❤️king OFF my heart👑

It's Always Sunny

Well-known member
סיקרנת אותי! איזה סרטים אתם צריכים לצפות בהם ולנתח?
למחר צריך להביא כל סצנה שרוצים, כל עוד היא משקפת את ה-mise en scene (עיצוב הסט, האביזרים, האיפור והתלבושות וכמובן השחקנים).
מאוד מאוד רציתי להביא סצנה של באפי, דוקטור הו או אפילו ווקר (כי זה סמינר על מערבון אמריקאי וכבר מתחילת הסמסטר אני חושבת על צ'אק נוריס בלי סוף) אבל נדמה לי שאני אלך על גאווה ודעה קדומה של שנת 2005. ואם המרצה ישאל אותי אם ראיתי את הסרט, אוכל להגיד שקראתי את הספר ומכיוון שאנחנו לומדים ספרות אנגלית זה נחשב יותר, חחחחח.
חוץ מזה, נדמה לי שאנחנו אמורים לצפות בכמה מערבונים משנות ה-50, אני יודעת בוודאות שנצפה ב-The Searchers, לא זוכרת לגבי השאר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אל דאגה, בשבועות הקרובים סידרו לי צפייה בסרטים. לא לכיף כמובן, אלא כדי לנתח אותם. יש לי תחושה שזה יגרום לי להתגעגע ל-close reading של טקסטים ספרותיים.
סיקרנת אותי! איזה סרטים אתם צריכים לצפות בהם ולנתח?
גם אני מאוד מסתקרן.

אחיין שלי לומד קולנוע בבית ספר סם שפיגל והוא ראה לא מעט סרטים בשביל הלימודים.

אוי, זה נראה שבאמת מדבר בעיקר על הפרק האחרון וכל מה שאני זוכר ממנו זה שאני לא זוכר ממנו כמעט כלום (למרות שראיתי אותו לפחות פעמיים אם לא שלוש)
אוקי, לא נתת קישור אבל מצאתי את הסרטון בכל זאת ועושה רושם טוב,
מי שעשה את הסדרה הוא לחלוטין באפיסט. הכותרת מתייחסת לזה שקשה לו לשכנע אנשים שהסדרה, לפי השם שלה והקונספט שלה, היא באמת ממש טובה.
וכן, זה די קליקבייטי.
בכל מקרה התחלתי את הסרטון אבל הוא ארוך אז אני לא יודע עד לאן אני אמשיך או מתי.
שכנעתי את אחד מהחברים לצפות בבאפי והוא באמת התחיל
כל הכבוד.
אחת המצוות החשובות של הבאפיזם זה הפצת הבשורה. (אני זכאי למקום בגן עדן על כך שהכנסתי את עדי|חזיר| ולונה לתוך ברית הבאפי)
(אבל אמרתי לו שיסיים קודם לראות את מה שהוא רואה כי נראה לי שהוא יטבע בדברים אם ינסה לצפות בשתי סדרות במקביל ללימודים). הוא אמר לי שהוא חושב שג'יילס דומה לאחד המרצים, היה לי קשה להכיל את זה כי אומנם המרצה בסדר אבל אני מפחדת שזה יהרוס לי את הקראש שיש לי על ג'יילס :-D (בהחלט מדובר על דברים חשובים מאוד)
חחחחח

טוני החתול

Well-known member
מנהל
למחר צריך להביא כל סצנה שרוצים, כל עוד היא משקפת את ה-mise en scene (עיצוב הסט, האביזרים, האיפור והתלבושות וכמובן השחקנים).
מאוד מאוד רציתי להביא סצנה של באפי, דוקטור הו או אפילו ווקר (כי זה סמינר על מערבון אמריקאי וכבר מתחילת הסמסטר אני חושבת על צ'אק נוריס בלי סוף) אבל נדמה לי שאני אלך על גאווה ודעה קדומה של שנת 2005. ואם המרצה ישאל אותי אם ראיתי את הסרט, אוכל להגיד שקראתי את הספר ומכיוון שאנחנו לומדים ספרות אנגלית זה נחשב יותר, חחחחח.
חוץ מזה, נדמה לי שאנחנו אמורים לצפות בכמה מערבונים משנות ה-50, אני יודעת בוודאות שנצפה ב-The Searchers, לא זוכרת לגבי השאר.
אוי, לא ראיתי שכבר הגבת...

כשהייתי צעיר למדתי המון על צילומים מהצפייה בסרטונים של מאחורי הקלעים של באפי שהיו מצורפים למארזי הDVD של העונות.

אני לא במיוחד בעניין מערבונים. אני זוכר שכשהייתי צעיר ראיתי את הטוב הרע והמכוער. אבל אני בעיקר זוכר שלא הצלחתי להבין הכל ואיבדתי ריכוז. אולי שילוב של זה שהייתי צעיר וגם שזה סרט ארוך נורא. כלומר אפילו בסטנדרטים של היום - הוא מעל שעתיים וחצי.
אני כן זוכר שמאוד אהבתי את בלתי נסלח - שהוא כבר משנות ה90 אז הרבה יותר סרט מודרני.

It's Always Sunny

Well-known member
אחיין שלי לומד קולנוע בבית ספר סם שפיגל והוא ראה לא מעט סרטים בשביל הלימודים.
רגע אז הוא רוצה לעסוק בתחום הקולנוע בעתיד?
אצלי זה בעיקר משהו חד פעמי, כעקרון החוג הזה הוא ללימודי אנגליה ואמריקה אז מדובר על התרבות באופן בכללי, אנחנו מתקדמים יותר בספרות אז זה מפתיע אותי מדי פעם כשיש סרטים, מוזיקה וכו' (האמת שבסמסטר הקודם היה קורס על מוזיקת ג'אז אבל מהר מאוד הבנתי שזה פחות מתאים לי).

כשהייתי צעיר למדתי המון על צילומים מהצפייה בסרטונים של מאחורי הקלעים של באפי שהיו מצורפים למארזי הDVD של העונות.
יש לך את המארזים עד היום?
אני בעיקר צפיתי בסרטוני יוטיוב שאנשים העלו, אבל זה נשמע לי יותר מגניב שיש לך עותק קשיח (בתנאי שיש לך איך לנגן אותו כמובן).

אני לא במיוחד בעניין מערבונים.
אצלי זה מאוד תלוי, אבל אני חייבת להודות שכאשר הבחירה היא בין זה לבין פסיכואנליזה, אפשר לדעת בדיוק במה אבחר.

אני זוכר שכשהייתי צעיר ראיתי את הטוב הרע והמכוער. אבל אני בעיקר זוכר שלא הצלחתי להבין הכל ואיבדתי ריכוז. אולי שילוב של זה שהייתי צעיר וגם שזה סרט ארוך נורא. כלומר אפילו בסטנדרטים של היום - הוא מעל שעתיים וחצי.
אני כן זוכר שמאוד אהבתי את בלתי נסלח - שהוא כבר משנות ה90 אז הרבה יותר סרט מודרני.
גרמת לי לחשוב שמזל שאני לא בחוג לקולנוע וצריכה לצפות בחלף עם הרוח.
בכל מקרה אני מחבבת יותר טלוויזיה (ומעניין אותי אם זה גם תקף לגביך).

didalf

Well-known member
אל דאגה, בשבועות הקרובים סידרו לי צפייה בסרטים. לא לכיף כמובן, אלא כדי לנתח אותם. יש לי תחושה שזה יגרום לי להתגעגע ל-close reading של טקסטים ספרותיים.
סרטים שווים לפחות?
חוץ מזה, להגיד למרצים שאני צופה בורוניקה מארס זה מקובל לחלוטין, לא? (אל תענו לי)
כן|פטיש|

הוא אמר לי שהוא חושב שג'יילס דומה לאחד המרצים, היה לי קשה להכיל את זה כי אומנם המרצה בסדר אבל אני מפחדת שזה יהרוס לי את הקראש שיש לי על ג'יילס :-D (בהחלט מדובר על דברים חשובים מאוד)
:-D:-D
אני בטוחה שג'יילס יותר סקסי.
יאא מגניב
איזה קורס זה? את לומדת גם קולנוע עכשיו?
אצלי זה בעיקר משהו חד פעמי, כעקרון החוג הזה הוא ללימודי אנגליה ואמריקה אז מדובר על התרבות באופן בכללי, אנחנו מתקדמים יותר בספרות אז זה מפתיע אותי מדי פעם כשיש סרטים, מוזיקה וכו' (האמת שבסמסטר הקודם היה קורס על מוזיקת ג'אז אבל מהר מאוד הבנתי שזה פחות מתאים לי).
אז אתם צריכים ללמוד על טיילור סוויפט|פטיש|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
רגע אז הוא רוצה לעסוק בתחום הקולנוע בעתיד?
הוא לחלוטין הולך לעסוק בתחום. בין אם בתור צלם, עורך או עוד המון תפקידים בהפקות של סרטים.
לפי כמות הסרטים וסדרות ישראליות שיש אני מניח שיש די הרבה מקומות תעסוקה באופן קבוע.
נראה לי ממש נחמד לקחת קורסי העשרה בתחום קולנוע.
זה גם באמת מתקשר לספרות כי מאז ומעולם תמיד היו המון עיבודים למסך של ספרים.
יש לך את המארזים עד היום?
אני בעיקר צפיתי בסרטוני יוטיוב שאנשים העלו, אבל זה נשמע לי יותר מגניב שיש לך עותק קשיח (בתנאי שיש לך איך לנגן אותו כמובן).
כן, יש לי את מארזי כל העונות של באפי ושל אנג'ל.
חוץ מסרטוני מאחורי הקלעים אחד הדברים שממש אהבתי זה לצפות בפרקים עם קומנטרי רץ של הבמאי של הפרק, תסריטאי של הפרק, שחקנים.
אין לי כבר מכשיר DVD, אבל נראה לי שדי קל לקנות כונן שינגן אותם למחשב.
אני כבר מעל עשור לפחות לא צפיתי בDVDים עצמם, אולי מתישהו אני באמת אעשה את זה.
גרמת לי לחשוב שמזל שאני לא בחוג לקולנוע וצריכה לצפות בחלף עם הרוח.
בכל מקרה אני מחבבת יותר טלוויזיה (ומעניין אותי אם זה גם תקף לגביך).
כן יש סרטים ישנים שנראה לי ממש משמימים. במיוחד כאלו שנחשבים לקלאסיקות.
בסופש שעבר צפיתי בסרט בלייד ראנר מ1982 וזה היה לי די סיוט כמה שהסרט הזה זוחל. אני לא מבין למה הוא נחשב לכזאת יצירת מופת.
אם כי גם יש סרטים ישנים שאני מאוד אהבתי.

באופן כללי אני בהחלט יותר אוהב סדרות טלוויזיה מאשר סרטים. אבל אני גם חובב סרטים צנוע.

Lhuna3

Well-known member
אני לא במיוחד בעניין מערבונים.
גם אני, אבל -
אני זוכר שכשהייתי צעיר ראיתי את הטוב הרע והמכוער.
זה סרט מושלם ואחד האהובים עלי בעולם! וחלק לא קטן מזה זה המוסיקה של אניו מוריקונה שאני מעריצה.
גם לי.
בסופש שעבר צפיתי בסרט בלייד ראנר מ1982 וזה היה לי די סיוט כמה שהסרט הזה זוחל. אני לא מבין למה הוא נחשב לכזאת יצירת מופת.
וואי כן, ושנאתי גם את הספר!
אבל כן יש סצינה אחת מהסרט שממש נחרטה לי חזק בזכרון מהפעם הראשונה שראיתי אותו בגיל די צעיר וזה היה הדבר היחיד שזכרתי.
מעניין אם אני אמצא אותה עכשיו ואם היא תשאיר עלי אותו רושם, אני הולכת לחפש.

דורי 1981

Well-known member
גם אני נהייתי פומואיסט (מלשון FOMO). אני מחפש את הדבר החדש הבא בתחומי הסרטים והסדרות. להיפך, אני בכוונה נמנע מלראות קלאסיקות משנות ה-90 וה-2000 המוקדמות, כדי שזה לא יקלקל לי את הצפייה ואני אזכור לטובה. אבל מוזיקה אני דווקא מסוגל לשמוע "מפעם". אם כי גם היום יש כמה דברים לא רעים, פה ושם. מופעל עליי עדיין לחץ קבוצתי במשפחה לראות את "פחד ותיעוב בלאס וגאס". אולי אכנע בסוף. ראיתי לפני כמה חודשים את המלאך בגרסת 1997 (אבא שלי זוכר את הסדרה עם רוג'ר מור ולא את הסרט עם ואל קילמר) והיה בסדר גמור.

למעלה