あんたたち&#124

ToHrU

New member
ככה אתם מחרימים אותי?../images/Emo7.gif

אני מביעה געגועים ואף אחד לא משיב לי.....

GnomeBubble

New member
ואני אין לי אינטרנט עדיין ../images/Emo10.gif

אז ככה, אני רק אומר לך דבר אחד. antatachi לא נשמע הכי מתאים
כן, גם אם זה אנשים קרובים... ANTA זה משום מה ביטוי שלא מסתדר לי בקונוטציות עם משפטים מסוג כזה. קודם כל ANTA זה ביטוי שמביע קצת עצבים, קצת irritation ממישהו לדעתי, אבל אולי אני טועה כי הדבר הכי קרוב שאני מכיר לשימוש אמיתי בשפה זה דרמות וסרטים יפניים (אנימה זה כבר די רחוק כמובן). בכל מקרה, כאן הכי טוב להשתמש פשוט ב-minasan (או גם סתם mina). כשאת מדברת אל חברים (או בעצם אל כל קבוצה של אנשים) בגוף רבים זאת המילה הכי נפוצה - גם במקרים שבעברית "כולם" נראה לך לא מתאים - זה הרבה מעבר לכולם. ושוב, זה הלקח הכי חשוב מכולם - ביפנית אם אפשר להחליף "כינוי גוף" במילה אחרת, כמעט תמיד עושים את זה. לדעתי, ביפנית בכלל אין כינויי גוף, וזה ניתן רק מתוך הקבלה לאנגלית לכל מילים שלא נמצאות בשימוש נרחב (kare ושות') שאיכשהו היו קרובות למשמעות של כינויי הגוף בשפות אירופאיות.

ToHrU

New member
התכוונתי ל-anatatachi

מסכימה לחלוטין שanta לא מתאים ולא מכובד! האם anatatachi כם לא בסדר מהבחינה הזו? כי אם כן אז באמת הצלחת ללמדני משהו חדש......

GnomeBubble

New member
יותר מכובד, אבל זה נשמע די מאולץ לדעתי

皆さんが会いたい עדיף. ושימי לב שמשתמשים ב-GA ולא ב-WO כאן. זה לא כל-כך סדיר - עקרונית בהבעת רצון אפשר להשתמש גם ב-GA וגם ב-WO למושא הישיר, אבל במקרה הזה לפחות GA יותר מקובל.

last day

New member
../images/Emo24.gif

הבא נפגש D: (הייתי כותבת ביפנית, אבל אני לא יודעת, נראה לי זה aitai ^^")

xxxaxa

New member
aimashou

משום מה התגובה הקודמת שלי נחתכה 会いましょう

למעלה