‏=מוזיקה=

עט ירוק

New member
‏=מוזיקה=

אני מניח שרוב חברי הפורום כאן שומעים מוזיקה לועזית/ישראלית ומי שלא אז לא מופנה אליו, תגידו מה תעשו ביום מן הימים כשתתחתנו האם גם אז זה המוזיקה שתתנגן אצלכם בבית? הרי זה לא בדיוק החינוך שנרצה לתת לילדינו, מצד שני איך מתנתקים מדבר כזה? ובכלל האם יש רצון להתנתק? אשמח לתגובותכם.

תשובה:

מה יותר קשה לך להתנתק - מבנות, או מוזיקה לועזית ? מסתבר שמבנות ! ואם כך איך תוכל להתנתק מהחברות כשתעמוד על פרק הנישואין ?? אלא אתה מבין שזה חיים חדשים של אהבה אמיתית ולא מדומה, לכן אתה מתנתק... ואם אתה רואה שבכדי להקים בית כשר צריך להתנתק מדברים קשים - מדוע אתה חושב שיהיה בעיה להתנתק מהרגל זוטר שכזה ???

עט ירוק

New member
לא

מבנות אינלי צורך להתנתק ולא חושב שזה כל כך אפשרי (תחשוב על זה) אבל ממוזיקה לא רוצה להתנתק כי לא רואה בזה פגם גדול ומצד שני לא רוצה שזה יהיה חינוך ילדי שבבית מתנגנים שירים של אבריל וריהננה.

מה עם סרטים/ כדורגל/סל/ אינטרנט/

ועוד לא מעט תענוגות ושטויות ובילויים שאני יאלץ להתנתק מהם!? אני מכיר המון בחורים שהיו מכורים לכל מיני שטויות, אבל באמת מכורים, ויום אחד הם התחתנו ועזבו הכל כלא היה.... מסתבר שהגיל עושה את שלו..

The Aecerola

New member
אני ממשיכה לשמוע..

לילדים כשהם עוד קטנים- לא אשמיע. כשיגדלו יחליטו לבד. אישית אני מתה על מוזיקה ברמה גבוהה.. כשיהיה מוזיקה דתית טובה אולי אחליף.

הצiפה

New member
לא ברור לי ליברליות זו מהיכן מקורה

את תתני לילדך להחליט לבד ? יום אחד בגיל 11 הוא יבוא עם סרטי פורנו ותתני לו ג``כ להחליט על זה לבד? אחד הדברים הכי כואבים לי זה לראות ילד קטן בן 5 שההורים שלו שכאילו סטייליסטים תוקעים לו כיפת עור על הראש ובבית הוא יושב הצוציק כל היום על המחשב בגן של דודו וסרטים מצויירים.. אני יכול כבר לומר לך איך הוא ייראה ומה יהיה המצב שלו בעוד 10 שנים. זה לא נקרא לתת לו לבחור זה נקרא לזרוק אותו לכלבים.

מה הקשר?..

לזרוק אותו לכלבים?.. זה נקרא לחנך אותו בצורה קצת שונה ממה שאתה מכיר.... בצורה שאותם הורים חושבים שזה הדרך הנכונה...!! מה לא ברור?...

הצiפה

New member
הקשר ברור.

אני מכיר כמה הורים שעושים זאת למרות שאינם רוצים שהילדים שלהם יהיו חילוניים. ולכאורה זו הדרך הבדוקה שבה הילדים ייצאו חילונים. זו מציאות מוכחת. ועל זה דיברתי.

אבל צריך לדעת איך לעשות את זה

אם אתה תתן לילדים שלך לראות סרטי פורנו בגיל 10 אין סיבה שלא יצאו חילונים אבל כשהם יהיו בני 16 ומעלה שאתה יכול לדבר איתם לעניין עם מבט קדימה אני לא חושב שיקרה להם משהו אם תתן להם לראות סרטים, אבל לא פורנו כי אם הם לעניין הם יבינו לבד שזה לא טוב

Sensorium

New member
אז שייצאו חילונים!

כדי שיהיה להם את החופש לבחור לחיות בדרך בה הם רוצים. וחילון, נסחפת. ילד זה לא גוש פלסטלינה, אתה לא יכול לעצב אותו איך שבא לך ולצפות שהוא יישמור על הצורה שלו לנצח, צריך לשחרר.

19אריאל

New member
עד גיל מסויים ...

כל עוד שיש להורים שליטה על הילדים, יש לחנך ללא פשרות בלי סרטים ושירי תועבה. בגילאי העשרה בסביבות ה14-13 כבר צריך בהדרגה להפסיק להידחף לחיים של הילדים ולהראות להם שאנחנו אוהבים אותם וסומכים עליהם בעיניים עצומות. אמון! זה שם המשחק. גם אם תפסנו אותם בקלקלתם , אז אם הם לא ראו שראית אותם תעלים עין. אם הם ראו אז תזרום ותלמד זכות , תגיד שאתה מבין את הנסיונות ושלפעמים נופלים. זוהי חלק ממשנתי בענייני חינוך ילדים.

הצiפה

New member
חס וחלילה.

אתה כשהיית בגיל 13 14 אם היית רואה סרטי תועבה נראה לך שהוריך היו צריכים להעלים עין? אם אתה חושב ככה אתה מטורף. אגב למה יש 200 מקרי אונס כל יום בציבור החילוני.. בגלל העלמת עין.. מבין אותי ?

The Aecerola

New member
הצופה, קודם כל להרגע!

גיל 11 זה לא גדול.. אני מדברת על גיל 18 20.. וחוצמיזה זכותי לחנך איך שבא לי! שאלו אז עניתי..

הצiפה

New member
אמת ! זכותך לגדל איך שתבחרי.

ולא באתי להתערב לך בחיים. רק העליתי נקודה כואבת. על כל אלה שמגיל 0 כבר עושים את הילדים שלהם מודרניים ואחר כך הם מתפלאים לאן שהילדים מגיעים. לא באתי להתקיף אף אחד וסליחה אם זה היה נשמע כך.

זה קשה, אבל...

אני חושבת שבתקופת הרווקות אדם אחראי לעצמו ולתכנים שהוא מכניס לחיים שלו ולכן הוא יותר מרשה לעצמו.. אבל כשאדם מתחתן הוא מקבל עול, אחריות, הוא יודע שהמעשים שלו משפיעים לא רק על עצמו ולכן הוא מרגיש אחריות, אם הוא יודע שמוזיקה מסויימת היא שלילית או כל דבר אחר, יהיה לו יותר קל להפרד מזה כי אחרי הכל אני מניחה שאנחנו שואפים לבית יהודי וחינוך ילדים טהורים בעז``ה...

100מם 20

New member
דעו לכם ש...

שאם אתם ראיתם סרטים/ שמעתם מוזיקה/ וכדו` אז שלא תעלו לרגע בדמיון שלכם שהילדים שלכם יהיו יותר טובים מכם כי הדור רק ירד ו... ה` ישמור!! אין אוקוס פוקוס! התפוח לא נופל ולא יכול לפול רחוק מהעץ.

כמו כל התלבטות

בין הטוב לרע או הטוב יותר לטוב פחות בחיים.. אם אתה מוכן להשקיע בשביל חינוך ילדך, אז סבבה! לא, אז לא.. אגב, רק שלא תחשוב לשמוע כשהילדים לא רואים.. הם ידעו הכל!!

19אריאל

New member
וואי וואי איזה נקודה רגישה...

אני מוכרח להודות שאני לא יודע מה אני יעשה... למי שהציץ בכרטיס האישי שלי בוודאי נודע שאני משוגע על המוזיקה של הראל סקעת עד כאב. זה חלק בלתי נפרד מחיי שאני לא יודע איך להתנתק ממנו. המוזיקה שלו מעוררת בי כל כך הרבה רגשות ותחושות שאני לא מוכן לוותר עליהן. מה לעשות???!!! אולי הבנות יגידו לי אם כזה יפריע לכן שהבעל שלכן שומע שירי `קודש` כאלה... במחשבה שניה, נאמר שהסתדרנו עם האישה, מה עם הילדים? אני קרוע...

Sensorium

New member
תשמע מה שאתה אוהב,

הילדים שלך, אשתך, יעריכו אותך על האדם שאתה. אל תבודד את עצמך מהעולם טוטאלית, מותר להכניס דברים חדשים מדיי פעם .. אם אתה לא מוצא שום דבר רע במוזיקה הזו עכשיו, למה שזה ישתנה מאוחר יותר? למה שלא תהנה מזה מדיי פעם?

19אריאל

New member
את\ה טועה.

מה שאסור אסור והשירים האלה אסורים בפירוש וזה לא נושא לויכוח. השאלה היא איך אני מתנתק מזה.

למעלה