‫CRA CTA שכר וביקוש....

12345640

New member
‫CRA CTA שכר וביקוש....

הי לכולם אני בוגרת תואר ראשון בביוטכנולוגיה ובקרוב אסיים תואר שני מחקרי עם תיזה (גנטיקה של צמחים...) מאסתי בעבודת המעבדה ובאקדמיה אבל אני כן מעוניינת לנצל את הידע שרכשתי.. מה שהוביל אותי להתעניין בתחום ה CTA / CRA .... אבל אדגיש שאין לי שום ניסיון בכל הנוגע למחקרים קליניים (וגם אין לי שום קשרים ופרוטקציה בתחום!) כבר שיטתי הרבה באינטרנט והבנתי את משמעות ודרישות המשרות... וראיתי את כל ההתכתביות הקודמות בפורום הזה ובאחרים לגבי התחום הנ"ל, אבל רובם מלפני 5 - 8 שנים ולכן אני מחפשת קצת תשובות יותר עדכניות.... שאלותיי העיקריות הן: מה באמת מצב השוק? - האם זה באמת מאוד קשה למצוא עבודה ללא ניסיון? או שתואר שני מחקרי (שוב - שלא קשור לניסויים קליניים) יכול להקנות יתרון למציאת עבודה? מה הבדלי השכר בין השניים? האם ניתן לומר שיותר קל למצוא עבודה ב CTA ללא קורס אך הקושי האמיתי הוא להתקדם ל CRA? האם יש סבירות לכך שחברה מסוימת תעסיק אותי ללא הקורס הנדרש ותשלח אותי לקורס על חשבונה או אפילו תקבל אותי ללא קורס בכלל? ובעיקר - למישהו יש מושג אם יש ביקוש בתחום באיזור חיפה והצפון? אני יודעת שאילו הרבה שאלות.. אבל כל תשובה או ניסיון של מישהו יעזרו.. ואם לא תימצא תשובה בעיניין - האם קיים איזשהו תחום נוסף לבוגרי מדעי החיים שאינם מעוניינים במחקר / תועמלנות / CRA ? בהמון תודה! אני

לא שכחתי אותך... עדיין חייבת לך תשובה

אבל תחת לחץ מטורף בעבודה. מבטיחה לענות בהזדמנות ראשונה. יש פה לא מעט אחרים שישמחו לתרום לך מהידע והנסיון שלהם.

pitzi35

New member
cra

בואי נעשה קצת סדר ונתחיל מהתחלה. למרות שאין לי נסיון אישי בתחום, חברים שלי נמצאים בו ולכן אני קצת מכירה. CRA זה ניטור מחקרים קלינים. לאף בוגר אקדמיה אין בזה נסיון. התואר השני שלך לא עוזר לך בכלום, אולי בלהתקדם עוד כמה שנים. קשה לי להאמין שתצליחי למצוא עבודה ללא קורס, וקשה לי להאמין שתצליחי למצוא עבודה כCRA. הכי סביר שתעשי קורס ותמצאי עבודה כCTA ואחרי כמה זמן תתקדמי לCRA. המצב בשוק הוא די קשה ויש הרבה שמחפשים בזה עבודה. האנשים שאני מכירה שעשו קורס הצליחו למצוא בזה עבודה. אחד עם קשרים ואחת ללא, אבל היא עובדת בבית חולים במשכורת די נמוכה (וגם באחוזי משרה נמוכים). הסבירות למצוא עבודה ללא קורס מזערי, והסיכוי שחברה תשלח אותך לקורס יכול להיות נכון רק עם כבר תעבדי באותה חברה. אני מכירה 2 אנשים שהגיעו לתחום בצורה כזו (אבל זה היה לפני כמה שנים לפני שהשוק היה מוצף כמו היום) אחרי שהם עבדו באותם חברות בתפקידים אחרים של בקרת איכות/עובדי מעבדה. עם את שואפת לקריירה בניטור מחקרים זו לא הדרך להגיע אליה. תחומים נוספים לבוגרי מדעי החיים שהם לא "מחקר"/תועמלנות/מחקריים קלינים הם רגולציה אבל צריך אנגלית ברמה מאוד גבוהה, בקרת איכות (QC), אבטחת איכות (QA) שהאמת שאני לא לגמרי מבינה את ההבדל ביניהם אבל יש מודעות דרושים לשניהם. ממה שהבנתי מראיונות עבודה שהייתי בהם בתחום של רגולציה זה דומה יותר לרגולציה מאשר לQC רק עובדים מול האנשים בחברה ולא מול הרגולטור ולכן לא צריך אנגלית ברמת שפת אם. אשמח להארות בנושא. מעבר לזה לא הייתי פוסלת את כל תחום השיווק (שחלק מזה זה תועמלנות), אמנם יש לזה שם לא משהוא בכלל, אבל בשנים האחרונות אני מכירה יותר ויותר אנשים שמאוד מרוצים מהתחום. זה גם מאוד תלוי בחברה ובמוצר הספציפי שבו עובדים. לרוב מגיעים לתחום בגלל השעות והשכר הטובים, אבל אני מכירה מישהיא שעובדת בחברה של מיכשור רפואי שיוצא לה בן היתר לארגן כנסים וכל מיני ארועים גדולים חלקם עם פן מחקרי והיא מאוד נהנית מזה. אני ממש לא יודעת מה קורה בצפון.

הצפון

תציצי באולג'ובס, הצפון לא קיים מבחינה תעסוקתית בתחום. מעל קו קיסריה אפשר למצוא עבודות בודדות של תועמלנות או "עבודות" מחקר באקדמיה.

deathcaster

New member
כמעט לא קיים

יש עבודות ספורות מאוד, תועמלנות, "עבודות" מחקר באקדמיה יש בגלל הפקולטה לרפואה בצפת שמנסה נואשות לגייס סטודנטים ולהצדיק את קיומה. גם משרות CRA יש... אבל אפשר לספור אותך על חצי יד אחת, לצערנו.

deathcaster

New member
תגובה

יקנעם זה חלק מהצפון והוא "חצי היד האחת" שציינתי

12345640

New member
אבל אולגובוס זה לא מדד בלעדי...

הרבה משרות מסתתרות בחברות השמה לא?

deathcaster

New member
מה זה "מסתתרות"?

אולג'ובס לוקח חלק גדול מהמידע שלו מחברות השמה כמו "נישה", "אתוסיה" ועוד... בחלק מהמשרות הוא גם מפנה אליהן אבל נכון, אולג'ובס אינו מדד בלעדי, אפשר לראות תמונה דומה (אם לא זהה) גם באתרי חיפש עבודה אחרים. גם באתרים עצמם של חברות ההשמה (תאמין לי אני בודק מדי יום) הצפון מבחינת תחום מדעי החיים אינו קיים כמעט.

למעלה