‏=מוזיקה=

חצי מפה פשוט יעשו...

מה שהוריהם עשו, וימשיכו לשמוע.... החצי האחר, שמן הסתם כמוני תוהה בזה העניין, מוזמן לשמוע מפי הראשונים היאך הם באמת גדלו..

ואני באמת לא יודע איך אתנתק..

הגם שלא בדיוק מוצא חן בעיניי הרעיון שלי כן ולילדים לא.. כאילו מה. אני לא יהודי? אם להם אסור אז גם לא לי. אלא מה, אני חושב שעליי זה לא משפיע ועליהם אין לי אחריות.. אולי אני סתם `מסבן` את עצמי בתירוצים??

ההורים אמורים ליהות אמיתיים עם הילדים...

כפי שהם אמיתיים עם עצמם ולא לימכור לילדים דברים שהם בעצם לא עומדים בהם....

נראה לי שהשאלה קצת יותר רחבה.

למה אנחנו מרשים לעצמנו מה שאנחנו מרשים לעצמנו? מה ראינו בבית? במה אנחנו מחקים את הורינו ובמה אנחנו עצמאיים, שונים? דומני שאני מכיר עשרות ידידים שהוריהם לא מנעו מהם חשיפה כלשהי לתרבות החילונית, תוך כדי הדגשה ברורה מהם הגבולות ומהי הדרך. כולם, יצאו אינטליגנטים, מחוזקים ויראי שמיים (במידה זו או אחרת, אך לא חילוניים). התשובה לדעתי, באופן כללי, (יש יוצאי דופן!): חינוך חכם וישר מניב פירות מתוקים בין אם הילד נחשף מעט ובין אם לא. הצרות מתחילות בחינוך תקפני חסר התחשבות או במסרים צבועים. אבא שמצבו הרוחני ירוד שמשדר צדקות מזויפת לבנו, גם אם האב לא ישמע מוזיקה לועזית, הבן יגיע לשם... או שילמד לנצל את הצדקות ככלי לחפור בו, כאביו... לעומת זאת אב שיחנך בישרות פנימית, גם אם ישמע ויראה ועוד כהנה וכהנה, אם ישדר לבנו יראת שמים לא מזויפת, באשר הוא שם, סביר להניח שבנו יספוג יראת שמים, וייתכן שאף יחכים את רבותיו... וגם אם לא יוסיף צדקות מאביו, לכל הפחות לא יסטה מדרכי אביו. סוף דבר, האויב מס 1 בחינוך הוא הצביעות אותה הבן קולט באנטנות רגישות להפליא. נ.ב. כל האמור לעיל מתייחס למעשים בהם אין איסור מפורש אלא בבחינת דרך ישרה שיבור לו האדם. דרך שמתירה איסורים, עלולה למכשולות בכל תחום, גם אם נעשית לשם שמים או מתוך ישרות הלב.

100מם 20

New member
דעו לכם ש...

שאם אתם ראיתם או שמעתם וכו` אז אין פה קוסמויות ואיך שאתם הייתם גם הילדים שלכם יהיו כמו שנאמר אין התפוח נופל רחוק מהעץ והוא גם לא יכול לפול רחוק.ובפרט שהדורות רק בירידה. אז ה` ישמור יציל וירחם. ואם רוצים זרע קודש אז צריך מעכשיו להתנתק. זה לא קל אבל מה לא עושים בשביל ילדים טובים??! מי יתן ודברים אלו יחזקו אי מי מאלו שבאו וקראו את זה. משמים גרמו שתקרא/י את זה . לע``נ ידידה טובה בת מרים. ע``ה. ת.נ.צ.ב.ה.

100מם 20

New member
השתדלות שוה המון

עם קצת רצון ויכולת פיל יכול להזיז תרנגולת

הפסקה מתחילה כבר בבחרות

וכן בדוגמאות שהביאו עוד כמו סרטים, כדורגל/סל וכו`, ועל ידי שמפסיקים עכשיו אז בבית ודאי לא יהיה וגם יש את הנל שהפסיקו בהחלטה ברורה ובשניה. כמו שאין נט וכדו` בבית כך לא יהיה מוזיקה לא יהודית, וגם מהמוזיקה היהודית אצלי בכל אופן יהיה סלקציות

אני יגיד לך את האמת

אני הייתי אחד ששומע רק ישראלי עד לפני ארבעה חודשים אבל החלטתי שזהו עד לכאן והפסקתי לשמוע ישראלי בספר מעשה מהמשפחה אח שלי התחתן אשתו אוהבת כיף וגם הוא לא פחות נולד להם בן לפני שנה וכשהי הגיע לבית הציבה לו עובדה שיותר לא מדליקים שירים ישראלים בבית והיא אמרה לו אתה רוצה לשמוע תשמע עם אוזניות לדעתי היא עשתה בחוכמה

למעלה