תתגייס לצנחנים יא @#$%@%

Ragamala

New member
תתגייס לצנחנים יא @#$%@%

כיוון שעלתה פה טענה (שלטעמי היא מגוכחת) שהאפליה האנטי ערבית במדינת ישראל מוצדקת כי האוכלוסיה הערבית תורמת פחות למדינה מהאוכלוסיה היהודית, אני מעלה לדיון את השאלה הבאה - שאלתי לערבים: האם שירתתם בשירות לאומי? האם חשבתם על זה? מה דעתכם על נושא האפליה כנובעת מ"תרומתכם" למדינה (אני מקווה שזו שכתבה את הדברים התכוונה לתרומה צבאית ולא לתרומה אחרת)? שאלתי ליהודים: האם על המדינה להפלות את אלו שאינם לוקחים חלק בשירות הביטחון? האם יש להפלות גם את אלו שמערכת הביטחון אינה רוצה בהם?

masorti

New member
תשובתי כנציג היהודים...

יש שני מגזרים באוכלוסיה שיש להם (בהכללה) בעיה אמיתית לשרת בצבא: החרדים והערבים. לשניהם הפתרון הוא שירות לאומי. מבחינתי, אני גם לא מעונין בגיוס המוני של ערביי ישראל לצבא. בוא ונגיד שביום פקודה מול פני הצבא הסורי המתקדם לא הייתי מרגיש בנוח להימצא בשדה הקרב כשלידי אחמד מטייבה ומוסטפא מאום-אל-פאחם. סתם ענין של נאמנות כפולה, קרובי משפחה בארצות אויב, וכיו"ב. לכן אני לא דורש מערביי ישראל להתגייס ולא בא אליהם בטענה שלא התגייסו. אבל כשכל הענין יוסדר בחוק ובמערכת לוגיסטית מסודרת, אני מצפה מכל ערבי ישראלי הכשיר רפואית לשרת בשירות לאומי (אין לי בעיה שהעדיפות תהיה שירות לאומי בתוך האוכלוסיה הערבית). ולמען הסר ספק, הפיסקה האחרונה נכונה גם לגבי החרדים.

5EDEN50

New member
זכיות שוות לכל אזרחי המדינה וגם

חובות שוות ,אמת לא הוגן שחייל משרת שלוש שנים את המדינה בזמן שתושב ערבי בגיל דומה ממשיך ללמור לתואר או עובד ומרוויח כסף לדעתי ההגינות אומרת שלפחות שרות לאומי שלוש שנים גם לדתיים מאוד וגם לערבים.

חובות שוות לכל האזרחים

אבל עד שזה יתממש עוד יעברו הרבה מים בנהר , ולמסורתי , אל תהיה בטוח שאחמד מטייבה ומוסטפה מאום אל פחם הם יותר גרועים מאלי ממקריית שמונה או פנחס משדרות , אחמד ומוסטפה יסייעו לאויב , ואלי ופנחס יעשו מהנשק והחשיש כסף על גב המדינה והצבא , תהיה קצת פתוח בחשיבה , יש מכאן ומכאן , ועדן כשאת אומרת "אמת לא הוגן שחייל משרת שלוש שנים את המדינה בזמן שתושב ערבי בגיל דומה ממשיך ללמור לתואר או עובד ומרוויח כסף " את חושבת שרק בגלל זה הבחור הערבי לא בא ומתגייס לצבא?? כדי להרוויח כסף? אם בחור ערביבן 18 יתגייס עכשיו , ויעבור את כל הגיבושונים או איך שלא יקראו לזה , האם יזכה לשרת בחיל האוויר אם ירצה?? או בחיל המודיעין?? שמעת על הבחור שסיים קורס טיסה לפניחודש ורק בגלל שהוא ע ר ב י לא נתנו לו להתגייס לחיל האוויר ?? את עדיין עם אותה מחשבה ?? מיותר לחשוב שאם ערביי המדינה ימלאו את חובתם אז הכל יהפוך לזהב טהור , המדינה לא תמהר להחזיר לערבים את הכבוד שרמסה אפילו אם זה בתמורה לחובות שבעיניה הם לא ממלאים ( למה המדינה לא מחייבת את האזרחים הערבים להתגייס??? )

כן, חובות וזכויות שוות לכולם

אם המדינה לא מגייסת צעירים ערבים לצבא זה נעשה בשכל ומטעמים בטחוניים כל עוד המצב הקיים נותר בעינו- אתה באמת מצפה שיתכן מצב בו חייל ערבי ישראלי יעמוד במחסום ויאלץ לעצור את מעבר קרובי משפחתו שרוצים לצאת אל השוק? במצב שכזה יש ניגוד אינטרסים מובהק שאינו הוגן לא כלפי החייל ולא כלפי המדינה אותה הוא אמור לשרת וצפוי שהמדינה צריכה למנוע מצב שכזה גם אם הדבר דורש מניעת גיוס. אני גם לא צופה מסוריה שתסכים לגיוס יהודים כל עוד הסכסוך עם ישראל נמשך. היום בו ייפסק הכיבוש של הפלסטינים וייכון שלום ברור(קץ הסכסוך) יהיה היום בו אפשר יהיה לגייס את ערביי המדינה לצבא מבלי חשש לניגוד אינטרסים. וכמוך אני גם מאמין שולדי ומתן(לוחמים ששירתו איתי) יכולים למכור נשק לאויבנו בנקל בשעה שסלים ולואי(גששים שהיו עם הפלוגה שלי) יגלו פטריוטיות מופלאה ואפילו מוגזמת, זה הכל בא בנתון אישי. חוץ מזה אין טעם להתכחש לזה שאם הוא רוצה או לא, בחור ערבי או חרדי מרוויח 3 שנים מחייו לעומת מי שכן גוייס ומתוך כך הוא יכול להתחיל לבנות את חייו 3 שנים לפני אותם מגוייסים(3 שנים זה הרבה זמן לחסוך כסף, להתחיל בלימודים האקדמאים ולהיות חופשי) אז כמו שעדן אמרה- זה לא יוצא פייר וצריך לפצות את מי שגוייס.

sela v

New member
לקרוב הבדואי או הדרוזי

אין קרובים שעוברים במחסום?

sela v

New member
אבל בדואים יש

והיו דרוזים בלבנון, ואני מאמין שחיילים דרוזים מצה"ל גם היו בלבנון.

יש ויש

אבל המבנה והתפיסה החברתית של גם הדרוזים וגם הבדואים שונה מזו של ערביי ישראל. אצל הדרוזים אין בכלל שיוך או קשר לעם הפלסטיני והתפיסה החברתית קובעת שהדרוזי נאמן למדינתו לפני שהוא נאמן לאחרים, ככה היה שדרוזים לבנונים היו נאמנים ללבנון ודרוזים ישראלים היו נאמנים לישראל. זה לא אומר בהכרח שערביי ישראל לא נאמנים, אבל זה מחזק את האמון בדרוזים. אצל הבדואים המבנה החברתי הוא שבטי ובמלחמת העצמאות לא נוצר מצב שמשפחות השבטים נותקו כי סגנון החיים הנודד אפשר להם לנוע ממקום למקום. הבדואים כמו הדרוזים גם נבדלים מערביי ישראל בנושא הזהות הלאומית שלהם שהיא לרוב בדואית ורק במיעותה פלסטינית. למעשה אני זוכר שנתקלתי במספר 'התנחלויות' בדואיות ישראליות באיזור הר חברון ששוטטו בהר עם עדריהם.

Ragamala

New member
אז איך אתה מסביר שמי שמרוויח

שלוש שנים מאי גיוסו לצבא הופך למגזר העני ביותר במדינה? גם החרדים וגם הערבים נמנים בתחתית הסולם הכלכלי. איך שלושת השנים שהרוויחו לא סייעו להם להתעשר? אבל תקרא את ראשית דבריי - האם אתה מסכים להפלות את מי שאינו משרת בצבא לאור העובדה שהצבא לא רוצה אותו מסיבות ביטחוניות??? תחשוב על זה - אתה לא יכול להתגייס אבל יתגמלו אותך רק אם תשרת שלוש שנים. זה האמא של הCATCH 22

התנהלות חברתית ואפליה

אין לי ספק שיש לתקן זאת אבל זה לא אומר שמי שקרע ת'תחת שלוש שנים בשירות המדינה לא יהיה זכאי לפיצוי. אם אתה רוצה לתקן עוולות אז לא על חשבון מי שכן עשה וכן תרם. אני לא בעד אפליה של אף אחד, אני גם לא חושב ששירות בצבא צריך להיות נתון לקבלת הטבות אחרי גיל 30, אבל אין לי ספק שמי ששירת רשאי לקבל פיצוי. ואני גם חושב שאם משתמשים בטקטיקת 'תגמול רק אם שרתת' אז חובה לתת לכלל האזרחים כשירי השירות את האופציה הזו של לשרת- אם בצבא או אם בשירות לאומי.

אם ככה אתה אומר בפה מלא

מה ירגיש הבחור הערבי שבגלל שהוא ערבי שזה מהווה שיקול ביטחוני של המדינה הוא מנוע מלהתגייס ולשרת בכל חיל שהוא רוצה ?? כולנו ראינו את ההינתקות , אתה יכול לספק לי הוכחה חותכת שלא היו חיילים ימניים שסייעו למתיישבים לעבור את הגבולות בזמן שהרצועה נסגרה לכניסות ?? כמובן בלי להתעלם שמעל ל5000 מסתננים נכנסו לרצועה , מעניין איך נכנסו ולמה לא נעצרו בדרך , ומתי תפסיק להגיד , זה נתון אישי וזה מספר מזערי וזה קבוצה קטנה , וזה לא נחשב , בכל פעם שאנחנו מדברים על יהודים שעושים משהו שמנוגד למדינה ?? למה זה גם לא תקף כלפי ערבים?? מי הם המחריבים המסוכנים של המדינה ?? רובם יהודים , אתה תגיד לי הם קומץ קטן נו באמת , אבל הקומץ הקטן הזה המיט אימה וסכנה למדינה כמו וענונו למשל , כמו יגאל עמיר , ברוך גולדשטיין , מאיר כהנא , ועוד כמה קצינים שהבריחו סמים ונשק מ ואל מדינות אויב ..

מה הוא ירגיש?

מה אותו בחור ערבי ירגיש כשיהיה עליו איסור להעביר את קרובי משפחתו במחסום? מה הוא יגיד להם כשיבכו לו שייתן להם לעבור כי הוא מכיר אותם והם לא מבריחים כלום והפקודות אומרות 'אף אחד לא עובר'? אתה באמת מאמין שהם יסלחו לו? עם כל הכבוד לרגשות הבחור יש גבול מסויים של מי שאתה יכול להציב כמגן בחזית וכשיש ניגוד אינטרסים כה עז כמו בעימות הנוכחי אז הגבול הזה נחצה. 48 אחוז מהערבים הישראלים רואים עצמם פטריוטים פלסטינים ואותם אני לא חושב שצריך לשלוח להילחם בפלסטינים. ההתנתקות רק מדגישה את מה שאני אומר על הדואליות של אדם ובעיניים שלי ראיתי חיילים ימניים שמסתכלים לצד השני של הכביש בשעה שחולפת על פניהם מכונית עם סרטים כתומים ומספר אברכים שנסעה לכיוון חומש... עכשיו ההתנתקות היתה מהלך שכוון אל אזרחים ישראלים ולא מול אויב(למרות שיש בינהם מספר פנאטים, אבל הם בעיקר נובחים ולא יורים), לכן כמו במשטרה, הנידוג אינטרסים הזה היה באמת זניח(עובדה). אז סבבה שאתה שולף לי את השמות של הגורמים הכי קיצוניים שיכלת לשלוף, אבל כנגד פריטים אפשר לנהל מצוד ומעקב, אתה באמת חושב שאפשר יהיה לעשות אותו דבר עם מחצית ממגוייסי המגזר הערבי שמצהירים על עצמם כ'פטריוטים פלסטינים'? צר לי, אבל אני חי לפי מה שיש וכיום הניגוד אינטרסים הוא פשוט יותר מידי גדול.

5EDEN50

New member
נסיך האהבה חמודי 1.לא ראיתי שאתה

מתלונן על הזכיות. 2.אני דיברתי על שרות לאומי ,לא הוגן רק להנות מזכיות ללא בחובות.

Ragamala

New member
אני מסכים

אבל האם שירות המדינה ואי שירות המדינה הם תנאים לתגמול ואפליה? האם המדינה היא הערך העליון? אם כן, איך אנחנו יכולים לדבר על זכויות אדם במובנן הליברלי?

5EDEN50

New member
אני שרתתי משך שנתיים ,בזמן שחברתי

הערביה עבדה משך השנתיים וחסכה כסף! האם לדעתך זה לא אפליה.אנא אמור לי עם יד על הלב!!!!!!!!!

למעלה