に על שום מה

nevill

New member
に על שום מה

新聞(しんぶん) は ロビー に あります。 図書館(としょかん) に も あります אני לא מבינה למה מופיע ה- ni זה לא סימון של זמן? arigatou
 

Nisenhouse

New member
לא שמתי לב לשאלה...

ni מסמן מקום או מרחב זמן (ההתייחסות אליהם זהה). בכל אופן, ל-ni יש שימושים אחרים כמו: כיוון, ע"י ועוד...
 

GnomeBubble

New member
לא רק

NI זאת מילית שמסמנת הרבה מאוד דברים. כמו ב' בעברית, אבל היא לא מסמנת את מה שב' מסמנת, ואין לה מילית מקבילה בעברית. אני לא יכול לעבור איתך על כל המשמעויות של NI, אבל כאן היא מסמנת מקום. ביפנית, את מקום ביצוע הפעולה מסמנים בדרך כלל עם DE, אבל עם פעלי הקיום aru, iru (נמצא ב...) ו-sunde iru (גר ב...) משתמשים ב-NI.
 

GnomeBubble

New member
לא יודע מה המקור של המשפט

אבל זה אפשרי. נסי לזכור את המאמר שלי על wa ו-ga - ההבדל העיקרי ביניהן, במקומות ששניהם יכולים להופיע, הוא הטופיקליות, או ה"אודותיות". shinbun wa אומר בעצם "בנוגע לעיתון, [הוא] נמצא בלובי" ו-shinbun ga מציין עובדה שטוחה - "[ה]עיתון נמצא בלובי". אחד ההבדלים החזקים כאן לדוברי עברית הוא הידוע - הנושא ש-ga מציין יכול להיות מיודע או לא מיודע, אבל הטופיק שמציינים עם wa בדרך כלל יהיה מיודע. דרך אגב, כשמשתמשים ב-shinbun ga במשפט כזה, המקום שבו הוא נמצא יכול להיות בעצמו טופיק: roobi niwa shinbun ga arimasu - "בלובי יש עיתון". אבל אם אומרים shinbun ga roobi ni arimasu, זה יציין משפט תטי (לא יודע אם זה יכול ללכת עם עיתון בלובי, אבל זה עובד עם "יש גשם") או יציב את shinbun כפוקוס - כלומר, "יש עיתון בלובי". אני מניח שזה נשמע מסובך, אבל אם כל פעם שאת נתקלת ב-ga או wa תנסי לנתח אותם לפי הקוים המנחים שנתתי במאמר שכתבתי אז, אני חושב שעם הזמן תפתחי אינטואיציה לדברים האלה ולא תצטרכי להסתבך איתם יותר.
 

mizi 5 shi

New member
../images/Emo207.gif

לפני כמה זמן (די הרבה זמן) הייתה כאן הודעה של מישהי שרוצה ללמוד שפות ובין היתר כנראה יפנית ונתנו לה קישור לאתר שמלמד הרבה שפות ויש בו גם סאונד. האתר מעוצב בצבעים אפשור כתום וכשבוחרים שפה אז יש בחירה מתוך קופסא גלילה של מספר השיעור ואני זוכרת שהשיעורים הם מעין שיחות שכאלו. יש למישהו מושג על מה אני מדברת? אם כן, אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי את הקישור
 

mizi 5 shi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

משום מה זכרתי אפור וזה בעצם ירוק ^.^ מאתמול אני מחפשת את האתר הזה וזה הטריד אותי XD תודה רבה רבה!
 

nevill

New member
sinemase - לא אני

אני הקלדתי learn japanese free ופשוט הלכתי לפי הסדר האתר הראשון היה הבסיסי ועד שמצאתי אתר שמתאים לי המשכתי כרגע אני עם language-online gambare
 
למעלה