אין לי מושג במה בדיוק מדובר...
בס"ד נכון, מתנדבים עושים טעויות. ואני בעצמי מודה שפעם בטעות נעלנו אמבולנס עם מפתחות בפנים, ולצערי הנהג שאני מאד מכבד אותו בתור בן אדם ובתור מקצוען "זכה" בשיחה עם מנהל תחנה. הנהג היה די עצבני, וראו את זה, אבל הוא לא אמר מילה(לא מילה מעליבה, אלא בכלל שום דבר בסגנון: "תלמדו לפעם הבאה") לא לי ולא למתנדבת. ולדעתי זה רק מראה את אופיו של הבנאדם האמיתי. ברור שמתנדבים יעשו שטויות. קודם כל אתם, העובדים עוברים קורס 125 שעות ויודעים הכל(אתה באופן אישי עשית קורס פראמדיקים, עם כל הנוהלים וכדומה, אז מן הסתם אתה מתמצא בכל העניינים האלה ברמה גבוהה במידה משמעותית מרמתם של מדנבים). לעומת זאת מתנדב נוער שעושה קורס 60 שעות ומתנדב בוגר שעבר קורס 88 שעות, הם לומדים רק בסיסים! התכנית של הקורס לא כוללת לא את העברת טפסים למוקד, לא נוהלים(בד"כ), לא דברים מעבר להכי בסיסיים שיש ברפואת חירום... אז למה לדרוש מהם? אתה עובד מד"א- אז תשפיע, תעשה שנקבל הסמכה כמוך, ואז נתקדם יותר ולא נאכזב אותך... מצד שני תמיד עיצבן אותי הקטע: זה לא אתם מעלים אותנו לאמבולנס, אלא זה אנחנו עולים אתכם! אתם מרוויחים כסף(אמנם לא "פול כסף", אבל עדיין משכורת!), לעומת זאת אנחנו עושים את זה לא רק כי מעניין אותנו ועי זה כיף, ולא רק כדי להעשיר את הידע שלנו ברפואת חירום, אלא בשביל לסייע לארגון מד"א להתקיים ולהסתדר עם העומס. אתה שוכח אולי שאם שבוע אחד כל המתנדבים בכל התחנות לא יבואו למשמרות, אז הנהגים יצאו לבד, יסחבו לבד את הציוד לקומה שלישית בלי מעלית, יצטרכו להזמין אמבולנס נוסף ל"עזרה לנהג" בשביל להוריד גברת בת 90 ששוקלת פי שלוש משני הנהגים ביחד, לבד לבצע החייאה, לבד למצוא את הרחוב הקטן במפה, לבד לסדר את האמבולנס ולנקות את המיטה, לבד להשגיח על החולה\נפגע שלא ידרדר שם מאחורה... להמשיך?... אני לא אחדש ש-50% של מד"א זה מתנדבים. ואני בהחלט לא מבין את היחס הזה. אתה רוצה לקבל חצי מהמשכורת שלך כדי שבמקום המתנדבים ישבו איתך באמבולנס עובדים? סבבה, בכיף!!! במקום לחסוך עלינו יחסכו עליך! למי עשית רע? מקווה שתייחס למה שכתבתי בצורה רצינית... שבת שלום!
נ.ב.: ודרך אגב, לתשומת לבך. באיזור שלנו כזה דבר לא היה קיים בכלל.