תתמכו!!!

צודקת - דווקא הפוך זה לא פייר

קח אחד כמוני שסיים ממוצע 99 את הבגרות והתקבלתי ללימודים על חשבון תלמידים שקרעו את התחת 12 שנה בשביל בגרות 11 אבל לא התקבלו למה שהם רצו "רק בגלל מבחן אחד"

TRIPLEfnH

New member
עדיף פסיכו

גם הבגרות וגם הפסיכו לא מעידים יותר מידי על חכמה, אלא על יכלת חרישה בעיקר, אבל אם כבר, אז ברור שהפסיכו מעיד יותר על חכמה מהבגרויות. יש אולי 3-4 בגרויות שקשורות ביכלת שכלית (פיסיקה, מתמטיקה 5 יח' 2 יח' אחרונות במחשבים ואנגלית למי שנחשף לשפה כמובן). וגם בהן ניתן לחסות על הכל עם כמות נכבדת של חרישה. בפסיכו לפחות בחלקים של הכמותי והאנגלית, ובהגיון במילולי יש יתרון גדול מאוד למי שלו יכלת שכלית גבוהה יותר, אך גם כאן חרישה היא חלק בלתי נפרד מההצלחה. מצד שני, למה שחרישה לא תיהיה מדד לקבלה לאוניברסיטה כמו יכלת שכלית, הרי צריך שילוב של השניים בשביל להצליח, לא ? אבל עדיין אני בעד הפסיכו, לא רק בגלל שזה יתר מתאים לי באופן אישי, אלא בגלל שבפסיכו כמעט בלתי ניתן לרמות, בעוד שבבגרויות אחוז ההעתקות בארץ מרקיע שחקים, מה שכמובן משפיע על הממוצע. רק ממקרים שאני מכיר יש לי 3-4 בוחנים שלא רק "העלימו עין", אלא ממש עודדו את התלמידים להעתיק, וזה מבתי ספר במרכז הארץ בערים, אז אני לא רוצה לחשוב בכלל מה קרוה בעיירות פיתוח, ועל מבחני הכבוד במגזר החרדי בכלל... טוב שישאירו את הפסיכומטרי, גם ככה שיטת הקקבלה לאוניברסיטאות בארץ מעפנה.

galro

New member
תתמכו!!!

תתמכו!!! תמיכה בביטול חובת המבחן הפסיכומטרי כידוע בשנה האחרונה הושגה הסכמה בוועדת החינוך של הכנסת לגבי ביטול חובת המבחן הפסיכומטרי כתנאי כניסה למוסדות להשכלה גבוהה. המבחן הפסיכומטרי הפך לאופציה הנתונה לשיקול דעתו של המועמד. את המהלך יזם חבר הכנסת יוסף שריד בתמיכת שרת החינוך לימור לבנת וחברי וועדת החינוך. בקרוב יתקיים דיון בוועדת החינוך של הכנסת לגבי המשך קיום שיטת המצרף. כמובן שישנם גורמים שונים המעוניינים בהחזרת חובת המבחן הפסיכומטרי. אנא חיתמו על תמיכה בהמשך השיטה הנוכחית – אי חובת מבחן פסיכומטרי. [email protected] (הכניסו שם ומקום מגורים) ------------------------------------------------------------------------------------------------------- - החתימו חברים רבים ככל האפשר. - העבירו את הקישור לרשימת התפוצה. - מספר פקס של וועדת החינוך והתרבות: 02-6753158 קישור לחברי וועדת החינוך (כולל כתובות דואר) http://www.knesset.gov.il/committees/heb/vaada.asp?vaada=8

PooKiPsiT

New member
הכול בערבון מוגבל...

הפסיכומטרי הוא לאו דוקא מדד כל כך טוב ליכולת שיכלית, כי אם זה היה כך אז אנשים לא היו יכולים לשפר את הציון שלהם ביותר מידי נקודות. וכולנו יודעים שיכולים להיות הפרשים דיי גדולים בין הנסיון הראשון לשני.. (מקרה קצת קיצוני: חברה שלי הוציאה בפסיכומטרי בפעם הראשונה 645 ובפעם השניה 776!!!!! בעעע!! מפחיד..). אז מה? היכולת השיכלית שלהם פתאום השתפרה כל כך? גם ממוצע בגרות לא תמיד מראה על אינטיליגנציה, ובהרבה מקרים הוא מדד ל"כמה כוח היה לתלמיד לשבת על התחת וללמוד" ולכמה המורים אהבו אותו והעלו לו את הציוני מגן.. אבל מה לעשות שעד היום לא מצאו שיטה יותר טובה... יחי מבחני איי קיו!!!!!

אני יקרא את המאמר אך בנתיים

רק שתדע בקשר לבגרויות שאתה כל כך מחבב המערכת היא הגרועה מסוגה שנתיים למדתי לשון שנתיים העתקתי כל מבחן פעם אחד לא העתקתי עשיתי חוזר עם כמה חברים ואז העתקתי מהם כל החברים אמרו לי : "מה תעשה בבגרות ?" ואחרים אמרו לא ניתן לנצח את המערכת (השיטה של הבגרויות שלבסוף מול בוחנים אקסטרנים) ולמזלי הוכחתי בדיוק ההפך אני ניצחתי את המערכתת כל מה שמשרד החינוך יכל לעשות עשה כדי שאני ועוד אנשים כמוני בארץ לא יעתיקו אך ללא הצלחה (נשמע כמו איזה מלחמה) ותראה חבר שלי שחרש ללשון קיבל 77 כי היה בגרות קשה ואני לא ידעתי כלום לא הבנתי מה זה שווה מה זה קמץ ופתח וכן הלאה העתקתי הכל וקיבלתי 81 אז למה שיקבלו אותי לאוניברסיטה ואותו לא ? בגלל זה צריך מבחן כמו פסיכומטרי דבר ראשון אי אפשר לעתיק דבר שני הפרקים מבולבלים דבר שלישי אתה לא יודע אם מי שאתה מעתיק ממנו יותר חכם ממך בגלל זה זה מושלם

000שירה000

New member
כל הכבוד לך!!!!

איך אתה בכלל מסוגל לומר את המילים "לא פייר" לגבי מי שמתקבל בלי פסיכומטרי אלא על סמך בגרויות בלבד (כפי שאמרת באחת ההודעות למעלה), ובו זמנית להתפאר, אשכרה להתגאות, בהעתקות שלך בבגרויות... ודרך אגב... תאמין לי, שגם עם כל ההעתקות שבעולם, יש גבול לכמה אפשר להוציא בבגרויות (וההוכחה לכך היא שקיבלת 81, לא שזה לא טוב, אבל...), ועובדה, שלמרות שאתה כזה אשף ב"לנצח את המערכת" אתה עדיין זקוק לפסיכומטרי. מי שיש לו בגרויות מספיק גבוהות כך שהמצרף שלו יכול להחליף פסיכומטרי כנראה לא הסתמך על ההעתקות כמוך, אל ישב ולמד (וגם אם העתיק פעם אחת ברגע של לחץ- הוא בכל זאת ישב בבית ולמד וידע את רוב החומר). בסוף, את הממוצעים הבאמת גבוהים בבגרויות- לא מוציאים כאלו "גאונים" כמוך שפענחו את המערכת לגמרי, אלא "חנונים" שישבו ולמדו, או כאלה שהם כל כך חכמים שהכל באמת בא להם בקלות... נכון, יכול להיות שיש סיבה למה האוניברסיטה לא אוהבת לסמוך על הציונים של משרד החינוך, אבל זה עדיין לא נותן לך את הזכות לומר שזה לא פייר שמישהו יתקבל בלי פסיכומטרי, ולעשות מן הכללה כזאת, כאילו כל מי שמצליח בבגרויות הוא בעצם העתיק ולכן זה לא מעיד על שום דבר. ולגבי חבר שלך- ההשוואה לא במקום. זה כמו שתגיד לי: מישהו למד למבחן 3 שעות וקיבל 100, אחר למד שבועיים והוציא 80. אז מה? אז זה בהכרח אומר שהשני שלמד יותר אמור להוציא יותר?? ושלו מגיע יותר להתקבל לאוניברסיטה? זה שהוא למד הרבה ללשון זה טוב ויפה, חרישה בלבד לא תמיד (לפעמים כן, אבל לא תמיד) מבטיחה את ה-100... יש עוד כמה גורמים במשוואה. לכן אל תשווה את עצמך אליו. זה שהיה מבחן קשה, סטטיסטית זה אמור "להפיל" אותך בהעתקה בדיוק כמו שזה הפיל אותו.

psychedelic1

New member
בא לי להגיב.

נראה כי אתה מלא במרירות כלפי אותם תלמידים שלומדים ומשקיעים, ואני מכיר רבים כמוך. רק רציתי להגיד לך ולכל מי שחושב כמוך, שאת האוניברסיטאות השונות לא מעניין כלל ועיקר אם לא חרשת, ולכן קיבלת ציון נמוך מחבר שלך, שכן חרש - הוא יועדף על פניך. תתפלא, אבל יש אנשים שהם גם חכמים, וגם יודעים ללמוד כדבעי. אני בטוח שיש יותר מ-500 כאלה בכל הארץ, שהם בעלי הסיכוי הרב יותר להתקבל לעתודה או למשאת נפשך, פסגות. קראתי באחת התגובות שלך, שאתה חושב שהחלק המילולי אינו אלא מדד של יכולת חרישה - בדיוק כמו היסטוריה, תנ"ך, אזרחות או כל מקצוע הומאני אחר. הנני כאן להעיר אותך, בנאדם חכם הוא לא בהכרח אחד שיודע לחשב קוסינוסים בראש. (מה גם שלא בטוח שאחרי חרישה אינטנסיבית בתחום המילולי, תקבל בסביבות ה150). ועוד דבר, לפי דעתי, מי שמעתיק בבחינות בבית ספר, ינסה להעתיק גם בבחינות באוניברסיטה.

לא רוצה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

פסיכומטרי זה דבר מצויין למרות שרוב בפורום פה אומר שזה לא מעיד על חוכמה כל מני כאלה אני אישית לא מסכים בעניין וחושב שזה כן מעיד אבל זה לא הנקודה פסיכומטרי זה טוב לאנשים כמוני שלא רוצים כמו מטומטמים לחרוש על ספרות כדי להוציא 95 אלא מוציא את השמונים הרגיל שלי על ידי למידה מינמילת ו "השוואת תשובות עם החברים" (העתקה) הריי כולם יסכימו שהפסיכומטרי הוא פרמטר הרבה יותר טוב להצלחה באונירסיטה כי הוא בודק הכל : 1. יכולת חשיבה מתמטית אנליטית וקריאת גרפים וגם מהירות - כל זה נבדק בחלק הכמותי וזה לדעתי מסכם את כל המקצועות הריאלים בבגרות כמו : מתמטיקה פיסיקה חשמל מחשבים .... 2. יכולת חרישה של חסרי חיים ותעללות בעצמכם - זה בחלק המילולי כי פשוט צריך לבחון יכולת חרישה (אלוהים יודע למה) וזה כמו : ספרות תנ"ך אזרחות ושאר המקצועות שסתם לומדים מהמחברת 3. אנגלית - זה בחלק (נחשו איזה
) אנגלית זה פשוט חלק החרכי הוא חשוב בכלל לאונירסיטאות ובגלל זה הוא רק 20 אחוז כל הקטע שלו זה לקבל פרמטר של איזה קורס אתם צריכים ואם בכלל (את האמת אם חושבים על זה זה דיי חשוב אבל רוב האנשים לא מוציאים ציון נורא באנגלית וזה לא מהווה בעיה) ולסיכום לדעתי זה הרבה יותר טוב במקום לשפר את תנ"ך ספרות הסטוריה וכל שאר השטויות פשוט תלמד 2500 מילים וזהו . לדעתי פסיכומטרי זה דבר מושלם אך זוהי רק דעתי (ולטובתכם גם דעתכם)

הוא לא אמר לבטל את הפסיכו

אלא לתת אלטרנטיבה. זה שלך נוח לעשות פסיכומטרי -יופי. יש אנשים שיותר קל להם להתקבל עם המצרף. לא לכולם מתאים מה שמתאים לך. תלמיד טוב עם בגרות טובה -10.5 נגיד, שרוצה ללמוד מקצוע לא מבוקש - למה שיצטרך ללמוד אלפי מילים ולבזבז מספר יותר גדול מזה של שקלים ולקרוע את התחת יותר מחודשיים בשביל להתקבל?

לדעתי אסור

זה לא פר שבגלל שקשה למישהוא אז הוא יקבל אלטנטיבה כל הקטע שלמי שיותר קשה יהיא יותרקשה בפסיכומטרי וכשבעתודה יש 30 אנשים מכל הארץ בפסגות אז הם לא רוצים ילדים ש"קשה להם" הם צריכם את the bext of the best כמו שאומרים אני לא מתיימר להיום גאון גדול במבחן הראשון של קידום קיבלתי 51% אבל אני מתיימר להשתפר ויום אחד להיות בין השלושים האלו

לפי מה שאני יודע חייבים פסיכומטרי

כדי להתקבל לעתודה אבל אני ממש לא מומחה בנושא

FIFTHELEMENT

New member
אתה חייב 550 מינימום בפסיכומטרי

כדי שהעתודה תתחיל בכלל לחשוב עליך. מעבר לזה, זה תלוי באיזה מקצוע אתה רוצה - לדוגמה רפואה, נאמר לי שהפסיכומטרי המינימלי שהעתודה רוצה לעתודאים לרפואה הוא 680 בערך.

חבל לי לכתוב שוב

משהו שכתבתי בעבר. תקרא את מה שכתבתי לגבי חכמה ופסיכומטרי (זה בטאג ליינס) ותראה למה אין קשר בין חכמה לפסיכומטרי ולמה לא צריך להיות דווקא חכם כדי להצליח בלימודים באוניברסיטה. אשמח לשמוע את דעתך אחרי שתקרא את מה שכתבתי

למעלה