תת"פ מחפשות עבודה

D X 9

New member
תת"פ מחפשות עבודה

אני מתעלמת מהדיון של אתמול, כי אני חושבת שיש כאן המון נשים עם המון נסיון מצטבר ורצון ויכולת לשתף בו. אני חושבת שכל מי שמחפשת עבודה או רוצה עבור לעבודה אחרת יכולה להתרם מהדיונים האלו ובבקשה - נסו לענות בלי להגרר לויכוחים אישיים שמעכירים את האוירה ובטח שלא עוזרים. ואם לחזור לדיון בקשה לתת ציפיות שכר כבר במשלוח הקורות חיים - איך אפשר לצאת מזה? אם אני כותבת שאני לא יכולה להעריך את השכר בלי לדעת עוד פרטים על מהות העבודה, השעות והתנאים הכוללים זה יעבור? או שלא ייתיחסו לקו"ח שלי בגלל שאין ציפיית שכר? בפרק הבא - איך להתלבש ולהתנהג בראיון עבודה...

rnavina

New member
נראה לי שיש שתי אפשרויות

לפחות מבחינתי. אחת היא לשלוח בלי ציפיות שכר ולקוות שיענו לך. אחרת היא להוסיף משפט בסגנון ״אין באפשרותי לציין ציפיות שכר כי אני מסתכלת על העבודה כמכלול, וציפיות השכר תלויות באופי ובמהות העבודה, בסביבת העבודה, בנוחות ההגעה שלי ובשאר התנאים שנלווים לשכר (ימי חופשה, פלאפון, הטבות נוספות וכד׳). אשמח אם תזמנו אותי לראיון כדי שתוכלו להתרשם מכישוריי״.

rnavina

New member
יכול להיות שיש מישהו שמחפש את המספר

ואם לא מוצא פשוט זורק לפח את קורות החיים.

rnavina

New member
כשמעסיק מקבל יותר ממאה קורות חיים

זו נשמעת לי דרךמאד פשוטה לסנן

macaroni35

New member
אם יש אופציית פקס אני מעדיפה לשלוח דרכו...

מכיוון שכולם שולחים דרך המערכת הממוחשבת אז הם מקבלים באמת כמויות גדולות של קו"ח. ולכן בעידן של היום הפקס הוא פחות אטרקטיבי ולא לכולם יש בבית ולכן אני שולחת דרכו ומקבלת יותר מענה..... (ולא רק בקו"ח אלא גם בשאר הדברים, אני כותבת פקס גם למקומות שאני מנסה להשיג טלפונית ולא ניתן וזה עובד...)

h 3

New member
אולי משהו כמו...

כמו שכותבים - המלצות יימסרו ע"פ דרישה... אז לכתוב משהו כמו - ציפיות שכר ינתנו בע"פ במידת הצורך. ככה גם התייחסת לנושא וגם לא אמרת כלום, אבל הראית נכונות. H

אני חושבת

שאולי הבעיה עם הגדרת דרישות שכר נפוצה יותר בקרב מחפשי עבודה שמחוץ לשוק העבודה כי אדם שמחפש עבודה וכרגע עובד ציפיות השכר שלו הם מאוד מוגדרות לדעתי - עד כמה שנתקלתי בתחום שלי (אני לא סגורה באיזה תחום את מחפשת) אבל בדרך כלל כשמבקשים ציפיות שכר כבר בקורות חיים זה בגלל שזו משרה שלא לגמרי ברור היקף העבודה והסטטוס שלה. נגיד מחפשים איש לתמיכה טכנית ואומרים תכתוב צפיות שכר. אז נגיד מישהו עבד בתמיכה טכנית מאוד מורכבת טכנולוגית ללקוחות עם המון אחריות וכו' וקיבל 12 א' ומישהו אחר פתר לאנשים בעיות פשוטות במחשב וקיבל 6 א'. נגיד ששניהם מחפשים עכשיו עבודה ונתקלים במודעה הזו. כל אחד מהם חושב שאולי זה מתאים לו. הרי אין לו דרך לדעת מה מהות העבודה ותיאור "תמיכה טכנית" יכול לקפל בתוכו מגוון של היקפים ורמות שונות של דרישות. ונגיד שאני כמעסיק יודעת שמדובר במשרה פשוטה ולא זקוקה "למומחה" ולכן אני אומרת תציינו ציפיות שכר ומונעת מחתך מסוים שלא מתאים בכל מקרה לתפקיד להגיע לראיון בכלל. לא ברור לי למה את כל כך הסתבכת עם הנושא? למה לא לעשות סקר בין כמה אנשים שאת מכירה מהתחום מה בערך המשכורות לפי הותק וההשכלה והניסיון שלך - המנעד הוא לא כזה גדול. ואם נגיד תרשמי שהציפיות שלך הם 10 ואז תגיעי למקום וכשתעברי את הראיונות תרגישי שמדובר בהמון אחריות ויותר שעות וכו וכו, אז את יכולה תמיד לפתוח את זה ולומר: "תראו מדובר בתפקיד שכולל בתוכו הרבה אחראיות מעבר לשעות הרגילות וכו', אני מרגישה שמסגרת התפקיד והדרישות הרבות ממנו צריכות לבוא לידי ביטוי גם בשכר שיהיה טיפה גבוה יותר מתפקידים שדורשים פחות השקעה ולכן אני חושבת שעבור העבודה שאתם רוצים הייתי מצפה לקבל 12" הכל באופן רציני ומנומק נראה לי שייתייחסו לזה בכבוד. לא בהכרח יסכימו - אבל לא יכעסו עלייך או משהו.

D X 9

New member
אני לא מסתבכת

העניין שהוא שמה שאני מחפשת נע בין תפקיד בכיר יותר לפחות ולפי המודעה אין דרך לדעת על מה מדובר ועל איזה היקף וכבר קרה שכתבתי הערכת שכר מסויימת והתברר שהם מוכנים לשלם כפול ולהיפך. בשרשור הקודם היה דיון ער על האם לנקוב בשכר זו יריה עצמית ברגל או לא...

kmiki

New member
אז תני גם את מדרגות

אם את מתראיינת למשרות שונות, תני גם ציפיות שונות. את יכולה לכתוב משהו בסגנון של - ציפיות השכר נאות בין 8000-12000, תלוי בתנאי המשרה.

נאנא3

New member
תודה על העלאת הנושא לדיון

אני במצב שלך כיום- הטייטל של התפקיד אותו אני רוצה למלא מקפל בתוכו מגוון אפשרויות בכירות יותר או פחות ובהתאם המשכורות. מבחינתי כיום המשכורת אינה הפרמטר היחיד לבחירת עבודה ולכן ציינתי טווח די גדול כששאלו אותי אבל הבנתי מנשות המקצוע שלא עשיתי בחוכמה, איך יוצאים מהפלונטר? אני אשמח לעזרה בנושא והמשך דיון פורה

תפקיד בכיר או פחות

בדיוק מה שאני מנסה להגיד את לא סגורה את צריכה לדעת מה את מחפשת תפקיד בכיר יותר או פחות אי אפשר לחפש את שניהם במקביל כי אם את רוצה תפקיד בכיר את תפספסי את הסינון כי אנשים יראו שאת מוכנה גם לתפקידים פשוטים יותר ויחשבו שאת לא מאמינה שאת כבר שווה יותר ויתהו למה - אולי את צודקת, אולי זה גדול עלייך בנתיים אם את רוצה תפקיד פשוט יותר את פספסי כי יסתכלו ויגידו שאולי הציפיות שלך גבוהות יותר והתפקיד לא מספיק טוב בשבילך (אם מבחינת שכר או דברים אחרים) ולכן לדעתי תישארי קרחת מפה ומפה לכן שוב אני מחזירה את זה אלייך. את צריכה לדעתי להגדיר בצורה יותר מדויקת מה את רוצה - נכון שזה יצמצם את האפשרויות, מצד שני יהיה לך יותר סיכוי בכל אחת מהאפשרויות כי קורות החיים שלך יהיו ממוקדים אליה והשכר שלך (הציפיות) יהיה תואם משרה.

rnavina

New member
אני לא מסכימה

לפעמים מחפשים ם וגם. ולפעמים מהגדרת התפקיד לא ברור מה בדיוק עושים בתפקיד. למשל עוזרת אישית. יש כזו שבעיקר מתאמת פגישות ומעבירה שיחות, אולי גם מקלידה, ויש כזו שממש בונה מצגות, משתתפת בפגישות חשובות ועוד.

אולי לא הובנתי

בדיוק אני טוענת שמהגדרות משרה לא תמיד קל להבין מה הדרישה באמת (ממש כמו הדוגמא שנתת) נגיד עוזרת אישית... יש טווח שלם ולכן אם הייתי קודם עוזרת אישית שכן משתתפת בפגישות וכן מקבלת משימות חשובות וכן מקבלת שכר גבוה אזי אני ארשום בציפיות שכר שלי את השכר המתאים למשרה זו ואז המעסיק אם הוא מחפש את זאת שרק מתאמת פגישות לא יפנה אליי (הוא יבין מהציפיות שכר שלי שאני מכוונת למשרה אחרת) ואם הוא מחפש עובדת יותר מנוסה עם יותר תחומי אחריות כן יפנה אליי אם השכר שלי עדיין מתאים בעייניו ולכן רישום ציפיות השכר עבד לטובת שנינו (חסך גם לי זמן להגיע לסתם משרה שלא אהיה מעוניינת בה)

D X 9

New member
לא הובנתי

חלק מהמודעות אינן ברורות וכבר התקשרו אליי לזמן אותי לראיון לתפקיד שלפי המודעה הוא יחסית קטן ובפועל הוא ענק. כשמודעה לא ברורה דורשת ציפיות שכר - הסיכוי גדול לירות לעצמך ברגל ולתמחר שכר לא הגיוני לתפקיד. או למשל כשכותבים משרה מלאה - יש מקומות שמשרה מלאה היא 8-16:00 ויש 8-18:00, אבל אם זה לא מפורט במודעה מאד קשה לדעת איך להתייחס לזה.

את לא אמורה לתמחר שכר לתפקיד

המעסיק ישב וחשב ותמחר מה טווח השכר שמתאים לתפקיד שהוא צריך (נגיד אני מוכן לשלם 10 עד 12 לפי כמות הניסיון והיכולות של האדם שאקבל) הוא מכיר את כל הפרמטרים וכו וכו את מתבקשת לתת ציפיות שכר בלי קשר לתפקיד(!) - ציפיות שמבוססות על: או שכר נוכחי/אחרון שלך או על טבלאות שכר לפי ותק השכלה וכו' כלומר - תעריכי לי כמה את שווה (זה מה ששואלים אותך) המעסיק הוא זה שיעשה חיתוך בין השניים ויראה האם יש חפיפה.

rnavina

New member
משרה מלאה מוגדרת בחוק

אין לכך פרשנות אישית גם אם יש מעסיקים שחושבים כך.

למעלה