ת"ס- בעד/נגד?!

Lior co

New member
ת"ס- בעד/נגד?!

אתם עושים ת"ס (תרגיל סדר) בשבט? באיזו תדירות? כמה זמן זה תופס מהפעולה? יש לכם איזשהן מסורות בת"סים? עושים גם ת"סים גדודיים או קבוצתיים? תענו בבקשה זה די חשוב..

yaeltyl

New member
עונה על הכל..:)

כן עושים ת"ס, אנחנו גם אחד השבטים הבודדים שקוראים לזה ת"ס-רב השבטים קוראים לזה מפקד או מסדר.. אבל אנחנו ת"ס:) כל יום שלישי ביומפעילות, תופס רבע שעה אחרונה של הפעולה. אין מסורת מסוימת,עושים ת"ס מודיעים הודעות, בדר"כ יש תקופה שבה יש סבב של מסכות בת"ס שכל ת"ס גדוד אחר עושה מסכת של כמה דק', לפעמים צוות או נציגים מגדוד מסוים באים להעביר מורל.. מעלים דגלים מוסרים מספרי חניכים ואין משהו מיוחד.. ת"סים גדודיים-חלק מהגדודים בשבט כן מעבירים ת"ס גדודי בתחילת הפעולה בשביל לשמור על משמעת וסדר בגדוד, אצלנו ספציפית 2 גדודי ד' עושים,אחד מגדודי ה', גדוד ח' והקורס.. מקווה שעזרתי:)

Loony Moony

New member
עונה- מפקד

ביום שלישי יש מפקד שבטי, ארוך עם הרקדות והודעות.. בשבת יש מפקד גדודי

Big Joni1

New member
בעד

מפקד, כל פעולה.. לפני ואחרי.. בדר"כ גדודי.. לפעמים שבטי.

Lior co

New member
שכחתי לשאול

איך החניכים מתייחסים לזה? הם מכבדים ועומדים או עושים רעש ובמקרים אחרים גם פשוט בורחים מהת"ס וחוזרים לפעולה אחרי שהוא נגמר? בבקשה תגידו איך החניכים שלכם בשבט מתייחסים וחשוב ביותר מאיזו שכבת גיל הם..

yaeltyl

New member
אממ..יש ויש..

יש את אלה שמכבדים אבל תמיד יש את האלה שקצת פחות ונהנים מזה שיש משמעת לשבור,אבל זה דורש את הרצינות של הצוות ובדר"כ כשיש ממש קבוצה גדולה שלא מכבדת ורואים שזו תופעה גורפת אז עושים אפילו פעולה בנושא.. לברוח מהת"ס ולחזור אחרי אין מה לברוח כי אצלנו הוא בסוף:)

ליאן209

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ממ אצלנו בשבט עוגן בראש העין מאוד מכבדים במיוחד גדוד סיני ובמיוחד הקבוצה שלייי:) נכון ליקו!?! גדוד סיני אימפריה!!!!!111 הם חולים על ת"ס אה ליאור?

Lior co

New member
ליאניי

בויכוחים חופרים ופרוייקיים צריך להביא טענות חופרות ופרוייקיות לא ככה??? סתם הייתי עצבנית ממש.. אני עדיין קצת.. וחמודה אם יש קבוצה בגדוד שאוהבת תסים זו הקבוצה שלי!! לכן כזה כיף לרדוף אחריהם בכל השבט שיבואו.. גדוד סיני אימפריה לל"ס (:)

talbebchuk

New member
מפקד..

כל פעולה! ימי שלישי - מפקד גדודי - כל ראשג"ד מעביר לגדוד שלו. משמעת, מספרים, הודעות קצרות והמון המון מורל. תופס משהו כמו 15 דק' מהפעולה. אני גם מתכננת מהמערך הבא שחניכים יעבירו משחק פתיחה/פעילות על אקטואליה כחלק מהזמן של המפקד - הזמן שלי כראשג"דית מול חניכים. ימי שישי - מפקד שבטי - המרכזת הצעירה מעבירה. כנ"ל. בעיקרון המפקד הזה קיים בשביל ליצור אווירה של שבט, וגם - לעשות המון מורל. פה המפקד תופס 20-25 דק'. שנה שעברה הדרכתי ד', והם לא כ"כ "מתו" על המפקד. אבל עכשיו כשאני מסתכלת על זה - יכול להיות שלא העברנו להם את זה בצורה מגניבה, אז זה יותר שיעמם אותם. היום, אני ראשג"דית ו' - ואני משתדלת להעביר גם את המפקד בצורה חווייתית כמה שאפשר... ורואים שהחניכים לא "שונאים" את המפקד.

גם אנחנו עושים

עד שנה שעברה קראנו לזה מסדר.. השנה החלטנו לשנות למפקד. כל יום שישי בסביבות 17:15[תופס רבע שעה מהפעולה] אין כל כך מסורת.. פשוט מפקד שבטי רגיל

בעד

אנחנו עושים מפקד כל יום חמישי בהתחלה וזהו.. עם מורלים והודעות וזה כייףף זה מגבש את כל השבט..

Yael 130

New member
אצלנו.... =]

אצלנו זה מסדר- ועושים כל יום שישי, בתחילת היום פעילות, כל השבט ביחד, עושים מורל ומודיעים הודעות. המסדר מתחיל בארבע וחצי ובדר"כ נגמר בעשרה לחמש כזה.. הילדים עושים רעש, אבל עם "עמידה חופשית" ו"הקשב" אפשר להשתיק אותם.. יש מסורת כזאת של תחרות מורל, גם מרימים את הדגלים ושרים את ההמנונים כל מסדר, מסדרים קבוצתיים אין, ובדר"כ גם לא גדודיים, רק אם יש משו חריג...

למעלה