תת"פ מחפשות עבודה

kokula12

New member
לדעתי בחוק מוגדר מקסימום השעות של משרה מלאה

מגיגול מהיר עכשיו מצאתי הגדרה של 43 שעות שבועיות לא כולל הפסקות או 45 שעות שבועיות. יכולה להגיד שבארגון בו אני עובדת, משרה מלאה מוגדרת כפחות שעות מהנ"ל (מה שלא מונע ממני לעבוד ביום חמישי בשעה 17 אחה"צ |לשון| אבל זה תלוי בעיקר בי).

kokula12

New member
אויש, נו, זכרתי את השם של האייקון של טמקא

התכוונתי לכזה כמובן

rnavina

New member
ברור שיש ארגונים שמשרה מלאה מוגדרת פחות

מהחוק. בארגון בו עובד בעלי משרה מלאה הינה 37.5 שעות בשבוע.

kokula12

New member
אז העובדה שהמקסימום מוגדר בחוק לא רלבנטית

והשאלה של dx9 מאוד במקומה - חשוב לה לדעת כמה שעות נחשבות למשרה מלאה בארגון אליו היא שולחת קוח.

rnavina

New member
אבל יש מעט ארגונים כאלה, והרבה יותר מקומות

עבודה שחושבים שיכולים להגדיר משרה מלאה כ- 8- 18 ולחשוב שככה הם לא צריכים לשלם על שעות נוספות

kokula12

New member
השאלה היא

אם מועמדת לעבודה היא זו שצריכה לבצע את אכיפת החוק. התשובה היא לא, עד כמה שזה עצוב (מה שבעיקר עצוב זה שאין מי שיאכוף את זה, כי ברור שמועמדים למשרה בארגון לא יאכפו את זה). במצב כמו שאת ו-dx9 מתארות - השאלה הזו במקומה. לא שהמצב הוא הוגן או תקין, אבל זה המצב, ולכן השאלה מאוד רלבנטית. (בכל אופן, לדעתי הגדרה של משרה מלאה לכאן או לכאן היא בכלל לא הסיפור, אלא התגמול עבור שעות העבודה הארוכות או הקצת פחות ארוכות. אני עובדת יותר שעות משעות המשרה שלי כמעט כל שבוע, אבל מתוגמלת על זה בתשלום על שעות נוספות. אם יש מקום שרוצה להגדיר יותר שעות מראש - זה לא נראה לי מאוד בעייתי, כל עוד זה ידוע מראש לכל הצדדים והעובד מתוגמל על זה בהתאם).

rnavina

New member
התכוונתי שכשאומרים ציפיות שכר, לדעתי יש לומר

את התנאים המבוקשים למשרה מלאה. אם המעסיק דורש לעבוד מעבר למשרה מלאה (באופן קבוע), הוא זה שצריך להודיע על כך (ע"ע שלל מודעות שכוללות את המשפט "נכונות לשעות עבודה מאומצות"). אם לא משלם כחוק- אפשר וכדאי לתבוע אותו אחרי העזיבה. זה מה שאני עשיתי. ולדעתי רוב המקומות שמותחים את שעות המשרה המלאה לא מתכוונים לשלם על שעות נוספות ולכן מודיעים שזוהי מבחינתם משרה מלאה

kokula12

New member
אבל את חוזרת שוב למה המעסיק צריך לעשות

בעוד שאנחנו בעיקר מדברות על מה המועמד למשרה צריך לעשות. במצב הזה, ראוי לשאול איך מוגדרת משרה מלאה בארגון. גם כי ההגדרה החוקית נוגעת רק למקסימום וגם כי אנחנו יודעות שיש ארגונים שעוברים על החוק במובן הזה (מניחה שהם מצאו פירצה, אבל אולי לא). אני חוזרת שוב - אם המשכורת היא ראויה יחסית לשעות המשרה הנדרשות, זה פחות בעייתי בעיניי. כי מה זה משנה אם משלמים לך את אותה משכורת דרך תשלום על משרה פלוס שעות נוספות או את אותו סכום כולל שרק מוגדר כתשלום על המשרה עצמה ולא שעות נוספות? להיפך, מבחינות מסוימות דווקאהאופציה השניה טובה יותר לעובד (הפרשת פנסיה וכו׳).

rnavina

New member
בטח שזה משנה

כשמשלמים על שעות נוספות כחוק אז על השעתיים הראשונות מקבלים 125% ומעבר- 150%. ואז משלמים על השעות הנוספות שהעובד עשה. בדרך כלל במקומות שמשלמים "גלובלי" אז התשלום על שעות נוספות נמוך וגם לא תמיד חוקי, ראי מה שכתבתי לאלחוטית. ואז לעתים העובד נדרש להמון שעות ומקבל סכום עלוב לשעה...

kokula12

New member
אז מבחינתך כמעט כל שכר גלובלי הוא לא הוגן

אני לא ממש מסכימה. במשרות בכירות השכר הוא הרבה פעמים גלובלי מתוך ידיעה שקשה לכמת את השעות. למשל (נותנת דוגמה מעצמי למרות שהמשרה שלי היא לחלוטין לא בכירה) אם אני עונה על מיילים מהבית או עונה לטלפונים ועוד ועוד - אני בעצם לא מקבלת שכר על השעות האלה. אין לי דרך לכמת אתהדברים האלה למרות שאולי פר חודש זה היה יכול להצטבר. כבר יצא לי לשלוח מיילים דחופים מהסופר ולענות לטלפונים כשאני מתפתלת ממיגרנה במיטה. לא קיבלתי תשלום על זה... מניחה שבמשרות בכירות יותר שכוללות יותר אלמנטים ניהוליים, הדברים האלה תופסים יותר נפח. ולכן שכר גלובלי (שמכבד את המשרה וההשקעה כמובן) נראה לי יותר הגיוני במקרים האלה משכר שעתי.

rnavina

New member
לא אמרתי את זה

ולא השתמשתי במונח הוגן אלא במונח חוקי. במשרות בכירות רלוונטי המינוח משרות אמון. ולגבי המשרה שלך- אם את מקבלת תשלום על ש"נ אז דווחי על X שעות מהבית. כמובן לא על משהו שלקח 5 דקות... ואם היית בחופשת מחלה- שילמו לך כסף עליה. לא? במשרות בכירות יש שכר גלובלי והתשלום בפועל לשעה הוא נדיב ביותר... כך שאין שום בעיה. זה הוגן וזה חוקי.

kokula12

New member
העניין הוא שזה לא באמת ככה

בין השאר כי אני בכלל לא מסתכלת כמה זמן לוקחים לי הדברים האלה. אני לא אדווח על זה כי זה מבחינתי פשוט חלק מהאחריות שלי במסגרת העבודה. ולא, יצא שלא לקחתי חופשת מחלה. מסובך, אסביר לך במייל. יכולה להגיד לך מאמא שלי, שעובדת במשרה בכירה מאוד, שאם תחלקי את השכר (המכובד בהחלט) שהיא מקבלת למספר השעות שהיא משקיעה בעבודה - כשהיא בעבודה, וכשהיא בבית, וכשהיא בחופשה וכולי וכולי, לא תקבלי שכר שעתי כל כך נדיב. אני באמת חושבת שמדרג מסוים מה שבאמת חשוב זה איכות העבודה שאת מבצעת ומידת האחריות שאת מגלה בנוגע אליה ולא כמה שעות השקעת בזה. בעצם, זה חשוב בכל דרג, אבל רק מדרג מסוים זה מתוגמל במקום הזמן שהיית במשרד (שהוא לעיתים די חסר קורלציה לכמות ואיכות העבודה)

efratcn

New member
ויש מקומות

שמגדירים מראש X שעות נוספות מגולמות בשכר. ז"א, 186 ש' זו משרה מלאה, אז עד עוד נגיד 20 ש' בחודש מוגדרות כשעות נוספות ומגולמות כבר בשכר. וזה לא שהעובדת מקבלת מראש יותר שכר. זה שהמעסיקה מוצאת דרך להתחמק מתשלום ש"נ באופן חוקי. מקומם מאד ועדיין חוקי ומזעזע.

rnavina

New member
לא תמיד זה חוקי

על חוזה כזה תבעתי את המעסיק והוא בחר להתפשר עמי דקה לפני שהדיון הראשון התחיל. כי אם העובד מרויח X שקלים לשעה אבל על השעות הנוספות שמגולמות כבר בשכר מרויח פחות משמעותית מ- X (ולפעמים מרויח פחות משכר המינימום בחוק) אז למיטב ידיעתי זה לא חוקי ואפשר לתבוע את המעסיק על אי תשלום שעות נוספות.

Koketka

New member
חבל שלא תבעתי את בנק הפועלים

בזמנו הרווחתי נדמה לי 10 ש"ח על כל שעה נוספת. כשמנהל הסניף שאלה למה אני לא נשארת ועושה את השעות כפי שמתחייב ונדרש הרי אני מקבלת על זה שכר, הראתי לו את התלוש והוא היה פשוט בהלם ומאז די ירד ממני מהדרישה הזאת. אבל אני היתי מהבודדות בסניף שעפו מוקדם הביתה. למזלי אני עובדת מהר ואני מסיימת את העבודה די מוקדם. ועדיין בשנתיים הראשונות שלי היתי מגיעה גם ל20-30 שעות נוספות ולא קיבלתי על זה שכר. ואני לא היחידה.

למעלה