• • • • • •
• • • • • • •

voguemaster

New member
נקודה טובה ששווה התייחסות

מי אמר שכל דבר בעולם חייב להיות קורקטי כל הזמן ? מי אמר שיש אפשרות כזו בכלל ? אולי בעולם מושלם. בעולם כזה אני בספק אם דברים קורקטיים יצחיקו אותך. אבל אין כזה דבר, ולכן זה מה שיש, צריך לדעת לקבל כל דבר בפרופורציה. אלי

voguemaster

New member
הנקודה היא

שלא כל דבר בעולם חייב להיות קורקטי כל הזמן. בכלל, אני בספק אם זה אפשרי. איך התייחסת לנקודה הזו ? בזה שאמרת שזה לא מצחיק אותך ?

gerry

New member
ידעתי שתגיבי באיזשהוא שלב

הבדיחה הזו היא מאוד שנונה וסאטירית שנכתבה בטוב טעם. לפני שהעלתי אותה לפורום סיפרתי אותה להממממממממון נשים ואנשים וכוווווווווווולם צחקו. הנשים גם צחקו וגם הוסיפו הערה שמוסר ההשכל נכון. עם עובדות בשטח לא מתווכחים, נסי ותראי. יום טוב

טל קר

New member
הבדיחה היא סטריאוטיפית ופשטנית

לא שנונה, לא סאטירית, וגם ללא טוב טעם. אפרופו עובדות בשטח - גם אני עובדה בשטח, ואתה בכל זאת מתווכח איתי.

gerry

New member
אז אל תצחקי..

כמו בכל שאר התגובות הקודרות. מה קורה פה?????? אני פמיניסט לפחות כמוך, מתוך בחירה אישית, החיים מחייכים אלי כשאני כזה, אף אחת לא משועבדת לי, אני מבצע כמעט את כל המטלות בבית. ואני שמח בחלקי. אבל מה קורה איתך?? עם כל משפט שנאמר כאן או כל בדיחה גם אם היא צוחקת על נשים את אוטומטית מנופפת בדגל ההוא שאני לא יודע מי בכלל הסמיך אותך להשתמש בו. אני ושאר מכריי בחרו בדרך זו לחיות ולא כמו אבותינו שלא הבינו (וגם לא רצו) להיות שיוויוניים, תכניסי טוב טוב לראש: אין יותר, די למלחמה כבר יש שיוויון גברים מתבדחים על נשים ונשים מתבדחות על גברים ואין בכך פסול. מה חשיבות ההומור בחיים, נושא שאני מאמין שאת מכירה. אז... לצחוק...

טל קר

New member
אלדד, אתה רואה למה התכוונתי?

(אולי זו לא הדוגמא הכי טובה, אבל הנה, יש גברים, ממעמד יחסית גבוה, שחושבים שלא רק שיש שוויון, אלא שהם פמיניסטים לפחות כמוני...)

אלדד26

New member
בואי נעשה בדיקה קצת יותר מעמיקה

ובלי להתחשב ברגשות עצבנות קלה (?) ש-gerry הרגיש, כנראה, כלפייך בשעת כתיבת ההודעה. ג´רי, השאלות הבאות מופנות אליך: (1) אתה באמת מגדיר את עצמך פמיניסט כמו טל קר? שים לב. אני מגדיר את עצמי כפמיניסט. עם זאת, "פמיניסט" זו מילה שאני הייתי מגדיר בתור "תומך בשוויון על בסיס מין". טל קר הייתה ממלאת את ההגדרה הנ"ל בתכנים כמו, למשל, פסילה של כל הומור שהוא על בסיס שוביניסטי/פוסט פמיניסטי. עכשיו תענה שוב על השאלה: אתה פמיניסט כמו טל קר? (2) אתה בטוח שיש שוויון? תחשוב טוב לפני שאתה עונה. נכון, יש יותר שוויון היום משהיה לפני 100 שנה וגם לפני 10 שנים, ויש כל הזמן התקדמות. אבל היום, כרגע, יש שוויון? ואגב, טל - אני לא יודע מה הרקע של ג´רי, או מה מעמדו בחברה, או מה החינוך לו הוא זכה. יכול להיות שג´רי גם יפסול רוסים ויוצאי עדות המזרח וילעג לנכים. ג´רי, אל תיקח את זה אישית. אני לא יודע עליך דבר, ולא מאשים אותך בכלום. בואי ונראה מה הוא יענה בצורה מסודרת ולא מתוך התלהמות רגעית עלייך

gerry

New member
קצת עליי..

אני רואה שאתם מתעניינים במי אני ומהיכן הגעתי אז ככה, גדלתי וחונכתי בקנדה, עליתי עם המשפחה לפני 15 שנה, מהנדס תעו"נ עם תואר שני במערכות מידע, רווק, שותף ומנהל בחברה שבה אני עובד. ועכשיו לשאלותיך אלדד: 1 - האם אני פמיניסט - כן (מאוד), האם אני פמיניסט כמו טל-קר ? כן בהיבט הפמיניסטי, אך לא דומים בכלל בתחושת ה"אני צריך להתגונן כל הזמן", תחשוב שגם במערכות יחסים יש את הנושא שאתה רוצה לבקר את בת זוגתך בנושא מסוים והיא ברגע שהתחלת לדבר נכנסה למגננה היא תקפוץ ותתקוף בחזרה ולא משנה בכמה רוך דיברת או הצגת את הנושא. אותו דבר לגבי טל-קר וההתיחסות שלה לנושא, אם היא היתה מנסה להסתכל על החיים ללא המגננה היא תצחק מבדיחות (כשהם מוצגים כבדיחות) ולא תתלונן על כל סעיף בחיים שבינינו לא מזיזים לאף אחד ולאף אחת. תבין דבר פשוט: מחר נקום בבוקר ונתקל בהפגנה של טל-קר שנושאה הוא: למה רמזור זה זכר ולא נקבה, אנו דורשים בתוקף מהאקדמיה ללשון לשנות... אני כמובן מגזים קצת... ע"מ להמחיש את הסיטואציה. 2 - האם יש שיוויון - על שאלה כזו יכול כל סקטור לענות אולי בצורה שונה במגזר שבו אני חי ועובד - יש וביותר, אני אפילו אגזים ואספר לך שבסביבתי יש את המצב שבו האישה היא היא בעלת זכויות רבות משל הגבר. אלדד וטל קר: חבל שאין לכם חוש הומור (באשר הוא), אתם תטענו שיש לכם. אבל להעלב מבדיחות.. לא יודע... חבל...

אלדד26

New member
תגובה

1. לי אין בעיה עם הבדיחות האלו. נא לא לשפוט את חוש ההומור שלי
2. נסה להתייחס לשוויון בין נשים לבין גברים בחתך עומק ולא בחתך רוחבי. אל תבחן מגזר מסוים. קח בחורה מסוימת ובדוק אם יש שוויון בינה לבין הגברים שסביבה בכל תחומי חייה - בלימודיה, בעבודתה, במשפחתה, וכו´. לדעתי אין מספיק שוויון בין נשים לבין גברים - ואם אתה חושב שדווקא יש שוויון כזה, אתה טועה לדעתי. גם במגזר שלך אתה יכול לראות שאין דווקא שוויון. בוא ספר לי קצת על המגזר שלך - איפה לנשים יש זכויות יתר וכו´. 3. "כן בהיבט הפמיניסטי" - לא, אתה לא פמיניסט כמו טל קר בשום היבט שהוא. מעבר לעניין ה"צחוקים", שבו אני מסכים לחלוטין שטל היא כבדה ולא תופסת את הבדיחות כבדיחות (כן, אני יודע, טל, עכשיו תגידי שזה אמצעי סוציאליזציה. טוב, אני לא מסכים. אנשים חכמים מבדילים בין עיקר לטפל) - יש עוד דברים רבים שבהם טל הרבה יותר קיצונית ממך, לדעתי. אם תחפור קצת, תגלה.

טל קר

New member
אני בהחלט מסכימה שאנשים חכמים

מבדילים בין עיקר לטפל. אבל הסיווג בין עיקר וטפל הוא לא טפל בכלל. לדעתי מודעות למסרים חברתיים (שיכולים להגיע דרך, שירים, ספרים, תוכניות טלויזיה וגם דרך בדיחות שיכולות ללמד היום על אופן חשיבה, מה נחשב בקונצנזוס וכו´) איננו טפל. אגב, אם אתה לא מודע לכך שבדיחות זה אמצעי סוציאליזציה, או שאתה מתכחש לכמות המאמרים והספרים שמיחסים חשיבות רבה להומור, אז אולי אתה לא כזה חכם. אגב, באף מגזר אין שוויון מלא לאותם נשים. אולי לאותן נשים בעולם העבודה (שגם בזה אני סקפטית) אבל לנשים יש עוד מעגלי חים. מי שחושב שיש שוויון בפני נשים כלשהן, הוא לא פמיניסט כמוני, הוא מרחף במקרה הטוב, או אטום במקרה הרע.

gerry

New member
טל קר

מרחת לה באויר תחושה שאת לא ממש מחפשת שיוויון שמשמעו בעברית פשוטה גבר = אישה (יחס,תנאים,הכל) אלא מחפשת איזשהוא תהליך ענישה לגברים (של היום) שמנסים ועובדים על עצמם ועל סביבתם הגברית ע"מ להביא את עצמם לשיוויון מלא. אני מסכים שאבי וסבי וכל הדור ההוא היו שובניסטים ולא רצו בכלל לשמוע את המילה פמיניזם. תסכימי איתי שאני מנהל איתך דו שיח על שום דבר בעצם: את טוענת לשיוויון ואני טוען לשיוויון, את טוענת שאת מבינה את משמעות ההומור והשפעתו על אורח החיים וזה גם מה שאני טוען. אלדד : בסביבה שבה אני חי, בת זוגתי בכירה ממני ומרויחה יותר ממני וזה אחלה לי... אצלי בחברה המשכורות זהות לשני המינים (בהתאם להכשרתם ולניסיונם) ויחס המנהלים וראשי הצוותים נוטה לרוב נשי - אחלה שבאחלה... הפרטנר שלי לסקווש,טניס,בילארד וכדור סל היא לא אחרת מאשר בת זוגתי (שתזכה לשנים רבות) ובקאנטרי קלאב ראיתי עוד המון שכאלה מרוצים עד הגג. מה אומר לך ידידי, מבחינתי אין הבדל בין אישה לגבר בקשר למה מגיע לזה או לזו - אל תקרא לזה פמיניזם תקרא לזה "קוזיאנליום" - מילה חדשה שהמצאתי לצורך הענין. אוקיי? כולם מרוצים?

טל קר

New member
מרחפת לי באויר תחושה שאתה מנסה

להשליך עלי סטריאוטיפים שיש לך על פמיניזם, בלי לבדוק אותם עם המציאות. אני דיברתי על גברים ותהליך הענשתם? תראה לי הודעה אחת שלי שמדברת על זה. ולא רק מכאן, גם מהשנה שבה אני מנהלת את פורום פמיניזם. אחת כזו. אני דיברתי על מסרים שוביניסטים בחברה, והשפעתם על היחס לנשים. *נשים*. שמעת? *נשים*. אולי בשבילך גברים הם מרכז העולם. אני מעדיפה לדבר על *נשים*. כמובן, שאם אתה אנס בפוטנציה (שכן דיברתי על העונש הראוי לדעתי לאנסים), או שאתה חושב שהטרדה מינית זה חלק אינטגרלי מאישיותך (שכן דיברתי גם על העונשים שצריכים לקבל מטרידים מינית ותוקפים מינית ושאר רעות חולות), אז יתכן מכאן נובעת תחושתך שאני מדברת על הענשת גברים. בכל אופן, לא רק אבך וסבך היו שוביניסטים. אלא גם בני דורך, וגם בנות דורך. ההבדל ביני לבינך, זה שאני טוענת שכיום אין שוויון ואתה טוען שכן. זה נראה לי הבדל לא מבוטל. נראה לי בהחלט יותר סביר שאתה קוזיאנליומיסט מאשר פמיניסט. בכל אופן, להסתכל עליך ועל זוגתך ולהחליט שבגלל שאצלכם המצב טוב אז יש שוויון, זה כמו שאני אסתכל עלי ועל חבר שלי, ואחליט שהעולם הןא בלונדיני, לבן, ממוצא רומני, אתאיסטי, דובר עברית, אוהב לראות סרטי פעולה, וגר בדירה שכורה בהרצליה. מה אני אגיד לך? לא פיתחתי רמת אטימות כזו לחשוב שאם אצלי זה ככה אז בעולם או אפילו בישראל זה גם ככה.

gerry

New member
ומשה הכה בסלע

אך הפעם לא יצאו ממנו מים. כך נראה הדו שיח ביננו. אני לא ממש צריך את אישורך לשים על החולצה את "סיכת השיוויון" יש לי את זה בסביבה שיש לי בה השפעה כגון :עבודה,בית,חברים... אני מאחל לך את אותו הדבר. זיכרי: בנועם תשיגי הרבה יותר ממה שנדמה לך, בלקטר כל הזמן לא תשיגי כלום, אנשים שיודעים שהם עומדים לשמוע קיטור נאטמים ואז המצב יהיה קשה באמת.

אלדד26

New member
ב-ד-י-ו-ק ../images/Emo45.gif

ניסחת בדיוק את בעיית הפמיניסטיות כיום לטעמי.

אני מסכים עם הסתייגות...

אבל הבעיה היא לא הפמיניסטיות... אלא מושג הפמיניזם בעיני רב מוחץ שלהן. רובן מגזימות עם זה... עצם זה שהן פמיניסטיות לא פוסל אותן. ישנן כאלה שמחזיקות בעקרונות מסויימים, אבל במסגרת החיים הפרטיים שלהן... ולא צועקות ומשתוללות בכל פעם שרסיס שוביניזם או שביב של הומור, שהוא לא פוליטיקלי קורקט, משתחרר לסביבה.

למעלה