• • • • • •
• • • • • • •

אלדד26

New member
נכון מאוד, לא טענתי אחרת.

הטענה שלי פשוטה, שימו לב: 1. שום דבר אינו ודאי (כי אין המשכיות ואין סיבה ותוצאה). 2. קיימות תיאוריות שונות ומשונות לגבי כל מיני דברים. בגלל סעיף 1, אין להן ביסוס אמיתי במציאות. 3. מכיוון שקשה מאוד לחיות את חיינו תוך התנתקות מכל התיאוריות הללו, אנחנו בוחרים לנו תיאוריות שמקובלות עלינו, על פי איזשהו סיווג בחירה כלשהו שסוגל לנו בצורת חינוך שקיבלנו. ומה שאני אומר זה שטל חושבת א´, כי היא דוגלת בתיאוריות מסוימות, ואני חושב ב´, כי אני דוגל בתיאוריות אחרות. הבעיה עם טל היא שטל בטוחה שאם לקח לה שנים להגיע למצבה היום, הרי שאין שום סיבה שהיא תשנה את דעתה בגלל כל מיני אנשים שאומרים כל מיני דברים פה בפורום. זה בהחלט בסיס איתן לאטימות, חוסר פתיחות, והתעלמות מוחלטת מכל דעותיהם של כל האנשים האחרים, אלא אם הן מסתדרות יפה עם גישתה שלה.

voguemaster

New member
אני רוצה להעלות נקודות חשובות

ראשית כל אני אפנה לטל: 1. את בהחלט לא מבינה את הקונספט של בדיחה, ולא משנה כמה תסתכלי על מחקרים. אותם מומחים שאת מסתמכת עליהם יכולים לבצע אחלה מחקרים, אבל השורה התחתונה היא שהכל אקדמי ולא תמיד שזור במציאות. דוגמא טובה מעולם המדעים היא מתימטיקה. מתימטיקה זה לא מדע מדויק, למרות שיש בו הוכחות, והוכחות רגורוזיות מלאות. הסיבה היא שתמיד יבוא איזה אחד שיחליט להתחכם ויגיד שהכל מבוסס על דברים שלא ניתן להוכיח אותם. או שהוא יטען טענות אחרות ויגיד שכך וכך וכך, ואז יבוא מישהו ויסתמך על הטענות האלו, אפילו אם הקשר שלהן לעולם המציאות הוא שולי אם בכלל. את יודעת כמה מחקרים יש שכ"כ לא קשורים למציאות ? אם איזה מומחה הכניס לך לראש שבדיחות זה אמצעי סוציאליזציה, ואפילו אם ברמה הבסיסית כולם יסכימו איתו, זה עדיין לא הופך את זה לנכון במציאות שבה את חיה. כמו שיש הרבה תיאוריות מדעיות שלא ממש משפיעות לך על החיים. כנ"ל. 2. זה לא פורום פמיניזם, צאי מזה. את גוררת את כולם לדיון על הנושאים האלה, וחשובים ככל שיהיו, אין להם מקום פה. לדעתי זה סתם הורס מייחודו של הפורום הזה. קצת התחשבות לא תזיק. לא צריך להפוך את הפורום לזירת התנצחות. אלדד: 1. ראה 2 אצל טל. תפסיק בבקשה לשגע אותה
2. ממש לא מתיישב לי מה שאמרת לגבי תיאוריות פיסיקליות. לא מתיישב לי מה שאמרת שאין אבסולוטים. לחשוב ששום דבר לא קבוע בשום מקום ושום זמן, לדעתי, טיפשות ממדרגה ראשונה. דוגמת העט טיפשית לחלוטין. דוגמת התפוח שנתתי כדי להבהיר, גם היא טפשית ומפגרת. סטטיסטיקאים יודעים גם לחשב הסתברויות ולכן באופן טבעי יגידו לך שאפשר לחשב הסתברות סופית לכל דבר בפרק זמן סופי. זה אומר שאכן הסיכוי סופי שעט תיפול כל פעם שתעזוב אותה ? בולשיט. הסיכוי הוא 100%, כל עוד תנאי המערכת לא השתנו. שוב ניסיתי להסביר שמבחינת פיסיקה, יש אי וודאות רק בעולם המיקרוסקופי, ולכן כל טענה אחרת תהיה לא קשורה לפיסיקה. ואני גם מחכה לראות אותך מפריך את תורת הקוונטים. זה הולך להיות מעניין
אלי

אלדד26

New member
אז שני דברים

את 1 אני מקבל, ואפסיק להתנצח עם טל, לא בגלל שאתה אמרת אלא בגלל שאתה צודק, לשם שינוי. מה שכן, יקירי, אין לי שום כוונה לענות לך על התבטאויות נוסח "טיפשות ממדרגה ראשונה" או "בולשיט.". אם היית קורא את כל דבריי בעיון היית מגיע למסקנה הבלתי נמנעת שאני צודק. ברור שאני צודק. אני חייב להיות צודק, כי אתה לא יכול *להוכיח חד משמעית* שיש סיבה ותוצאה בעולם - נ-ק-ו-ד-ה. ואם אין סיבה ותוצאה, אז הופ, הנה הופרכו כל טענות התיאוריות הפיזיקליות בהן אתה תומך. אמרתי, עם זאת, שבגלל שאנחנו בני אדם אנחנו *חייבים* תשובות, אז אנחנו (חלקנו) מאמינים בתיאוריות שונות, כמו למשל - כדוה"א הוא עגול. כל הטענות שלך מתבססות על משהו שהפרכתי לפני שתי פסקאות, ולכן אינן תקפות בעליל. לילה טוב

voguemaster

New member
הייתי מת לראות אותך

מוכיח שאין סיבה ותוצאה ביקום. רק תנסה. אבל לא כאן. אלי

אלדד26

New member
אה, אתה מפספס רק דבר אחד.

אני לא צריך להוכיח כלום. *מנין לך* שיש סיבה ותוצאה? בבקשה, תוכיח.

voguemaster

New member
לא יודע באמת, הנה תהייה

אם האגרוף שלי ייכנס לך לאף, לא יכאב לך ? או שתיכף תגיד לי שבמצב הזה יכול להיות שהכאב נוצר בגלל משהו אחר, או שאין כאב ? אני לא צריך להוכיח כלום. ההוכחה היא המציאות הפרושה לפניך. דברים קורים מסיבה מסוימת. לטעון שאין סיבה+תוצאה ? מעניין. דברים קורים מעצמם ? איך יש אינטראקציה בין דברים אם אחד לא משפיע על השני ? להגיד שאין סיבה ותוצאה, זה כמו להגיד שדברים לא קשורים ולא תלויים אחד בשני. כן ידידי, זה המצב באמת.... PLEASE... אלי דעות מאוד מעניינות יש לך, וכמובן, כמו של טל, בלתי ניתנות לשינוי. אני תוהה מה הטעם לדסקס איתך.

אלדד26

New member
אתה פשוט, אבל פשוט ממש לא בכיוון

מי אמר שהאגרוף שלך יגיע אליי? מי אמר שאתה קיים בכלל ואתה לא פרי מחשבותיי? וגם אם האגרוף יגיע אליי, מי אמר שתהיה לזה השפעה עליי? בקיצור, אתה פשוט לא מבין את הפילוסופיה של העניין הזה, אז חבל על הויכוח.

voguemaster

New member
אני מבין מצוין

אבל זה יותר נשמע לי כמו חלום מאשר פילוסופיה אמיתית. למה שהאגרוף שלי לא יגיע אליך ? אם נניח תעמוד ולא תנוע ואני מולך ? מה ימנע ממנו ? כח המחשבה שלך ? העובדה שאתה "חושב" שהאגרוף לא יפגע בך ? אני בטוח שזה לא יעזור לך. אתה גם טוען שממש לא בטוח שתהיה השפעה לאגרוף ? שוב אני אומר לך, האגרוף יפגע, והתוצאה תהיה שיכאב לך. אין ברירה אחרת. אתה חושב שיש אפשרות שלא יכאב לך ? הרי זה לא כך במציאות, אז על מה אתה מתבסס בכלל ? אתה תמיד יכול לברוח לטיעון שאני והאגרוף שלי הם פרי מחשבותיך. אבל בין אם אני כזה או מציאותי, ההשפעה תהיה דומה, וזה כבר לא ממש משנה, תאמין לי. משנה אם תהיה בתוך המטריקס ותחטוף כדור או שתחטוף כדור במציאות ? לא נראה לי. אלי

אלדד26

New member
פעם אחרונה ודי

כל טיעוניך וכל מחשבותיך סובבים את העובדה התיאורטית שיש המשכיות ויש סיבה ותוצאה. אני מזמין אותך *להוכיח* באופן שאינו ניתן להפרכה, שיש סיבה ותוצאה בעולם. בבקשה. ובזאת סיימתי את הדיון בנושא.

voguemaster

New member
עובדה תיאורטית ? ניסוח מעניין

תשמע, אני לא יכול להוכיח ומסיבה פשוטה (ופה נעוצה הבעיה): אתה פשוט לא מוכן לקבל שום דבר בתור הוכחה. אם אני אגיד לך שעט נופל כשעוזבים אותו אתה בא ואומר "מאיפה אתה יודע שתמיד זה יקרה ?" נו יופי. בדיוק על זה דיברתי. על הפילוסופיה שיש לאנשים מסוימים שגורסת שתמיד אפשר לנקב חור בכל דבר, ושום דבר לא וודאי. גם עבור הוכחות מתימטיות באים אנשים ואומרים "ומה אם ומה אם..". אז אתה מבין, הבעיה לא בהוכחה. הבעיה היא שאתה לא מסוגל לקבל שום הוכחה. אתה טוען שלא קיים דבר כזה הוכחה, וכל ניסיון להוכיח לך משהו ייכשל אוטומטית. פה השטות לדעתי. עכשיו אם אתה באמת ובתמים מאמין שאלו פני הדברים, מה אני אגיד לך אלדד, שיהיה לך לבריאות. לדעתי כל הפילוסופיה הזו היא סתם ז**ני שכל. ושוב מעניין אותי לדעת למה אתה לא מסוגל לקבל לדוגמא שמוות זה דבר וודאי. אלי

zooti

New member
The man who rule the Universe

Do you think they came today? he said, I do. Theres mud on the floor, cigarettes and whisky on the table, fish on a plate for you and a memory of them in my mind. Hardly conclusive evidence I know´ but then all evidence is circumstantial. המסעדה בסוף היקום

למעלה