-D
אני מניחה שהתכוונת יותר בקטע של לא מתפשרת על מה שהיא רוצה.
אולי יש מילה אחרת למה שאני מתכוונת. אני כבר לא מדברת עברית בשוטף. אבל כשאני חושבת על ילד מפונק, בין השאר זה ילד בלי דחיית סיפוקים. זה ילד שרוצה מה שהוא רוצה ורוצה את זה עכשיו. וזו אלי בעיני. גם זה שהיא רצה לסכנה זה מעצבן. וזה שכמו שמיקי אמרה היא "טינאייג'רית טיפוסית
אבל אז מהר קצת כעסתי על עצמי, כי חשבתי שאם זה היה גיבור גבר אז כצופה יש מצב שהייתי יותר מקבלת את זה כטבעי.
כן אני ממש מרגישה את זה שאם אלי הייתה גבר (או בחור) היא הייתה עוברת לאנשים יותר חלק בגרון וזה מבאס אותי רצח כי אני מרגישה ששופטים דמויות נשיות יותר לחומרה. וכאילו זה יותר קשה כי זה הרגשה ואני לא יכולה להוכיח כלום, אבל זו באמת הרגשה חזקה שיש לי. עובדה שהרוב מתים על ג'ואל, למרות שיש לו המון חסרונות כבן אדם.
טוב, זו אולי איך שלונה מרגישה, או איך שאת (מיקי) מרגישה כלפי רוב הצופים שמתלוננים. אבל אני לא חושבת שבמקרה שלי העובדה שהיא בחורה עובדת לרעתה. אני חושבת שאני כותבת כאן מספיק כדי שתדעו עליי שאני לא בקטע של לתת לגברים PASS על פני נשים.
אני גם חושבת ככה, וגם באופן כללי אני חושבת שזה לא נושא שיש בו הכרעה בכלל שבאופן כללי אחד יותר מכריע מהשני.
אה לא, ברור שאין הכרעה או מספר אחוזים מדויק. לא נראה לי שבאמת אפשר למדוד את זה. אבל שיערתי שיש איזשהי הנחה רווחת שיש משקל גדול יותר לסביבה וחינוך מאשר לגנטיקה.
גם אני תהיתי מה הקטע שלהם, אני מניחה שנגלה יותר בהמשך. אגב לגבי הצלקות הנחתי שהם עושים לעצמם צלקות כדי שידעו מי שייך לקבוצה הזאת ומי לא במקרה ויתקלו בזרים, אבל בטח גם על זה נגלה.
זהו שגם אני חשבתי על זה כמו על אומת הקרח במאה שהיה עושים לעצמם את הצלקות ברקות כדי להזדהות. ובדומה למאה, נראה לי שגם כאן יש כל מיני קבוצות שונות בתקופה פוסט אפוקליפטית שצריכות איזשהו סימן זיהוי/היכר כלשהו כדי להימנע מאש ידידותית.
בכל מקרה אולי זה קצת גזעני אבל אני חשבתי שהם פשוט קבוצת צוענים שהולכים ממקום למקום כדי לבזוז ואולי בגלל זה הרגו אותם.
!we are not the same
ברור שאנחנו לא דה סיים, כי ניק ואני הסכמנו שיש מקום ל"מנוחה" בין הפרקים וזו את שרצית לקפוץ ישר לפרק נוסף. ואז את לא באה לפה ישר אחרי הפרק! לא מגיע לך פרק!
אבל אני יכולה לקבל עוד מהתחלה שהיא נראית 19 קטנה לגילה.
אני גם יכולה לקבל את זה אני מניחה. במיוחד לאור העובדה שהיא במציאות באמת גדולה יותר מ-19 אז זה לא כאילו שאני יכולה לטעון בנחרצות שאין מצב שהיא עוברת כבת 19:-D
אבל בניגוד אליך אני ממש אוהבת שכשאנחנו כבר באמת רואים זומבים העיצוב שלהם מוזר ומיוחד לעומת רוב הזומבים שראינו ברוב הדברים
זה שהם נראים שונה זה בסדר, למרות שהגוש פטריה הזה שתקף את ההוא בעיירה בפרק הקודם באמת היה מקריפ ברמות.
יותר הלחיץ אותי המהירות שבה הם מתקדמים. בגלל זה לא משנה לי אם יש רק מעט זומבים או הרבה מהם- אני פשוט לא אוהבת יצורים באופן כללי.
בני אדם הם מפלצות בעצמם, למה אנחנו צריכים עוד מפלצות מעבר לזה?
:-D:-D אין לי יס, וגם את הפרק הזה ראיתי בשניה שהוא יצא, רק כמו שאמרתי הוא היה אנדוורוולמינג אז לא היה דחוף לי לכתוב וכמעט לא הייתה התקדמות בעלילה, וחוץ מזה הייתי מותשת מלהתאבסס על הפרק הקודם במשך שבוע, אבל שוב מה אתם בוכים לי, כולה הגבתי אחרי יום, וגם אי אפשר להשוות מה שקרה בפרק הזה לעומת מה שקרה בפרק הקודם, שברור שחייבים לכתוב עליו מיד, ואתם השארתם אותי לבד להתמודד עם זה בקור של האינטרנט, עם אנשים מעצבנים ודעות מעצבנות :-[
אף אחד לא בוכה לך. ז"א ניק בוכה באופן כללי כי הוא ניק. אבל זה לא אומר שהוא לא צודק בטענות שלו. זו הסדרה שלך ואת צריכה לקחת עליה אחריות. את מחויבת לכתוב ראשונה על כל פרק חדש בין אם הוא אנדרוולמינג או לא אחרת ניקח לך את האינטרנט. או שאולי עדין להשאיר לך את האינטרנט ולדבר עם גיימרים שיעצבנו אותך ולחסום לך את הגישה לפורום:-D
ממה שאני זוכרת פדרה = אנשי הצבא, והם סוג של הפכו להיות הממשלה מאז שהתחילה המגיפה [..]
אוקיי כל זה [תפוז לא נתן לי לשלוח אז הייתי צריכה לחתוך את התוכן] נשמע לי הגיוני. אבל אם ככה, אז זה אומר שהקבוצה של אבי (זה השם שלה?) הם אכן קבוצה נפרדת. ז"א שאם הורגים אותם באמת לא יהיה מי שינקום אותם.
:-Dזה היה יכול להיות מגניב אם זה היה קורה, אבל לא היה מרגיש אורגני לסדרה כי זאת לא סדרה מהסוג הזה
טוב ברור שזו הייתה בדיחה.
תיארתי לעצמי שאת לא אוהבת אותה. הרבה לא אוהבים אותה, גם בעונה הקודמת היו כאלה שהיו נגדה. אני חושבת שמילת המפתח פה היא "ילדה". כלומר ברור שהיא מתנהגת בצורה אימפולסיבית, לא חכמה, ומעצבנת לפעמים. ככה ילדים מתנהגים.
אני לא הכי מקבלת את זה כי 19 זה כבר די בוגר, ובעולם פוסט אפוקליפטי כזה, המציאות מחייבת אותך להתבגר. זה כמו שבני ה-19 בארץ משמעותית הרבה יותר בוגרים מבני 19 במקומות אחרים בעולם שלא עושים צבא.
נכון שעבורנו כל דבר שהוא מתחת לגיל 27 זה פג, אבל עדין יש בעיני הבדל בין ילדה לבין מישהי בת 19. נגיד איך שדינה מתנהגת (לא שראינו מזה יותר מידי עדין) יותר תואם לגיל 19 בעיני. ומצד אחד מנסים למכור לנו שאלי מאוד בוגרת לגילה אבל עדין נותנים לה טנטרומים של בת 13.
אני כ"כ שמחתי ש"נותנים" לה להיות ילדה עם כל הדברים שכביכול לא אוהבים בזה, כי אני בהרבה יותר שונאת את הטרופ של ילדים שממש חכמים ומתנהגים כמו מבוגרים בסרטים או סדרות.
אוקיי זה כבר טעם אישי ואני מכבדת את זה.

LeAnnDylan

Well-known member
איך היא יכולה לסלוח על משהו שהיא לא יודעת? כי נראה לי שברור אחרי פרק 3 שהיא לא יודעת על מה שקרה עם הגחליליות. ובכלל ג'ואל היה ממש מגעיל אליה רוב העונה הקודמת כולל שהוא אפילו אמר לה שהוא לא מתייחס אליה כבן אדם אלא כ-cargo פעם אחת, שזה פשוט דבר מגעיל להגיד לכל אחד במיוחד לילדה בת 14. אבל שוב ברור שזה כדי להראות לנו כמה ג'ואל שומר על עצמו להיקשר אחרי שהוא איבד את הבת שלו, וזה היה ברור שהוא מקצין בכוונה בגלל האישיויים האישיים שלו. אז עכשיו לכעוס על אלי שמתנהגת כמו בת 19 טיפוסית לדמות האב שלה זה מרגיש לי להיות קשים מדי איתה, מה גם שלא ברור לגמרי כל הדברים שקרו בניהם ב-5 שנים שעברו, ולפי השיחה עם הפסיכולוגית בפרק ה-ראשון- זה מרגיש שג'ואל בעצמו לא לוקח לגמרי אחריות על מה שהוא עשה (שזה שהוא מנע ממנה את המטרה שלה ואת היכולת לבחור אם להקריב את עצמה), כי הוא כמה פעמים התייחס אל עצמו כבחור טוב שלא עשה משהו, וגם בפגישה עם הפסיכולוגית הוא לא יכל אפילו לדבר על זה אחרי 5 שנים. אני לא באה לשנוא את ג'ואל, כי זה מאוד מתאים לדמות שלו, כל מה שאני מנסה להגיד שגם לו יש הרבה חסרונות, וכמובן שלאלי יש, וכשאני אוהבת דמויות אני בד"כ אוהבת אותם בגלל החסרונות, כי אלה התנהגויות שקיימים אצל אנשים אמיתיים בעולם. זכותך להרגיש מה שאת מרגישה וכל זה, זה סתם קצת מתסכל אותי כי מרגיש לי שיש הרבה יותר הבנה כלפי ג'ואל (של הסדרה לפחות) מאשר לאלי ששופטים אותה בחומרת יתר. וברור גם שאם היא הייתה יודעת שהוא ימות היא הייתה מתפייסת איתו, היא אפילו אמרה משהו בסיגנון בפרק. וגם ברור לי שהוא ידע בתוכו כמה היא אוהבת אותו אפילו שהיא הייתה קצת מגעילה אליו, הוא אמר בעצמו שזה שלב של להיות טינאייג'רית.
את באה לנסות להסביר לי היגיון של בין השורות כשבפועל זה לא מה שמוצג על המסך וזה לא מה שהרגשתי כשצפיתי בזה. אז אני יכולה לקרוא את הפירוש שלך ואפילו להסכים שהדברים שאת כותבת הגיונים. אבל זה עדין לא משנה את העובדה שכשאני צופה בסדרה, מה שאת כותבת לא מתרגם לאיך שאני מרגישה.
אני כמעט אף פעם לא אעדיף דמות של גבר על פני דמות של אישה צעירה, אז עצם זה שאני מצדדת בג'ואל (למרות כל ה-FLAWS שלו שציינת פה) זה כי ככה כתבו את הדמויות, ואני מרגישה איך שהיוצרים רצו שאני ארגיש. אני מבינה שאת רואה את השכבות שיש לאלי ומצליחה לקרוא בינהן, אבל בעיני היא דמות מאוד שטוחה בלי רבדים (שוב, אני ממש מצטערת כי אני יודעת שזה משהו ממש מעצבן להגיד) וזה שהיא בוחרת לא להפגין רגשות כדי לא להיפגע זה אולי מובן, אבל זה לא מה שיגרום לי להתחבר לדמות שלה.
יש סרטי/סדרות זומבים שבהם הם רצים וכאלו שבהם הם הולכים
טוב אין לי ניסיון כזה גדול עם סרטי/סדרות זומבים כי כאמור- אני לא אוהבת אותם.
ונראה לי שגם בפרק כינו את הבחור האסייתי ההוא קפטן וויומינג.
לגמרי עבר לי מעל הראש כי אין לי שום זיכרון של זה.
לי ברור שהיא "סלחה" לו. הסליחה במרכאות כי זה לא שהיא ממש כעסה עליו על משהו ספציפי.
אבל בבוקר של האירועים של פרק 2 היא אמרה שהיא רוצה לרכוב לפטרול עם ג'ואל. ואז כשהאסייתי אומר שהוא חשב שהיא מנסה להתחמק ממנו אז היא אמרה שכן, אבל הם תמיד יהיו ביחד.
טוב, לי זה לא הרגיש כמו סליחה. וחשוב מזה, ג'ואל לא ידע שהיא "סלחה" לו בשלב הזה.
חוץ מזה שאנחנו לא יודעים בוודאות שהיא לא כעסה עליו על משהו ספציפי. יכול להיות שכן. יכול להיות שיהיו לנו פלאשבקים בהמשך שיראו לנו בדיוק למה היא כועסת. כי זה בהחלט הרגיש לי כמו הרבה יותר מעבר לסתם כעס נעורים על הורה.
אה, גם נזכרתי למה היא עצבנה אותי בפרק הקודם, בסצינה של המסיבה כשהיא התנשקה עם דינה וסימונס קרא להן דייקס וג'ואל נתן לו אגרוף ואלי ממש התעצבנה כאילו היא לא עמדה לתת לו אגרוף בעצמה שניה לפני כן- ממש ממש עצבן אותי. כשהיא צעקה עליו שהיא לא צריכה שהוא יגן עליה הכעיס אותי ממש. כי קודם כל, כן, אם מישהו הוא הומופב שיכור ומעצבן - מגיע לו אגרוף. ודבר שני, הייתי מרגישה יותר בצד שלה אם הפתרון שלה לדברים היה להתעלם או לסלוח. ואז כאילו כשג'ואל מביא לזה אלימות - זה לא מתיישר עם הקו שהיא בוחרת לנקוט בו. אבל היא עמדה להגיב בדיוק באותה צורה שהוא לכן העצבים שלה עליו היו נראים לי מוגזמים ולא הוגנים. כאילו אם היא הייתה דופקת לו מבט כזה של "I can handle it myself" זה עוד היה בסדר, אבל הזעם שלה היה מוגזם ולכן בהחלט מרגיש לי שזה הרבה מעבר לסתם מרד נעורים. אני צריכה סיבה להיות בצד שלה ולהבין אותה וכרגע התסריט לא מספק לי אחת כזאת.

LeAnnDyIan

Well-known member
את שואלת אם זה הגיוני לי? אז לא.
ג'קסון וייומינג נמצאת במרחק של 13 שעות נסיעה (שזה בערך 1,400 ק"מ) האם הגיוני לי ששני אנשים בלי הרבה ציוד או צידה לדרך על סוס אחד יכולים לעשות את זה בתנאי מזל אוויר לא צפויים? פחות.. אבל בשביל העלילה, נגיד.
אבל גם, יש הרי קפיצה של 5 שנים מסוף העונה הקודמת עד עכשיו, ונראה שהגחליליות ידעו סוג של איפה ג'ואל נמצא, אז מה- לקח להם 5 שנים להגיע ברגל לג'קסון? ז"א ברור שהיה זמן של לאסוף את השברים ואם לקחת את מה שליאורה אמרה בחשבון אז גם להתאמן ולהתארגן כמשלחת נקמה. שנגיד זה לקח שנתיים-שלוש. זה עדין אומר שלקח להם יותר משנה להגיע משם לג'קסון, ואנחנו אמורים להאמין שלקח לאלי ודינה כמה ימים ספורים לעשות את זה בלי איזה תיק גב סטייל ריס ווית'רספון ב-WILD?
טוב, אקורדינג טו גוגל מפס זה יקח 13 ימים
IMG_4676.png

למרות ששוב, מה שהפריע לי זה בעיקר העובדה שלא נראה שהן לקחו איתן צידה מספקת.
אבל אם גוגל אומר שזה אפשרי אז זה אפשרי.

Lhuna3

Well-known member
טוב, אקורדינג טו גוגל מפס זה יקח 13 ימים
צפה בקובץ המצורף 127314

למרות ששוב, מה שהפריע לי זה בעיקר העובדה שלא נראה שהן לקחו איתן צידה מספקת.
אבל אם גוגל אומר שזה אפשרי אז זה אפשרי.
טוב אז נגיד שהן צדו אוכל בדרך.
אני מניחה שבאפוקליפסה כולם יודעים לצוד.

למעלה