תשתית קטלנית

קיפרנאי

New member
מה פתאום לוחות פלסטיק ?

כל מה שצריך שם זה שתי ניידות, שתפטרלנה על הכביש הזה כל השבת, ותמנע מהמתגרזנים המטורפים האלה לממש את הסטיות שלהם.
מדובר על קבוצות ילדותיות ואגוצנטריות, שהדבר היחיד שמעניין אותן זה הפוזה והאגו. כל זה על חשבוננו. אי אפשר להצדיק השקעה של שקל אחד למען התופעה החולנית הזאת. זה לא חינוכי, לא כלכלי, ומעודד את מה שצריך למנוע.
&nbsp
(אגב, אין שום הוכחה שהמעקה הגמיש בכלל אפקטיבי. התאונה של בני-הזוג גור בעין-תות מוכיחה את ההיפך.
ואין יסוד לטענה שמדובר על השקעה אפסית, כפי שכתבת. מיגון מסיבי של המעקות יעלה הרבה מיליונים, ובכלל לא בטוח שזה הדבר הנכון להשקיע בו את הכסף ולא, נניח, בהגדלת קיצבאות הזיקנה. מה גם שמדובר באוכלוסיה אפסית, שלא רק מפקיעה את התשתיות הציבוריות כדי לממש את תאוותיה, אלא גם דורשת השתתפות ציבורית בהפקרות הזאת).

iec

New member
התאונה בעין תות הוכיחה לי דבר אחד:

שאתה לא מבין בכלום ,אבל עדיין רושם אותם כי כנראה הביצה הפכה לכבדה יותר וזה גורם לך לחוסר איזון חמור.
&nbsp
תהיה בריא ותקנה לחתונים חזקות יותר.
&nbsp
מאיפה הגרלת את המחשבה שהייתה שם גדר עם מיגון מתאים? אני הגעתי שם שניה אחרי והיו שם גופות וסכינים.

קיפרנאי

New member
נו, אתה רואה ?

התאונה הזאת הצליחה להחדיר בך תובנה חדשה. אין רע בלי טוב.
&nbsp
ומה שנדמה לך שהיה שם או לא היה שם - לא כל כך מעניין.

vstrom1000

New member
ברוך שובך קיפר...

אני חושב IEC מאד זהיר בהתנהלותו ברכיבה. למה אתה חושב שהוחדרה בו תובנה כלומר משהו שלא היה קיים טרם לכך?

rusti james

New member
ומה אם רוכב הספורטיבי הוא גימלאי זקן?

ואם זה יהיה רוכב זהיר ואדיב שנפל בגלל שמישהו עקף מולו בנתיב שלו וגרם לו לבלום ולנעול קדמי?

האם עונש מוות בקיצוץ ע"י מעקה 'בטיחות' זה מידתי?

קיפרנאי

New member
זו שאלה של הסתברויות ועדיפויות.

מה הסיכוי שגימלאי זקן, רוכב זהיר ואדיב, יפגע בסדום-ערד ? אפסי. אז בשביל זה להשקיע מיליונים ?
אגב, בעולם אידיאלי גם החמום-מוח שהוא פצצה מתקתקת על 200 קמ"ש, לא צריך למות בגלל התשתיות. וגם זקנים וחולים לא צריכים לרעוב בגלל קיצבאות, וילדים לא צריכים להיות עניים, וזוגות צעירים לא צריכים להיות חסרי-דיור, וכו' וכו'. בסופו של דבר צריך להעמיד את כולם בתור אחד, ולהחליט מי קודם למי. אז שהמתגרזנים יהיו אחרונים.

rusti james

New member
תמצות הטענה שלי - לא רק מתגרזנים מחליקים

וכל מי שמחליק עד לגדר נפגע ממנה.
&nbsp
תוספת פס תחתון לגדרות הבטיחות היא למען כל הרוכבים ולא רק למען מתגרזן זה או אחר.
סדרי עדיפויות זה כבר משהו אחר... כרגע לא הרוכבים ולא הגמלאים מקבלים משהו - זה שמור למקורבים ולבעלי ברית קואליציוניים

קיפרנאי

New member
כך בדיוק הבנתי. התמצית הזאת שגויה.

כתבת שלוש שורות, ואף אחת מהן לא נכונה.
&nbsp
נתחיל ב"לא נכון" מספר אחד: לא "כל מי שמחליק עד לגדר נפגע ממנה". מכוניות, למשל, ניצלות הודות לגדר.
&nbsp
נמשיך ב"לא נכון" מספר שתים: אין שום הוכחה ש"פס תחתון לגדרות" מייצר איזשהו אפקט חיובי. וכבר כתבתי שהתאונה בעין-תות הוכיחה את ההיפך. ועוד "לא נכון" באותה השורה: הגדרות אינן למען "כל הרוכבים", כמו שכתבת, כי קטנועי פיצה רוכבים בעיקר בתוך העיר, והם לא קליינטים של גדרות בטיחות. הגדרות הן בעיקר למי שנוסע מחוץ לעיר במהירויות גבוהות (שגורמות לחריגה מהעיקול). וזה בעיקר אופנועים ועוד יותר מתגרזנים.
&nbsp
ונסיים ב"לא נכון" השלישי: אתה צודק שאף אחד לא מקבל מספיק. אז מה ההגיון להגדיל את התחרות על משאבים שגם ככה לא מספיקים ? ועוד עם מתחרים שהם אוכלוסיה אפסית, ושהתוצאה העיקרית של הפעילות שלהם היא נזק ?
&nbsp
מה יהיה ?

vmisha

New member
"תשתית קטלנית + רכיבה ספורטיבית"

זו הכותרת הנכונה לפוסט שלך.
&nbsp
כשמישהו רוכב ספורטיבי בכביש שידוע כמסוכן (וגם בכבישים לא מסוכנים), האחריות על חייו ושלומו היא קודם כל שלו.

iec

New member
לא יעזרו גם 10 כתבות מעולות שכאלה מאחר שכל עוד אין

גוף שמאחד את האופנוענים וניגש לעשות את המלאכה אנחנו לא נעניין אף אחד.
&nbsp
בנתיים יש גוף של איש אחד עם חבורת פנסיונרים שמלקקים לו את התחת ומשלמים 120 ש"ח לשנה רק על טיולים בלי שום פעילות אחרת.
וכל מי שיבוא עכשיו ויאמר לי שיש דברים שנעשים בלי שאני יודע יכול לחסוך את המילים האלה כי בנתיים שנים של עשייה מאחרי הקלעים לא הניבה כלום.
&nbsp
מזכיר לי את כל מצביעי הליכוד שמחטטים בזבל כבר שנים ושהצביעו לו שוב לאחרונה

Aricc

New member
מגיע לרוכבים שירות מהמדינה, בדומה לנהגי הרכב

אם לנהג רכב פרטי יש מעקה בטיחות שמיסיע לו אחרי שכשל בנהיגה, אז לפחות תיאורטית מגיע שרות כזה גם לרוכבי דו"ג.
אם מעקה הבטיחות מסכן את הרוכבים בזמן שמסייע לנהגי הפרטיות יש כאן כבר חומרה נוספת.
לדוגמא כאשר חילקו ערכות מגן מפני תקיפה כימית נתנו את הערכות לפי סוגים בהתאמה ולא אחד על חשבון השני.
גם פסי האטה, המיצרים מכשול בכביש, אינם חוקיים ורשות מקומית הנתבעת בשל כך מסירה אותם.
הצייתנות הורגת.

iec

New member
בעיניין שירות מהמדינה...לדעתי הנושא הזה

למעלה