תתמכו ביוזמת ג'נבה

תתמכו ביוזמת ג'נבה

לדעתי התוכנית הכי טובה לשלום היא יוזמת ג'נבה. יוזמת ג'נבה היא ההסדר הכי מוצלח והכי צודק בין ישראל לפלסטין. 5 סיבות לתמוך: 1. הערביים מוותרים על זכות השיבה, הפליטים משוכנים בפלסטין. 2. ישראל היא המדינה היהודית בגבולות 67', ופלסטין היא המדינה הערביית בשטחים שכבשנו ב 67'. 3. אם ישראל תחתום על הסכם ג'נבה היא תוזמן לאיחוד האירופי, ואז הרבה מהבעייות שלה יפתרו. זה יתרום לקישרי החוץ שלה ולהתפתחות שלה. 4. יושג שלום ושיתוף פעולה צודק בין שני הצדדים. 5. יש עם מי לדבר.

אריק ל

New member
בעיה אחת גדולה מאוד בהכל

חוץ מזה שאת כל הסעיפים כבר ניסינו ב-2000 וקיבלנו אינתיפדה, אם ישראל תצטרף לאיחוד האירופאי, זה יסתור את הוויתור של הערבים על זכות השיבה. כי אם ישראל תצטרף לאיחוד, שום דבר לא ימנע מפלסטין להצטרף. ואז מאות אלפי פלסטינים יוכלו לעבור לארץ, לגור בה, ולהצביע, בדיוק כמו בשאר מדינות האיחוד.

להצביע בה לא

העובדה שיש מעבר חופשי בין גרמניה לאיטליה לא אומר שאיטלקי יכול להצביע בבחירות הגרמניות, או באופן כללי להיחשב שם כאזרח. בכל אופן, יש הרבה מאוד סיבות טובות למה לפלסטין ייקח "קצת" זמן להיכנס לאיחוד האירופאי, וזה בשל כך שהאיחוד דורש קריטריונים מחמירים למדי בנוגע לזכויות אדם, איכות סביבה, רווחה לבעלי-חיים ועוד. גם אנחנו נצטרך לשנות עוד לא מעט דברים (לעשות שלום עם סוריה, לסגור את מפעלי הברום ועוד) לפני שנוכל להצטרף לאיחוד, גם אם יהיה שלום בין ישראל ופלסטין. מה שכן, שלום בין ישראל ופלסטין ייחזק מאוד את קשרינו עם האיחוד האירופי, בין שאר דברים חיובים שהוא יתרום להם.

השקר שלך לא מחזיק מים

הסכמי אוסלו (זה לא שאני מת עליהם) לא באו לידי מימוש הם לא בוצעו בשטח בגלל שונא השלום עראפת ועד שהוא לא יחוסל לא יזוז כאן כלום

אריק ל

New member
אז איפה שיקרתי בדיוק?

אמרתי שאת אוסלו ניסינו. זה שהצד השני לא שיתף פעולה, לא אומר שאנחנו לא ניסינו. בפעם הבאה תנסה להבין את הנקרא לפני שאתה בא בטענות.

איך ניסינו ? הרי הם לא מומשו בפועל

הרי היו רק דיבורים ערפאת חזר בו רגע לפני שהיה צריך לממש את ההסכם כנראה שמזה הוא חשש שהם יצליחו והוא לא קיבל בהם את כל שרצה 95% או 98% לא הספיקו לו הוא החליט לפנות לטרור כי הוא טרוריסט עד עמקי נשמתו. זה לא אומר שהסכמי אוסלו ניכשלו . הם לא היו בפועל אם היה לברק אומץ וגם לרבין בזמנו ללכת על הפתרון הנכון והוא מדינה פלסטינית מההתחלה אני חושב שהיו לנו פחות 1000 נרצחים. ואני מקוה שאם היא תקום, או מיד או לאחר מכן הפלסטינים הישראלים יהיו אזרחיה, שזה האיום הרציני ביותר עלינו כמדינה יהודית.

אריק ל

New member
הם נכשלו ועוד איך

אם צד אחד לא קיים שום דבר מההסכם למרות ששני הצדדים חתמו עליו, הרי שההסכמים נכשלו, כיוון שהצד השני לא מוכן/יכול לקיימם, יהיו סיבותיו אשר יהיו. זה גם מראה על חוסר אמינות (לא שזה מפתיע) מוחלט מצד הצד שהפר את ההסכם, לכן זה די שולל הסכם עתידים עם אותו צד (רש"ף אש"ף ושאר חבורות הפשע והטרור האלה). אני אומר להכניס את כולם להרקולס ולהצניח אותם חזרה לטוניס הבנויה
.

ההגיון שלך בחופשה ?

אין יכול להכשל משהוא שלא בא לידי ביצוע? מנין לך שאם היה מתקיים הסכם אוסלו ( שאני לא בעדו ) הוא היה נכשל ? בכל אופן מה שקרה לאחר הסכמי אוסלו לא קשור אליהם אלא במדיניות של עראפת

masorti

New member
הויכוח הזה מגוחך...

העובדה היא שערפאת לא היה מוכן לקבל מדינה פלשתינית ב- 99% מהשטחים ודרש את זכות השיבה. וזה מוכיח שמדינה פלשתינית בקוי 1967 לא תפתור את הסכסוך. לא לפני אוסלו, ולא במקום אוסלו, ולא כתיקון לאוסלו. (ולכן הויכוח האם אוסלו נכשל ומה היו צריכים לעשות במקומו הינו ויכוח מגוחך.) הפלשתינים מעוניינים להשתלט על כל השטח בין הים לירדן ולחסל את היישות הציונית. ועד שיקבלו מכה צבאית ניצחת שתגרום להם להתפכח מחלום השיבה והנצחון על היהודים, שום הסכם טריטוריאלי לא יביא שלום.

עוד חולם על כוח. ממתי הכוח פתר כאן

משהוא ? מדינת ישראל הוקמה בזכות הכוח, זה נכון, הבעיה היא שאתה ואחרים עדיין חיים ב 48 . הכוח עזר בהקמת המדינה זה הכל, כל הפעלת הכוח מאז, לא עזרה בכלום. 56 67 73 82 כל המכות הללו שהנחתנו על ראש הערבים רק חזקו את התנגדותם. עד כדי כך שהיום יש להם מאגר בלתי נדלה של מתאבדים

the man is back

New member
הכוח עובד כאשר משלבים אותו עם

טרנספר. סים לב שב- 48 ביצענו (או שהוא בוצע מעצמו) כאן טרנספר וזה איפשר לנו להקים את מדינת ישראל. אם היינו מבצעים טרנספר ב- 67, היינו כבר במצב מעולה כמדינה המשגשגת ביותר באזור ואימפריה אזורית וזה היה שם סוף לאשליות של הפלסטינים ושאר הערבים לזרוק אותנו לים.

אריק ל

New member
שטויות במיץ!

בכל הפעלות הכוח שציינת פשוט לא הייתה לנו ברירה. זה לא כאילו מדינת ישראל אמרה "טוב, אין לנו מה לעשות היום, בואו נלך להרוג ערבושים". המלחמות האלה נכפו עלינו. ב-67' כל צבאות ערב איימו לפלוש לישראל בניצוחו של נאצר. ב-73' פלשו לארץ סוריה ומצרים. ב-82' צבא אש"ף הפגיז את ישראל בטילים וארטילריות. אגב, בכל המלחמות הללו הכוח הציל את ישראל וחיזק אותה: ב-67' גבולות ישראל גדלו והטרור שהיה קודם הפסיק. בנוסף, שום קואליציה כלל ערבית נגד ישראל לא קמה מאז. ב-73' תגובת צה"ל הדפה את צבא סוריה ומצרים, והחזירה את ישראל לגבולות 67'. בנוסף המלחמה הזאת הביאה את השלום עם מצרים. ב-82' המלחמה השיגה את יעדה - אש"ף הפך מצבא של עשרות אלפי לוחמים עם טנקים, ארטילריות, טילים וכד' לחבורה עלובה ומובטלת בטוניס. כמובן שהמלחמות הללו גררו גם תופעות לוואי, אבל לא בהקשר של הבעיה עצמה. לכל תרופה יש תופעות לוואי. אבל להגיד שכל מה שעשינו רק חיזק את הערבים - דמגוגיה פרועה ומטופשת!

um21

New member
שקר וכזב

הפלשתינאים לא ויתרו על זכות השיבה. כמו כן הישראלים הסכימו להחלטת האו"ם 194 שמהותה היא החזרת הפליטים לתוך גבולות 48. בסעיף 7 כתוב שהפליטים יוכלו לבחור בין לחזור ליו"ש לישראל או למדינה שלישית כאשר לישראל יש רק זכות להגביל את המספר באופן יחסי אבל החותמים מתחייבים במפורש שיוחזרו פליטים לתוך ישראל ולתוך גבולות הקו הירוק מקס בפעם הבאה שאתה כותב משהו תברר אותו קודם אתה כל הזמן כותב טעויות ושקרים כמו השקר שלך על נוער מימ"ד בראשון , הסיפור ההזוי שלך למה ארה"ב נכנסה למלחמת העולם ה- 2 ועוד

מה זה איכפת לי ? מה הפלסטינים

אומרים ! אז הם לא ויתרו על זכות השיבה, אז מה ? אני אתן להם אותה ? אל תצחיק אותי .

MS6

New member
תגיד לא קלטתי אותך עדיין...

אתה איש ימין? איש שמאל? במי אתה תומך??

אתה לא יודע לקרא ... " שמאל לוחם"

אני איש שמאל כמובן אבל יש גם שמאל שלא בעד הערבים אלא שמאל שחושב שמדינה פלסטינית הוא הפיתרון לסיכסוך אבל לא דורש את טובתם של הפלסטינים אלא פטריוטי וציוני. א - אם תוכיח שאפשר לבצע טרנספר . ב - אם תוכיח שזה יפתור את הבעיה. אני איתך

MS6

New member
אבל הבעיה היא..

שגם שלום לא מבטיח בהכרח ביטחון...

למעלה