תתגייס לצנחנים יא @#$%@%

5EDEN50

New member
האמנם ? אני מכירה אישית ערבי שיש

לו מכולת והוא נרשם בלשכת העבודה ומקבל כסף כמבוטל ורשם את המכולת על שם האמא שלו. אני מכירה פועל בניין מקצועי שעבד אצל בן דודו הקבלן ובנוסף קיבל כסף מהמדינה כמובטל.אני מכירה אישית בדווי שנשא שלוש נשים וכולן נשותיו אך הוא עשה כיאילו התגרש מהן ,כך שהמדינה משלמת לכל אחת מהנשים ביטוח לאומי כגרושות ועבור שלושים ילדיו הוא מקבל די כסף מהמדינה ויש הרבה בדווים ממשיכים ריבוי נשים ואינם נעדרי זכיות, יש לי חברה ערביה מורה וגם אני הייתי מורה אמינו לי שקיבלנו סכום כסף דומה.

Ragamala

New member
לא! כי את תזכי לפיצויים מהצבא

ולהדלתות פתוחות שהיא רק יכולה לחלום עליהם

nikkey

New member
מסורתי! לזכור ולא לשכוח .

"חרדים" - חלקם היו חילונים שבעבר שירתו בצה"ל,ובמהלך חייהם החלו לקיים מצוות. ויש חרדים מלידה ששירתו ומשרתים בצבא, ויש חרדים שאינם משרתים כלל. קיימת נטייה להכליל כל אדם הלובש חליפה שחורה וחובש מגבעת כחרדי שמעולם לא שירת. לכן יש לומר:" חרדים שמעולם לא תרמו למדינה בכל דרך אפשרית אינם זכאים לקבל מהמדינה דבר.

sela v

New member
שכחת לספר לנו גם

על החילונים שפעם לבשו שחור והיו חרדים, ולכן לא שירתו בצבא או סתם מתחמקים. בסופו של דבר חרדי מקבל יותר כסף מחייל שהשתחרר אולי זו הכללה, וגם אם לחייל בן 20 יהיו 3 ילדים בגיל 20 אולי הוא יקבל אף יותר, אבל כמה כאלה את מכירה?

5EDEN50

New member
זה גם נכון.וכל מה שכתבתי מתייחס גם

ליהודים,פרט לריבוי נשים שאמנם קיימת אצלנו תופעה של ריבוי נשים אך זה כבר ממש באופן שונה. .

nikkey

New member
חילונים

שמכל מיני סבות לא תרמו למדינה בכל דרך אפשרית אינם זכאים לקבל מהמדינה. לא הבנתי את הנקודה שהעלית כאן :"בסופו של דבר חרדי מקבל יותר כסף מחייל שהשתחרר". מוכן להסביר כדי שאדע איך להגיב? לגבי הנקודה האחרונה,אצטרך לבדוק את הנושא.

masorti

New member
מי ששרת - שרת. הדיון הוא על אלה...

שלא משרתים. ודרך אגב, כמות החרדים מלידה שמשרתים בצבא יותר מ-4 חודשים היא אפסית. הטריק הוא למשוך זמן עד גיל 28 ו-5 ילדים, ואז מתגייסים ל"שלב ב'" שתרומתו לבטחון מפוקפקת מאוד.

אין מסגרות שרות לאומי לערבים

אחד מסממני האפליה הוא שהמדינה לא מוכנה למסד שרות לאומי לערבים. הארגונים הקיימים לשרות לאומי לא רוצים לטפל בערבים, ואלו שהצליחו להתנדב עשו זאת חרף ההתנגדות הממוסדת.

Ragamala

New member
אני לא בטוח שיש התנגדות אבל זה נכון

שמטרת הממסד של שירות לאומי הוא בנות דתיות. אבל יש מקרים חריגים - כרגיל הערבים צריכים להיכלל תחת הקטגוריה הזו שוב. אני רק מקווה שמסורתי לא יציע להם לפנות לבג"צ שוב.

masorti

New member
אני לא רשום בפנקס עורכי הדין...

אז אסור לי לייצג אנשים בבית המשפט.

nikkey

New member
../images/Emo6.gif מה הבעיה? לך

ללמוד משפטים,ואז תייצג לקוחות בביהמ"ש. אתה סתם מתחמק. מי שרוצה יכול. השמים הם הגבול.
אמר הרצל מיודעינו:" אם תרצו אין זו אגדה".

5EDEN50

New member
אם אזרח ערבי נמצא כשיר לצבא או

לעבודת שרות ומסרב ,צריך לנהוג בו כמו ביהודי המסרב לשרת וזה בא לידי ביטוי בקבלת עבודה .לא מקבלים לשרות המדינה סרבנים.

nikkey

New member
ועוד איך החרדים

(שאינם מתגיסים) מוגדרים כסרבני-גיוס. מה חשבת?

Ragamala

New member
הם מוגדרים כלוחמים רוחניים

הם אינם מסרבים גיוס אלא דוחים אותו ללימודי תורה עד לגיל 24 הבעיה היא שעד אז הם רובם נשואים ולעיתים כבר עם ילדים ולכן הדחיה הזאת, שמטרתה לאפשר להם ללמוד תורה, נחשבת לביטול שירות. אך הם אינם סרבנים!! הם פשוט כבר התחתנו ועשו ילדים

nikkey

New member
המדינה דוחה גיוס

לכל הצעירים. שמעת על עתודה צבאית? זה שהחרדים מתחתנים ומביאים ילדים לפני שהם אמורים לשרת בצה"ל אינו אמור להפריע להם לשרת את המדינה. הרי ישנם חיילי מילואים. לא ככה? אם אותם חרדים בוחרים לא לשרת בגלל הילדים,אז תדע לך שאין להם זכויות,(וטוב שכך) לכן יש כאלה שכן משרתים כדי לזכות בכל מיני הטבות. אני לא מקבלת את אי גיוסם מכל מיני טעמים של.... המדינה חייבת לדרוש מהם לתרום בצורה זו או אחרת למדינה,ולא לשחרר אותם מחובתם כאזרחי המדינה.

Ragamala

New member
עתודה צבאית היא דחיית גיוס

לצורכי הצבא - העתודאי ילמד ואז ישרת. הוא מתחייב לכך. חרדי מקבל דחייה שלא למטרות הצבא ובדרך כלל אינו משרת לאחר מכן

nikkey

New member
אני דברתי על

דחייה באופן כללי לאמור ,שתופעה הזו אינה שלילית ומשרתת מטרה מסויימת. לגבי החרדים שאינם משרתים כלל,כבר הבעתי את דעתי.

למעלה