🍄🧟‍♀️ האחרונים מבינינו - The Last of Us - עונה 2 🧟‍♀️🍄

keren or5

Well-known member
למה לא הייתה אף סצנה חמודה עם ג'ואל ואלי כל הפרק?!?!?!? כ"כ חיכיתי לזה, ובסוף כשהיא ראתה אותו עם הגיטרה חשבתי שיהיה משהו, אבל היא הלכה. אני יודעת שהיא בת 19 ומרדנית אבל אוף אני רוצה אותם חמודים יחד!!!!! טוב גם בעונה הקודמת נתנו לנו לחכות ולסבול ממש הרבה זמן עד שנתנו לנו להינות מהאהבה שלהם, ההבדל הוא שאת העונה הקודמת ראיתי בבת אחת ועכשיו זה פעם בשבוע איך אני אעמוד בזה?!?!?! ;-(;-(
והוא הולך לטיפול פסיכולוגי שזה גם מצחיק איך שזה התגלה, אבל גם |מאוהב|;-( הוא מנסה להבין איך להשלים איתה כי היא כועסת עליו, ולא ברור לגמרי למה (חוץ מהעובדה שהיא בת 19 וזה הגיוני לכעוס על אבא שלך), והוא בכה אעאעאעאע כי הוא לא רוצה שהיא תכעס עליו אני מתההההה!!!!!
הפסיכולוגית אמרה שהוא הרג את בעלה, זה משהו שקרה בעונה הקודמת? זה לא כזה חשוב, סתם לא זכור לי. יכול להיות שזה קרה אוף סקרין ב-5 שנים שעברו.
החברה החדשה של אלי מהממת ואני אוהבת אותן ביחד (למרות שקצת נראה לי שהיא לא בקטע של בנות וקצת משחקת באלי, אני מקוה שזה לא המצב :() איזה מבאס זה להיות גיי באפוקליפסה. וזה היה משעשע שהיא ניסתה לשדך לה את הלסבית השניה רק כי היא הלסבית השניה, אבל אמרה את זה בקטע הכי ישיר כזה :-D
וכשגו'אל דחף את ההוא שקרא להם דייקס, שוב הייתה לי תקווה שאלי תתרכך מזה אבל היא רק יותר התעצבנה. ;-( טובנו, אני יודעת שהיא בלב עדיין אוהבת אותו זה ברור, והם חייבים להשלים מתישהו ולהיות חמודים, אני זוכרת כמה זמן זה לקח בעונה הקודמת, זה יקרה גם עכשיו! חסר להם שלא!
מעניין הקטע שהיא פגשה זומבית שנראה שהתפתחה ומתנהגת בצורה יותר אינטיליגנטית, אני מניחה שזה יהיה משהו שיתפתח בפרקים הבאים, והאמת זה קו עלילה מעניין. כשהיא ננשכה, ממש רציתי שהיא תלך לג'ואל להתייעץ איתו, כי זה נכון שהיא טכנית חסינה, אבל עדיין זאת רק הפעם השניה שהיא ננשכה וצריכים להיות זהירים לגבי זה, זה לא אחראי מצידה לשמור את זה בסוד.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני שמח שיש עם מי לדבר על The Last of Us

למה לא הייתה אף סצנה חמודה עם ג'ואל ואלי כל הפרק?!?!?!? כ"כ חיכיתי לזה, ובסוף כשהיא ראתה אותו עם הגיטרה חשבתי שיהיה משהו, אבל היא הלכה. אני יודעת שהיא בת 19 ומרדנית אבל אוף אני רוצה אותם חמודים יחד!!!!! טוב גם בעונה הקודמת נתנו לנו לחכות ולסבול ממש הרבה זמן עד שנתנו לנו להינות מהאהבה שלהם, ההבדל הוא שאת העונה הקודמת ראיתי בבת אחת ועכשיו זה פעם בשבוע איך אני אעמוד בזה?!?!?! ;-(;-(
זה באמת נוראי כשצריך לעבור מצפיה בסדרה בבינג' ללראות במתכונת שבועית.
טכנית אני אפשר לחכות שהעונה תסתיים ולראות אז, אבל למי יש את יכולת דחיית הסיפוקים הזאת? (לא לי)
אבל גם יש יתרון עם סדרה ממש טובה כזאת שכל פרק יושב איתך כמה זמן. ואפילו עוד יותר כיף אם יש עם מי לדבר על כל פרק.

בכל מקרה לגבי ג'ואל ואלי נראה לי שזה יהיה ממש שווה את זה כשתחת לחץ הם כן יתאחדו שוב.
(אם כי אני מניח שכשהיא תגלה מה הוא עשה בסוף עונה קודמת זה שוב ירחיק אותה ממנו, אבל זה יתן מקום לעוד איחוד)
והוא הולך לטיפול פסיכולוגי שזה גם מצחיק איך שזה התגלה, אבל גם |מאוהב|;-( הוא מנסה להבין איך להשלים איתה כי היא כועסת עליו, ולא ברור לגמרי למה (חוץ מהעובדה שהיא בת 19 וזה הגיוני לכעוס על אבא שלך), והוא בכה אעאעאעאע כי הוא לא רוצה שהיא תכעס עליו אני מתההההה!!!!!
זה היה ממש מעניין. הפסיכולוגית כנראה מטפלת בו כבר הרבה זמן והיא הבינה שאומנם ג'ואל לא מבין ממש למה אלי כועסת עליו, אבל היא כן מרגישה שהוא מסתיר משהו שקשור לזה. אז הגיוני באמת שהיא תחשוד שהוא עשה לה משהו שהוא מסתיר. ואז הקטע שהוא בוכה כי הוא יודע שזה נכון, אבל הוא לא יכול להתוודות על מה שהוא עשה אז כל מה שהוא אומר זה שהוא הגן עליה.

ואיזה כיף לראות את קתרין אוהרה בתפקיד ממש טוב (היא הייתה האמא בשיטס קריק וגם האמא בשכחו אותי בבית)(ואני מניח גם דברים באמצע)
הפסיכולוגית אמרה שהוא הרג את בעלה, זה משהו שקרה בעונה הקודמת? זה לא כזה חשוב, סתם לא זכור לי. יכול להיות שזה קרה אוף סקרין ב-5 שנים שעברו.
הפסיכולוגית אמרה שזה קרה לפני שנה.
החברה החדשה של אלי מהממת ואני אוהבת אותן ביחד (למרות שקצת נראה לי שהיא לא בקטע של בנות וקצת משחקת באלי, אני מקוה שזה לא המצב :() איזה מבאס זה להיות גיי באפוקליפסה. וזה היה משעשע שהיא ניסתה לשדך לה את הלסבית השניה רק כי היא הלסבית השניה, אבל אמרה את זה בקטע הכי ישיר כזה :-D
אוי, אני מקווה שהיא לא משחקת בה. זה הרגיש שיש לה באמת רגשות כלפי אלי.
אבל אני יותר מפחד שהחברה הזאת לא תשרוד את העונה בחיים.
וכשגו'אל דחף את ההוא שקרא להם דייקס, שוב הייתה לי תקווה שאלי תתרכך מזה אבל היא רק יותר התעצבנה. ;-( טובנו, אני יודעת שהיא בלב עדיין אוהבת אותו זה ברור, והם חייבים להשלים מתישהו ולהיות חמודים, אני זוכרת כמה זמן זה לקח בעונה הקודמת, זה יקרה גם עכשיו! חסר להם שלא!
היה לי די ברור שהיא תכעס עליו. לא שזה מוצדק. אבל נראה שהסיבה שהיא כל כך כועסת עליו היא כי הוא כל כך מגונן עליה כל הזמן.
וכמובן אני לחלוטין יכול להבין אותו שהוא מגונן אחרי שהוא איבד בת ובמיוחד כשאלי כל כך אוהבת לרוץ לתוך סכנה.
מעניין הקטע שהיא פגשה זומבית שנראה שהתפתחה ומתנהגת בצורה יותר אינטיליגנטית, אני מניחה שזה יהיה משהו שיתפתח בפרקים הבאים, והאמת זה קו עלילה מעניין. כשהיא ננשכה, ממש רציתי שהיא תלך לג'ואל להתייעץ איתו, כי זה נכון שהיא טכנית חסינה, אבל עדיין זאת רק הפעם השניה שהיא ננשכה וצריכים להיות זהירים לגבי זה, זה לא אחראי מצידה לשמור את זה בסוד.
אבל לפחות היא כן סיפרה על זה למועצה שלהם ככה שהם יוכלו אולי להתכונן לזה.

אוקי עוד כמה דברים:
קודם כל אנחנו רואים שהעיירה שלהם קולטת המון אנשים חדשים שנודדים אליהם.
עד כמה שזכור לי זה מאוד שונה מאיך שזה היה בעונה הראשונה. נראה לי שפעם ראשונה שאנשים מהעיירה הזאת ראו את ג'ואל ואלי הם עמדו להרוג אותם עד שהוא הזכיר את אחיו. בכל מקרה הם לא התכוונו לתת להם לחיות איתם. וגם אחר כך זכור לי שהיה להם מאוד חשוב לשמור את הקיום שלהם כסוד על מנת לא למשוך צרות מצד בוזזים.
אבל כנראה היה שינוי מדיניות. גם זה שקולטים הרבה אנשים, שזה כמובן מסוכן ובעייתי, וגם זה שכנראה אם כל האנשים האלו מגיעים לשם אז אנשים מבחוץ יודעים שהעיירה הזאת קיימת.
זה גם מסביר איך הגחליליות שנותרו ידעו לבוא לחפש שם.

היה קטע מוקדם שבו שוברים צינור ישן ומגלים שהוא מלא שורשים. אני מיד חשבתי שזה מסוכן כי הפטרייה הזאת עושה שורשים (או איזו מקבילה פטרייתית). אבל לאור זה שהם לא התייחסו לזה כסכנה חשבתי שאולי הם מבינים משהו שאני לא מבין. אבל בסוף נראה שצדקתי והפטרייה באמת נמצאת שם.
אני לא זוכר אם היא יכולה להדביק אנשים פשוט על ידי שחרור נבגים מתוך הפטרייה עצמה. כלומר אם זה המצב אז הם די אכלו אותה.

אז הפרק מתחיל עם הג'ירפות וחשבתי איזה יפה, אבל גם מה קשור, הרי הג'ירפות היו במקום אחר מזה שבו ג'ואל ואלי חיים עכשיו.
ממש לא ציפיתי לגילוי שזה ממש זמן קצר אחרי סיום עונה 1 ושיש שם קבוצה של גחליליות שנותרו (כנראה לא היו שם בכלל כשג'ואל הרג את כולם).
אז עכשיו מעבר לסיכון הכללי של הפטרייה והזומבים, ובוזזים, והשלטון שיש בערים, יש גם את הקבוצה הזאת שרוצים להרוג את ג'ואל. בייסורים.

זה גם מאוד מחזיר אותי לשאלה של מה שג'ואל עשה בסוף עונה 1.
האם באמת היה מוצדק להרוג כל כך הרבה אנשים על מנת להציל את אלי? עוד יותר האם זה מוצדק לעשות את זה כשהמוות של אלי היה יכול להציל המון אנשים אחרים (ואולי את האנושות כולה)?
ובנוסף לזה גם השאלה האם הוא היה צריך לספר לאלי את האמת.
אלו שאלות מאוד מורכבות שאני מניח שיתעסקו בהם בעונה הזאת. אני מקווה שלא יתעלמו מהן.

keren or5

Well-known member
זה באמת נוראי כשצריך לעבור מצפיה בסדרה בבינג' ללראות במתכונת שבועית.
טכנית אני אפשר לחכות שהעונה תסתיים ולראות אז, אבל למי יש את יכולת דחיית הסיפוקים הזאת? (לא לי)
אבל גם יש יתרון עם סדרה ממש טובה כזאת שכל פרק יושב איתך כמה זמן. ואפילו עוד יותר כיף אם יש עם מי לדבר על כל פרק.
אני דווקא כן דוחה את רוב הסדרות לצפייה בבינג' (ולרוב שוכחת מהם אחר כך ולא רואה בכלל), אבל היה ברור לי שאני לא יכולה לעשות את זה עם הסדרה הזאת.
בכל מקרה לגבי ג'ואל ואלי נראה לי שזה יהיה ממש שווה את זה כשתחת לחץ הם כן יתאחדו שוב.
(אם כי אני מניח שכשהיא תגלה מה הוא עשה בסוף עונה קודמת זה שוב ירחיק אותה ממנו, אבל זה יתן מקום לעוד איחוד)
כן אבל אני מרגישה שימשכו את זה הרבה ;-( וגם עכשיו היא כועסת עליו וכל הידוע לנו היא לא יודעת שהוא שיקר לה, אז איך היא תגיב כשהיא תגלה את זה? אני גם פוחדת כי אני יודעת ספוילר מהמשחק השני שעליו מבוססת העונה שאני ממש לא רוצה שהוא יקרה. גם קראתי ביקורת בוואלה אבל זה מבקר שקיבל את כל העונה (אוף, למה אני לא מבקרת טלוויזיה? :-[) ואם כי הוא לא עשה ספויילים משמעותיים מעבר לפרק הראשון, בין השורות נראה לי שהבנתי כמה דברים שאולי יהיה העונה. אני אביא את הכתבה בסוף העונה אם אני אזכור. (מה שטוב בכתבה לפחות שנראה שהמבקר מבין את האיכות של הסדרה הזאת וגם הוא ציין שהחשיבות של הסדרה היא בקשר של בין ג'ואל ואלי, ולא סתם סדרת מתח על זומבים). אני רוצה לפחות עוד חיבוק אחד בניהם ו"בייבי גירל" אחד לפני שהעונה מסתיימת!!
זה היה ממש מעניין. הפסיכולוגית כנראה מטפלת בו כבר הרבה זמן והיא הבינה שאומנם ג'ואל לא מבין ממש למה אלי כועסת עליו, אבל היא כן מרגישה שהוא מסתיר משהו שקשור לזה.
נדמה לי שהיא ציינה שהם נפגשו משהו כמו 5 פגישות. הפגישה איתה באמת הייתה סצנה מעולה. וכן זה ברור שהיא מרגישה שהוא מסתיר משהו ויכול להיות שחלק מהכעס של אלי עליו זה שהיא גם מרגישה את זה, הרי זה כבר נרמז שהיא לא מאמינה לו כשהיא שאלה אותו בעונה הקודמת אם כל מה שהוא אמר על הגחליליות היה נכון, וזו שאלה מוזרה לשאול סתם ככה. ועוד שהראו את הסצנה הזאת שוב בפרק הזה.
ואיזה כיף לראות את קתרין אוהרה בתפקיד ממש טוב (היא הייתה האמא בשיטס קריק וגם האמא בשכחו אותי בבית)(ואני מניח גם דברים באמצע)
אה נכון, היא הייתה לי מוכרת, לא ראיתי שיטס קריק אבל אני זוכרת אותה משכחו אותי בבית. וכן הסצנה איתה הייתה מעולה והיא שיחקה מעולה.
הפסיכולוגית אמרה שזה קרה לפני שנה.
רינה.jpg
אוי, אני מקווה שהיא לא משחקת בה. זה הרגיש שיש לה באמת רגשות כלפי אלי.
אבל אני יותר מפחד שהחברה הזאת לא תשרוד את העונה בחיים.
כן, אלו שני חששות רלוונטים.
אבל לפחות היא כן סיפרה על זה למועצה שלהם ככה שהם יוכלו אולי להתכונן לזה.
התכוונתי שהיא הייתה צריכה לספר למישהו שהיא ננשכה, כי נכון שהיא שהיא מחוסנת, אבל עדיין אנשים צריכים לדעת את זה, אולי היא לא מחוסנת לכל המינים? ובמיוחד אם היא ננשכה ע"י זומבית שנראה לה שהתפתחה מהזומבים האחרים.

אגב, אני לא רואה את הסדרה הזאת בשביל האימה, אבל עדיין כחובבת אימה, מאוד הערכתי את כל הסצנה של הקרב שלה עם הזומבית שבוימה באופן מעולה ובמיוחד העובדה שחיכו עם לחשוף את הפנים שלה הייתה החלטה ממש טובה.
עד כמה שזכור לי זה מאוד שונה מאיך שזה היה בעונה הראשונה. נראה לי שפעם ראשונה שאנשים מהעיירה הזאת ראו את ג'ואל ואלי הם עמדו להרוג אותם עד שהוא הזכיר את אחיו.
זה לא מה שאני זוכרת. מה שאני זוכרת זה שכשאנשים המעיירה ראו אותם הם אמרו להם לעצור כי היה להם כלב שלפי הריח יודע להגיד מי נשוך והם אמרו להם לעמוד כדי שהכלב יריח אותם, וכשהוא הריח את אלי, ג'ואל פחד שבגלל שהיא נשוכה הוא יזהה את זה, אבל הוא לא זיהה (כי כנראה הוא מזהה רק מי שהנגיף מתפתח אצלו או משהו). אני לא זוכרת מתי ג'ואל גילה שאח שלו בקהילה הזאת, אם זה היה שהוא שאל לפני שהכניסו אותם או אחר כך, או מה המדיניות שלהם הייתה לגבי להכניס אנשים בעונה הקודמת, כמו שאמרתי לא נראה לי שהם היו הורגים אותם אלא אם כן, הכלב היה מזהה שאחד מהם נשוך. אולי אתה זוכר שהיה קטע שהתמקדו על ג'ואל כשהכלב בדק את אלי כי הוא נורא פחד כשזה קרה וזה היה נראה לשניה כאילו הכלב יזהה באמת. אבל לא נראה לי שהיו הורגים אותם אם הם לא נדבקו, אם לא היו מכניסים אותם, בטח היו נותנים להם ללכת.
גם זה שקולטים הרבה אנשים, שזה כמובן מסוכן ובעייתי
נכון
אז הפרק מתחיל עם הג'ירפות וחשבתי איזה יפה, אבל גם מה קשור, הרי הג'ירפות היו במקום אחר מזה שבו ג'ואל ואלי חיים עכשיו.
ממה שהבנתי השיחה בחלק עם הג'ירפות (שרואים את הגחליליות מדברים על זה שהם רוצים למצוא את ג'ואל ולנקום), כאילו התחרש זמן מאוד קצר אחרי הטבח שג'ואל עשה בסוף העונה הקודמת (ואז עברו 5 שנים קדימה), וזה הגיוני שזה היה קרוב למקום עם הג'ירפות, כי קרוב למקום הזה, הגחליליות חטפו בעונה שעברה את ג'ואל ואלי, אז זה קרוב לבית חולים הזה שרצו לעשות בו על אלי את הניתוח. אבל נכון שהג'ירפות לא ממש תרמו כלום לעלילה. אולי נשארו להם צילומים שלהם מהעונה הקודמת ולא רצו לבזבז אותם.
אלו שאלות מאוד מורכבות שאני מניח שיתעסקו בהם בעונה הזאת. אני מקווה שלא יתעלמו מהן.
אני בטוחה שיתעסקו בדברים האלה, ולא מספויילר. אלא בעיקר כי היו הרבה סימנים מטרימים בפרק הזה שהסוד הולך להתגלות (גם הראו לנו את הקטע מסוף העונה הקודמת שאלי שואלת את ג'ואל אם הוא מבטיח שהוא לא שיקר, הפגישה עם הפסיכולוגית והרמיזה לזה שג'ואל מסתיר משהו, הקבוצה שבאה לנקום בג'ואל).

limors2

Active member
טוב אני קצת בבעיה. בד״כ אני טובה בלדבר על דברים שאני מכירה ממש טוב מבלי לחשוף ספוילרים, אבל הדרך שבה כתבתם את ההודעות שלכם ממש מקשה עלי להגיב לדברים שכתבתם כי הם מלאים בתהיות ובשאלות, ואני יודעת את התשובות להכל 😅
אז יותר בכלליות-

בדיוק כמו בעונה הקודמת, עשו עבודה מעולה בלשחזר דברים מסויימים ממש שוט מול שוט מהמשחק. מדהים |כתר| ג׳קסון נראית מעולה.
הדבר היחיד שלא משתחזר מול המשחק היא (הם?) בלה רמזי. אין לי שנאה כלפיהם כמו הגיימרים הזכרים הכועסים שממורמרים שלא ליהקו להם שחקנית מהממת שתשחק ילדה בת 14 (ועכשיו 19) כדי שהם יריירו עליה, אבל אני כן מתקשה לזהות את הקפיצה בזמן הזו אצלה. אלי עדיין די נראית כמו אלי של גיל 14, פשוט כי לבלה יש מראה צעיר יותר. מבאס קצת.

דינה (החברה הפוטנציאלית החדשה) חמודה ממש, השחקנית מעבירה את האופי של הדמות בצורה מעולה. וכיף לראות את קת׳רין אוהרה, למרות שהדמות הזו לא הייתה קיימת (מן הסתם) במשחק. אבל זו תוספת חשובה, במיוחד כי מערכת היחסים של ג׳ואל ואלי ממש עכורה כרגע שזה סופר מבאס. מקווה שיתגברו על זה בקרוב |הלוואי||הלוואי||הלוואי| (will they? won't they? מי יודע. אני יודעת :-P:)

עוד משהו שלא היה במשחק ושממש תמוה בעיני, אבל אני מניחה שיש להם סיבה טובה לזה- הקורדיספס שהציץ דרך הצינור בתוך המחנה. אוי ואבוי :eek::eek::eek:

אחלה פרק, ואני תוהה איך הם יתנהלו עם עלילת המשחק מול העובדה שהיא תתחלק בין 2 עונות, ומה יבחרו לשמור לעונה הבאה.

keren or5

Well-known member
טוב אני קצת בבעיה. בד״כ אני טובה בלדבר על דברים שאני מכירה ממש טוב מבלי לחשוף ספוילרים, אבל הדרך שבה כתבתם את ההודעות שלכם ממש מקשה עלי להגיב לדברים שכתבתם כי הם מלאים בתהיות ובשאלות, ואני יודעת את התשובות להכל 😅
אוף זה קצת מבאס לראות סדרה שמבוססת על משהו, כי תמיד האנשים שיודעים את ההמשך עושים לי פומו, זה עושה לי פלשבקים לעונות הראשונות של משחקי הכס, שכל אלה שידעו מה ההמשך בספרים לפעמים ביאסו וספליירו או רמזו כזה, או סתם ביאסו מעצם קיומם :-D זה מבאס אותי שטכנית יש אפשרות לדעת מה יקרה בהמשך אבל אני לא יודעת.
ג׳קסון נראית מעולה.
ג'קסון זאת העיר? אם כן אני מסכימה.
הדבר היחיד שלא משתחזר מול המשחק היא (הם?) בלה רמזי. אין לי שנאה כלפיהם כמו הגיימרים הזכרים הכועסים שממורמרים שלא ליהקו להם שחקנית מהממת שתשחק ילדה בת 14 (ועכשיו 19) כדי שהם יריירו עליה, אבל אני כן מתקשה לזהות את הקפיצה בזמן הזו אצלה. אלי עדיין די נראית כמו אלי של גיל 14, פשוט כי לבלה יש מראה צעיר יותר. מבאס קצת.
באמת? גם בין המשחק הראשון לשני יש קפיצה של 5 שנים? דווקא אני חשבתי בדיוק ההפך, שעשו את הקפיצה עשו כי לא יכלו למכור יותר שהיא בת 14, היא נראיתה לי בהרבה יותר מבוגרת מהעונה הקודמת (שגם בה השחקנית הייתה בת 20 ושיחקה ילדה בת 14 אבל שם זה עבר, עכשיו היא יותר קרוב לגיל שלה).
אחלה פרק, ואני תוהה איך הם יתנהלו עם עלילת המשחק מול העובדה שהיא תתחלק בין 2 עונות, ומה יבחרו לשמור לעונה הבאה.
אה, עונה 2 היא בעצם רק חצי ממשחק 2?
דינה (החברה הפוטנציאלית החדשה) חמודה ממש, השחקנית מעבירה את האופי של הדמות בצורה מעולה. וכיף לראות את קת׳רין אוהרה, למרות שהדמות הזו לא הייתה קיימת (מן הסתם) במשחק. אבל זו תוספת חשובה, במיוחד כי מערכת היחסים של ג׳ואל ואלי ממש עכורה כרגע שזה סופר מבאס. מקווה שיתגברו על זה בקרוב |הלוואי||הלוואי||הלוואי| (will they? won't they? מי יודע. אני יודעת :-P:)
מעניין לשמוע על ההבדלים בין המשחק לסדרה. זה נשמע לי הגיוני שבסדרה לא תהיה הפסיכולוגית זה מרגיש פחות קשור לפורמט של משחק מחשב

keren or5

Well-known member
אומג אומג לאאאאאאאאעאעאעאעאעאעאעאעאעא ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( טוב זה הספוילר שידעתי עליו מזמן שקורה במשחק השני עוד נחשפתי אליו בסיום העונה האחרונה, אבל קיוויתי שאולי ישנו את זה, או שלפחות אולי זה לא יהיה כ"כ מהר ;-(;-(;-(;-( אוח ג'ואל מת, יאללה איזה ביצים יש לסדרה הזאת פאקינג להרוג את השחקן הראשי אפילו אם זה היה במשחק,.... וזה לא כמו במשחקי הכס שיש מליון דמויות,יש בערך 4-5 חשובות ואת רובן הכרנו בפרק הקודם.
מצד אחד יש איזה משהו פואטי או אירוני בכל העניין הזה שג'ואל הציל את הילדה הזאת והיא הרגה אותו, ואני אוהבת שלדברים יש השלכות. כבר בהתחלה שראו את החלום שלה ידעתי שאבא שלה זה הרופא, ולא היה צריך את הפלשבק הזה להזכיר לנו איך ג'ואל הרג אותו כאילו נראה לכם שלא ראיתי את כל הקטע הזה מליון פעמים?! ואני מעריכה סיפורים שלמעשים שלך יש השלכות, ג'ואל לא מת סתם הוא מת כתוצאה ישירה ממה שהוא עשה בסוף העונה הקודמת. ולא קיבלתי את האיחוד שלי ;-( אבל הוא הספיק לראות את אלי לפני שהוא מת ואיך שהיא הגיבהל פני שהרגו אותו!!! אימלההההה איזה עצוב זה יואו.... הקטע שהיא קולטת שהוא מת ואז הכל כזה נהיה שקט והיא בוכה בהלם כזה!, וזה ממש הזכיר לי סצנה משובר שורות, ואז היא זוחלת אליו ומחבקת את הגופה שלו כמו סימבה ומופסה ;-(;-(;-(;-(;-(
אני אמורה על פניו לגמרי לשנוא את הקטע הזה, אבל אני חושבת שהוא דיי גאוני באופן עלילתי, אני לא יכולה לשנוא אותו, זה לא אומר שזה לא שבר לי את הלב, אבל זה לא בהכרח רע.
האם אלי תצא עכשיו למסע נקמה משל עצמה? מתי מעגל הנקמות יסתיים? איזה רוע למנוע מאיתנו סצנת פיוס לפני שזה קרה, אבל מצד שני זה כמו בחיים, לא תמיד מקבלים קלוז'ר, לרוב דברים סתם פשוט קורים כאילו אני לא יכולה לא להעריך אותם שהם הלכו על זה כמו שזה היה באמת ולא נתנו לנו איזה סצנה בהתחלה של פיוס, כי אני עד השניה שהיא תקעה בו את הסכין אמרתי הוא לא ימות עוד, הם צריכים עוד להתפייס!!! ;-(;-( סדרה מרשעת! (אבל גאונית)

limors2

Active member
אוף זה קצת מבאס לראות סדרה שמבוססת על משהו, כי תמיד האנשים שיודעים את ההמשך עושים לי פומו

באמת? גם בין המשחק הראשון לשני יש קפיצה של 5 שנים?

אה, עונה 2 היא בעצם רק חצי ממשחק 2?

מעניין לשמוע על ההבדלים בין המשחק לסדרה. זה נשמע לי הגיוני שבסדרה לא תהיה הפסיכולוגית זה מרגיש פחות קשור לפורמט של משחק מחשב
קשה לי להגיב נורמלי כי אני בטלפון |שפם|
וזה ליאורה ולא לימור

אני מאד אשתדל שלא לדבר על זה ולעשות פומו, ובטח שלא טיזרים של "וואי וואי מה יהיה" וכאלה, כי גם אני שונאת את זה. אבל אני כן אשווה ואדבר על השינויים בין הגרסאות אם זה בסדר, וכמובן רק על דברים שכבר קרו.

אז כן, גם במשחק יש את הקפיצה הזו בזמן, הם מאד מאד נאמנים בינתיים לעלילה של המשחק- הדבר היחיד ששונה (מלבד הסיפור של ביל, הבן זוג שלו כבר מת אבל כן פוגשים אותו) הוא שהם נכנסים יותר לעומק מהצדדים של הרעים או הדמויות האחרות והלא משוחקות, ונותנים לנו יותר הצצה לאיך הראש שלהם עובד. ואני ממש מתה על זה.
וכמובן, במשחק יריות פחות הולכים לפסיכולוגית אז גם זה לא קורה 😅

ולגבי זה שעונה2 תהיה חצי מהמשחק, אני לא חושבת שזה הוכרז רשמית אבל זה באמת לא אפשרי להכניס הכל לעונה אחת ויש להם בהחלט דרכים עלילתיות שונות לחלק את זה יפה מאד ל2 עונות. אני פשוט מקווה שזה לא יהיה שוב עם הפסקה עצומה באמצע

ואני מתה לראות כבר את פרק 2 אבל אני כנראה לא אוכל עד רביעי בערב, וממש לא בא לי ספוילרים. אוף.

Lhuna3

Well-known member
@טוני החתול מה דעתך להעביר את כל התגובות האלו לשרשור יעודי?
(בכלל אני בעד שכל סדרה שעוקבים אחריה יותר מאחד אז לשים בשרשור משלה)
No pain no gain
מה יהיה הכיף בלראות את האהבה שלהם אם לא יהיו קודם קונפליקטים? ;-)
והוא הולך לטיפול פסיכולוגי שזה גם מצחיק איך שזה התגלה,
חחח כן נפלט לו משהו כמו "אני לא צריך לקחת אחריות על רגשות של אנשים אחרים".
אני גם תהיתי אם זה משהו שאני אמורה לזכור.
כן "כי היא the OTHER ONE" חחח
איך הצלחת להשאר כל כך מושקעת רגשית בקשר הזה עד עכשיו? :-D כי אני חושבת שגם אותי זה ריגש ככה (אולי לא ממש ברמה שלך, אבל כן ריגש) בעונה 1, אבל עבר מאז נצח..........
רגע היא לא ננשכה פעמיים כבר לפני הפעם הזאת? היתה את הפעם הראשונה בקניון הנטוש שראינו בפלאשבק, אבל לא היתה גם עוד נשיכה שהתרחשה כאילו בהווה של עונה 1? (כמובן שמאוד אפשרי שזה רק נדמה לי. ניק ידע להגיד בוודאות.)
ואיזה כיף לראות את קתרין אוהרה בתפקיד ממש טוב
כן (והתכוונת "בעוד תפקיד ממש טוב" נכון? כי זה יכול להשתמע שהתפקיד שלה כמוירה לא היה ממש טוב)
היה לי די ברור שהיא תכעס עליו. לא שזה מוצדק. אבל נראה שהסיבה שהיא כל כך כועסת עליו היא כי הוא כל כך מגונן עליה כל הזמן.
וכמובן אני לחלוטין יכול להבין אותו שהוא מגונן אחרי שהוא איבד בת ובמיוחד כשאלי כל כך אוהבת לרוץ לתוך סכנה.
אולי, אבל זה מרגיש לי כמו כעס על משהו יותר ספציפי. נגיד שאולי הוא כבר סיפר לה את האמת על מה שהוא עשה בשביל להציל אותה, בסצינה שכבר קרתה כרונולגית אבל עוד לא ראינו. או שהיא איכשהו גילתה את זה לבד (לא יודעת איך). או שהיה משהו אחר שאנחנו עוד לא יודעים עליו.
אוקי עוד כמה דברים:
עד כמה שזכור לי זה מאוד שונה מאיך שזה היה בעונה הראשונה. נראה לי שפעם ראשונה שאנשים מהעיירה הזאת ראו את ג'ואל ואלי הם עמדו להרוג אותם עד שהוא הזכיר את אחיו. בכל מקרה הם לא התכוונו לתת להם לחיות איתם. וגם אחר כך זכור לי שהיה להם מאוד חשוב לשמור את הקיום שלהם כסוד על מנת לא למשוך צרות מצד בוזזים.
נכון.
אבל כנראה היה שינוי מדיניות. גם זה שקולטים הרבה אנשים, שזה כמובן מסוכן ובעייתי,
כן, ויחד עם זה משמח גם משמח ומנחם לראות שינוי כזה לכיוון של יותר סולידריות אנושית וחמלה כלפי זרים.
למרות שבאמת גם ברור שזה יגרום לצרות.
וגם זה שכנראה אם כל האנשים האלו מגיעים לשם אז אנשים מבחוץ יודעים שהעיירה הזאת קיימת.
זה גם מסביר איך הגחליליות שנותרו ידעו לבוא לחפש שם.
כן, יש מצב שמבחינת התסריט זאת הסיבה המקורית לשינוי.
אז עכשיו מעבר לסיכון הכללי של הפטרייה והזומבים, ובוזזים, והשלטון שיש בערים, יש גם את הקבוצה הזאת שרוצים להרוג את ג'ואל. בייסורים.
והשחקנית הזאת מוכרת לי מאוד מאיפשהו, אבל לא זוכרת ומפחדת לבדוק עדיין.
זה גם מאוד מחזיר אותי לשאלה של מה שג'ואל עשה בסוף עונה 1.
האם באמת היה מוצדק להרוג כל כך הרבה אנשים על מנת להציל את אלי? עוד יותר האם זה מוצדק לעשות את זה כשהמוות של אלי היה יכול להציל המון אנשים אחרים (ואולי את האנושות כולה)?
צריך למצוא את הדיונים שלנו מסוף עונה 1 כי נדמה לי שכבר התווכחנו (או לפחות כתבנו דברים) על זה.
לדעתי אם אלי היתה יודעת מה קורה היא היתה מוכנה להקריב את עצמה להציל את העולם, והגחליליות היו צריכים לספר לה ולנסות לבדוק את החיסון שלה באופן שלא יהרוג אותה ובהסכמתה.
ובנוסף לזה גם השאלה האם הוא היה צריך לספר לאלי את האמת.
אני לא זוכרת - אני יודעת שהיא לא יודעת מה הוא עשה, אבל מה בדיוק הוא סיפר לה לגבי מה שקרה שם?
וכן זה ברור שהיא מרגישה שהוא מסתיר משהו ויכול להיות שחלק מהכעס של אלי עליו זה שהיא גם מרגישה את זה, הרי זה כבר נרמז שהיא לא מאמינה לו כשהיא שאלה אותו בעונה הקודמת אם כל מה שהוא אמר על הגחליליות היה נכון, וזו שאלה מוזרה לשאול סתם ככה. ועוד שהראו את הסצנה הזאת שוב בפרק הזה.
|כן|
אה נכון, היא הייתה לי מוכרת, לא ראיתי שיטס קריק
כיף לך, כי זה עוד מחכה לך, וזה כל כך כיפי.
רינה.jpg
:-D
אגב, אני לא רואה את הסדרה הזאת בשביל האימה, אבל עדיין כחובבת אימה, מאוד הערכתי את כל הסצנה של הקרב שלה עם הזומבית שבוימה באופן מעולה ובמיוחד העובדה שחיכו עם לחשוף את הפנים שלה הייתה החלטה ממש טובה.
ואני ממש לא חובבת אימה, אבל אני עדיין מסכימה שזו היתה סצינה שנעשתה מעולה.
זה לא מה שאני זוכרת. מה שאני זוכרת זה שכשאנשים המעיירה ראו אותם הם אמרו להם לעצור כי היה להם כלב שלפי הריח יודע להגיד מי נשוך והם אמרו להם לעמוד כדי שהכלב יריח אותם, וכשהוא הריח את אלי, ג'ואל פחד שבגלל שהיא נשוכה הוא יזהה את זה, אבל הוא לא זיהה (כי כנראה הוא מזהה רק מי שהנגיף מתפתח אצלו או משהו). אני לא זוכרת מתי ג'ואל גילה שאח שלו בקהילה הזאת, אם זה היה שהוא שאל לפני שהכניסו אותם או אחר כך, או מה המדיניות שלהם הייתה לגבי להכניס אנשים בעונה הקודמת, כמו שאמרתי לא נראה לי שהם היו הורגים אותם אלא אם כן, הכלב היה מזהה שאחד מהם נשוך. אולי אתה זוכר שהיה קטע שהתמקדו על ג'ואל כשהכלב בדק את אלי כי הוא נורא פחד כשזה קרה וזה היה נראה לשניה כאילו הכלב יזהה באמת. אבל לא נראה לי שהיו הורגים אותם אם הם לא נדבקו, אם לא היו מכניסים אותם, בטח היו נותנים להם ללכת.
אממ טוב עכשיו בלבלתם אותי, תחליטו מי זוכר נכון כדי שאני גם אדע.
הדבר היחיד שלא משתחזר מול המשחק היא (הם?) בלה רמזי. אין לי שנאה כלפיהם כמו הגיימרים הזכרים הכועסים שממורמרים שלא ליהקו להם שחקנית מהממת שתשחק ילדה בת 14 (ועכשיו 19) כדי שהם יריירו עליה,
סירייסלי ככה הם מתייחסים לזה?
וכמובן, במשחק יריות פחות הולכים לפסיכולוגית
וחבל שכך! אני בעד להוסיף למשחקי היריות שלבים שהדמות שלך צריכה ללכת לפסיכולוגית ולחקור למה את כל כך אוהבת משחקי יריות :-D

Lhuna3

Well-known member
פא*ינג ש*ט!
:-(:-(:-(
אוי זה אכזרי...! @keren or5 |נחמה||נחמה||נחמה||נחמה||נחמה||נחמה| באמת הייתי בטוחה שתהיה עונה או חצי של כעסים ואז נהנה לראות את שניהם שוב יחד...

עוד דברים:
* לפחות הצלחתי לא להתספיילר, כי כן ידעתי שהיה באז אחרי הפרק הזה ספציפית, אבל תוך כדי הצפיה הנחתי שזה היה בזכות מתקפת הזומבים הגדולה על העיר.
* כאילו אני מבינה את זה שהיא רצתה לנקום את אביה, אבל הנאום המתחסד שלה נגד ג'ואל היה מעצבן כי סורי אבל אבא שלה עמד בעצמו לרצוח ילדה בת 14 חפה מפשע רגע לפני שג'ואל חיסל אותו בשביל להציל אותה, אז אין לה שום moral high ground לעמוד עליו.
* מגעילים גם החברים שלה שכאילו נראה היה שלפחות חלקם לא מסכימים עם מה שהיא עושה ונגעלים מזה, אבל מסתפקים בלעשות פרצופים ולא עוצרים בעדה בשום שלב.
* תזכירו לי איך ג'ואל הציל את אבי?
* נכון שהכל מתגמד ביחס להמשך ולסיום, אבל בכל זאת אציין אהבתי את הסצינה שהאקס של החברה מעיר בבוקר את אלי ועובד עליה שהוא כאילו כועס עליה בגלל הנשיקה שלהן, זה היה מצחיק.

keren or5

Well-known member
פא*ינג ש*ט!
:-(:-(:-(
אוי זה אכזרי...! @keren or5 |נחמה||נחמה||נחמה||נחמה||נחמה||נחמה|

סוף סוף מישהו מגיב לזה אני תולשת שיערות מיום שני ארגארגארגארג..... ואני אפילו לא יכולה לרמוז לכם שתראו כבר כי עד כדי כך אני מתחשבת ולא רוצה לספלייר, אפילו בזה שאני ארמוז לכם שהפרק חשוב (אבל לא הופתעתי שגילית שיש בז על הפרק לבד, זה עורר סערה ברשתות כמובן, אני קצת מקנאת בך שלא היה לך שום מושג שזה יכול לקרות, כי למרות שלא רציתי להאמין עדיין ידעתי שזאת אפשרות), מצד שני אני תוהה איך הייתי מרגישה אם באמת לא היה לי שום מושג שזה יגיע.
עכשיו אתם מבינים למה לא טוב פרק בשבוע???? |שפם|
באמת הייתי בטוחה שתהיה עונה או חצי של כעסים ואז נהנה לראות את שניהם שוב יחד...
גם אני!!!! ואני אפילו ידעתי את הספויילר מהמשחק ועדיין אמרתי בטוח ישנו את זה בשביל הסדרה ;-( ;-( ;-(
למה כל תפקיד של פדרו פסקל בא עם סצנת מוות??
חחח כן נפלט לו משהו כמו "אני לא צריך לקחת אחריות על רגשות של אנשים אחרים".
חחח כן, ואז דינה עושה לו כזה- מה אתה הולך לטיפול פסיכולוגי :-D
איך הצלחת להשאר כל כך מושקעת רגשית בקשר הזה עד עכשיו? :-D כי אני חושבת שגם אותי זה ריגש ככה (אולי לא ממש ברמה שלך, אבל כן ריגש) בעונה 1, אבל עבר מאז נצח..........
את רצינית? אני שמתי תמונה שלהם בחתימה שלי לאיזה מליון שנה, אני כתבתי את החפירה הזאת- על העונה הראשונה ממש לא מזמן, אני מריירת על פדרו פסקל כבר שנתיים, זאת הסדרה היחידה שראיתי את העונות הקודמות שלה ולא רק שלא חיכיתי שתיגמר עונה 2 כדי לעשות בינג' כמו שעשיתי עם סדרות אחרות שראיתי עונות קודמות שלהם (כמו משחקי הדיונון, ניתוק, מראה שחורה ועוד ועוד- שעדיין לא הגעתי אליהם כי הם לא מספיק מעניינות אותי), זאת הסדרה היחידה שרצה עכשיו שבכלל אכפת לי ממנה אני מניחה. וכן הייתה איזו תקופה קצרה שקצת פחת העניין בכל זאת עברו שנתיים, אבל לקראת זה שידעתי שתצא עונה חדשה חזרה לי ממש האובססיה ואני כבר שבועות רואה סרטוני מעריצים וראיונות ומה שאפשר בצורה אובססיבית עליה).
רגע היא לא ננשכה פעמיים כבר לפני הפעם הזאת? היתה את הפעם הראשונה בקניון הנטוש שראינו בפלאשבק, אבל לא היתה גם עוד נשיכה שהתרחשה כאילו בהווה של עונה 1? (כמובן שמאוד אפשרי שזה רק נדמה לי. ניק ידע להגיד בוודאות.)
אה סליחה, בסדרה הזאת אני מומחית יותר מניק (לא רק שראיתי את עונה 1 יותר מפעם אחת, אני גם אשכרה ראיתי סרטונים של אנשים ביוטיוב מגיבים לכל אחד מהפרקים של עונה 1 |פנים|), היחידים שמבינים יותר ממני זה אלו ששיחקו את המשחק ואני יודעת שניק לא שיחק. אז לא, לא היו 2 נשיכות בעונה 1. הייתה נשיכה אחת שקרתה בפרק פלשבק של אלי וריילי (החברה שלה) בקניון ושתיהן ננשכו והם החליטו במקום להרוג אחת את השניה לחכות באופן פואטי לאבד את השפיות ביחד, רק שאלי לא הפכה לזומבית והייתה צריכה להרוג את החברה שלה. (מסכנה!)
והשחקנית הזאת מוכרת לי מאוד מאיפשהו, אבל לא זוכרת ומפחדת לבדוק עדיין.
קייטלין דבר זאת שם השחקנית, אולי את מכירה אותה מהמיני סדרה Unbelievable מנטפליקס שיצאה ב-2019, היא הייתה דיי פופולארית, אני בכל אופן זכרתי אותה משם.
צריך למצוא את הדיונים שלנו מסוף עונה 1 כי נדמה לי שכבר התווכחנו (או לפחות כתבנו דברים) על זה.
לדעתי אם אלי היתה יודעת מה קורה היא היתה מוכנה להקריב את עצמה להציל את העולם, והגחליליות היו צריכים לספר לה ולנסות לבדוק את החיסון שלה באופן שלא יהרוג אותה ובהסכמתה.
אלי לחלוטין הייתה מסכימה לזה. באופן לא מפתיע, ברור לך שחרשתי את האינטרנט לאורכו ולרוחבו אחרי פרק 2 וקראתי וראיתי כל מה שנתקלתי בו בנושא, וקראתי דברים ממש מעניינים. היה ניתוח אחד כ"כ יפה של מישהו שאמר שהוא חושב שלאלי יש תסביך "אשמת הניצול" (זה רגשות אשמה על זה שניצלת ממשהו שהרבה מתו ממנו), הוא גם אמר משהו כ"כ יפה, אם את זוכרת אלי ניסתה לרפא את סאם הילד החירש מהעונה הקודמת בכך שהיא ליטרלי חתכה את עצמה ומרחה את הדם שלה עליו אחרי שהוא ננשך כי היא חשבה שככה החיסון יעבוד, ואם כי אני יודעת שיש אנשים שחשבו שזה טיפשי וילדותי מצידה, אני חשבתי עד כמה יפה וילדותי ותמים, וזה כ"כ הסתדר עם הניתוח שראיתי על אשמת הניצול של אלי, שהיא אשכרה עשתה את זה וחשבה שזה יכול לעבוד (וגם זה חלק כ"כ יפה בה, החלק הילדותי והתמים הזה). היא ראתה שהיא ממשיכה לשרוד בזמן שריילי, טס, סאם והנרי מתו מאותו דבר שהיא הייתה אמורה למות ממנו. זה לא אשמתה, אבל היא מרגישה רע. המחשבה על כך שיכולים לעשות ממנה חיסון זאת-זאת הייתה המטרה שלה, אפילו הסיבה שלה להמשיך אחרי כל הדברים שקרו לה. בפרק 9 בעונה הקודמת, לפני שהגחליליות חוטפים אותה ואת ג'ואל, יש חצי פרק שג'ואל כבר מבין שהוא אוהב אותה והוא אפילו מציע לה לוותר על כל העניין ולחזור לג'קסון פשוט, והיא לא מסכימה כי בראש שלה אם היא תצליח לעזור ויצליחו לעשות ממנה חיסון כל מה שהיא עברה וכל האנשים שהיא איבדה, זה יהיה שווה את זה בשבילה, ואני מאמינה שהיא הייתה מוכנה לתת את החיים שלה בשביל זה.
זה היה לי מעניין שבניתוח הזה שקראתי מישהו השתמש במונח "אשמת הניצול" כי שמעתי את הביטוי הזה הרבה בהקשר של 7 באוקטובר, ואני לא חושבת ששמעתי אותו לפני. מה שמעניין זה שהניתוח הזה ספציפי נעשה ע"י מישהו אמריקאי, אבל בדיונים שקראתי על הפרק באתרים בישראל ראיתי הרבה שאמרו שהם קיבלו בסצנת הקרב פלשבקים ל-7 באוקטובר (אזרחים מסתתרים בתוך הבתים שלהם בעיר, חוששים שמפלצות יפלשו להם לתוך העיירה), זה קישור שאני לא עשיתי, אבל ראיתי בכמה מקומות שדיברו על כך שיוצר המשחק הוא יהודי ויש סיכוי גדול שמאורעות בישראל השפיעו על הפרק הזה (שהוא אחד מהיוצרים שלו), ומסתבר שהוא הודה בעבר שהמשחק כן הושפע בכל מיני מקומות מהסיכסוך הפלסטני הישראלי. הבדלים בין המשחק לפרק הזה ללא ספוילרים לעתיד אבל שמה מכוסה ליתר ביטחון מסתבר שהקרב שראינו על ג'קסון לא התקיים בכלל במשחק. ועוד שינוי שנעשה זה שבמשחק ג'ואל הלך לפטרול שבו הרגו אותו עם אח שלו טומי ולא עם דינה כמו בסדרה, ובמשחק אלי הייתה בפטרול עם דינה והן התמסטלו מהוויד שהן מצאו בחנות של יוג'ין והתמזמזו, בכלל הבנתי שבמשחק לא היה קשר בכלל בין ג'ואל לדינה, ואמנם לא שהקשר בניהם היה עמוק, אבל כן ראינו קשר חיבתי כלשהו בניהם בשני הפרקים האלה (ואוח אהבתי איך שג'ואל אמר לפסיכולוגית שדינה מתייחסת אליו יפה בניגוד לאלי, שהיא רואה אותו כמו בן אדם, אבל אז הוא הוסיף -אבל היא לא הבת שלי (סאב טקסט- ואלי היא כן הבת שלי! |מאוהב|)
אני זוכרת נכון.
סירייסלי ככה הם מתייחסים לזה?
אוי אחד הדברים שכ"כ מתסכלים אותי ברשת זה הייטרים של בלה רמזי שאומרים שהיא לא ליהוק טוב לאלי כי ראיתי הרבה כאלה ואוף אין לי כוח אפילו להיכנס לזה מרוב שזה מעצבן אותי ואני לא מסכימה איתם בכלל.
באופן כללי יש מעריצים ממש פסיכים. הידעת שאחרי שיצא הקטע הזה במשחק הוא כ"כ פילג אנשים והרבה אנשים שנאו שעשו את זה, אבל זה מילא, הבנתי שהשחקנית ששיחקה את אבי (הבחורה שהרגה את ג'ואל) במשחק קיבלה איומים על החיים שלה ועל חיי בנה, ברצינות כשאני שומעת תגובות כאלה של מעריצים אני מתחילה לפחד.
כאילו אני מבינה את זה שהיא רצתה לנקום את אביה, אבל הנאום המתחסד שלה נגד ג'ואל היה מעצבן כי סורי אבל אבא שלה עמד בעצמו לרצוח ילדה בת 14 חפה מפשע רגע לפני שג'ואל חיסל אותו בשביל להציל אותה, אז אין לה שום moral high ground לעמוד עליו.
אני חושבת שזה בדיוק הקטע, נקמה זה לא דבר רציונלי, לבחור אם להציל מישהו או להרוג מישהו זה לא דבר רציונלי, מבחינת אבי ג'ואל הרג את אבא שלה, אכפת לה אם זה מוצדק או לא? כמו שלא יהיה אכפת לאלי מה הסיבה שאבי רצחה את ג'ואל, אני בטוחה שגם אם היא תדע את הכל היא עדיין תרצה לנקום בו. וגם אני מסכימה איתך שזה ממש מכעיס ומתסכל אותי שהיא הרגה את ג'ואל, אבל כשג'ואל עשה את הטבח בבית חולים הוא הרג המון אנשים שהוא יכל לא להרוג רק "ליתר ביטחון" כולל אחד השומרים שזרק את הנשק לרצפה והרים ידיים, וכולל את הרופא שאמנם אמר לג'ואל שהוא לא יתן לו לקחת את אלי, אבל הוא גם לא היה חמוש וג'ואל יכל רק לירות לו ברגל ולנטרל אותו כדי לקחת את אלי ולא להרוג אותו. אני מרגישה שאם הנושא של העונה הראשונה היה "למה אנחנו ממשיכים להילחם ולחיות באפוקליפסה- בגלל האהבה שלנו לאנשים אחרים", אז הנושא של העונה הזאת תהייה נקמה. אבי נקמה בג'ואל ונראה לי דיי הגיוני שאלי תרצה לנקום באבי, ומעניין אותי לאיזה כיוונים הסדרה תלך בהקשר הזה.
* תזכירו לי איך ג'ואל הציל את אבי?
היא נתקלה בעדר זומבים והצליחה להגיע מאחורי איזה גדר כזאת שהם דחפו אותה והיא רצה מהר כזה כאשר הגדר סוגרת עליה יותר ויותר, בסצנת מתח מעולה, ושניה אחרי שהיא הצליחה להימלט משם היה זומבי שבא לטרוף אותו, וג'ואל שהיה בפטרול ראה את זה וירה בזומבי לפני שהוא עשה לה משהו.
* נכון שהכל מתגמד ביחס להמשך ולסיום, אבל בכל זאת אציין אהבתי את הסצינה שהאקס של החברה מעיר בבוקר את אלי ועובד עליה שהוא כאילו כועס עליה בגלל הנשיקה שלהן, זה היה מצחיק.
כן זה היה חמוד. בכלל יש כ"כ הרבה דברים שהייתי רוצה לדבר עליהם בפרק הזה, כי כל הקרב על ג'קסון היה חתיכת דבר מרשים ממש, ורק כי עוד לא יצא לי לפרוק עד הסוף את האבל שלי על המוות של ג'ואל עוד לא התפניתי אפילו לדבר על דברים אחרים בפרק הזה.

Lhuna3

Well-known member

סוף סוף מישהו מגיב לזה אני תולשת שיערות מיום שני ארגארגארגארג..... ואני אפילו לא יכולה לרמוז לכם שתראו כבר כי עד כדי כך אני מתחשבת ולא רוצה לספלייר, אפילו בזה שאני ארמוז לכם שהפרק חשוב (אבל לא הופתעתי שגילית שיש בז על הפרק לבד, זה עורר סערה ברשתות כמובן, אני קצת מקנאת בך שלא היה לך שום מושג שזה יכול לקרות, כי למרות שלא רציתי להאמין עדיין ידעתי שזאת אפשרות), מצד שני אני תוהה איך הייתי מרגישה אם באמת לא היה לי שום מושג שזה יגיע.
חחחחחחחחחחחחחחחח
כן אני מכירה את התסכול הזה כשרוצים שאחרים כבר יראו פרק שיש בו משהו דרמטי אבל אי אפשר לזרז אותם מהחשש שזה ירמוז להם! :-D
באמת קצת חבל שידעת.
את רצינית? אני שמתי תמונה שלהם בחתימה שלי לאיזה מליון שנה,
כן אני זוכרת את התמונה המתוקה שלהם הזאת יחד |מאוהב|
אני כתבתי את החפירה הזאת- על העונה הראשונה ממש לא מזמן,
אוי עכשיו אני נזכרת שכשפרסמת את זה אמרתי לעצמי שאני אחכה עם זה ואקרא את זה לקראת תחילת עונה 2 כשהיא תעלה וזה יהיה לי תזכורת טובה, וכמובן שהיום כבר לא זכרתי - אבל עכשיו אני אוכל לקרוא! |כן|
אני מריירת על פדרו פסקל כבר שנתיים, זאת הסדרה היחידה שראיתי את העונות הקודמות שלה ולא רק שלא חיכיתי שתיגמר עונה 2 כדי לעשות בינג' כמו שעשיתי עם סדרות אחרות שראיתי עונות קודמות שלהם (כמו משחקי הדיונון, ניתוק, מראה שחורה ועוד ועוד- שעדיין לא הגעתי אליהם כי הם לא מספיק מעניינות אותי), זאת הסדרה היחידה שרצה עכשיו שבכלל אכפת לי ממנה אני מניחה. וכן הייתה איזו תקופה קצרה שקצת פחת העניין בכל זאת עברו שנתיים, אבל לקראת זה שידעתי שתצא עונה חדשה חזרה לי ממש האובססיה ואני כבר שבועות רואה סרטוני מעריצים וראיונות ומה שאפשר בצורה אובססיבית עליה).
אה סליחה, בסדרה הזאת אני מומחית יותר מניק (לא רק שראיתי את עונה 1 יותר מפעם אחת, אני גם אשכרה ראיתי סרטונים של אנשים ביוטיוב מגיבים לכל אחד מהפרקים של עונה 1 |פנים|), היחידים שמבינים יותר ממני זה אלו ששיחקו את המשחק ואני יודעת שניק לא שיחק.
אוקיי אוקיי שוכנעתי ועימך הסליחה! :-D אני מכירה בך בזאת כמומחית מספר 1 לענייני לאסט אוף אס!
אז לא, לא היו 2 נשיכות בעונה 1. הייתה נשיכה אחת שקרתה בפרק פלשבק של אלי וריילי (החברה שלה) בקניון ושתיהן ננשכו והם החליטו במקום להרוג אחת את השניה לחכות באופן פואטי לאבד את השפיות ביחד, רק שאלי לא הפכה לזומבית והייתה צריכה להרוג את החברה שלה. (מסכנה!)
|כן|
קייטלין דבר זאת שם השחקנית, אולי את מכירה אותה מהמיני סדרה Unbelievable מנטפליקס שיצאה ב-2019, היא הייתה דיי פופולארית, אני בכל אופן זכרתי אותה משם.
זהו אחרי פרק 2 בדקתי מי זאת, ולא ראיתי את הסדרה שציינת אבל אני ככל הנראה זכרתי אותה מהסדרה "צדק פרטי".
אלי לחלוטין הייתה מסכימה לזה. באופן לא מפתיע, ברור לך שחרשתי את האינטרנט לאורכו ולרוחבו אחרי פרק 2 וקראתי וראיתי כל מה שנתקלתי בו בנושא, וקראתי דברים ממש מעניינים. היה ניתוח אחד כ"כ יפה של מישהו שאמר שהוא חושב שלאלי יש תסביך "אשמת הניצול" (זה רגשות אשמה על זה שניצלת ממשהו שהרבה מתו ממנו), הוא גם אמר משהו כ"כ יפה, אם את זוכרת אלי ניסתה לרפא את סאם הילד החירש מהעונה הקודמת בכך שהיא ליטרלי חתכה את עצמה ומרחה את הדם שלה עליו אחרי שהוא ננשך כי היא חשבה שככה החיסון יעבוד, ואם כי אני יודעת שיש אנשים שחשבו שזה טיפשי וילדותי מצידה, אני חשבתי עד כמה יפה וילדותי ותמים, וזה כ"כ הסתדר עם הניתוח שראיתי על אשמת הניצול של אלי, שהיא אשכרה עשתה את זה וחשבה שזה יכול לעבוד (וגם זה חלק כ"כ יפה בה, החלק הילדותי והתמים הזה). היא ראתה שהיא ממשיכה לשרוד בזמן שריילי, טס, סאם והנרי מתו מאותו דבר שהיא הייתה אמורה למות ממנו. זה לא אשמתה, אבל היא מרגישה רע. המחשבה על כך שיכולים לעשות ממנה חיסון זאת-זאת הייתה המטרה שלה, אפילו הסיבה שלה להמשיך אחרי כל הדברים שקרו לה. בפרק 9 בעונה הקודמת, לפני שהגחליליות חוטפים אותה ואת ג'ואל, יש חצי פרק שג'ואל כבר מבין שהוא אוהב אותה והוא אפילו מציע לה לוותר על כל העניין ולחזור לג'קסון פשוט, והיא לא מסכימה כי בראש שלה אם היא תצליח לעזור ויצליחו לעשות ממנה חיסון כל מה שהיא עברה וכל האנשים שהיא איבדה, זה יהיה שווה את זה בשבילה, ואני מאמינה שהיא הייתה מוכנה לתת את החיים שלה בשביל זה.
כן לגמרי |כן|
זה היה לי מעניין שבניתוח הזה שקראתי מישהו השתמש במונח "אשמת הניצול" כי שמעתי את הביטוי הזה הרבה בהקשר של 7 באוקטובר, ואני לא חושבת ששמעתי אותו לפני. מה שמעניין זה שהניתוח הזה ספציפי נעשה ע"י מישהו אמריקאי, אבל בדיונים שקראתי על הפרק באתרים בישראל ראיתי הרבה שאמרו שהם קיבלו בסצנת הקרב פלשבקים ל-7 באוקטובר (אזרחים מסתתרים בתוך הבתים שלהם בעיר, חוששים שמפלצות יפלשו להם לתוך העיירה), זה קישור שאני לא עשיתי, אבל ראיתי בכמה מקומות שדיברו על כך שיוצר המשחק הוא יהודי ויש סיכוי גדול שמאורעות בישראל השפיעו על הפרק הזה (שהוא אחד מהיוצרים שלו), ומסתבר שהוא הודה בעבר שהמשחק כן הושפע בכל מיני מקומות מהסיכסוך הפלסטני הישראלי. הבדלים בין המשחק לפרק הזה ללא ספוילרים לעתיד אבל שמה מכוסה ליתר ביטחון מסתבר שהקרב שראינו על ג'קסון לא התקיים בכלל במשחק. ועוד שינוי שנעשה זה שבמשחק ג'ואל הלך לפטרול שבו הרגו אותו עם אח שלו טומי ולא עם דינה כמו בסדרה, ובמשחק אלי הייתה בפטרול עם דינה והן התמסטלו מהוויד שהן מצאו בחנות של יוג'ין והתמזמזו, בכלל הבנתי שבמשחק לא היה קשר בכלל בין ג'ואל לדינה, ואמנם לא שהקשר בניהם היה עמוק, אבל כן ראינו קשר חיבתי כלשהו בניהם בשני הפרקים האלה (ואוח אהבתי איך שג'ואל אמר לפסיכולוגית שדינה מתייחסת אליו יפה בניגוד לאלי, שהיא רואה אותו כמו בן אדם, אבל אז הוא הוסיף -אבל היא לא הבת שלי (סאב טקסט- ואלי היא כן הבת שלי! |מאוהב|)
אני גם טורגרתי קצת ל-7 באוקטובר, זה קרה לי בסצינה שרואים את העיירה ההרוסה אחרי הקרב עם בתים שעולים בלהבות וכל הגופות והניצולים ההמומים.
(אבל את המושג "אשמת הניצול" אני מכירה מהרבה לפני כן).
מעניין מאוד לדעת את כל מה שסיפרת.
אני זוכרת נכון.
לא אטיל בכך ספק יותר.
אוי אחד הדברים שכ"כ מתסכלים אותי ברשת זה הייטרים של בלה רמזי שאומרים שהיא לא ליהוק טוב לאלי כי ראיתי הרבה כאלה ואוף אין לי כוח אפילו להיכנס לזה מרוב שזה מעצבן אותי ואני לא מסכימה איתם בכלל.
באופן כללי יש מעריצים ממש פסיכים. הידעת שאחרי שיצא הקטע הזה במשחק הוא כ"כ פילג אנשים והרבה אנשים שנאו שעשו את זה, אבל זה מילא, הבנתי שהשחקנית ששיחקה את אבי (הבחורה שהרגה את ג'ואל) במשחק קיבלה איומים על החיים שלה ועל חיי בנה, ברצינות כשאני שומעת תגובות כאלה של מעריצים אני מתחילה לפחד.
שיט העולם באמת מלא באנשים הזויים ודפוקים 😨 (וראיתי שהשחקנית של אבי במשחק היא לורה ביילי, הקראש הקבוע של ליון!)
אני חושבת שזה בדיוק הקטע, נקמה זה לא דבר רציונלי, לבחור אם להציל מישהו או להרוג מישהו זה לא דבר רציונלי, מבחינת אבי ג'ואל הרג את אבא שלה, אכפת לה אם זה מוצדק או לא?
את צודקת כמובן, אבל זה נורא מתסכל אותי כשמישהו טוען דברים כאלה נגד מישהו אחר ולא מעמידים אותו במקום... רציתי לפחות שג'ואל יגיד לה בתגובה: הרגתי אותו כי הוא עמד להרוג את הילדה שלי! (או משהו בסגנון) לא שזה היה משנה משהו כמובן, אבל זה היה מרגיע לפחות קצת את העצבים שלי.
כמו שלא יהיה אכפת לאלי מה הסיבה שאבי רצחה את ג'ואל, אני בטוחה שגם אם היא תדע את הכל היא עדיין תרצה לנקום בו. וגם אני מסכימה איתך שזה ממש מכעיס ומתסכל אותי שהיא הרגה את ג'ואל, אבל כשג'ואל עשה את הטבח בבית חולים הוא הרג המון אנשים שהוא יכל לא להרוג רק "ליתר ביטחון" כולל אחד השומרים שזרק את הנשק לרצפה והרים ידיים, וכולל את הרופא שאמנם אמר לג'ואל שהוא לא יתן לו לקחת את אלי, אבל הוא גם לא היה חמוש וג'ואל יכל רק לירות לו ברגל ולנטרל אותו כדי לקחת את אלי ולא להרוג אותו.
כמובן אני לא טוענת שכל מה שהוא עשה שם היה מוצדק. רק שלבוא אליו בטענות כאילו שהוא סתם רצח אדם חף מפשע וחסר הגנה (אני מדברת ספציפית על אבא של אבי הזאת ולא על כולם שם) זה טענה מעוותת. נכון שהוא יכול היה גם לנהוג אחרת, אבל מה שבטוח זה שחף מפשע הרופא הזה בהחלט לא היה.
היא נתקלה בעדר זומבים והצליחה להגיע מאחורי איזה גדר כזאת שהם דחפו אותה והיא רצה מהר כזה כאשר הגדר סוגרת עליה יותר ויותר, בסצנת מתח מעולה, ושניה אחרי שהיא הצליחה להימלט משם היה זומבי שבא לטרוף אותו, וג'ואל שהיה בפטרול ראה את זה וירה בזומבי לפני שהוא עשה לה משהו.
אויש אני מטומטמת |פנים| כמובן שראיתי אותו מציל אותה בפרק הזה :-D משום מה חשבתי שזה מתייחס למשהו שקרה בסצינת ההרג בסוף עונה 1 |פנים||פנים|

Lhuna3

Well-known member
אחרי שעתיים לפחות שניסיתי לשחזר את החפירה הקודמת שלי התייאשתי, אז הנה ניסיון לשחזר אותה מהראש.
למה אני חושבת שהעונה הראשונה של הסדרה הזאת היא אחד הדברים המושלמים ביותר שנוצרו בטלוויזיה, ולמה אני חושבת שהתסריט בנוי בצורה כ"כ חכמה ויפה כשבסוף העונה מגלים איך הכל מתחבר לתמה המרכזית והיפה של הסדרה.
* אני יודעת שאת המחמאות צריך אולי לתת למי שכתב את המשחק מחשב כי אני יודעת שהסדרה היא כמעט אחד לאחד שיחזור של המשחק, אבל אני מתייחסת רק לסדרה כי לא שיחקתי במשחק ומבחינתי הסדרה עומדת בפני עצמה.
אז הסדרה הזאת לא באמת על זומבים או על אפוקליפסה או על מעקב על אנשים ואיך הם שורדים במצב של זומבים ואפוקליפסה (אם כי אני חייבת לתת שאפו אדיר לעיצוב המדהים של הזומבים בסדרה. כששמעתי שזו סדרה על זומבים חשבתי ששוב יציגו לנו את הזומבים הרגילים שאנחנו רגילים לראות, אבל העיצוב של כל מיני סוגים שונים של זומבים יחד עם ההסבר על הפטריה הזאת שגרמה למגפה הוא חדשני ומרתק זכורים לי עיצובים מגניבים כמו משהו שנראה כמו חצי בן אדם וחצי מוח שיצא ממנו החוצה למשל). הסדרה הזאת היא על מה גורם לנו לרצות לחיות? למה אנחנו ממשיכים, מה נותן לנו את המשמעות בחיים- התשובה של הסדרה היא קשרים אנושיים. שוב ושוב הסדרה מראה שיש לאנשים טעם להמשיך בחיים רק כשיש לפחות בן אדם אחד שאכפת להם ממנו.
ג'ואל מתחיל את הסדרה כאדם שמאס בחיים. אין לו משמעות. מאז שביתו נהרגה הוא חי מכוח האינרציה, הוא אפילו ניסה להתאבד אחרי שהיא מתה כמו שנגלה.
הסיפורים הצדדים גם אם לא נראים שקשורים ישירות לעלילה, קשורים כבר כמו שאמרתי לתמה שלה.
פרק 3 היפייפה ששוטח בפניינו את סיפור האהבה של ביל (ניק אופרמן) ופרנק הוא בעצם פרק שמכיל בתוכה את כל הסיפור והתהליך של העונה כולה, רק שבתפקיד ג'ואל נמצא ביל ובתפקיד אלי נמצא פרנק. ביל מתחיל את הפרק כאדם ציני שלא רוצה קשר עם העולם. הוא מסתגר בבונקר שלו וחי רק כדי לשרוד, עד שהוא פוגש את פרנק והם מתאהבים, ופתאום יש לביל סיבה לחיות- משמעות. הוא לא חי למען החיים עצמם פשוט- הוא חי כי הוא מצא את הסיבה שלו ובסוף הפרק כשהוא יודע שפרנק הולך למות הוא מסיים את חייו בעצמו. אין הרבה שאלה לגבי ההשתקפות של אלי וג'ואל בפרנק וביל- ואם הייתה המכתב שביל משאיר לפרנק בסוף הפרק מאיית לנו את זה.
זוג נוסף שאנחנו נתקלים בו בהמשך הסדרה הם סאם והנרי (הילד החירש ואחיו), שני אלו שמשתפים פעולה עם ג'ואל ואלי כדי לצאת מהעיר ולברוח מהאנשים שרוצים להרוג אותם. גם פה יש השתקפות שבה הנרי הוא ג'ואל וסאם הוא אלי. סאם הוא הסיבה של הנרי לחיות, הוא הסיבה שהוא סיכן את חייהם (לא זוכרת בדיוק, אבל הסיבה שהוא הסתבך עם המנהיגה של העיר זה בגלל שהוא היה צריך להשיג תרופה לאח שלו). בפרקים שהם נמצאים התסריט עושה לנו תרגיל ממזרי מאין כמוהו. הוא ממקד אותנו בהתרחשות, במתח של הבריחה של הארבעה מהעירייה ומהאנשים שרוצים להרוג אותם, ובזמן שאנחנו במתח מזה, המסע הושלם ונראה שכולם בסדר. יש לנו רגע של הפוגה וקטרזיס שכולם ניצלו, זה נראה אפילו טוב מדי כדי להיות אמיתי. ואז אנחנו מגלים שסאם ננשך. ובאחד הקטעים הכי חזקים בסדרה, הנרי המבולבל צריך לירות בסאם הנשוך שמנסה לנשוך את אלי. הרגע הזה כ"כ חזק כי הנרי נאלץ לירות במי שבשבילו הוא חי עד עכשיו, הבלבול בתגובה שלו כ"כ מדוייק, כאשר הוא קודם מכוון את האקדח על ג'ואל לפני שהוא יורה בסאם, כמו לא יודע איך לפעול בכלל. שניה אחרי שהוא הורג את סאם הוא נמצא במשבר פנימי כ"כ עמוק שהוא מכוון על עצמו את האקדח ויורה בעצמו, מראה לניסיון ההתאבדות של ג'ואל אחרי שאיבד את ביתו (ניסיון שנגלה עליו רק יותר מאוחר).
כשהסדרה ממשיכה ג'ואל נפצע ואז התפקידים מתחלפים ואלי היא זו שצריכה להיות המגנה והמצילה הפעם בזמן שג'ואל שוכב גוסס. יש הרבה דברים שלא כ"כ אהבתי בפרק הזה. לא הרגיש לי אמין שג'ואל היה על סוף מוות אבל באמצע הפרק הוא פתאום מתאושש מאפס למאה כך שיש לו מספיק כוחות ללכת למצוא את אלי שנחטפה ע"י הכומר הפסיכופט. גם הכומר הפסיכופט הרגיש לי כנבל לא מספיק מעניין, ומעט קלישאתי, וחשבתי שהאינטראקציה של אלי איתו היא מאוד לא חכמה מצידה וזה קצת תיסכל אותי. אבל שוב יש מהלך תסריטאי יותר גדול בפרק הזה ששוב מטעה אותנו בצורה ממזרית ונגמר בקטע האהוב עלי בסדרה אולי, כך שאני מוכנה לסלוח על כל הבעיות.
באמצע הפרק ג'ואל חוזר לכוחו, ויוצא במסע להציל את אלי מידי הכומר המטורף שרוצה להרוג אותה (וספק לאנוס אותה, זה היה קטע לא ברור). אנחנו כבר למודי הדינמיקה בניהם מהפרקים הקודמים בטוחים שאנחנו יודעים איך ישתלשלו הדברים, ג'ואל יגיע בשניה האחרונה ויציל את אלי. אבל לא, שוב מביאים לנו אותה בטוויסט, אלי מצליחה להציל את עצמה, פיזית לפחות. היא מצליחה לגבור על הכומר ולהרוג אותו, ונראה כאילו לא צריך את ג'ואל כדי כדי להציל אותה, רק כדי להבין שכן צריך אותו בשביל להציל את אלי, רק לא מבחינה פיזית, אלא נפשית. אחרי שאלי הורגת את הכומר היא יוצאת לשלג, כולה בפוסט טראומה ודיסוציאציה מהדבר שכרגע היא חוותה, היא יוצאת לבדה לעולם האכזר, וג'ואל בא בדיוק ברגע הנכון כדי להציל אותה רגשית, לתת לה את החיבוק האבהי שהיא כ"כ הייתה צריכה, שלא יתן לה לשקוע לתהומות הדיכאון שג'ואל היה בהם, וכמבון שהרגע הזה נהיה מושלם כשג'ואל קורא לה בייבי גירל, כפי שקרא לביתו ביום שהיא מתה.

אולי הפרזתי בגיפים, אבל הרגע הזה הוא החיים שלי ואני יכולה לראות אותו בלופ יום שלם (ותהיו בטוחים שעשיתי את זה), ועוד שני פאנארטים יפים שמצאתי כשחיפשתי את הגיף:

ואם כבר הגענו לכאן, בואו נדבר קצת על הקשר בין ג'ואל לאלי. בפרק הראשון הם נפגשים. ג'ואל צריך בת, אלי צריכה אבא, זה ברור לנו שנעבור מסע ושהשניים האלה יתאהבו אחד בשני (בקטע של אבא ובת), אבל הסדרה לא נותנת לנו את זה מיד, היא בונה את זה בהדרגה, היא גורמת לרגע הזה הצדיק את עצמו, אנחנו צריכים להרוויח את האהבה שבניהם. כי ג'ואל לא בכזאת קלות יתן לעוד מישהי להיכנס ללב שלו כמו שהוא אהב את הבת שלו, כי הוא יודע כמה זה כאב לאבד אותה. הוא יודע מה הוא הפך להיות מאז שהיא מתה- צל של אדם שחי מכוח האינרציה. בפרק הראשון אנחנו רואים שבין העבודות שהוא עושה לפני שמוטלת עליו המשימה להציל את אלי, זה לעביר גופות של ילדים נשוכחים, והוא מטיל את הגופות שלהם באדישות מהמריצה, כבר כ"כ כהה רגשות.
וגם כשהוא מסכים לקחת על עצמו את המשימה של להגן על אלי ולהעביר אותה לגחליליות, הוא שומר על מרחק רגשי, מתייחס לאלי כ- "cargo", משהו שצריך להעביר ממקום למקום. וברור שהוא לא יתמסר לקשר הזה כ"כ בקלות, הוא יודע כמה זה כואב להכניס ככה מישהי ללב ואז לאבד אותה, הוא יודע שהם חיים בעולם שבו כל אחד יכול למות כל שניה, ולמה לו לקחת את הסיכון הזה? שכבות ההגנה שג'ואל שם על עצמו לאורך רוב הסדרה בניסיון שלא יהיה אכפת לו מאלי ברורות. הקשר בניהם נבנה לאט לאט, בנקודות קטנות, עוד נקודה ועוד נקודה שמשהו בקליפה של ג'ואל נסדק והוא מרשה לעצמו להרגיש עבור הילדה הזאת, אחד הקטעים הבולטים האלה הוא הרגע אחרי שאלי יורה באדם שתוקף את ג'ואל ומצילה את חייו, אבל נאלצת להרוג בן אדם. השיחה שלה ושל ג'ואל אחרי המקרה הזה בה הוא לראשונה מתרכך אליה ואומר לה בצורה אמפטית ומנחמת שילדה בגילה לא צריכה להתמודד עם דבר שכזה. הוא גם ברגע זה לראשונה מסכים לתת לה אקדח וללמד אותה איך לירות. אבל זה יקח עד הרגע הזה בסוף פרק 8, החיבוק הזה שבו ג'ואל יבין שהוא אוהב את הילדה הזאת, ושהוא ימות בשביל הילדה הזאת ושכל הניסיונות שלו לא לתת לה להיכנס לו ללב כבר לא עוזרים, הוא חצה את הקו ועכשיו הוא כמו ביל, הנרי, מבין שאין משמעות לחיים בלי מישהי לאהוב אותה. ואני לא בוכה משהו נכנס לי לעין!
ותפוז הבן אלף לא נותן לי לשלוח את ההודעה כי היא גדולה מדי אז המשך בהודעה הבאה.
לונה: שמה את זה פה בשביל הקישור להודעה המקורית, מחקתי את הטקסט כי זה כמובן לא נכנס בהודעה אחת עם הקודמת.

|כתר| נהדר! לא חשבתי על זה בצורה הזאת, אבל אני מסכימה עם הכל, וזה לגמרי גרם לי לאהוב את הסדרה עוד יותר! |כן|

keren or5

Well-known member
אוקיי אוקיי שוכנעתי ועימך הסליחה! :-D אני מכירה בך בזאת כמומחית מספר 1 לענייני לאסט אוף אס!
חחחח יופי! :cool:
שיט העולם באמת מלא באנשים הזויים ודפוקים 😨
לגמרי!!! |חבול|
וראיתי שהשחקנית של אבי במשחק היא לורה ביילי, הקראש הקבוע של ליון!
וואלה? נכנסתי ל-IMDB שלה ונראה שהיא בעיקר שיחקה (או יותר נכון דיבבה) משחקי מחשב אז היא לא הייתה מוכרת לי.
את צודקת כמובן, אבל זה נורא מתסכל אותי כשמישהו טוען דברים כאלה נגד מישהו אחר ולא מעמידים אותו במקום... רציתי לפחות שג'ואל יגיד לה בתגובה: הרגתי אותו כי הוא עמד להרוג את הילדה שלי! (או משהו בסגנון) לא שזה היה משנה משהו כמובן, אבל זה היה מרגיע לפחות קצת את העצבים שלי.
כן אני מסכימה שזה היה יכול להיות הרבה יותר מעניין אם ג'ואל היה אומר באמת משהו כמו- "הוא עמד להרוג את הילדה שלי" ומעניין באמת מה היא הייתה עונה אם הוא היה אומר. כמובן שמבחינה נרטיבית הייתי מעדיפה את זה, אבל מצד שני זה יותר אמין שלא יהיה אכפת לה, וזה היה נראה כאילו ג'ואל מלא ביסורי מצפון ברמה שהוא בטח לא רצה לפתוח את זה איתה בסיטואציה הזאת. מעניין אם החבורה יודעת בכלל למה הוא עשה את זה, בסצנה הראשונה בפרק הראשון מישהי מהם אמרה משהו בסגנון שיש שמועה שהוא הציל ילדה שהיה לה משהו מיוחד, ואז מישהו אחר השתיק אותה ישר ואמר זה לא נכון זאת סתם שמועה ואפילו לא אמרו מה זה. באמת מעניין אותי למה הם לא תהו לעצמם למה הוא עשה את זה. אולי זה משהו שיתפתח בהמשך (אנחנו לא יודעים מה אלי יודעת או לא, יכול להיות שגם טומי כן יודע אולי ג'ואל סיפר לו), אני מרגישה שיש דברים שבכוונה לא מספרים לנו עכשיו אבל הם יתבהרו בהמשך. אבל אני מבינה את התיסכול.
כמובן אני לא טוענת שכל מה שהוא עשה שם היה מוצדק. רק שלבוא אליו בטענות כאילו שהוא סתם רצח אדם חף מפשע וחסר הגנה (אני מדברת ספציפית על אבא של אבי הזאת ולא על כולם שם) זה טענה מעוותת. נכון שהוא יכול היה גם לנהוג אחרת, אבל מה שבטוח זה שחף מפשע הרופא הזה בהחלט לא היה.
כאילו נכון, ומצד שני זה לא שהוא סתם רצה להרוג ילדה כי בא לו. הוא באמת חשב שבמעשה הזה הוא יכול להציל את העולם, אולי עדיין הוא היה יכול לבחור לא לעשות את זה אבל שוב אפשר באיזה מובן להבין למה הוא החליט שזו החלטה טובה (אולי הגחליליות גם שיקרו לו ואמרו לו שהיא הסכימה? אנחנו לא יודעים, ומה במקרה כזה? זה היה מותר לו מוסרית לעשות את זה?). אני אוהבת שאפשר להבין את הצד של כל הדמויות.
|כתר| נהדר! לא חשבתי על זה בצורה הזאת, אבל אני מסכימה עם הכל, וזה לגמרי גרם לי לאהוב את הסדרה עוד יותר! |כן|
|לב||לב||לב|

LeAnnDylan

Well-known member
אז אני האמת ראיתי כבר לפני כמה ימים וקראתי את התגובה שלך אבל לא היו לי כוחות נפשיים להגיב.
למזלי הסדרה הזאת היא לא בסדר העדיפויות שלי (התחלתי לראות אותה רק בשביל אנה טורב בעונה הראשונה ואחרי שהיא מתה סתם נשארתי כי כבר התחלתי) אז לא יוצא לי לראות יותר מידי פרסומים עליה אונליין, ובטח שלא נתקלתי בספוילרים על המשחק, כי פחח, אז לא ידעתי שהפרק הזה חשוב ולא ידעתי שג'ואל ימות, ככה שזה בא לי ממש בהפתעה וממש עד השניה האחרונה של הפרק קיוויתי שעוד יצילו אותו ושהוא לא מת באמת. אבל אז כשגררו אותו בשלג בשקית גופות מאולתרת, אז כבר נעלמה התקווה. קצת מבאס אותי, כי הדמות של אלי לא מעניינת אותי ולא יודעת אם בא לי להמשיך את הסדרה בלעדיו. אני כמובן אנסה את פרק 3 אבל במילא רמת המוטיבציה שלי הייתה נמוכה ועכשיו היא לא גבוהה יותר. אני גם לא באמת מבינה למה כי זה לא שהסדרה גרועה, כלומר יש בה ענין ויש לה עלילה טובה. אולי בגלל שאני ממש סולדת מסדרות עם יצורים וצריך להיות בהן הרבה תוכן אנושי שימשוך אותי מספיק כדי להתעלם מהם, וכנראה שפה אין את זה. אבל אולי עכשיו יתנו קצת יותר זמן מסך לדמויות החדשות שפגשנו וזה ימשוך אותי יותר, אחרת כנראה שאני אוותר בידיעה שבאמת נתתי לסדרה צ'אנס.
דווקא בעיקר אחרי פרקים מהסוג הזה לא הייתי רוצה להמשיך ישר לפרק הבא. איפה הזמן להתאבל?! איפה הזמן להוציא קיטור ולדון בזה כמו שצריך?
קייטלין דבר זאת שם השחקנית
גם אני תהיתי מאיפה היא מוכרת לי אבל היא לא מוכרת לי ממה שאת אמרת או ממה שלונה אמרה ואין לי כוח לגגל אותה אז היא תשאר בגדר תעלומה:-D
לא מפריע לי הליהוק שלה באופן כללי אבל אני כן מסכימה עם ליאורה שהיא נראית לי עדין בת 14 ורק בקטע הזה זה מרגיש לי קצת לא אמין שעברו 5 שנים בין העונות. היא נראית לי אותו הדבר.
איכס, מעריצים כאלה צריכים לכלוא. מוציאים שם רע לכולנו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז אני האמת ראיתי כבר לפני כמה ימים וקראתי את התגובה שלך אבל לא היו לי כוחות נפשיים להגיב.
אוי, זה בערך העתקה מדויקת שלי
סוף סוף מישהו מגיב לזה אני תולשת שיערות מיום שני ארגארגארגארג.....
אז ככה
אני בטעות ספוליירתי לגבי זה שג'ואל ימות בפרק כמה שעות לפני שראיתי את הפרק. או אולי אפילו לא לחלוטין באופן ברור שהוא ימות, אבל הבנתי מהקונטקטס.
אז כל הצפייה בפרק הייתה סוג של כרוניקה של מוות ידוע מראש וזה היה מתסכל. וזה נעשה אפילו יותר מתסכל לראות את ג'ואל מציל את אבי כשאני מבין שזה הולך להוביל לזה שהיא תרצח אותו. ועוד יותר מתסכל כי מוקדם יותר בפרק נראה כאילו אין לאבי סיכוי להצליח להכנס לתוך ג'קסון כדי להרוג אותו ואנחנו רואים שחברי הקבוצה שלה מתכוונים לשכנע אותה לוותר על זה.
אז כן, זה היה פרק מדהים לחלוטין. אבל גם הותיר אותי בתחושה רעה נורא ולכן לא רציתי לכתוב עליו.

אגב, כמעט לא כתבתן על הקרב על העיירה שהיה לדעתי מדהים בטירוף.. הייתי כבר בטוח שאין סיכוי לטומי וממש שמחתי שהוא שרד.
גם באופן כללי הייתי נורא שמח שהעיירה ניצלה בסוף, אפילו עם אבידות קשות. אם כי גם על זה קצת ספוליירתי כי הבנתי מספויילרים כללים שהעיירה ממשיכה להיות משמעותית בהמשך העונה.
כן (והתכוונת "בעוד תפקיד ממש טוב" נכון? כי זה יכול להשתמע שהתפקיד שלה כמוירה לא היה ממש טוב)
לא התכוונתי להגיד עוד. אבל לא היה לי כוונה שהתפקיד שלה כמוירה לא היה מדהים. אני פשוט שמחתי שיש לה תפקיד ממש טוב בסדרה הזאת. לא לעומת תפקידים ישנים שלה, אלא שהיא לא סתם דמות נוספת בסדרה.
אולי, אבל זה מרגיש לי כמו כעס על משהו יותר ספציפי. נגיד שאולי הוא כבר סיפר לה את האמת על מה שהוא עשה בשביל להציל אותה, בסצינה שכבר קרתה כרונולגית אבל עוד לא ראינו. או שהיא איכשהו גילתה את זה לבד (לא יודעת איך). או שהיה משהו אחר שאנחנו עוד לא יודעים עליו.
אוקי, בכל נושא אלי ומה שהיה בסוף עונה 1...
אני גם לחלוטין מסכים שאלי הייתה מסכימה למות בשביל לתת חיסון לעולם.
לגבי איך שהיא מרגישה בעונה 2 בנושא אני גם קיבלתי ספויילר מסויים, אפילו שזה היה כשהקשבתי לפודקאסט הרשמי של הסדרה על הפרק הראשון והוא לא היה אמור לכלול שום ספולרים על ההמשך, אבל הוא בעצם כלל יותר ספוילרים על כוונת היוצרים. אז זה לא בדיוק ספוילר להמשך, אבל אולי זה משהו שיתגלה בהמשך וזה יותר הכוונה של היוצר לגבי סצנה שראינו. אז אני אסתיר.
אז היה את הקטע שבו הסתיימה עונה 1 - כשאלי שואלת את ג'ואל אם הוא שיקר לה לגבי מה שקרה (הוא סיפר לה שהגחליליות הותקפו בזמן שהיא הייתה מעולפת והוא הצליח לקחת אותה ולברוח. ואולי הוא גם אמר לה שבדקו אותה וגילו שאי אפשר לעשות ממה חיסון, אבל אני באמת לא זוכר) העניין הוא שהיא בסוף שואלת אותו אם הוא אומר את האמת והוא אומר שוב שהוא כן אומר את האמת וזה מסתיים כשהיא אומר "אוקי". ואומרים שגם ככה המשחק הראשון מסתיים. ושהרעיון הוא שאמורים להבין שברגע הזה אלי מבינה שג'ואל משקר לה, אבל מחליטה לא לעשות עם זה שום דבר.
וזאת גם הסיבה שבתחילת עונה 2 חזרו על הסצנה הזאת. אם כי מסתבר שהוסיפו את זה שהם מתחילים ללכת לכיוון העיירה אחרי שהיא אומרת אוקי.

אה סליחה, בסדרה הזאת אני מומחית יותר מניק (לא רק שראיתי את עונה 1 יותר מפעם אחת, אני גם אשכרה ראיתי סרטונים של אנשים ביוטיוב מגיבים לכל אחד מהפרקים של עונה 1 |פנים|), היחידים שמבינים יותר ממני זה אלו ששיחקו את המשחק ואני יודעת שניק לא שיחק.
גם בלי כל זה הייתי מסכים איתך שאת בטח זוכרת יותר טוב ממני
בכל זאת אציין אהבתי את הסצינה שהאקס של החברה מעיר בבוקר את אלי ועובד עליה שהוא כאילו כועס עליה בגלל הנשיקה שלהן, זה היה מצחיק.
אוי זה היה קטע מעולה באמת. מאוד אהבתי את זה.
כאילו אני מבינה את זה שהיא רצתה לנקום את אביה, אבל הנאום המתחסד שלה נגד ג'ואל היה מעצבן כי סורי אבל אבא שלה עמד בעצמו לרצוח ילדה בת 14 חפה מפשע רגע לפני שג'ואל חיסל אותו בשביל להציל אותה, אז אין לה שום moral high ground לעמוד עליו.
אני כן חושב שהנאום של אלי היה לחלוטין מתחסד מידי. ולכן גם מאוד שמחתי שג'ואל צעק עליה לשתוק בשלב מסויים.
אבל אני גם לא לחלוטין מסכים איתך. נכון שהרופא עמד להרוג ילדה בת 14, אבל זה למטרה של להציל הרבה יותר אנשים.
מה גם שג'ואל באמת יכל שלא להרוג אותו ורק לפצוע אותו.
אני לא זוכר אם זה נאמר או רק שאני הבנתי ככה (מיקי תדע) אבל נראה לי שהסיבה שהוא רצח אותו הייתה כי הרעיון הוא שהרופא יודע איך ליצור מאלי תרופה ובלי הרופא בעצם אין סיבה לפגוע באלי.
אני גם כן רציתי מאוד שג'ואל יגיד לאלי או לאחרים את הסיבה שהוא עשה את זה כי לא ברור אם הם ידעו. אבל נראה לי שחלק מהעניין הוא שג'ואל לא אמר להם כי הוא לא רצה לנסות להצדיק את מה שהוא עשה כי גם ככה הוא סחב איתו את האשמה על זה.
וחבל שכך! אני בעד להוסיף למשחקי היריות שלבים שהדמות שלך צריכה ללכת לפסיכולוגית ולחקור למה את כל כך אוהבת משחקי יריות :-D
חחחחחח
זה יכול להיות משחק טוב שהשחקן יכול לבחור מה לומר לפסיכולוגית.
קראתי מישהו השתמש במונח "אשמת הניצול" כי שמעתי את הביטוי הזה הרבה בהקשר של 7 באוקטובר, ואני לא חושבת ששמעתי אותו לפני.
מעניין, כי אני שמעתי על המושג הזה המון פעמים בעבר (בעיקר בסדרות וכאלו). אבל דווקא אני לא זוכר ששמעתי על זה בהקשר ל7 באוקטובר, למרות שבאמת ברור שזה משהו שיהיה לניצולים.
*אגב, יש דיבורים חולקים לגבי כמות ניצולי נובה שהתאבדו.
אני חושבת שזה בדיוק הקטע, נקמה זה לא דבר רציונלי, לבחור אם להציל מישהו או להרוג מישהו זה לא דבר רציונלי, מבחינת אבי ג'ואל הרג את אבא שלה, אכפת לה אם זה מוצדק או לא? כמו שלא יהיה אכפת לאלי מה הסיבה שאבי רצחה את ג'ואל, אני בטוחה שגם אם היא תדע את הכל היא עדיין תרצה לנקום בו.
כאילו לא מספיק כמה שזה מרגיש רלוונטי לחיים שלנו...
זהו אחרי פרק 2 בדקתי מי זאת, ולא ראיתי את הסדרה שציינת אבל אני ככל הנראה זכרתי אותה מהסדרה "צדק פרטי".
אוי נכון, היא הייתה הנערה הזאת. זה היה תפקיד מעולה.
אגב עוד משהו שלמדתי עליו מהפודקאסט שהקשבתי לו זה שבשלב מסויים בעבר הייתה כוונה ללהק אותה לתפקיד אלי בסרט שמבוסס על המשחק. אבל זה היה לפני שנים ועד שזה הפך להיות סדרה היא כבר הייתה מבוגרת מידי בשביל התפקיד הזה. אבל היוצרים זכרו אותה ולכן רצו אותה לתפקיד הזה.
אולי בגלל שאני ממש סולדת מסדרות עם יצורים וצריך להיות בהן הרבה תוכן אנושי שימשוך אותי מספיק כדי להתעלם מהם, וכנראה שפה אין את זה.
דווקא לדעתי יחסית לסדרה עם זומבים רואים בה ממש מעט את הזומבים.
כלומר הפרק הזה ספציפית היה מלא בזומבים, אבל זכור לי שבעונה 1 הפתיע אותי כמה מעט בעצם ראו את הזומבים.
דווקא בעיקר אחרי פרקים מהסוג הזה לא הייתי רוצה להמשיך ישר לפרק הבא. איפה הזמן להתאבל?! איפה הזמן להוציא קיטור ולדון בזה כמו שצריך?
כן, בסדרה כזאת זה נראה לי ממש טוב שיש שבוע לעכל ולדון ולחשוב על הפרק.

Lhuna3

Well-known member
אז ככה
אני בטעות ספוליירתי לגבי זה שג'ואל ימות בפרק כמה שעות לפני שראיתי את הפרק. או אולי אפילו לא לחלוטין באופן ברור שהוא ימות, אבל הבנתי מהקונטקטס.
אז כל הצפייה בפרק הייתה סוג של כרוניקה של מוות ידוע מראש וזה היה מתסכל. וזה נעשה אפילו יותר מתסכל לראות את ג'ואל מציל את אבי כשאני מבין שזה הולך להוביל לזה שהיא תרצח אותו. ועוד יותר מתסכל כי מוקדם יותר בפרק נראה כאילו אין לאבי סיכוי להצליח להכנס לתוך ג'קסון כדי להרוג אותו ואנחנו רואים שחברי הקבוצה שלה מתכוונים לשכנע אותה לוותר על זה.
אז כן, זה היה פרק מדהים לחלוטין. אבל גם הותיר אותי בתחושה רעה נורא ולכן לא רציתי לכתוב עליו.
אויש, איזה באסה.
אגב, כמעט לא כתבתן על הקרב על העיירה שהיה לדעתי מדהים בטירוף..
אם להגיד לכם את האמת, אני מסכימה שזה היה טוב בפני עצמו, אבל לא יכולתי שלא להשוות את זה לסצינות קרב גדולות שצפיתי בהן בסדרות אחרות שלעומתן הוא כבר לא הרשים אותי במיוחד. (גם משחקי הכס וגם המתים המהלכים)
גם באופן כללי הייתי נורא שמח שהעיירה ניצלה בסוף, אפילו עם אבידות קשות. אם כי גם על זה קצת ספוליירתי כי הבנתי מספויילרים כללים שהעיירה ממשיכה להיות משמעותית בהמשך העונה.
אתה חייב להפסיק לראות ספוילרים.
אוקי, בכל נושא אלי ומה שהיה בסוף עונה 1...
אני גם לחלוטין מסכים שאלי הייתה מסכימה למות בשביל לתת חיסון לעולם.
התחלתי לקרוא את מה שכתבת פה מוסתר אבל אז חששתי להמשיך, אז אני לא יודעת עד הסוף מה כתבת.
אבל הנקודה העיקרית שכן קלטתי זה שהקשבת לפודקאסט מספיילר. אז חבל.
אני כן חושב שהנאום של אלי היה לחלוטין מתחסד מידי. ולכן גם מאוד שמחתי שג'ואל צעק עליה לשתוק בשלב מסויים.
אבל אני גם לא לחלוטין מסכים איתך. נכון שהרופא עמד להרוג ילדה בת 14, אבל זה למטרה של להציל הרבה יותר אנשים.
אני לא רואה פה שום חוסר הסכמה, מה שכתבת כלל לא סותר את מה שכתבתי. אף אחד לא טוען שאין פה שני צדדים עם "הסיבות שלהם".

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל הנקודה העיקרית שכן קלטתי זה שהקשבת לפודקאסט מספיילר. אז חבל.
הוא לא היה אמור להיות פודקאסט מספלייר כי זה היה אמור לעסוק רק בפרק הראשון.
אבל זאת הבעיה עם פודקאסטים/כתבות/דברים אחרים על סדרות שמבוססות על משהו אחר - הם נוטים לספלייר גם כשהם טוענים שהם לא מספליירים.
אגב, לא הקשבתי לכל הפודקאסט הזה כי הבנתי בשלב מסויים שזה הולך להמשיך.
אני לא רואה פה שום חוסר הסכמה, מה שכתבת כלל לא סותר את מה שכתבתי.
את כתבת שאין לה שום Moral high ground אני טענתי שיש לה קצת.

למעלה